• 9.379.342 stemmen

Sex Education - Seizoen 3 (2021)

Show titel: Sex Education

Afleveringen: 8

Speelduur: 7 uur en 33 minuten

Ontwikkeld door: Laurie Nunn

Met: Asa Butterfield, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Asa Butterfield, Gillian Anderson en Ncuti Gatwa

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Datum van release: vrijdag 17 september 2021

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 3 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Sex Education

Otis Milburn is een onervaren, sociaal ongemakkelijke middelbare schoolstudent die bij zijn moeder Jean, een sekstherapeut, woont. Omringd door handleidingen, video's en saaie open gesprekken over seks, is Otis een terughoudende deskundige op dit gebied. Wanneer zijn thuissituatie op school wordt onthuld, realiseert Otis zich dat hij zijn specialistische kennis kan gebruiken om status te krijgen. Samen met Maeve, een slimme bad-girl, en zijn beste vriend Eric zetten ze een ondergrondse seks-therapie kliniek op om de rare en wonderbaarlijke problemen van hun medeleerlingen aan te pakken. Door zijn analyse van tienerseksualiteit, beseft Otis dat hij misschien zelf therapie nodig heeft.

Afleveringen Seizoen 3 (2021)

1. Aflevering 1

17 september 2021 (54 minuten)

De flirts van Moordale komen weer samen — op meerdere manieren. Otis laat een snor staan, maar leeft met een geheim. Jean is eerlijk. Het nieuwe schoolhoofd arriveert.

2. Aflevering 2

17 september 2021 (1 uur en 01 minuut)

Alles wordt anders. Ruby bepaalt de nieuwe look van Otis en Hope laat de school compleet oververven. Elders proberen Eric en Adam samen een stapje verder te gaan.

3. Aflevering 3

17 september 2021 (53 minuten)

Zelfexpressie is voorbij wanneer de leerlingen uniformen moeten dragen. Aimee vertelt over de aanranding, en Jackson krijgt een band met de coole non-binaire student Cal.

4. Aflevering 4

17 september 2021 (54 minuten)

Kan seks uitgroeien tot een intieme relatie – en andersom? Ruby keert zich van Otis af. Maeve krijgt een band met Isaac. Onthouding brengt Moordale in beroering.

5. Aflevering 5

17 september 2021 (54 minuten)

Historische feiten botsen met hedendaagse ellende als in Frankrijk de poep tegen de voorruit vliegt en vrienden vol op de rem gaan. Er slaat een vonk over. Jean ontploft.

6. Aflevering 6

17 september 2021 (59 minuten)

De waarheid ligt daarbuiten: Maeve krijgt nieuws, Aimee onthult niet alleen haar vulva-cupcakes en Eric ontdekt de Nigeriaanse cultuur. Hope neemt extreme maatregelen.

7. Aflevering 7

17 september 2021 (58 minuten)

Thuis gaat het er heet aan toe. Jean kampt met een puinhoop en wordt genegeerd. Maeve krijgt te maken met een moeder op de vlucht. De 'seksschool' treedt naar buiten.

8. Aflevering 8

17 september 2021 (1 uur)

Het lot van Moordale staat op het spel. Aimee praat haar mond voorbij. Eric biecht iets op. Otis spookt door het ziekenhuis. Eerlijkheid is nu belangrijker dan ooit.

Trailer

Sjeezus, wat is er met Maeve gebeurd?!

avatar van The Oceanic Six

Heerlijk, het nieuwe seizoen online.

Dit weekend maar eens lekker van genieten.

avatar van Royalere

Royalere

Beetje te overdreven allemaal vind ik dit seizoen, Vooral met al die ´genders´ het leek wel alsof ze er zoveel mogelijk moesten hebben. Je gaat mij niet wijsmaken dat op een gemiddelde school de helft gay/genderneutraal/bi is. Desalniettemin keek het wel weer lekker weg. en de acteurs zijn goed.

avatar van Noud

Noud

Dit seizoen schiet echt te ver door. Nu bezig met aflevering 3.

Geforceerd grappig willen zijn, voorspelbaar, flauwe humor, veel minder goed gespeeld.

