• 9.250.872 stemmen

The Witcher: Blood Origin (2022)

Fantasy / Drama | Miniserie

Ontwikkeld door: Declan de Barra

Met: Sophia Brown, Michelle Yeoh en Laurence O'Fuarain

Oorsprong: Verenigde Staten / Polen

Datum van release: zondag 25 december 2022

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Witcher: Blood Origin

Prequel voor 'The Witcher', die zich twaalfhonderd jaar voor de gebeurtenissen van deze serie afspeelt, in een elvenrijk. Hier volgen we de ontstaansgeschiedenis van de allereerste 'witcher', alsmede de gebeurtenissen die uiteindelijk zullen leiden tot de 'vereniging der gebieden': toen de rijken der monsters, mensen en elven samensmolten tot één. De aloude elvenbeschaving kwam hiermee uiteindelijk ten val.

Afleveringen

1. 1. Of Ballads, Brawlers, and Bloodied Blades

25 december 2022 (1 uur en 03 minuten)

Een kroegruzie zet Éile op ramkoers met het lot, emoties halen het beste in Fjall boven als hij door het oog van de naald kruipt, en koninklijk verraad leidt tot bloedvergieten.

2. 2. Of Dreams, Defiance and Desperate Deeds

25 december 2022 (48 minuten)

Éile, Fjall en Scían hebben geld nodig voor hun zoektocht en bedenken een riskant plan dat tot een storm van problemen leidt. Merwyn stuit op een geheim.

3. 3. Of Warriors, Wakes and Wondrous Worlds

25 december 2022 (51 minuten)

Nadat de krijgers Meldof en Gwen hebben ontmoet, zetten ze een gevaarlijk eindspel in gang als waarheden worden onthuld, passies worden aangewakkerd en offers worden gebracht.

4. 4. Of Mages, Malice and Monstrous Mayhem

25 december 2022 (42 minuten)

Terwijl Merwyn een alliantie smeedt om haar plannen voor de elfen te realiseren, begint de strijd in Xintrea, waar Éile haar stem vindt en Fjall de controle verliest.

avatar van brawljeff

brawljeff

Ik ben zelf een groot fan van The Witcher franchise, maar ik vraag mij af in hoeverre dit verhaal zonder Geralt en Ciri gaat aanslaan. De trailer ziet er in ieder geval wel goed uit.

avatar van nightbreed

nightbreed

Aantal afleveringen is 4, dus niet 6 zoals hier aangegeven.

avatar van bobbee1

bobbee1

Tja, wat moet je hier nu van zeggen. Hoe een witcher gemaakt wordt wisten we al uit de games. Verder een hoop gedoe met een hoop mensen met wie je geen enkele binding hebt. De dialogen lijken geschreven voor een toneel opvoering op de middelbare school. Ik vroeg me voortdurend af wat Michelle Yeoh hier doet. Geldnood, een productionele verplichting?

Het probleem met dit soort verhalen is dat ze bezwijken onder hun pretenties. De illusie van grandeur die teniet wordt gedaan door een gebrek aan overtuigingskracht.

avatar van DreamTech

DreamTech

nou niets mis mee met deze mini serie ik vond hem goed !

avatar van The Oceanic Six

4,1 op IMDb, 2,88 hier. Wat is er aan de hand met deze serie? Zo slecht of is het frustratie omdat het zonder Henry Cavill is?

avatar van horizons

horizons

The Oceanic Six schreef:

Het is een vierdelige prequel die zich in ver verleden afspeelt. Het hoofdpersonage is vrouwelijk, zal mensen wel irriteren ofzo. Geen idee ik heb de boeken niet gelezen. Aantal acteurs is niet zo heel goed. Verhaal is wel redelijk, soms wat suf. De 4,1 op Imdb is wat overdreven maar rond de 3 sterren past wel.

avatar van Karst

Karst

The Oceanic Six schreef:

Weinig stemmen en een wat discutabele 0,5 trekken de score redelijk omlaag. Ik kan me niet voorstellen dat geïnteresseerden in dit genre dit heel slecht vinden. Het is geen hoogvlieger maar ook niet slecht. Maar dat is natuurlijk mijn mening.

avatar van Karst

Karst

Heb hem toch een halfje naar beneden gezet. Het zit verhaaltechnisch wel redelijk brak in elkaar. Daarnaast voelt de hele omgeving wel erg klein. Qua scope heel groots maar qua opzet meer Xena/Hercules. Had m.i. meer in gezeten wanneer men de stad veel meer had laten aanvoelen als een daadwerkelijke stad en niet een decor. Ook had men nog best even naar het plot mogen kijken en hier en daar wat sleutelen.

Iemand anders trouwens ook het idee dat ze de hele tijd naar Sean Connery zaten te kijken?

avatar van pocalan

pocalan

Ik weet het niet zo goed met dit tussendoortje. Enerzijds wel goed om het gezien te hebben alvorens we verder gaan met het hoofdverhaal, want dit geeft al wat uitleg over een belangrijk onderdeel. Maar of alles nou belangrijk is... en er zit veel in dat net een beetje 'off' aanvoelt. Sommige acteurs doen het wel goed, zoals Francesca Mills die gewoonweg de leukste rol van de show heeft. Lenny Henry vind ik dan weer te nep overkomen in zijn rol. Het is voornamelijk de feeling van deze serie die voor mij niet klopt. Al is het over het algeheel niet slecht.

Twee jaar terug heb ik de boeken gelezen en merk dat ik wel weer enthousiast wordt om meer te zien! Ik ben heel erg benieuwd hoe ze het hoofdverhaal verder gaan uitwerken en hoe ze bepaalde zaken beeld gaan brengen. Ergens vraag ik me af of Netflix zich niet in z'n vingers snijd met deze verfilming omdat het verhaal op een gegeven moment best ingewikkeld kan zijn. En ik ben benieuwd of ik kan wennen aan een nieuwe acteur als Geralt.

avatar van Ejhs

Ejhs

Vermakelijk, maar niet hoogstaand. De grote lijn van het verhaal is prima, maar had makkelijk het dubbele aantal afleveringen kunnen hebben om karakters en achtergronden beter uit te diepen.

avatar van stevebravo

Gestopt met kijken na de homoscene

Waarom?

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Te gehaast door aan zo'n groot verhaal maar 4 afleveringen te wijden.

En daar zit hem wat mij betreft ook het grootste probleem. Je krijgt hierdoor namelijk geen binding met de personages en dialogen lopen niet soepel, het komt allemaal wat geforceerd over.

Hier had meer ingezeten, maar die 4.7 snap ik niet.

avatar van Glacius

Glacius

Slappe origin story. Vraag mij af in hoeverre dit raakvlakken heeft met het boek. Kan mij niet herinneren of en hoe dit verteld werd. Hoe dan ook, te gehaast, geen ontwikkeling in personages, het had beter een mythe kunnen blijven. Het ziet er goed uit visueel, maar dat is ook alles.