• 9.377.956 stemmen

Desperate Housewives - Seizoen 6 (2009-2010)

Show titel: Desperate Housewives

Afleveringen: 23

Speelduur: 16 uur en 29 minuten

Ontwikkeld door: Marc Cherry

Met: Felicity Huffman, Eva Longoria en Teri Hatcher

Datum van release: zondag 27 september 2009

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

• Disney+ Bekijk seizoen 6 via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Desperate Housewives

In de stad Fairview ligt er een straat genaamd Wisteria Lane, een rustige cul-de-sac met gemanicuurde gazons en prachtige huizen. Het is een plek waar je alles weet van al de buren en de buren alles weten over jou. Het is de perfecte stadsfantasie. Maar achter elke piketomheining liggen geheimen. En, in elk schijnbaar gelukkige thuis, vind je jaloezie, lust, passie, en soms... moord.

Afleveringen Seizoen 6 (2009-2010)

1. 1. Nice Is Different Than Good

27 september 2009 (43 minuten)

Nadat Susan door Mike werd gered uit de handen van Dave, is de liefde tussen de twee weer opgelaaid. Ze beleven passionele tijden en ze besluiten zelfs om opnieuw te trouwen. Bree heeft nog altijd een affaire met Karl. Lynette is nog altijd zwanger, maar ze is verre van enthousiast over haar zwangerschap. Gabrielle heeft het moeilijk met Carlos' nichtje Ana.

2. 2. Being Alive

4 oktober 2009 (43 minuten)

Karen McCluskey heeft een nieuwe vriend: Roy (Orson Bean). Ze is met hem op wandel, wanneer Roy het levenloze lichaam van Julie ziet liggen. Ze wordt afgevoerd naar het ziekenhuis en Susan wijkt geen moment van haar zijde. Ook de vriendinnen komen haar steunen en doen wat ze kunnen om haar te helpen.

3. 3. Never Judge a Lady by Her Lover

11 oktober 2009 (43 minuten)

Gabrielle en Carlos nemen de hele familie mee uit eten in een gezellig familierestaurant. Dat restaurant blijkt van John Rowland te zijn. Karl wil graag een weekendje naar Las Vegas met Bree, maar die ziet dat niet zitten. Lynette vertelt aan haar kinderen dat ze zwanger is van een tweeling. Danny wordt, na verhoor door de politie, terug vrij gelaten.

4. 4. The God-Why-Don't-You-Love-Me Blues

18 oktober 2009 (43 minuten)

Katherine vertelt aan Bree dat ze weer verliefd is op Mike. Lynette zit in het tweede trimester van haar zwangerschap en dat heeft een invloed op haar lichaam. Ana werkt nog altijd voor John Rowland en op een avond brengt hij haar terug naar huis. Ondertussen brengt Andrew een bezoekje aan Julie in het ziekenhuis.

5. 5. Everybody Ought to Have a Maid

25 oktober 2009 (43 minuten)

Juanita nodigt een vriendinnetje uit om te komen spelen, en als Gabrielle even niet oplet, komt het vriendinnetje ten val. Lynette en Tom huren Roy, de vriend van Karen McCluskey, in als klusjesman. Bree krijgt het aan de stok met een kamermeisje in een motel. Susan krijgt te horen van haar vriendinnen dat Katherine nog altijd achter Mike aanzit en confronteert haar hiermee.

6. 6. Don't Walk on the Grass

1 november 2009 (43 minuten)

Bree begint echt voor Karl te vallen en vindt dan ook dat het tijd is om een einde te maken aan hun relatie. Gabrielle en Carlos gaan kijken naar een toneelstuk van hun dochtertje Juanita op haar school. Tom komt laat thuis met enkele van zijn medestudenten. Katherine probeert het weer goed te maken met Susan, maar Susan ziet dat niet zitten.

7. 7. Careful the Things You Say

8 november 2009 (43 minuten)

Susan stapt samen met Mike naar de politie om de beschuldigingen die Angie heeft gemaakt aan hen voor te leggen. Gabrielle doet haar best om Juanita thuis les te geven, maar Juanita is niet de makkelijkste leerling. Angie en Nick nodigen Bree en Orson uit voor een etentje.

8. 8. The Coffee Cup

15 november 2009 (43 minuten)

Susan wordt veroordeeld tot gemeenschapsdienst, nadat ze Katherine heeft neergeschoten. Angie komt Bree opzoeken, maar die is niet thuis, Orson wel. Gabrielle wil Juanita inschrijven op een katholieke school, en gaat daarvoor heel ver.

9. 9. Would I Think of Suicide?

