• 9.378.688 stemmen

Ms. Marvel - Seizoen 1 (2022)

Alternatieve titel: Superhelden

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 31 minuten

Ontwikkeld door: Bisha K. Ali

Met: Iman Vellani, Matt Lintz en Yasmeen Fletcher

Datum van release: woensdag 8 juni 2022

Eerst uitgezonden op: Disney+ (Nederland)

• Disney+ Bekijk seizoen 1 via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Ms. Marvel

Kamala Khan, een geweldige studente, fervent gamer en vraatzuchtige fanfictieschrijfster, heeft een speciale affiniteit met superhelden, met name Captain Marvel. Ze worstelt echter om thuis en op school te passen - dat wil zeggen, totdat ze superkrachten krijgt zoals de helden waar ze altijd naar heeft opgekeken. Het leven is makkelijker met superkrachten, toch?

Afleveringen Seizoen 1 (2022)

1. 1. Generation Why

8 juni 2022 (47 minuten)

Kamala Khan gaat alleen naar Avengercon om te ontdekken dat ze zelf superkrachten kan hebben.

2. 2. Crushed

15 juni 2022 (49 minuten)

Kamala en Bruno verkennen de bron van haar nieuwe krachten, net op tijd voor een hachelijk avontuur.

3. 3. Destined

22 juni 2022 (45 minuten)

In de aanloop naar Aamirs bruiloft kan Kamala met ernstige gevolgen worden geconfronteerd als gevolg van een cruciale beslissing die ze neemt.

4. 4. Seeing Red

29 juni 2022 (45 minuten)

Kamala reist de wereld rond om het mysterie van de armband en de geschiedenis van haar familie op te lossen.

5. 5. Time and Again

6 juli 2022 (38 minuten)

De armband onthult aan Kamala geheimen over haar familielijn, evenals de waarheid achter de sluier.

6. 6. No Normal

13 juli 2022 (47 minuten)

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Lol, ondanks dat ik me toch wel een Marvel fan mag noemen, lijkt dit nogal een klucht te worden, na het kijken vd trailer

Fikret8

Eerste aflevering gezien, tot nu toe redelijk middelmaat, weinig bijzonders. Heeft wat elementen van de series Moon Knight en Hawkeye (zijn nou ook niet mijn favoriete Marvel series), maar dan nog minder interessant. Tot nu toe een van de minste uit de reeks van de Marvel Cinematic Universe: Phase Four.

avatar van The Oceanic Six

Marvel en Disney draaien met deze werkwijze het superheldengenre langzaam de nek om ben ik bang. Je hebt overkill en je hebt Marvel/Disney. Er is nu elke maand wel een nieuwe serie of film van het MCU. Buiten die She-Hulk serie heb ik eigenlijk nergens interesse in bij de series en zelfs She-Hulk is maar afwachten.

Fikret8 schreef:

Weinig bijzonders? Er zijn weinig series die ik ken die deze vette art direction gebruiken, wat mij betreft een van de visuele hoogtepunten van het jaar.

avatar van Mootjes

Mootjes

Ik snap alleen niet hoe je een serie kan beoordelen na het zien van één (de eerste) aflevering?!?!

Fikret8

Tweede aflevering gezien en nog steeds hetzelfde gevoel als in mijn vorige reactie. Een "hate it or love it" geval. Het door Martijnnn geprezen art direction met een dominante paars/blauw kleurenpallet is bijzonder en eigenlijk een van de weinige elementen dat mijn aandacht erbij houdt, de combinatie met cartoons is overbodig en voegt niets toe. De stijl en art direction van WandaVision werkte voor mij bijvoorbeeld wel goed terwijl dit ook afweek van voorgaande films uit de reeks. Die serie had ook "slice of life" elementen, maar brengt meer beleving, gevoel, inhoud, interessante easter eggs, plot relevantie voor de Marvel Cinematic Universe. Ik zal Ms. Marvel wel afkijken, maar verwacht niet dat de resterende 4 afleveringen mij aanleiding zullen geven om 180 graden bij te draaien. No hard feelings Mootjes. Al weet je het nooit, bij The Book of Boba Fett veranderde de serie ook volledig na aflevering 4 en ging het de goede kant op.

avatar van weerwolf79

weerwolf79

Vast leuk als je een tiener bent, maar ik als volwassene vind er niks aan.

Slap acteerwerk, slechte muziek en vreselijk slap verhaal waar in iets teveel wordt gehamerd op haar achtergrond wat niks toevoegd.