En ... de LBGTQ verhaallijnen etc wordt door je strot geduwd. Is echt te aanwezig.

Ik denk dat pubers hier wel veel aan zullen hebben. Begrip/herkenbaarheid.

avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

Pas aflevering 2 afgewerkt. Stuk minder leuk dan de vorige 2 seizoenen tot hiertoe.

Rafke Pafke schreef:

Geinig hoe meningen verschillen. Ik vind het weer een heerlijk fijn seizoen. De sfeer die deze serie aanslaat is zo enorm goed. Het is warm en grappig. Ben nog niet op de helft, maar dit kijk ik aankomende week zeker af. Wel slaan ze wat door met die hele LBGT-whatever community die wel heel erg oververtegenwoordigd is.

The Oceanic Six schreef:

[Edit moderator: Spoilers voor wat er dit seizoen anders zou zijn gemarkeerd.]

Beetje gek om dit te moeten spoileren, want het is geen spoiler. Seizoen 1 en 2 hadden precies hetzelfde. Het is geen spoiler van het verhaal, maar een omschrijving van de cast.

avatar van 1AngryMan

1AngryMan (moderator series)

The Oceanic Six schreef:

Bedankt voor die opheldering! Ik kreeg die indruk door een eerder bericht.

Ik volg zelf de serie niet, dus nam het zeker voor het onzekere. Goed dat je het aangeeft, alles is zichtbaar nu!

avatar van Dennis_B

Dennis_B

Al dat gezeur hierboven over de LGBTQ+-onderwerpen vind ik een beetje kortzichtig. Het is een serie over een middelbare school, over seks en aanverwante zaken, over pubers, dus wees blij dat deze onderwerpen in een dergelijke serie behandeld worden! Ik denk dat het nog niet eens de helft van de speelduur in beslag neemt. Ik ben persoonlijk erg blij dat er een serie bestaat waarin deze onderwerpen op deze manier besproken worden, en dat dit steeds vaker gebeurd - zowel in series als in films. Een beetje education kan blijkbaar geen kwaad, ook niet voor gebruikers op deze website. Verder vond ik dit het beste seizoen van de serie tot nu toe. Waar de vorige seizoenen nog een paar afleveringen nodig hadden om echt goed te worden blijft dit derde seizoen constant in kwaliteit.

vanGestel schreef:

Ojee, er is een aanmerking en meteen zijn die mensen transfoob en kortzichtig? Ik heb niks tegen ze, vind het alleen hier vrij overdreven aanwezig. Je voelt wel dat deze serie oa is gemaakt voor de acceptatie van die mensen. Het is niet dat een gemiddelde middelbare school vol zit met homo's, lesbo's, transgenders en non-binaire persoonlijkheden. Verder vind ik het allemaal prima, want het is gewoon een goede serie.

avatar van Dennis_B

Dennis_B

O jee, er is een aanmerking en meteen zijn die mensen transfoob en kortzichtig? Ik heb niks tegen ze, vind het alleen hier vrij overdreven aanwezig. Je voelt wel dat deze serie oa is gemaakt voor de acceptatie van die mensen. Het is niet dat een gemiddelde middelbare school vol zit met homo's, lesbo's, transgenders en non-binaire persoonlijkheden. Verder vind ik het allemaal prima, want het is gewoon een goede serie.

Transfoob heb ik nooit gezegd, kortzichtig wel

depri83

Dat het zo'n soort serie is was na seizoen 1 al duidelijk, lijkt me niet nodig het daar nog over te hebben in seizoen 3, je weet wat je kunt verwachten. Wat de geloofwaardigheid wel een beetje tekort doet dit seizoen is hoe de directrice haar regels implementeert (met als hoogtepunt de bordje om de nek van de 3 leerlingen) en hoe (heel lang) de leerlingen dit maar slikken. Dat lijkt me toch echt niet van deze tijd meer

avatar van The Oceanic Six

Zou niet weten waarom niet, want ze lijken het gewoon steeds belangrijker als onderwerp te maken. Nu zit er bv ook plots een non-binair persoon bij.