29 november 2009 (43 minuten)

Het lijk van Emily wordt de volgende ochtend gevonden door de shopmanager, en de hele buurt staat (weeral) in rep en roer. De dames besluiten dat het tijd is om actie te ondernemen en willen een cursus zelfverdediging volgen. Susan moet het nieuws voorzichtig aan Julie vertellen. Lynette komt 's morgens het kantoor binnengewandeld en wordt verrast door haar collega's.

10. 10. Boom Crunch

6 december 2009 (43 minuten)

Jeff en Daphne Bicks worden door Karl Mayer ingehuurd om per vliegtuig een speciale boodschap over te brengen aan zijn geliefde Bree. Maar eenmaal in de lucht krijgt Jeff een hartaanval en stort het vliegtuigje neer op Wisteria Lane, waar net een kerstfeestje begonnen is.

11. 11. If...

3 januari 2010 (43 minuten)

In de nasleep van de vliegtuigcrash komt iedereen bijeen in het ziekenhuis om te horen wie de crash overleefd heeft en wie niet. Ondertussen denken alle huisvrouwen na over hun leven: wat als ze andere beslissingen hadden genomen, hoe zou hun leven er dan hebben uitgezien?

12. 12. You Gotta Get a Gimmick

10 januari 2010 (43 minuten)

Na de dood van Karl wordt zijn laatste wilsbeschikking voorgelezen. Susan is verbaasd wanneer ze hoort dat Karl een stripclub aan haar heeft nagelaten. Gabrielle en Carlos zijn Tom en Lynette heel dankbaar nadat Lynette het leven van Celia gered heeft. Bree heeft spijt van haar zonde en gaat er met haar priester over spreken.

13. 13. How About A Friendly Shrink?

17 januari 2010 (43 minuten)

Op een etentje bij Bob en Lee thuis, hoort Tom dat de mannen in therapie zijn. Hij wil ook graag in therapie, maar Lynette vindt het een belachelijk idee. Orson profiteert zwaar van Brees goedheid: hij laat haar onmogelijke dingen doen en weigert ook in bad te gaan. Juanita gaat nu naar dezelfde school als MJ.

14. 14. The Glamorous Life

31 januari 2010 (43 minuten)

Susan verkoopt haar aandeel in de stripclub en gaat afscheid nemen van de club. Orson is zijn leven beu en besluit zijn spullen weg te geven aan de buren. Bree is geshockeerd wanneer ze dit hoort en probeert hem op andere gedachten te brengen. Tom en Lynette zijn nog altijd in therapie, en volgens Tom verloopt hun therapie prima. Maar niet voor Lynette.

15. 15. Lovely

21 februari 2010 (43 minuten)

Op het feestje ter ere van Katherines terugkeer maakt de hele buurt kennis met Robin. De mannen zien een ex-stripper op hun straat wel zitten, maar de vrouwen niet. Lynette viert haar huwelijksverjaardag met Tom, maar die wordt verstoord door Parker en zijn vrienden. Nu Gaby en Carlos weten dat Angie en Nick een crimineel verleden hebben, proberen ze er alles aan te doen om Ana en Danny uit elkaar te drijven.

16. 16. The Chase

28 februari 2010 (43 minuten)

Celia krijgt de waterpokken en daardoor moet Gabrielle (die de ziekte nooit heeft gehad) tijdelijk bij buren Lee en Bob verblijven. Eén van Brees medewerkers, Tad, maakt nogal veel fouten en ze wil er iets aan doen. Lynette biedt haar excuses aan en vraagt waarom ze is weggelopen. Dan blijkt dat Penny jaloers is op de ongeboren baby.

17. 17. Chromolume No. 7

14 maart 2010 (43 minuten)

De familie Scavo wacht vol ongeduld op de terugkeer van Preston. Hij heeft een verrassing mee en de hele familie is nieuwsgierig naar wat hij heeft meegebracht. Andrew is jaloers op de aandacht en promoties die Sam krijgt van Bree en laat dat duidelijk merken op een feestje. Susan betaalt een lening van Mike af, wat hij niet echt kan appreciëren. Angie wil weten van Gabrielle waar Ana verblijft in New York City, want Danny is haar achterna gereisd.

18. 18. My Two Young Men

21 maart 2010 (43 minuten)

MJ en Juanita moeten voor een inzamelactie op school chocolade verkopen. Bree vertelt aan Andrew dat Sam zijn halfbroer is. Andrew is daar helemaal niet blij mee. Karen McCluskey geeft een feestje omdat ze genezen is en geen kanker meer heeft. De spanning tussen Lynette en Irina loopt alsmaar verder op: wanneer Lynette de twee betrapt op Prestons kamer, eist ze dat Tom ingrijpt.