Fikret8 schreef:

De cartoons verwijzen lijkt me naar haar eigen tekeningetjes dus die lijken we wat dat betreft niet overbodig. Nouja nodig is het ook niet maar vind ze gewoon leuk .

Wel grappig dat ik tot nu toe ook op een 3,5 ster uit kom maar veel positiever lijk te zijn. Ben vooral onder de indruk van Iman Vellani.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

De discussie is al tig keer gevoerd maar kunnen de mensen die enkel de pilot hebben gezien gewoon niet stemmen? Dit geeft zo'n vertekend beeld van de serie dat het daadwerkelijk mensen kan ontmoedigen om eraan te beginnen tegen de tijd dat het hele seizoen klaar is (en voorbijgangers mogelijk de impressie hebben dat de laagstemmers alle 6 afleveringen hebben gezien en dus de serie links laten liggen).

Fikret8

Moet eerlijk bekennen dat de 3de aflevering tot nu toe mijn favoriet is en dat ik na het zien van de volgende 3 aflevering eventueel mijn stem ga wijzigen (verhogen).

Fikret8 schreef:

Moet ik je weer quoten want ik kwam hier hetzelfde vertellen

Na 2 aflevering opbouw is het plot in een stroomversnelling gekomen, vond de bruiloftscène ook erg vermakelijk en leuk dat Damage Control kwam op dagen. Ben ook onder de indruk van Vellani, ze acteert erg goed en deze rol lijkt gemaakt voor haar.

Fikret8

Na 6 afleveringen is de conclusie dat de serie weinig kleren op het lijf heeft, waarvan de climax van de laatste aflevering nergens naartoe leidt. Eigenlijk kan de serie volledig geskipt worden zonder een interessant gebeurtenis gemist te hebben binnen het Marvel Cinematic Universe. Het enige doel van de serie lijkt om een nieuwe doelgroep (jonge meisjes en mensen met een cultureel achtergrond uit Pakistan of India) aan te spreken.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Francesco vanwaar toch nog een 3,5* als de serie geen toegevoegde waarde heeft?

Fikret8

Der Jan (jacobine_rodijk). Ik ben Francesco niet (wellicht wel een leuke bijnaam), maar je had in eerste instantie mij genoemd zie ik bij meldingen.

Door mij zijn momenteel 1656 van al mijn bijna 4000 stemmen op films beoordeeld met een 3,5. De laagste stem op alle series waar ik op heb gestemd heb is tevens een 3,5. Als je kijkt naar de stemmen die ik geef scoort deze serie niet hoog, al moet ik wel zeggen dat ik erg verwend ben met de betere films/series en de slechte normaal gesproken skip. De beoordeling is in verhouding tot wat ik kijk (subjectief). Uiteraard bestaan er nog veel slechtere films/series (prulwerk) dan Ms. Marvel (tegenvaller) en alleen het echte prulwerk heeft bij mij een onvoldoende.

avatar van Number23

Number23

Leuk dat er dieper in wordt gegaan op weer een andere cultuur, maar dit is duidelijk voor 12-jarige meisjes en dus totaal niet herkenbaar.

Niemendalletje dat ik nu eigenlijk alweer grotendeels vergeten ben.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Ugh, wat een domper. Ik had nooit verwacht dat ik als Marvel fanboy een serie van Marvel zo laag zou waarderen, maar dit heeft weinig meer met Marvel te maken, dit is 100% Disney.

Wat een ontzettend hoog Assepoester gehalte. Ik kan van allerlei negatiefs zeggen over hoe zwak dit in elkaar zit maar ik bespaar me de energie.

Leuk voor kinderen misschien, maar had het dan onder Disney uitgebracht.

avatar van teigertje

teigertje

• 2079 stemmen

Deze nieuwe Marvel superhelden serie is vooral, best leuk voor met name de jeugd.

Wat wel mooi is, een kijkje in Pakistan en de cultuur en hoe dit in deze serie te zien is.

Maar niet het niveau van de films en betere series.

Wel is het, best een leuke serie, maar niet meer als dat.

avatar van Artificialis

Artificialis

Leuk voor jongere doelgroepen. Een voorbeeld om naar op te kijken als je een meisje (van niet westerse afkomst) bent. Het leven van een Pakistaans gezin in de Verenigde Staten is een origineel uitgangspunt. Qua actie, special effects, vijanden en verhaal had er wel meer tempo en spektakel mogen zijn.