ad
 • 139.813 films
 • 6.656 series
 • 20.201 seizoenen
 • 434.466 acteurs
 • 281.394 gebruikers
 • 8.105.744 stemmen
Avatar
 
banner banner

Freaks and Geeks - Seizoen 1 (1999-2000)

4,25 81 stemmen

Show titel: Freaks and Geeks

IMDb beoordeling: 8,8 (131.404)

Seizoenen: 1 seizoen

Afleveringen: 18

Datum van release: zaterdag 25 september 1999

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Freaks and Geeks

Afleveringen Seizoen 1 (1999-2000)

 1. 1. Pilot Episode

  Studiebol Lindsay gaat om met een stel losers, tot grote zorg van haar ouders. Lindsay's broertje Sam vindt het moeilijk om zich te verweren tegen een pestkop.

 2. 2. Beers and Weirs

  Terwijl haar ouders weg zijn, geeft Lindsay thuis een feestje om indruk te maken op Daniel. Sam's vrienden willen niet dronken worden en vervangen het fust door nepbier.

 3. 3. Tricks and Treats

  Sam gaat met Bill en Neil langs de deuren met Halloween, maar ze komen in een gênante situatie terecht, terwijl Lindsay en haar vrienden de buurt op stelten zetten.

 4. 4. Kim Kelly is My Friend

  Kim's vriend Karen pest Sam en noemt hem een geek. Kim nodigt Lindsay uit om bij haar te komen eten, waardoor Lindsay het gescheld op Kim moet aanhoren.

 5. 5. Tests and Breasts

  Lindsay wil Daniel helpen met een algebraproefwerk, maar de leraar denkt dat ze niet eerlijk is. De naïeve Sam krijgt een pornofilm te leen van Daniel.

 6. 6. I'm With the Band

  Nick denkt dat hij alleen onder zijn militaire dienst uit kan komen door zich helemaal te richten op het drummen. De onzekere Sam weigert te douchen na gymnastiek.

 7. 7. Carded and Discarded

  Lindsay en de freaks willen de lokale band zien in een bar en proberen hiervoor valse ID's te krijgen. De Geeks raken bevriend met een mooie nieuwe uitwisselingsstudent.

 8. 8. Girlfriends and Boyfriends

  Nick raakt steeds meer geobsedeerd door Lindsay, waardoor ze bang wordt. Sam is jaloers omdat Bill en Cindy samenwerken bij scheikunde.

 9. 9. We've Got Spirit

  Sam's plan om Cindy te versieren door de schoolmascotte te worden, mislukt. Lindsay wil het uitmaken met Nick. De freaks vechten tegen studenten van een andere school.

 10. 10. The Diary

  Bill is de kritiek van Coach Fredericks zat en pakt hem terug met neptelefoontjes. Lindsay is boos op haar ouders omdat ze haar dagboek hebben gelezen.

 11. 11. Looks and Books

  Lindsay gaat weer bij de wiskundeclub en kan het beter vinden met Mille nu ze huisarrest heeft vanwege een auto-ongeluk. Sam wil met zijn kleding indruk maken op Cindy.

 12. 12. The Garage Door

  Sam en Bill vertellen Neil dat ze zijn vader zagen met een andere vrouw dan Neal's moeder. Ken is verliefd op een meisje die tuba speelt in de schoolfanfare.

 13. 13. Chokin' and Tokin'

  Lindsay rookt voor het eerst een joint en vergeet dat ze moet babysitten bij de buren. Bill gaat bijna dood wanneer hij per ongeluk pinda's eet.

 14. 14. Dead Dogs and Gym Teachers

  Lindsay en kim rijden per ongeluk Millie's hond aan. Nick schrijft een liefdesliedje voor Lindsay. Bill vindt het vreselijk dat Mr. Fredericks uitgaat met zijn moeder.

 15. 15. Noshing and Moshing

  Daniel verandert zijn look om indruk te maken op het punkmeisje Jenna. Neal is zo geobsedeerd door buikspreken dat zijn studie hieronder lijdt.

 16. 16. Smooching and Mooching

  Sam vraagt Cindy mee naar een feest nadat ze tegen Bill heeft gezegd dat ze verliefd is op Sam. Nick blijft bij de Weirs na een confrontatie met zijn vader.

 17. 17. The Little Things

  Ken vraagt zich af wat zijn geaardheid is, nadat zijn vriendin een geheim onthult. Sam wil niet meer daten met Cindy. George Bush bezoekt McKinley voor een bijeenkomst.