19. 19. We All Deserve to Die

18 april 2010 (43 minuten)

Susan ontdekt dat Mike financiële problemen heeft en wil hem helpen, maar Mike weigert haar hulp te aanvaarden. Andrew ontdekt dat Sam nooit is afgestudeerd aan de universiteit en confronteert hem hiermee. Bob en Lee maken ruzie, en dat heeft Gabrielle gezien en gehoord. Lynette is ten einde raad: Irina zal over een paar dagen trouwen met haar zoon en ze kan hem niet op andere gedachten brengen.

20. 20. Epiphany

25 april 2010 (43 minuten)

Eddie Orlofsky lijkt een gewone buurjongen op Wisteria Lane, maar Eddie draagt een verschrikkelijk geheim met zich mee: hij is de wurger die de straat al een tijdje terroriseert.

21. 21. A Little Night Music

2 mei 2010 (43 minuten)

Susan erft een dure piano van haar tante. Ze wil er graag over opscheppen tegenover Gabrielle, maar Mike vraagt (wetende dat hij een pak geld van Carlos geleend heeft) om dat niet te doen. Lynette leert ondertussen een andere kant van Eddie kennen wanneer Porter zijn moeder niet wil helpen in het huishouden. Bree en Sam lopen samen door de supermarkt, wanneer Sam ineens een vrouw ziet staan die hij liever helemaal niet meer zou zien.

22. 22. The Ballad of Booth

9 mei 2010 (43 minuten)

Susan ontdekt dat een aantal van Mikes klanten hem niet willen of kunnen betalen. Ze gaat dan zelf maar achter het geld aan en ze merkt al snel dat ze sneller resultaat heeft wanneer ze de klanten een beetje bedreigt. Bree, Orson en Andrew bedenken een plan om Sam aan de kant te schuiven. Patrick Logan wil dat Angie voor hem een nieuwe bom maakt.

23. 23. I Guess This Is Goodbye

16 mei 2010 (43 minuten)

Denkend aan haar kinderen wordt Lynette nog steeds gegijzeld door Eddie. Hij wil als een dief in de nacht vertrekken, maar Lynette raadt hem aan om de politie te bellen en zichzelf aan te geven. Mike en Susan doen een 'yard sale' om hun spullen van hun huis in de laan te verkopen, ze verhuizen naar een appartement achter een tankstation verder in de stad. Danny zit nog steeds vastgebonden op een stoel in zijn kamer en beneden heeft Angie de bom gemaakt die Patrick wil.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

In het vorige seizoen hebben ze al geprobeerd om de serie een wat duister tintje mee te geven in de verhaallijn rond Dave. Waar ze toen de mist mee in gingen is dat een op zichzelf staand mysterie wellicht wat magertjes is. En dus zit het zesde seizoen vol met gruwelijke vondsten, waarin de familie Bolan het centrum vormt. Daarnaast waart er ook een seriemoordenaar rond in Wisteria Lane en komt er een sociopaat op het pad van Bree. Ook Katherine blijkt over een naargeestig duistere kant te beschikken.

De afleveringen leiden naar een magistrale grande finale die helaas wat karig wordt afgewerkt. Desondanks heb ik genoten van deze reeks. Het mooiste zijn de vele afleveringen waarin een personage of object de grote gemene deler vormt in de levens van de huisvrouwen. In seizoen 5 werd dit al ingezet, maar in seizoen 6 wordt deze manier van verhaallijnen diepgang geven nog meer geperfectioneerd.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Dit is samen met seizoen 3 het minst leuke seizoen tot nu toe. Hierbij zeg ik helaas, want het begon spannend en sterk, maar is uiteindelijk als een pudding in elkaar gezakt. De ontknoping is echt een lachertje en zeker als je hoort wat ze voor seizoen 7 in petto hebben.

De goede punten:

