• 9.381.139 stemmen

Ontwikkeld door: Mike Flanagan

Met: Hamish Linklater, Kate Siegel en Zach Gilford

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Datum van release: vrijdag 24 september 2021

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Midnight Mass

Crockett Island heeft een kleine gemeenschap die geïsoleerd leeft, en een relatief rustig bestaan leidt. Op een dag arriveert een mysterieuze, charismatische jonge priester op het eiland. Na zijn aankomst doen zich steeds vreemdere gebeurtenissen voor, die als angstaanjagende voorboden voor onheilen kunnen dienen.

Afleveringen

1. 1. Book I: Genesis

24 september 2021 (1 uur)

Riley Flynn komt thuis in een disfunctioneel gezin, treft bekende gezichten en maakt kennis met de nieuwe priester in de kerk. Elders op het eiland is storm op komst.

2. 2. Book II: Psalms

24 september 2021 (1 uur en 04 minuten)

Na de storm spoelen er onheilspellende voortekenen aan. Als de lokale bevolking later bijeenkomt voor een eetfestijn, slaat de tragedie toe en gebeurt er een wonder.

3. 3. Book III: Proverbs

24 september 2021 (1 uur en 05 minuten)

Wonderen laten de bewoners versteld staan. Leeza brengt een belangrijk bezoek aan Joe. Een schokkende bekentenis onthult wat er echt is gebeurd met monseigneur Pruitt.

4. 4. Book IV: Lamentations

24 september 2021 (1 uur en 10 minuten)

Erin wendt zich tot Riley als ze onthutsend nieuws ontvangt. Pater Paul krijgt last van verontrustende bijwerkingen. Bev doet een verbazingwekkende ontdekking.

5. 5. Book V: Gospel

24 september 2021 (1 uur en 02 minuten)

Sheriff Hassan krijgt meerdere meldingen over vermiste personen. De stad bereidt Goede Vrijdag voor. Riley brengt de waarheid aan het licht om Erin te beschermen.

6. 6. Book VI: Acts of the Apostles

24 september 2021 (1 uur en 07 minuten)

Bev roept in de nacht van de paaswake vurig op om te geloven. Sarah onthult de resultaten van een verontrustend experiment en komt met een ontnuchterende hypothese.

7. 7. Book VII: Revelation

24 september 2021 (1 uur en 04 minuten)

Een hechte groep rebellen zoekt hun toevlucht waar het maar kan, zodra de nacht valt op Crockett Island. Ze smeden een plan om de chaos onder controle te krijgen.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Lijkt me een aardige serie dit. Morgen ff checken wat het is.

avatar van keukenzout

keukenzout

Ik was superenthousiast over de nieuwe Flanagan maar deze mist absoluut de scherpte van Hill House. Minder horror, meer monologen. Het plot was erg voorspelbaar maar dat is vaak en gegeven bij vampierfilms.

avatar van jippie2010

jippie2010

Wat een heerlijke serie! Niet echt een klassieke horror, maar dat komt het wat mij betreft alleen maar ten goede. IJzersterke dialogen, mooi opgebouwd verhaal, sterke cast en last but not least een geweldige soundtrack. Met veel diepgang en finesse gebracht, haast filosofisch te noemen. Ik houd er van! *4.5

avatar van Marbles

Marbles

avatar van DionneDarko

DionneDarko

Ja laat het daar maar bij want een 0,5 geven voor dit meesterwerkje valt niet echt te onderbouwen denk ik.

Wauw.... Mike Flanagan does it again. Ik vind het zo knap. Die man moet echt een workaholic zijn. Deze serie gaf mij een ouderwets gevoel, beetje Stephen King vibe, characters die echt tot leven komen. Subliem! Ik heb hem in no time zitten bingen hoewel ik daar normaal niet zo van ben.

avatar van RebbelDebbel

RebbelDebbel

Wow wat een verrassing dit, sterk geacteerd. Beklemmend. Ik hou van dit mystieke sfeertje!!

avatar van lang pee

lang pee

Sommige noemen dit een meesterwerkje, en ik moet toegeven de meeste filmsites zijn zeer tevreden over deze serie. Begon er dan ook met zeer veel verwachtingen aan, omdat ik absoluut kan genieten van een goede serie, maar dit vond ik echt oervervelend en uitermate saai, één lange doffe praatsessie, en ik vraag mij nog steeds af wat dit met horror te maken heeft! Maar toch bedankt, heb eens geen slaappil moeten nemen...

avatar van bjerik76

bjerik76

Goeie serie, behoorlijk geheimzinnig, vanaf all 3 word het pas echt duister ( en word er meer duidelijk)

Echter blijven de vraagstukken " is de Priester nou goed of fout " want beide kanten worden belicht en zet je aan het twijfelen.

ook de overige geloven worden aan de kaak gesteld.

het acteerwerk is goed, special effecten ook.

Wel zitten er wat langdradige scenes in, waaronder 2 behoorlijk lang gezwijmel van wel bijna ( dus 2 x ) 10 minuten over het leven na de dood, wat echt enorm langdradig is makkelijk verder te spoelen.

het liedje " save our soul geloof ik) blijft voor mij het lied van de zinkende Titanic en bleef wat wennen.