 18. 18. Discos and Dragons

  De freaks komen erachter dat Nick en zijn nieuwe vriendin meedoen met een discowedstrijd. Lindsay moet een besluit nemen dat haar leven kan veranderen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van MH040_mm

MH040_mm

 • 2 berichten
 • 0 stemmen

Hele leuke serie. Jammer dat er maar 1 seizoen van gemaakt is.


avatar van grovonion

grovonion

 • 565 berichten
 • 2051 stemmen

Ja, naast Firefly toch wel het grootste gemis qua vroegtijdig afgezette shows. Enorm goed gespeelde serie, met heel wat huidige sterren in een van hun eerste rollen. Zelfs een jonge Shia Leboeuf is op een gegeven ogenblik te zien. Omgekeerde cameo's als het ware.


avatar van Jack Bauer_mm

Jack Bauer_mm

 • 22 berichten
 • 341 stemmen

Vanaf 22 maart 2016 in Amerika op Blu-ray te krijgen in 4:3 en 16:9. Op Netflix Nederland staat al de 16:9 HD versie.


avatar van Daan258

Daan258

 • 3504 berichten
 • 2249 stemmen

Gisteren de eerste episode gezien maar ik kan er nog niet veel over zeggen.

Het enige super positieve tot nu toe is de cast. Had van te voren echt geen idee dat er zo vreselijk veel bekende en toffe acteurs in de serie speelden.

Ik ga zeker verder kijken want ik ben zeer benieuwd.


avatar van Daan258

Daan258

 • 3504 berichten
 • 2249 stemmen

Episode 2 al gelijk een heel stuk leuker.

Kijk zeker uit naar de rest van de serie


avatar van Shaky

Shaky

 • 2816 berichten
 • 10786 stemmen

Wat een heerlijke serie is dit zeg. Hoe ik deze gemist heb, is me niet helemaal duidelijk. Ik zit nu bij aflevering 7 maar de afleveringen vliegen voorbij. Ik ben benieuwd naar de resterende 11. Ik wacht nog even met stemmen tot ik alles gezien heb.


avatar van Shaky

Shaky

 • 2816 berichten
 • 10786 stemmen

Vandaag afgekeken. Wat een ontzettend sympathieke, feel-good, nostalgische en ronduit geweldige serie. Sterk geacteerd, interessante verhaallijnen en machtige muziek. Ik ben een fan.


avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

 • 1055 berichten
 • 1752 stemmen

Topserie! Dik de moeite, ook al is er jammer genoeg maar één seizoen ven gemaakt.


avatar van Esteban

Esteban

 • 3372 berichten
 • 1715 stemmen

Dankzij 3 maanden gratis Netflix, kan ik deze serie eindelijk ontdekken. Hier zat ik al 16 jaar op te wachten. Meteen vier afleveringen verslonden en absoluut 'hooked'!


avatar van T.O.

T.O.

 • 1633 berichten
 • 1862 stemmen

Ik had nooit van deze onderschatte serie gehoord, zelfs niet via internet. Een vriend tipte mij hierover.

Wat opvalt is de goedmoedige sfeer, die overkomt als een kruising tussen That 70s Show en The Wonder Years. Had prima op de Nederlandse tv gepast, maar is daar nooit uitgezonden denk ik?

Een stuk leuker ook dan de melige dingen waar Apatow en Rogen later mee kwamen.


avatar van brawljeff

brawljeff

 • 2412 berichten
 • 2695 stemmen

Geweldig om bijna 20 jaar later te zien wat een klassieker deze serie is geworden en wat een toptalenten Freaks & Geeks heeft afgeleverd. Naast de bekende namen James Franco, Seth Rogen en Jason Segel komen ook de jonge Ben Foster, Lizzy Caplan, Jason Schwartzman en Shia LaBeouf langs.

De serie wordt terecht geprezen om de volwassen onderwerpen die voorbij komen. De personages zijn misschien soms een beetje stereotype, maar ik denk dat de meeste mensen zich er zeker wel mee kunnen identificeren. Het personage wat er wat mij betreft het meeste uitspringt is Lindsay. Wta een ontzettend goed geschreven personage. Minder vond ik dan weer haar broertje Sam, die constant super irritant was.


avatar van Esteban

Esteban

 • 3372 berichten
 • 1715 stemmen

Afgerond en goedgekeurd!

Na anderhalf decennia hoog op de kijlijst te staan, Freaks and Geeks eindelijk kunnen meepikken. Yup, absoluut het wachten waard. Ik ben fan. What's not to like? Het late '70s, vroege '80s sfeertje is naast herkenbaar, voor mij althans, ook simpelweg onweerstaanbaar en voelt nooit of te nimmer aan als een gimmick. Zeer geslaagd.

