• 9.378.724 stemmen

Berlín - Seizoen 1 (2023)

Alternatieve titels: Berlin, Berlijn

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Álex Pina

Met: Pedro Alonso, Michelle Jenner en Tristán Ulloa

Oorsprong: Spanje

Datum van release: vrijdag 29 december 2023

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Berlín

Prequel en spin-off van 'Casa de Papel' rondom het personage als Andrés de Fonollosa, beter bekend onder zijn codenaam Berlín. In deze serie verzamelt zich een andere bende om hem heen: Keila, een elektronicaspecialiste; Damián, Berlins vertrouweling en professor in de filantropie; de wat instabiele Cameron; de toegewijde Roi; en Bruce, een meedogenloze actieman. Deze bende beraamt en voert grote overvallen als op banken uit.

Afleveringen Seizoen 1 (2023)

1. 1. The Energy of Love

29 december 2023 (57 minuten)

Tijdens zijn gloriedagen stelt Berlijn een bende samen in Parijs voor een bijna onmogelijke roof van 44 miljoen euro aan juwelen in 34 steden binnen één nacht.

2. 2. Anchor and Lobo

29 december 2023 (50 minuten)

Roi en Cameron moeten Toureaux tegenhouden als hij het plan dreigt te verprutsen. Ondertussen hangt er liefde in de lucht in de straten van Parijs − en in de catacomben.

3. 3. Full House of Embryos

29 december 2023 (44 minuten)

Even lijkt alles op rolletjes te lopen. Terwijl Berlijn zijn zin probeert te krijgen met zowel de overval als Camille, ontvangt Damián slecht nieuws.

4. 4. An Aquarium on Your Back

29 december 2023 (42 minuten)

De overval wordt in gang gezet en de spanningen lopen hoog op als de groep het leiderschap van Berlijn in twijfel trekt. Keila en Bruce moeten hun sporen uitwissen.

5. 5. After Love

29 december 2023 (46 minuten)

Camerons trauma komt weer boven tijdens een illegale straatrace. Het plan gaat een nieuwe fase in als de bende moet vluchten voor de politie.

6. 6. Night of the Lemons

29 december 2023 (42 minuten)

Camille wordt steeds argwanender. Damián, Cameron en Roi hebben een verontrustende ontmoeting die de alibi's van de bende in gevaar brengt. Er ontstaat een probleem in Parijs.

7. 7. The Last Virgin in the Western World

29 december 2023 (49 minuten)

Terwijl Bruce Keila helpt in een levensgevaarlijke situatie, voegen Sierra en Murillo zich bij de Franse politie om de diefstal te onderzoeken. Berlijn lijdt een grote nederlaag.

8. 8. An Endangered Elephant

29 december 2023 (1 uur)

De bende wordt in het nauw gedreven en bedenkt een laatste ontsnappingsplan. Alleen de tijd zal uitwijzen of Berlijn klaar is voor de ultieme ontknoping.

avatar van horizons

horizons

Eerste twee afleveringen gaan terug naar de onbezonnen aanpak van het eerste seizoen. Dat is positief.

avatar van vranque

vranque

In het begin heerlijk meegezogen in het La Casa de Papel sfeertje wat ook nog eens prachtig vormgegeven uitgevoerd wordt met zeker ook zeer acceptabele acteerprestaties en uiteraard een heel mooi vertrouwd plan maar ................dan begin ik me toch echt iets teveel te storen aan tienervermaak en romantische afdwalingen. Nee dit is het dan niet voor mij.2*

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Ik heb nog nooit een serie zo snel uitgekeken. Niet dat ik meerdere afleveringen achter elkaar keek, maar toch wel binnen 50 uur alles gezien. De 8 afleveringen hadden er voor mij 6 moeten zijn. Het dwaalde wel erg vaak af (autorace bijv.) van de kraak. Dat was niet saai, maar voegde voor mij weinig toe. Erg vermakelijk en goed gemaakt. Soms zelfs spannend.

avatar van Toontje G

Toontje G

Het wordt minder en minder. De laatste afleveringen van seizoen 5 waren al niet veel, misschien een nieuwe kans met Berlijn, maar helaas dit is ook weer kinderlijk geacteerd met flauwe humor. Als er nog een vervolg komt weet ik een ding zeker, hier ga ik geen tijd meer aan besteden.

avatar van snellie69

snellie69

De serie begint redelijk. Daarna wordt het per aflevering minder en minder.

In tijden niet zo'n slechte serie gezien. Absoluut zonde van je tijd.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Eerste kennismaking met Papel. Viel me niet tegen, vooral leuke personages

Na 2 episodes al mee opgehouden, echt bijzonder matig.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Het tweede seizoen is zojuist bevestigd.