• 150.615 films
 • 8.486 series
 • 25.792 seizoenen
 • 567.259 acteurs
 • 326.065 gebruikers
 • 8.562.573 stemmen
Avatar
 
banner banner

De Ridder - Seizoen 3 (2015-2016)

3,43 22 stemmen

Show titel: De Ridder

IMDb beoordeling: 7,5 (727)

Afleveringen: 13

Speelduur: 10 uur en 50 minuten

Ontwikkeld door: Rik D'Hiet

Met: Clara Cleymans, Dahlia Pessemiers en Michaël Pas

Oorsprong: België

Datum van release: dinsdag 20 oktober 2015

Eerst uitgezonden op: één (België)

Plot De Ridder

In de serie draait het om Helena De Ridder. Zij is advocate, maar gooit het roer om en wordt openbaar aanklager. De procureur maakt zich daar zorgen over. Geeft ze haar goedbetaalde baan daadwerkelijk op om de maatschappij te dienen, zoals ze zelf beweert, of is ze eigenlijk bezig met een persoonlijke kruistocht? De serie speelt zich af op de rechtbank van Gent. Elke aflevering behandelt een nieuw dossier vanaf de aanklacht, via de behandeling door de rechtbank tot de uitspraak, gezien vanuit het oogpunt van het Openbaar Ministerie.

Afleveringen Seizoen 3 (2015-2016)

 1. 1. Een Bankierster van 29

  20 oktober 2015 (50 minuten)

  Emma Browne, een succesvolle jonge bankier, wordt dood teruggevonden in haar appartement. Helena is ervan overtuigd dat de vrouw werd vermoord en begint de voorbereiding van haar eerste grote zaak. De resultaten van de autopsie en het onderzoek wijzen er echter op dat het om een ongeluk ging. Helena weigert dit te aanvaarden.

 2. 2. Een Vechtersbaas van 23

  27 oktober 2015 (50 minuten)

  Helena komt onder zware druk te staan wanneer een spoorwegbewaker het slachtoffer wordt van een brutale aanval. Ze moeten de vechtersbaas snel vinden. Helena doet haar werk zorgvuldig, maar door enkele gebeurtenissen in haar persoonlijke leven maakt ze een kapitale fout. Ondertussen probeert Gust Martens op allerlei mogelijke manieren te bewijzen dat hij onschuldig is aan de dood van Emma Browne.

 3. 3. Een Verkrachtingsslachtoffer van 23

  3 november 2015 (50 minuten)

  Na een nachtje uit wordt Tess Verbeken op gewelddadige wijze verkracht en voor dood achtergelaten. Helena ontdekt overeenkomsten met gebeurtenissen uit haar eigen leven. Ze vindt dat ze niet bevoegd is om objectief verder te gaan met deze zaak. Gust Martens probeert zijn onschuld te bewijzen door vanuit de gevangenis een artikel te schrijven waarin hij bankier Karel Decoster beschuldigt.

 4. 4. Een Would-be-muzikant van 25

  10 november 2015 (50 minuten)

  Gust Martens wil Helena bewijzen dat er een verband is tussen de dood van een Kroatische prostituee en de moord op Emma Browne. Volgens hem werden ze allebei het slachtoffer van een Kroatische drugsbende , die recent actief is in Gent. Wanneer Tim, Cleo's geliefde, op een gewelddadige manier betrokken geraakt bij een drugsconflict, vreest Helena dat het om dezelfde bende gaat.

 5. 5. Een Activist van 59

  17 november 2015 (50 minuten)

  Tijdens een demonstratie tegen genetisch gemanipuleerde organismen, wordt een preiveld aan de universiteit vernield. De charismatische professor Kloosters treedt op als een welbespraakte voorvechter van de activisten. Maar de demonstratie leidt tot dood en geweld. In de drugszaak onderzoekt de lokale politie enkele drugsterreinen. Helena en inspecteur Stevens kunnen goed samenwerken.