Het eind was ook wel wat simpel / snel alsof het allemaal in de laatste 15 minuten afgesloten moest worden.

Maar desondanks keek het heerlijk weg, had wel wat duisterder gemogen van mij.

avatar van René8

René8

Marbles schreef:

Te achterlijk voor woorden en daar laat ik het bij.

Als je iets niet begrijpt, of het spreekt je niet aan, maar het is wel heel goed gemaakt, kun je er ook voor kiezen om niet te stemmen. Al is het maar uit respect voor de inspanning en kunde van de makers. Hiervoor een halve ster geven slaat natuurlijk nergens op.

avatar van mikey

mikey

keukenzout schreef:
Het plot was erg voorspelbaar maar dat is vaak en gegeven bij vampierfilms.
grappig, ben momenteel nog niet zover met kijken, maar de titel salem's lot, van king, spookte al af en toe in mijn kop. M.n. wanneer dat enge meisje op het slaapkamerraampje van het knulletje tikte.

avatar van mikey

mikey

wederom een enorme flanagan misser, als iemand een pretentieuze kl##tz#k is......

slechts reli gelul/ dr phil crap met her en der een schrikmomentje. het duurt en het duurt en vervolgens boeit het totaal niet meer.

avatar van Fervet opus

Fervet opus

Gemengde gevoelens over deze serie. Vind het wel goed, heb het 3,5 sterren gegeven, maar mijn verwachtingen waren hoger gespannen. Mike Flanagan, DE horrorspecialist van Netflix, had in "The Haunting of Hill House" en "The Haunting of Bly Manor" ware meesterwerken aan horrorseries afgeleverd. Deze is, zoals gezegd, van een ietwat mindere kwaliteit dan de 2 voorgaande series. Waar schuilt dat in? In ieder geval niet aan de acteerprestaties: die zijn prima in orde. Voor mij komt het puur door het verhaal.

Vanaf aflevering 3 is het duidelijk dat dit gaat om een vampierverhaal, en laat dat nou voor mij een totaal niet (meer) interessant en uitgekauwde onderdeel zijn v.d. horrorgenre. Toegegeven: Flanagan geeft wel een originele uitwerking ervan, door het vampirisme te overgieten met een Christelijk sausje. De priester in kwestie wordt in het begin gepresenteerd als een nieuw profeet.

Maar al met al, toch de minste van Flanagan.

avatar van horizons

horizons

Serie begint stuk beter dan die eindigt. Vanaf aflevering vier gaat het het rap naar beneden. En dan wacht je op een enorme groteske vertoning in die kerk en dat blijkt ... heeeeel erg mat allemaal.

Wisselvallige regisseur.

avatar van Marbles

Marbles

René8 schreef:

Ga jij nou bepalen of ik mag stemmen of niet?

Ga toch weg.

avatar van cor1946

cor1946

1e aflevering gezien, saai. Ben benieuwd wat het allemaal wordt.

avatar van Drivers

Drivers

Dit is toch weer een fantastische performance van Mike Flanagan. Net als in zijn vorige delen loopt er een emotionele draad doorheen wat samen met de geweldige soundtracks een fascinerende serie maakt.

avatar van hdehoon

hdehoon

Behoorlijk zwak. Wie verzint zulke onzin? De aanzet van de jongeman die na een gevangenisstraf terugkeert naar een klein eiland is nog wel aardig. De personages zijn goed uitgewerkt, maar ook onnodig lang(dradig). Typisch Netflix om zo'n flinterdun verhaaltje eindeloos uit te smeren. En dan die oubollige effecten en quasi filosofische prietpraat. Linklater is een goede acteur, je snapt niet dat hij zich met een dergelijk derderangs serie inlaat.

avatar van cor1946

cor1946

2 afl. gezien, GAAP wat saai

avatar van Danny19998

Danny19998

]Ik heb het volgehouden tot aflevering 6. Vraag niet hoe. Wat een vervelende langdradige serie. Het duurt en het duurt maar. Geen horror. Wel heel lange dialogen. Veel religieus geklets. Tergend saai met af en toe een schrikmomentje. Naar het eind toe wordt het steeds lachwekkender. Wat een flauwekul is dit

En de recencies?" Ijzingwekkend.". "Kippenvel"

Maar serieus? Is er dan geen enkel lichtpuntje?

Jazeker. Er word best goed in geacteerd. Zeker door "pater Paul" . Vandaar een magere 2 sterren.