depri83

Plots? Die discussie loopt al een tijdje in de maatschappij hè. Je kon er bijna wel blind vanuit gaan dat dit op zou gaan duiken in déze serie.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

depri83 schreef:

Ik vond het vanaf dat moment echt helemaal niet geloofwaardig en armoede van de schrijvers om zo’n cliché gemeene directrice neer te zetten . Haalde alle lol er van af .

avatar van jordidj1

jordidj1

Gewoon weer een erg sterk seizoen, de voorgaande twee waren wel ietsje beter, maar van mij mogen ze nog wel jaren doorgaan. Al is het maar om meer Ruby te zien

avatar van Esteban

Esteban

Seizoen 4 werd gisteren officieel aangekondigd, dus we zitten nog even safe. Al verwacht ik wel dat het stilaan zal afgerond worden.

Wat enkele opmerkingen hierboven met betrekking tot de niet-hetero verhaallijnen of personages betreft, kan ik alleen maar mijn wenkbrauwen fronsen.

Spacejet schreef:

Want het is verboden om iets over het woke-gedrag te zeggen dat de laatste jaren ook Hollywood heeft overspoeld? Het zit gewoon nog veel meer in seizoen 3 dan in 1 en 2.

avatar van Gorben

Gorben

The Oceanic Six schreef:

Er is wel een verschil tussen “deze school zit tjokvol met LGBTQ+ tieners” en “de serie kiest er voor om te focussen op deze specifieke personages die een breed spectrum van seksualiteiten en gender omvatten”. Ik ben nog maar halverwege seizoen 3, maar volgens mij hebben we 1 nonbinair karakter (en 1 scène met een nb achtergrondpersonage), nul trans personages en 2 expliciet queer stelletjes (2 jongens en 2 meisjes). Dat vind ik niet overdreven veel voor een serie specifiek over seksualiteit.

Nog geen volledige mening over het seizoen verder want dus nog maar halverwege, maar tot nu toe lijkt dit seizoen wel didactischer dan de vorige twee. En tot dusver is Cal (het nonbinaire personage) nog vrij eendimensionaal, waar de focus vooral draait om hun nonbinair zijn in een plotseling extreem genderrigide schoolsysteem in plaats van wie ze zijn als mens. En Lily is veranderd van een excentriek meisje met rare hobby’s naar een cartoonfiguur die alleen nog maar aan aliens kan denken.

avatar van The Oceanic Six

Sex Education haalt al 3 seizoenen een hoog niveau, omdat het naast een heel fijne sfeer ook goed uitgediepte personages met eigen emoties kent waar je als kijker een beetje om gaat geven. De eerste twee seizoenen heb ik op 4 sterren staan, maar dat halen ze hier niet, al blijft het gewoon enorm fijn kijkvoer. Ik blijf dat highschoolsfeertje tof vinden, maar ook dat rustige dorpje waar ze wonen. Zoveel series zijn druk en doen alles in een hoog tempo, maar hier nemen ze juist geregeld rust. Ook werken ze de personages weer leuk uit, maar ze slaan wel erg door met de representatie van elke doelgroep. Donker, blank, oud, jong, gehandicapt, LBTH-nogwat types. Het is niet storend, maar wel een tikje overdreven. En ze slaan in de verhaallijnen ook wel wat door, vooral met het totaal niet geloofwaardige verhaal van de gemene nieuwe directrice.

Alsof iemand wijs gemaakt kan worden dat leerlingen een week hun telefoon kwijt zijn of met schaam-borden om de nek moeten lopen. Wel krijgt ze in de slotaflevering enige achtergrond (IVM-behandelingen slaan niet aan), maar het voelt een beetje als een matig bedachte en uitgewerkte story. En wat ik jammer vond is dat Otis en zijn moeder nauwelijks scènes samen hebben, wat juist in de vorige seizoenen een sterk punt was. De baby die zij met Jakob krijgt was ook niet direct een geweldig deel van het seizoen. De kracht ligt wel in de emotionele momenten tussen de scholieren onderling. Dan is Sex Education op z'n best. Gelukkig is seizoen 4 aangekondigd, hopelijk zien we die weer ergens halverwege volgend jaar.