 6. 6. Een Vondeling van Enkele Dagen

  24 november 2015 (50 minuten)

  Op de kerstmarkt in Gent vindt inspecteur Tony Laeremans een baby van enkele dagen oud. De ouders Valérie Pieters en Daan Vergauwe, een drugskoppel, worden snel gevonden. Wanneer de moeder haar baby terug wil, probeert Helena dit te verhinderen. Maar is dit gerechtvaardigd? Of wordt haar oordeel gekleurd door de plotse terugkeer van haar eigen moeder? Helena neemt een impulsieve beslissing in haar liefdesleven.

 7. 7. Een Gedetineerde van 55

  1 december 2015 (50 minuten)

  Een gevangene wordt dood aangetroffen in zijn isolatiecel. Het is Paul Vandenbon, een oude kennis van Helena. Ze ontdekt dat de voormalige voetballer hardhandig werd aangepakt als pedofiel in de gevangenis. Niet enkel de andere gevangenen, maar ook de bewakers doen nogal vreemd wanneer ze ondervraagd worden. Ondertussen maakt iedereen zich klaar om de genadeslag toe te dienen aan de Kroatische drugsbende.

 8. 8. Een Cafébaas van 35

  8 december 2015 (50 minuten)

  Wanneer een Gentse cafébaas met geweld onder druk wordt gezet om zijn café te verkopen, hangt opnieuw de schaduw van Adam Horvath over het dossier. Omdat de drugsbende getipt werd door een bron bij de politie of het parket, gaat Bracke intussen in eigen rangen op zoek naar het lek. Helena begint te vrezen dat het lek zich wel eens heel dichtbij zou kunnen bevinden. Intussen wordt met man en macht gezocht naar Gust Martens.

 9. 9. Een Tangoleraar van 32

  15 december 2015 (50 minuten)

  Een tangoleraar wordt het slachtoffer van brandstichting. Hij weet meteen wie de dader is. Een ex-leerlinge, die hem beschuldigde van verkrachting, heeft immers een haatcampagne tegen hem opgestart via de sociale media. Samen met haar vriend zet ze een keten van gebeurtenissen in gang die ze niet meer kan beheersen. Bankier Decoster wordt eindelijk aan de tand gevoeld over de verdwijning van Gust Martens.

 10. 10. Een Scientology-lid van 37

  22 december 2015 (50 minuten)

  Een gescheiden vrouw beschuldigt haar ex-echtgenoot ervan hun dochtertje aan te randen. Is dit wel de waarheid? Of is het weer een nieuw dieptepunt in de scheiding van een koppel die het hartverscheurende trauma van hun verleden niet kunnen verkroppen? Louis start een erg riskant spelletje poker met Aleksandra Arbanas. En Cleo heeft geweldig nieuws.

 11. 11. Een Chemiestudente van 19

  29 december 2015 (50 minuten)

  Een studente valt mensen aan in een supermarkt, blijkbaar zonder enige reden. Een van de slachtoffers is Zohra. Haar leven hangt aan een zijden draadje. De verdediging van de vrouw beweert dat ze niet verantwoordelijk is voor haar daden. Helena weigert om dit zomaar te aanvaarden. Louis vreest dat dit het einde voor zijn carrière betekent.

 12. 12. Een (Ex-)flik van 29

  5 januari 2016 (50 minuten)

  Louis Stevens boekt eindelijk resultaat met zijn undercoverwerk. Hij vindt het bewijs dat Helena nodig heeft om de bende van Arbanas te stoppen en hen voorgoed achter de tralies te zetten. Omdat de bende Louis niet meer vertrouwt, vindt Helena dat het tijd is om de undercoveroperatie te beëindigen. Maar dan maakt iemand een onvergeeflijke fout die erg zware gevolgen heeft.

 13. 13. Een Parketmagistrate van 30

  12 januari 2016 (50 minuten)

  Helena's eerste moordzaak begint slecht. Er zijn drie moordenaars. Het doel is hoog, maar het bewijs is dun. Daarbij is haar voornaamste tegenstander de zeer ervaren advocaat Jan Ravenakkers. Met Bracke als haar raadgever en Manu als haar trouwe medewerker, probeert Helena de bende van Arbanas veroordeeld te krijgen. Kan ze de jury van twaalf overtuigen?

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van DjFrankie

DjFrankie

 • 2594 berichten
 • 2721 stemmen

Ja hoor, ook deze vond ik weer tof. En die Ravenakkers die begint lollig maar weet zo weer de antipathie te kweken


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.