• 9.381.806 stemmen

Sex Education - Seizoen 3 (2021)

Show titel: Sex Education

Afleveringen: 8

Speelduur: 7 uur en 33 minuten

Ontwikkeld door: Laurie Nunn

Met: Asa Butterfield, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Asa Butterfield, Gillian Anderson en Ncuti Gatwa

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Datum van release: vrijdag 17 september 2021

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 3 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Sex Education

Otis Milburn is een onervaren, sociaal ongemakkelijke middelbare schoolstudent die bij zijn moeder Jean, een sekstherapeut, woont. Omringd door handleidingen, video's en saaie open gesprekken over seks, is Otis een terughoudende deskundige op dit gebied. Wanneer zijn thuissituatie op school wordt onthuld, realiseert Otis zich dat hij zijn specialistische kennis kan gebruiken om status te krijgen. Samen met Maeve, een slimme bad-girl, en zijn beste vriend Eric zetten ze een ondergrondse seks-therapie kliniek op om de rare en wonderbaarlijke problemen van hun medeleerlingen aan te pakken. Door zijn analyse van tienerseksualiteit, beseft Otis dat hij misschien zelf therapie nodig heeft.

Afleveringen Seizoen 3 (2021)

1. Aflevering 1

17 september 2021 (54 minuten)

De flirts van Moordale komen weer samen — op meerdere manieren. Otis laat een snor staan, maar leeft met een geheim. Jean is eerlijk. Het nieuwe schoolhoofd arriveert.

2. Aflevering 2

17 september 2021 (1 uur en 01 minuut)

Alles wordt anders. Ruby bepaalt de nieuwe look van Otis en Hope laat de school compleet oververven. Elders proberen Eric en Adam samen een stapje verder te gaan.

3. Aflevering 3

17 september 2021 (53 minuten)

Zelfexpressie is voorbij wanneer de leerlingen uniformen moeten dragen. Aimee vertelt over de aanranding, en Jackson krijgt een band met de coole non-binaire student Cal.

4. Aflevering 4

17 september 2021 (54 minuten)

Kan seks uitgroeien tot een intieme relatie – en andersom? Ruby keert zich van Otis af. Maeve krijgt een band met Isaac. Onthouding brengt Moordale in beroering.

5. Aflevering 5

17 september 2021 (54 minuten)

Historische feiten botsen met hedendaagse ellende als in Frankrijk de poep tegen de voorruit vliegt en vrienden vol op de rem gaan. Er slaat een vonk over. Jean ontploft.

6. Aflevering 6

17 september 2021 (59 minuten)

De waarheid ligt daarbuiten: Maeve krijgt nieuws, Aimee onthult niet alleen haar vulva-cupcakes en Eric ontdekt de Nigeriaanse cultuur. Hope neemt extreme maatregelen.

7. Aflevering 7

17 september 2021 (58 minuten)

Thuis gaat het er heet aan toe. Jean kampt met een puinhoop en wordt genegeerd. Maeve krijgt te maken met een moeder op de vlucht. De 'seksschool' treedt naar buiten.

8. Aflevering 8

17 september 2021 (1 uur)

Het lot van Moordale staat op het spel. Aimee praat haar mond voorbij. Eric biecht iets op. Otis spookt door het ziekenhuis. Eerlijkheid is nu belangrijker dan ooit.

avatar van The Oceanic Six

Sex Education haalt al 3 seizoenen een hoog niveau, omdat het naast een heel fijne sfeer ook goed uitgediepte personages met eigen emoties kent waar je als kijker een beetje om gaat geven. De eerste twee seizoenen heb ik op 4 sterren staan, maar dat halen ze hier niet, al blijft het gewoon enorm fijn kijkvoer. Ik blijf dat highschoolsfeertje tof vinden, maar ook dat rustige dorpje waar ze wonen. Zoveel series zijn druk en doen alles in een hoog tempo, maar hier nemen ze juist geregeld rust. Ook werken ze de personages weer leuk uit, maar ze slaan wel erg door met de representatie van elke doelgroep. Donker, blank, oud, jong, gehandicapt, LBTH-nogwat types. Het is niet storend, maar wel een tikje overdreven. En ze slaan in de verhaallijnen ook wel wat door, vooral met het totaal niet geloofwaardige verhaal van de gemene nieuwe directrice.

Alsof iemand wijs gemaakt kan worden dat leerlingen een week hun telefoon kwijt zijn of met schaam-borden om de nek moeten lopen. Wel krijgt ze in de slotaflevering enige achtergrond (IVM-behandelingen slaan niet aan), maar het voelt een beetje als een matig bedachte en uitgewerkte story. En wat ik jammer vond is dat Otis en zijn moeder nauwelijks scènes samen hebben, wat juist in de vorige seizoenen een sterk punt was. De baby die zij met Jakob krijgt was ook niet direct een geweldig deel van het seizoen. De kracht ligt wel in de emotionele momenten tussen de scholieren onderling. Dan is Sex Education op z'n best. Gelukkig is seizoen 4 aangekondigd, hopelijk zien we die weer ergens halverwege volgend jaar.

avatar van wwelover

wwelover

Weer een uitstekend seizoen. Geheel representatief is de serie natuurlijk niet, maar het is logisch en terecht dat ze zoveel mogelijk aspecten aanpakken. Daardoor verlies je wel een beetje de verhaallijnen van Otis. Hopelijk komt dat wel weer wat meer terug in seizoen 4. Daarnaast sloeg het verhaallijn met de directrice natuurlijk wel te ver door, komt je geloofwaardigheid niet ten goede.