avatar van wwelover

wwelover

Weer een uitstekend seizoen. Geheel representatief is de serie natuurlijk niet, maar het is logisch en terecht dat ze zoveel mogelijk aspecten aanpakken. Daardoor verlies je wel een beetje de verhaallijnen van Otis. Hopelijk komt dat wel weer wat meer terug in seizoen 4. Daarnaast sloeg het verhaallijn met de directrice natuurlijk wel te ver door, komt je geloofwaardigheid niet ten goede.

avatar van DSZ86

DSZ86

Ik lees hier veel berichten over een oververtegenwoordiging vd LHBTI gemeenschap. Dat is mijns inziens niet het geval. Het lijkt alleen zo, omdat er op die stelletjes wordt ingezoomd in de serie, waardoor er in de serie verhoudingsgewijs minder aandacht is voor hetero-stelletjes. Is weer eens wat anders dan andere series.

avatar van eltorro

eltorro

De serie lijdt jammer genoeg aan het "komen ze wel of niet bij elkaar" syndroom. Blijkbaar denken de makers dat ze geen diepgang kunnen vinden in relaties tussen personen. Hierdoor wordt de serie met het seizoen slechter en oppervlakkiger. Hopelijk durfen ze in seizoen 4 echte relaties tussen personen uit te diepen.

avatar van stefan dias

stefan dias

WOW. Heb ik nu net bijna zitten janken voor RUBY???? Of all people? Aflevering 3 is een superleuke aflevering waar Adam fijn mee uitgaat op double-date met Ruby. Samen lekker babbelen over de Kardashians. Jackson relaxt met het skatemeisje dat geen meisje wil zijn. Ruby neemt Otis zoals hij is, die nog een fijne avond samen hebben thuis bij Ruby, met de blowende vader, hilarisch. En fijn. En mooi… En dan die reuze-afknapper op het einde waar Otis weer maar eens de eikel is. Waar hij Ruby's hart breekt en een beetje dat van mij. Oh, nee! Weet deze soap mij nu écht te ontroeren?

Want ja, het is heerlijk escapisme, deze fake bubbel waar iedereen zichzelf kan zijn en waar geen echt slechte mensen in schijnen rond te lopen (want wat doet die Hope tenslotte wat élk schoolhoofd zou (willen) doen?). Bully Adam blijkt een schatje en ûberbitch Ruby met de fake booby's… nu ben ik er ook al voor gevallen.

Veel leuke figuren dus met heel wat favorieten en ik betrap me erop dat het gedoe tussen Otis en Maeve me stilaan de keel begint uit te hangen. Maar ja, de verhaaltjes moeten doorgaan natuurlijk. Ik hoop dat het ergens mag stoppen en dat alle puzzelstukjes dan op hun plaats gaan vallen. (zoals Entourage ook een mooi happy end had) Voor escapistisch vermaak als dit mag het echt wel.

avatar van stefan dias

stefan dias

wwelover schreef:

komt je geloofwaardigheid niet ten goede.

Tja, geloofwaardigheid. Heel de ervaring is schizofreen: een soort bubbel die overal en nergens naar refereert met (bijna) alleen maar aardige, goedbedoelende mensen (buiten de aanrander op de bus, dus). Als er al eens iemand gepest wordt (slut shaming) dan loopt het allemaal snel en zonder schade af. Therapie heeft altijd meteen een gunstig gevolg. Natuurlijk is dat niet geloofwaardig.

Maar de individuele karakters zijn dat wel. De blunders die gemaakt worden, de onzekerheid, het verlangen… allemaal zeer herkenbaar. En daar weer wel geloofwaardig.

Soms zit er wel ongeloofwaardigheid in de details: de verlegen Adam die zich voor heel de school en voor zijn vader een musical onderbreekt om zich te outen. Natuurlijk is dat ongeloofwaardig, maar dat stoort me niet in deze geschapen context. Wat wél ongeloofwaardig is en inconsequent binnen dezelfde context: dat hij 3 afleveringen verder (en één seizoen) het niet durft om Eric voor te stellen als zijn vriendje aan zijn moeder.

Maar dat zie ik dus - steeds liever - door de vingers.