• 159.508 films
 • 9.816 series
 • 29.117 seizoenen
 • 608.801 acteurs
 • 355.340 gebruikers
 • 8.900.489 stemmen
Avatar
 
banner banner

Desperate Housewives - Seizoen 1 (2004-2005)

3,65 53 stemmen

Show titel: Desperate Housewives

IMDb beoordeling: 7,6 (136.883)

Afleveringen: 23

Speelduur: 17 uur en 15 minuten

Ontwikkeld door: Marc Cherry

Met: Felicity Huffman, Eva Longoria en Teri Hatcher

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: zondag 3 oktober 2004

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • Disney+ Bekijk seizoen 1 via Disney+
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Desperate Housewives

In de stad Fairview ligt er een straat genaamd Wisteria Lane, een rustige cul-de-sac met gemanicuurde gazons en prachtige huizen. Het is een plek waar je alles weet van al de buren en de buren alles weten over jou. Het is de perfecte stadsfantasie. Maar achter elke piketomheining liggen geheimen. En, in elk schijnbaar gelukkige thuis, vind je jaloezie, lust, passie, en soms... moord.

Afleveringen Seizoen 1 (2004-2005)

 1. 1. Pilot

  3 oktober 2004 (45 minuten)

  Mary Alice Young lijkt op het eerste gezicht een perfect gelukkige vrouw. Ze is getrouwd, heeft een kind en woont in een prachtig huis. Toch voelt Mary Alice zich heel ongelukkig. Op een dag besluit ze een eind aan haar leven te maken. De hele straat is in rep en roer. Alle buren roddelen over haar, haar man gedraagt zich erg verdacht en haar vriendinnen snappen niet waarom ze uit het leven is gestapt. Wanneer ze dood is, beseft Mary Alice dat ze alles en iedereen kan zien en dat achter elke deur van de zogenaamde perfecte gezinnen, een geheim schuil gaat. Ze is van plan om alle geheimen van haar buren en vriendinnen te onthullen.

 2. 2. Ah, But Underneath

  10 oktober 2004 (45 minuten)

  Gabrielle moet halsbrekende toeren uithalen om haar avontuurtje met de tuinman geheim te houden voor haar man Carlos. Lynette probeert van alles en nog wat om haar tweeling een beetje discipline bij te brengen. Bree en Rex gaan in therapie en proberen zo hun huwelijk te redden. Susan kan eindelijk de moed bij elkaar rapen om Mike Delfino uit te nodigen op een etentje, maar dan komt Edie roet in het eten gooien. Ondertussen kunnen de vrouwen maar niet beslissen wat ze moeten aanvangen met het briefje dat ze gevonden hebben tussen de spullen van Mary Alice.

 3. 3. Pretty Little Picture

  17 oktober 2004 (45 minuten)

  De overspelige Gabrielle wordt lastig gevallen door een negenjarige afperser. Bree probeert angstvallig de schijn hoog te houden, terwijl haar huwelijk stuk gaat. Susan wordt geconfronteerd met haar ex. Maar ondanks hun eigen problemen willen de vriendinnen toch dat het feest dat de overleden Mary Alice had gepland, doorgaat.

 4. 4. Who's That Woman?

  24 oktober 2004 (45 minuten)

  Mevrouw Huber, de bemoeizuchtige roddeltante van Wisteria Lane, probeert Susan te chanteren. Mevrouw Huber vermoedt dat Susan iets te maken had met de brand in het huis van Edie. Lynette gelooft in eerste instantie niet dat haar kinderen ADHD hebben. Carlos heeft intussen zware vermoedens dat Gabrielle een affaire heeft, maar hij viseert de verkeerde verdachte.

 5. 5. Come In, Stranger

  31 oktober 2004 (45 minuten)

  Een inbraak op Wisteria Lane zorgt voor onrust en een gevoel van onveiligheid. Omdat Mike toch geen interesse meer toont, maakt Susan een afspraakje met een politieagent. Rex neemt de kinderen mee voor het weekend, Bree blijft eenzaam achter en vindt troost bij Zach, de zoon van Mary Alice. De affaire van Gabrielle wordt bemoeilijkt door de komst van haar schoonmoeder.