Uiteindelijk hield ik van élk personage, hoe onuitstaanbaar sommige onder hen ook waren. De familie Weir heeft mijn hart gestolen. Wat een revelatie was Linda Cardellini ook, moeilijk te begrijpen dat zij niet naar de grote A-lijst doorgestoten is. Ik (her)kende haar zelfs niet. Al merk ik nu dat ze in 'Bloodline' en 'Mad Men' zit, die ook nog op mijn lijst stonden. Maar goed, zo mogelijk nog leuker, zijn de aanvullende freaks en geeks ... Jonge versies van James Franco, Seth Rogen en Jason Segel (waarvan ik nu pas begrijp wat mensen er in zien) zijn ongelooflijk fijn om hier samen in bezig te zien. En John Francis Daley z'n kliekje was eveneens fantastisch. Acteurs spotten is trouwens een sport in deze reeks. Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik Ben Foster meende te herkennen en het nog bleek te kloppen ook.

Wat ik vooral kan waarderen aan F&G, is het feit dat ze niet voor de makkelijke lach gaan, noch op tranen mikken. Helemaal niet zelfs. Het is niet meer of minder dan het reilen en zeilen van enkele schoolzangers en hun directe omgeving, zonder veel rand spektakel. En dat is ook de kracht van de serie. Geen standaard feelgood, geen overtrokken drama. Judd Apatow en Paul Feig claimen dat élke verhaallijn of gebeurtenis ook daadwerkelijk gebeurd is in hun eigen jeugd of in één van de betrokken schrijvers hun tienerjaren. En dat meen ik ook te merken.

Doodzonde dat de stekker hier werd uit getrokken. Seth Rogen is er nog steeds niet over te spreken, gezien ze nooit een échte kans gekregen hebben. Zéker als je leest wat ze eigenlijk van plan waren in het tweede seizoen, wat grotendeels al geschreven was. Anderzijds heeft de show ook nooit de kans gehad om een 'minder' seizoen af te leveren, waardoor het zijn status (de show kreeg énorm goede kritieken) nooit verloren is. In tegendeel zelfs. De waardering is alleen maar groter geworden.

De reünie foto's zijn leuk : Photos: The Exclusive Freaks and Geeks Reunion | Vanity Fair - vanityfair.com

Twee jaar later probeerde Judd Apatow het opnieuw met 'Undeclared', een schijnbaar gelijkaardige serie die opnieuw heel goede kritieken kreeg en opnieuw gecanceld werd door te weinig kijkcijfers. Seth Rogen en Jason Segel hebben opnieuw een rol en enkele andere freaks of geeks springen wel eens binnen. De andere hoofrdollen waren voor oa. een jonge Jay Baruchel en Charlie Hunnam. Nu ben ik écht wel benieuwd om deze (eveneens nooit bij ons uitgezonden) serie te ontdekken.


avatar van brawljeff

brawljeff

 • 2412 berichten
 • 2695 stemmen

Spacejet geweldig die reünie foto's, die kende ik nog niet. Undeclared - Seizoen 1 (2001-2002) heeft ook wel prima beoordelingen zo te zien.


avatar van Esteban

Esteban

 • 3372 berichten
 • 1715 stemmen

Inderdaad, grotendeels uit hetzelfde brein, gelijkaardige sfeer, eveneens een cast die goed klikte, ... Ik ben er ontzettend benieuwd naar nu.


avatar van Daan258

Daan258

 • 3504 berichten
 • 2249 stemmen

Zonder twijfel zeker één van de betere highschool comedy series.

Nu ik terug kijk naar mijn eerste bericht zie ik dat het me meer dan een jaar heeft geduurd om de serie ( 1 seizoen ) af te kijken:p Ik heb een tijd een behoorlijk lange stop gehad maar later weer langzamerhand opgepakt en 2 dagen geleden de laatste episode gekeken. Helaas zit het er dan nu ook op. Jammer dat een 2e seizoen er nooit van gekomen was want het had van mij zeker nog wel even door mogen gaan.

Hilarisch of erg grappig vond ik het niet maar elke episode was zeker weer heerlijk om naar te kijken. De serie moet het dan ook echt vooral hebben van de bijzondere cast. Het is zo leuk om veel bekende koppe terug te zien toen ze nog zo jong waren.

Nu we na al die jaartjes nog best veel zien van Seth Rogen, Jason Segel en vooral James Franco vind ik het heel erg jammer dat we bijna niks meer zien van Linda Cardellini, ze is namelijk een behoorlijk actrice en deed het zeker niet slecht.

Al met al was dit een erg leuke serie waar ik zeker van genoten heb.

Een dikke 3,5*


avatar van Germ_mm

Germ_mm

 • 19 berichten
 • 128 stemmen

Voor de liefhebbers van deze serie:

RTLZ zond gisteravond onder de naam Culture Shock een documentaire uit over Freaks & Geeks. Met alle betrokkenen wordt de ontwikkeling, productie en gedwongen einde van de serie besproken.

Aanrader! En aangezien alles wat ze bij RTLZ uitzenden in een oneindige loop gaat zal de special nog wel tig keer voorbij komen.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.