- De scene met Susan, Mike, Gaby en Carlos over het geleende bedrag en dat ze hun voor de gek hielden was echt heel leuk gedaan. Grappig, maar ook met een twist.
- MJ blijft een schatje om te zien.
- Katherine die obsessief en akelig werd vond ik goed en leuk gedaan. Gelukkig kwamen haar nare streken weer terug zoals in seizoen 4, maar dan erger. Leuk de confrontaties en scenes met Susan/Mike, en dat het steeds erger werd. Susan die een detective regelt (leuke rol van Kathy Najimy). Het gaat daarna wel een beetje te snel dat ze opgenomen werd en dan weer heel snel genezen was. De verhaallijn daarna met de lesbische stripper vond ik ook leuk gedaan al had het iets meer uitgediept mogen worden. Ook krijgen we niet echt een groot afscheid voor Katherine, ineens is ze weg. Ook jammer.
- De chocolade verkoopactie tussen MJ en Juanita vond ik ook erg leuk gedaan en vooral de strijd tussen Susan en Gaby. Zoiets hebben we al eens eerder gezien, maar het is goed uitgewerkt. Aan het einde zit er ook nog een hele mooie boodschap in dat Susan, MJ verteld wanneer je een echte winnaar bent. Laten ze Juanita winnen, omdat ze het nodig heeft, maar zeggen er niets over. Vond heel mooi en ontroerend en wel iets om over na te denken.
- De strijd met Lynette, Gaby en Carlos was aan de ene kant erg over de top. Ik vind Carlos en Gaby altijd bikkelhard, maar hier gaan ze wel een grens over ondanks dat Lynette gelogen heeft vond ik het niet helemaal gepast dat je zo met vrienden omgaat. Toch vond ik het wel interessant om te volgen en hoe het steeds verder escaleerde. Dit had wat langer mogen duren, maar dat Lynette hun kind redde en het daardoor weer goed kwam vond ik weer zo cliché en toevallig. Dit moet ook maar net zo uitkomen, maar hier kan het blijkbaar altijd. Ik had gewild dat het op een andere en mooiere manier goed zou komen. Ondanks toch een mooie verhaallijn en zet je aan het denken wie nu echt degene is die fout zat en met wie je meeleeft en wie minder.
- Bree die het in eerste instantie harder ging spelen om Orson terug te pakken. Dat hij ook bedreigd werd, omdat hij zo gemeen was tegen Bree vond ik goed gedaan. Dit had ook beter uitgewerkt mogen worden. Het had voor mij meer hard tegen hard mogen zijn en dat Bree niet met zich laat sollen, want zo ken ik haar. Helaas gaat het daarna over in een affaire die ik niet zo interessant vond. Ook Susan die het eerst heel erg zou vinden (de hints die ze gaf), maar vervolgens doet het haar niks vond ik niet helemaal juist. Toen Edie met [spoiler(]iedere) ex aanpapte was het wel erg. Ohja, Edie mis ik echt geen seconde.
- Danny is echt een lekkerding, pff dat lichaam vooral.
- De Oostblok vriendin van Preston of Porter (kan ze niet uit elkaar houden) was ook leuk. De strijd tussen Lynette en die vriendin en het had een grillig randje. Had voor mij nog meer over de top mogen zijn, eventueel bij het altaar en dat Lynette op allerlei rare manieren probeerde om het op het laatste moment te stoppen. Maar desondanks een leuk kort verhaallijntje.

De slechte punten:

- De opmerking 'I think he should kill her' van Danny tegen zijn vader (die hij nog niet kent) is zo dom. Wie zegt nu zoiets? Misschien een psychopaat? Ook erg geforceerd, omdat die vader natuurlijk iets van plan is met zijn moeder dus het is puur daarvoor gebruikt. Dan moet het soort van spannend overkomen..
- Bree die ineens het huis in kan komen van Sam en gaat rondneuzen, tuurlijk om tot de ontdekking te komen dat Sam een zoon is van Rex. Ook erg geforceerd, om deze verhaallijn voort te zetten. Ze moeten iets bedenken natuurlijk, maar dit is wel erg cliché en onrealistisch, te willekeurig/toevallig dat ze naar zijn huis gaat, dat ze binnen kan komen en het niet op slot zit en vervolgens dat ze meteen die foto ziet. En dat gebeurt vaak in deze serie. Ook vond ik de verhaallijn wel sterk, de verloren zoon die denkt recht te hebben op hun geluk, maar uiteindelijk te simpel uitgewerkt. Waarom gelooft Bree hem gelijk? Hij kan gewoon liegen of een oplichter zijn. Waarom meteen aannemen dat hij Rex zijn zoon is?. Weer is ze zo naïef terwijl er weeer voor de zoveelste keer iemand tegen haar zegt 'Goh, misschien deugt hij niet''. Neehoor, ze gelooft weer een compleet onbekend persoon. Ik vind dat helemaal niets voor Bree.
- Angie Bolen is al 20 jaar op de vlucht voor de FBI, politie en die gevaarlijke ex van haar, maar ze vliegt wel even doodleuk met Gaby naar de andere kant van de Verenigde Staten en weer terug voor een leuk uitstapje. Dan ben je ineens niet meer bang om ontdekt te worden? Daarnaast gaat ze ook nog eens bij haar moeder langs. Hoe dom ben je? Dat klopt gewoon van geen kanten. Vervolgens is er dan een vrouw die haar ziet en haar aangeeft bij haar ex voor een zielige duizend euro. En vervolgens zegt ze dan nog (de cliché van alle clichés): Je gaat haar toch niks aandoen he, waarom wil je haar achterna, iets in die trant? Waarom help je hem en waarom vraag je je dit nu pas af? Je voelt toch aan alles dat het niet deugt. Denk je nu dat hij haar niets zal doen? Waarom denk je dat hij haar wil vinden? Dat vraag je toch eerst even. Je zet je leven wel heel makkelijk opzij voor alleen duizend euro. En zo te zien was ze niet arm ofzo.
- De What if aflevering is helaas slecht uitgewerkt. Het is niet zo boeiend eigenlijk. Carl is dood en dan zie je wat er had kunnen gebeuren als alles anders was... Nee, dat is totaal niet interessant en is echt een filler aflevering.
- En dan nog Orson die echt onuitstaanbaar is in dit seizoen. Eerst doet hij zielig, omdat hij geen zakenpartner mag zijn van Bree en is jaloers. Vervolgens loopt hij continu tegen te werken met alles tot hij zijn zin krijgt. Vervolgens loopt dit weer mis en wil Bree scheiden, maar hij manipuleert en chanteert haar. Dierdoor zoekt ze haar manieren om alsnog van hem af te komen, begint ze een affaire en vervolgens komt Orson erachter en gaat hij slachtoffer spelen. Terwijl hij de oorzaak is van alles! Dan gaat hij ineens alles in haar schoenen schuiven ''Ja, maar ik had je nooit iets kunnen aandoen hoor, want zo ben ik niet, maar jij wel''. Oftewel pot verwijt de ketel. Vervolgens geeft hij haar ook nog de schuld dat hij in een rolstoel zit, terwijl hij zelf degene is die met Carl ging vechten! Dat is ook weer zijn eigen schuld. Daarna wordt hij depressief en wil hij dood, Bree blijft al haar liefde voor hem geven, omdat ze spijt heeft. Zorgt voor hem ondanks zijn depressie en verlamming. En vervolgens verlaat hij haar, omdat ze hem wel naar de gevangenis stuurde en haar zoon niet. Terwijl wat hij heeft gedaan 5x erger is dan wat Andrew heeft gedaan. Orson heeft met opzet iemand aangereden, met voorbedachte rade, hij heeft ook het lichaam weggewerkt van Monique die zijn moeder had vermoord en heeft ook niets tegen de politie gezegd. Uhhh, maar Andrew moet net zo hard boeten. Weer slachtoffer spelen. Doei Orson. Maargoed, niet elk personage kan leuk zijn, maar hier irriteerde ik mij aan.
- De ontknoping, was heel erg simpel uitgewerkt. Het stelde echt helemaal niets voor. Er was geen spanning, helemaal niets. Ineens heeft ze die bom verplaatst, maar hoe dan? En dat heeft hij niet gezien? Ook heel toevallig dat zij wel uit die auto mocht anders was ze ook dood geweest. Dus dat wist je nooit zeker hoe dat zou lopen. Of ze had heel veel lef of het was gewoon heel toevallig allemaal. Ik gok het laatste.
- De onthulling dat er een kind verwisselt is (eerst dacht ik dat het om MJ zou gaan (noemde ik bij seizoen 5 nog Connor, omdat ik dacht dat ze hem zo zouden noemen, niet goed opgelet ), omdat ik mij vaag iets kon herinneren daarover, maar het was dus Juanita. Vind ik weer zo GTST niveau achtig. Zo onrealistisch. Ik vond het juist wel leuk dat Juanita de dochter van hun was, omdat Gaby echt zo'n modepopje is en Juanita juist het tegenovergestelde. Dat vond ik juist grappig, maar helaas.
- De 'seriemoordenaar' die actief was had dus helemaal niets met de familie Bolden te maken. Vind ik aan de ene kant goed, maar de andere kant ook een beetje teleurstellend. Het had ook helemaal niets met Julie persoonlijk te maken. Ik had ook graag meer van haar willen zien dit seizoen, omdat ze dus meer op het 'slechte' pad kwam. Helaas was ze alleen op het begin te zien en krijgen we ook geen ontknoping dat de echte seriemoordenaar gepakt wordt, wat de buurtbewoners ervan vinden, wat Julie erover denkt enzovoorts. Alsof alleen Lynette het weet. Dat vind ik jammer aangezien het een groot onderwerp was van het hele seizoen en het lijkt alsof niemand het iets kon schelen op het einde, want het was ineens klaar.