 6. 6. Running to Stand Still

  7 november 2004 (45 minuten)

  Lynette gaat in de clinch met een andere moeder over het optreden van haar tweeling bij een toneelstukje op school. Ondertussen probeert Susan de waarheid te achterhalen achter de plotse verdwijning van Zach en ontdekt ze dat zijn vader hem liet opnemen in een inrichting. Zij en Bree gaan op onderzoek. De schoonmoeder van Gabrielle dreigt haar geheim bijna te ontdekken.

 7. 7. Anything You Can Do

  21 november 2004 (45 minuten)

  Susan is nijdig wanneer ze ontdekt dat Mike hun eerste officiële afspraakje afzegt om met een onverwachte en sexy gaste op stap te gaan. Lynette geraakt meer en meer verslaafd aan de ADHD-medicatie van haar kinderen, en Bree's kinderen komen in opstand als ze horen dat hun ouders willen scheiden. Gabrielle is jaloers op de andere vrouw in Johns leven, maar dan ontdekt haar schoonmoeder hun affaire. De mysterieuze Mr. Shaw lijkt een van de grote geheimen van Wisteria Lane op te lossen.

 8. 8. Guilty

  28 november 2004 (45 minuten)

  Het ongeval werd door de zoon van Bree veroorzaakt. Susan wantrouwt Mike en de redenen waarom hij in Wisteria Lane is komen wonen. Lynettes verslaving bereikt een hoogtepunt. De mysterieuze Mr Shaw begint een relatie met Edie en blijkt ook Mary Alice gekend te hebben.

 9. 9. Suspicious Minds

  12 december 2004 (45 minuten)

  Gabrielle verveelt zich en besluit een modeshow te organiseren. De moeder van john denkt dat haar zoon een affaire heeft met Susan. Carlos wordt gearresteerd. Bree en Rex willen Andrew straffen voor zijn slechte gedrag.

 10. 10. Come Back to Me

  19 december 2004 (45 minuten)

  Maisy Gibbons keert terug naar Wisteria Lane. Haar geheime leven doorkruist dat van Bree. De hachelijke situatie waarin Gabrielle zich bevindt, lijkt alleen maar te verergeren. Susan wil haar relatie met Mike verder ontplooien. Lynette vertrouwt de nieuwe kinderjuffrouw niet (en ze is jaloers), en besluit haar in het geheim te filmen.

 11. 11. Move On

  9 januari 2005 (45 minuten)

  Martha Huber wordt vermist en Edie organiseert een zoekactie om haar terug te vinden. Ondertussen geniet Bree van haar vrijgezellenleven en vraagt ze haar knappe apotheker uit op een date. Lynette vreest dat Tom zich aangetrokken voelt tot hun kindermeisje. Susans ex Karl verschijnt plots weer in haar leven en Gabrielle heeft een nieuwe baan.

 12. 12. Every Day a Little Death

  16 januari 2005 (45 minuten)

  De vrouwen van Wisteria Lane komen eindelijk achter het mysterie rondom Martha Huber. Daarnaast komt Edie erachter dat het Susans schuld is dat haar huis is afgebrand. Carlos wordt vrijgelaten, maar staat vierentwintig uur onder toezicht.

 13. 13. Your Fault

  23 januari 2005 (45 minuten)

  Wanneer Lynette's stiefvader haar komt bezoeken, ontdekt ze een familiegeheim dat ze liever niet had willen weten. Ondertussen is Susan bezorgd over Julie's romance met Zach en Rex probeert zich te verzoenen met Bree. Gabrielle is op haar beurt geschokt wanneer de ouders van John haar om een gunst vragen.

 14. 14. Love is in the Air

  13 februari 2005 (45 minuten)

  Het is Valentijnsdag en de liefde hangt in de lucht. Susan ziet uit naar haar date met Mike, totdat zij iets verrassends ontdekt. In de tussentijd komt Bree iets nieuws te weten over haar man Rex, met betrekking tot zijn seksuele behoeften. De buurvrouw van Lynette beschuldigt de tweeling van diefstal.