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Goed geacteerd. Per aflevering 1 of 2 sterke scenes. Een verhaal dat wanneer het heeeeel erg was samengeperst best had kunnen boeien. Maar verder is er weinig te genieten. Niet mooi gefilmd, veel religieuze filosofische monologen die niet echt boeien, weinig spanning of spanningsboog, en veel dezelfde religieuze muziek onder scènes. Ik persoonlijk bleef kijken doordat ik hoopte dat het op gang zou komen en doordat de twist of ontwikkeling aan het einde van elke aflevering wel leuk was.

avatar van Esteban

Esteban

Nog maar twee afleveringen gezien, maar nu al duidelijk dat Mike Flanagan meer dan ooit geduld vraagt van de kijker. En dat is eigenlijk exact wat ik verwacht had. Wel (opnieuw) verkeerd aan de man gebracht door Netflix. Dit is niet de "horror" die ze laten uitschijnen in de reclames. Het is een drama met bovennatuurlijke en donkere kantjes. Ik kan het hebben, want Flanagan weet opnieuw te boeien.

avatar van Capablanca

Capablanca

Interessante serie, maar enige bijbelkennis komt wel van pas. Deed me heel in de verte aan Twin Peaks denken.

avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

Verrassend goeie serie. Vooral de eerste helft is steengoed. Maar daarna wordt het wat minder. Iedere keer dat de meester vampier in beeld komt wringt het. Desalniettemin een frisse kijk op een uitgekauwd gegeven.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Goede serie met over het algemeen bijzonder goed acteerwerk.

avatar van DragQueen

DragQueen

Wat een heerlijke serie. Het geboden verhaal zit goed in elkaar en geniet hier een uitstekende uitwerking. Het is lekker mysterieus en ontvouwt zich in een zeer aangenaam tempo. Er wordt ook ruim de tijd genomen om de prominente personages de nodige diepgang mee te geven. Dit is erg goed gedaan. Bovendien is de cast sterk en wordt er door allen uitmuntend en met de nodige inleving geacteerd. Hamish Linklater vond ik hier bijvoorbeeld gewoon weergaloos goed als priester. Op visueel gebied gezien is de serie ook zeer onderhoudend. Verder is de cameravoering schitterend te noemen en wordt het geheel begeleidt door een sterke soundtrack. Verder valt het op dat de horror elementen zeker aanwezig zijn, maar nergens echt de boventoon voeren. Dit komt de serie ergens wel ten goede. Al met al toch wel een grote verassing deze serie. Heb er van genoten van begin tot eind. 4,5 Ster.

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Ik wilde ook een review schrijven maar DragQueen haalt al de woorden voor mij uit mijn typende vingers. Volledig met hem/haar eens. Enigste wat ik nog wil toevoegen is dat deze 3e serie van duo Mike Flanagan en Kate Siegel mij wederom verrast. Ik heb al zo genoten van The Haunting van zowel Hill House als Bly Manor. En dan komt deze nieuwe serie weer verrassend uit de hoek.

Ik vermoed dat ergens in Maine ene heer King flink zit te genieten van deze series (zeker na Dr. Sleep). Ook Midnight Mass heeft allerlei elementen van zijn boeken/films. Ik herken hier een mix van Salem’s Lot, een klein stukje The Stand en de setting van Dolores Claiborne. Het ademt de totale sfeer van een goed Stephen King verhaal. Het is dat Steven Spielberg The Talisman aan het verfilmen is voor Netflix maar ik denk dat King het ook zo zou overlaten aan Flanagan.

Het wordt bijna traditioneel dat de herfst begint met een serie van Flanagan & Siegel. Spookachtig heerlijk om zo de mooie avonden van de herfst in te gaan. Heerlijk !

avatar van AniSter

AniSter

Een serie van uitersten, getuige de meningen en recensies. Ik wil niet tellen hoeveel zombie- en vampierenfilms ik in de bioscoop heb gezien, toen deze nog vernieuwend waren, en dan heb ik het over de jaren '80. Dus dat stuk kon me in deze serie absoluut niet boeien, net zoals die ontzettend slecht uitgevoerde vliegende gast. Dat figuur en het plot deed me een beetje denken aan Pazuzu uit Exorcist II: The Heretic (1977). Bij de cast van deze serie zaten wel een paar goede: Bev (Sloyan) en father Paul (Linklater). De dialogen waren af en toe interessant maar sommigen waren veel te lang. Visueel zaten er wel een paar mooie scenes in, vandaar dat ik toch net een voldoende geef.

avatar van Corcicus

Corcicus

Slechts de eerste aflevering gezien, maar die nodigde op geen enkele manier uit om verder te kijken.

avatar van DoctorMovie

DoctorMovie

Marbles schreef:

Te achterlijk voor woorden en daar laat ik het bij.

Meer zit er bij jou ook niet in

avatar van DoctorMovie

DoctorMovie

Het mooie van een serie is dat het niet allemaal in anderhalf uur gepropt hoeft te worden en het als een boek bekeken kan worden. Over het algemeen spreekt een serie je aan bij het zien van 1 of 2 afleveringen en het thema natuurlijk.

Ik heb van deze serie genoten zowel van het acteerspel als het verhaal dat voor sommigen hier te langdradig is maar ik vind dat juist fijn, het is allemaal persoonlijk natuurlijk.

PS:

Ik kom niet zoveel op MovieMeter maar als ik er kom (altijd met mijn mobiel) dan krijg ik bijna een beroerte van al die reclames waar ik doorheen moet scrollen, vroeger was dat niet zo, jammer, want het is pure reclame horror