 15. 15. Impossible

  20 februari 2005 (45 minuten)

  Mike Delfino wordt door de politie ondervraagd over de moord op Mrs. Huber en wordt aangehouden. Gabrielle krijgt een nieuwe tuinman, Justin, een vriend van John die haar tracht te chanteren met zijn kennis over hun geheime relatie. Tom aast op een serieuze promotie, maar Lynette vreest dat ze dan nog meer voor de kinderen zal moeten opdraaien. Bree reageert geschokt wanneer ze een condoom vindt - en nog meer wanneer ze ontdekt wie het verloren heeft.

 16. 16. The Ladies Who Lunch

  27 maart 2005 (45 minuten)

  Gabrielle verkeert in een crisis wanneer ze ontdekt dat haar rioleringssysteem beschadigd is en ze de restauratie ervan niet kan betalen. Lynette wordt geconfronteerd met een schandaal wanneer er geruchten zijn dat de tweelingen verantwoordelijk zijn voor de luizenepidemie op school. Susan is depressief wanneer haar relatie met Mike op de klippen loopt.

 17. 17. There Won't Be Trumpets

  3 april 2005 (45 minuten)

  Er zit verbetering in de situatie met Mama Solis, maar dat is niet van langdurige aard. Lynette raakt in contact met de dove Alisa Stevens, een moeder die ze op de school van Porter en Preston ontmoet. Ondertussen worstelt Bree met de opvoeding van Andrew en probeert ze Rex ervan te overtuigen dat hun zoon hulp nodig heeft.

 18. 18. Children Will Listen

  10 april 2005 (45 minuten)

  Susan krijgt onverwachts het bezoek van haar moeder Sophie, die ruzie heeft met haar vriend Morty. Carlos is woedend wanneer hij de ziekenhuisfactuur onder ogen krijgt. Hij probeert de huwelijksovereenkomst met Gabrielle te wijzigen zodat hij haar vanuit de gevangenis beter zou kunnen controleren. De vriendschap tussen Lynette en Bree bekoelt, nadat Bree bij Lynettes kinderen gaat babysitten en de kleine Porter een standje geeft.

 19. 19. Live Alone and Like It

  17 april 2005 (45 minuten)

  Susan's moeder is van plan haar eigen liefdesleven en dat van haar dochter drastisch te veranderen. Andrew praat met een priester over zijn problemen. Carlos vertelt Gabrielle wat er gebeurt als zij hem zou verlaten.

 20. 20. Fear No More

  1 mei 2005 (45 minuten)

  Gabrielle organiseert een afscheidsfeest voor Carlos. Tot ongenoegen van Rex duikt George weer op in Bree's leven. Ook Lynette maakt zich zorgen om haar wederhelft, als diens ex weer bij hem in het bedrijf komt werken. Paul ondervraagt Edie over haar inbraak.

 21. 21. Sunday in the Park with George

  8 mei 2005 (45 minuten)

  Gabrielle ondervraagt Carlos. Hij geeft toe dat hij haar zwanger wilde maken, maar schuift de schuld door naar zijn overleden moeder. Maar dan rest nog de vraag wie de vader is: Carlos of John, de tuinman? Lynette maakt zich nog steeds zorgen om haar verwaterd huwelijk met Tom, ze voelt zich bedreigd door Annabel. Bree gaat uitgebreid lunchen met George. Hoewel Bree voet bij stuk houdt dat ze slechts goede vrienden zijn, gaat het er wel heel intiem aan toe. Edie stelt zich terecht vragen. Susan heeft detective Shaw ingehuurd om Pauls verleden uit te spitten, maar Shaw is blijkbaar niet echt te vertrouwen.

 22. 22. Goodbye for Now

  15 mei 2005 (45 minuten)

  Susan gaat samenwonen met Mike, maar haar vriendinnen zijn nog niet overtuigd van zijn onschuld. Vooral Edie ziet dit niet zitten. Zach is helemaal over z'n toeren als hij ontdekt dat zijn vader zonder hem is vertrokken. Felicia speelt haar informatie door aan Mike, hij gaat Paul achterna. Maar dan stellen ook Susan en Julie zich vragen over het plotse vertrek van Mike. Gabrielle is nog altijd razend op Carlos en wil hem verlaten. Een op hol geslagen Carlos trekt naar het appartement van Justin en John. Tussen Tom en Lynette stapelen de misverstanden zich op en dat krijgt ook een onaangenaam staartje op Toms werk.

 23. 23. One Wonderful Day

  22 mei 2005 (45 minuten)

  Na de hartaanval van Rex, verzamelt iedereen in het ziekenhuis. Bree voelt zich schuldig, maar ook Rex verontschuldigt zich voor zijn jaloerse gedrag. De verzoening lijkt dichtbij, maar dan slaat plots het noodlot toe. Tom doet een aantrekkelijk voorstel aan Lynette. Is dit het begin van een nieuw leven voor Tom en Lynette? Intussen ontdekt Carlos met wie Gabrielle een affaire heeft en zweert wraak te nemen. Mike confronteert Paul en eindelijk komt de waarheid aan het licht. Maar dan zorgt Zach voor nog enkele spannende momenten.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

 • 7943 berichten
 • 3518 stemmen

Ergens tussen guilty pleasure en oprecht goede serie. Wat zo bijzonder goed werkt aan dit eerste seizoen is de sarcastische knipoog naar overdreven soap-elementen, terwijl het zichzelf dan weer net serieus genoeg neemt om het overtuigend te houden. Dit zou meteen ook het eerste en enige seizoen zijn waar het mysterie de moeite van het ontrafelen waard was. De allerlaatste episode laat alle plotwendingen en onthullingen knallend bij elkaar komen tot een bevredigende afsluiting. In latere seizoenen waren de makers duidelijk meer zoekende naar hoe ze het format boeiend konden houden voor de vaste kijkers.


avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

 • 1314 berichten
 • 979 stemmen

Ik ging er vanuit dat dit een onwijze chick serie was maar ik heb toen met een vriendin van mij een paar eps mee moeten kijken en ik vond het eigenlijk best spannend en ook wel grappig.. Elk seizoen heeft een nieuw "mystery" dat zich in de wijk afspeelt door voornamelijk nieuwe bewoners die wat skeletten in de kast hebben. De latere seizoenen vond ik wel iets minder, vooral omdat er ineens een sprong van 5 jaar in de toekomst gemaakt werd... toch raad ik deze serie aan, ook aan de guys.. Goede verhaallijnen, grappige humor, hier en daar wat drama enne... naar Eva Longoria kijken is ook niet vervelend


avatar van hatebreeder

hatebreeder

 • 886 berichten
 • 693 stemmen

Je durft haast als man zijnde niet te zeggen dat dit een goede serie is maar ik ga het toch doen. Dit is een goede vermakelijke serie. Spannend, tikje mysterieus en af en toe grappig.


avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

 • 3296 berichten
 • 1383 stemmen

Al heel lang geleden de serie compleet afgekeken, maar ik kon de seizoenen gewoon niet goed uit elkaar houden om goed te beoordelen. Om die reden weer helemaal opnieuw begonnen vanaf het begin, maar ook om het gewoon weer opnieuw te beleven, want heel veel dingen wist ik niet meer zo goed.

Dit is naar mijn idee het beste seizoen! Alles wordt erg mooi geïntroduceerd. Het begint bij een vrouw die zelfmoord pleegt en vanuit daar wordt je meegenomen. Heel goed en mooi gedaan en alle puzzelstukjes komen vanzelf op zijn plek en zit mooi verweven. Je krijgt de buurt goed te zien met al zijn mooie en minder mooie kanten, de dagelijkse gang van zaken, de rompslomp. Maar ook in de levens van de bewoners die allemaal anders zijn, maar elke aflevering staat een thema centraal die iedereen met elkaar verbind. De hoofdrolspelers doen het allemaal erg goed en leuk en elk personage heeft weer iets doortrapts, maar ook iets sympathieks. Het zijn herkenbare situaties en daarom kan je je er ook zo goed mee identificeren. Niets is storend. Behalve dan het eeuwige uitstellen en vernietigen van de relatie tussen Mike en Susan. Dit gaat nog heel de serie door en dat haat ik altijd. Voor de rest is dit seizoen heerlijk om weg te kijken.

Een serie die alles omvat vind ik het allerleukste. Dit is niet een standaard vrouwenserie. Nee, het omvat alles. Humor, romantiek, drama, mysterie, spanning, misdaad.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.