• 10.798 nieuwsartikelen
  • 162.332 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.983 acteurs
  • 193.279 gebruikers
  • 8.985.940 stemmen
Avatar
 
banner banner

Secret Army - Seizoen 2 (1978)

4,83 3 stemmen

Show titel: Secret Army

IMDb beoordeling: 8,5 (1.605)

Afleveringen: 13

Speelduur: 10 uur en 50 minuten

Ontwikkeld door: Gerard Glaister

Met: Bernard Hepton, Angela Richards en Clifford Rose

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: woensdag 27 september 1978

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Secret Army

Secret Army vertelt het verhaal van een Belgische vluchtroute en de mensen die erbij betrokken zijn. Lisa Colbert, een Belgische verpleegster en oprichtster van de geheime organisatie 'Lifeline', helpt, onder de codenaam 'Yvette', om Britse piloten naar veiliger plaatsen te brengen. Het hoofdkwartier van Lifeline is 'Le Candide', een Brussels restaurant met als eigenaar Albert Foiret en wordt vaak bezocht door Duitse officieren. Ook de Nederlandse Natalie en Monique, de minnares van Albert, zijn trouwe helpers van Lisa. De werking van Lifeline wordt echter bedreigd door de Duitse bezetter.

Afleveringen Seizoen 2 (1978)

  1. 1. The Hostage

    27 september 1978 (50 minuten)

    Een Britse brigadier-generaal springt met een parachute uit een neerstortend vliegtuig dat op weg was naar Noord-Afrika. Aan boord bevindt zich een geheim dossier over een geplande invasie van de geallieerden in Zuid-Europa. Na een aanslag op een Duitse soldaat dreigt Kessler met represailles.

  2. 2. Russian Roulette

    4 oktober 1978 (50 minuten)

    Na de dood van Yvette neemt Albert de leiding van Lifeline over. Alain moet twee vrolijke Russische vluchtelingen opvangen op zijn boerderij. Majoor Brandt dineert in Le Candide met een Duitse militair die de Führer uit de weg wil ruimen.

  3. 3. Lucky Piece

    11 oktober 1978 (50 minuten)

    Na een bombardement op Berlijn storten drie vliegtuigen neer in een storm boven België. Natalie moet drie mensen in veiligheid brengen: een piloot, een gewonde Poolse ingenieur en een majoor met een geluksbrengertje. Tijdens haar terugtocht naar de Candide wordt ze geschaduwd.

  4. 4. Trapped

    18 oktober 1978 (50 minuten)

    Onder een schuilnaam begeleidt Monique drie RAF-leden met de trein naar Frankrijk. Het Duitse leger schiet een smokkelaar dood en raakt Monique. In het ziekenhuis wordt ze ondervraagd door de Franse politie. In Le Candide maakt Kessler kennis met een jonge vrouw, Madeleine Duclos.

  5. 5. Not According to Plan

    25 oktober 1978 (50 minuten)

    Een blinde cellist helpt de bemanning van een Britse bommenwerper onderduiken. Zijn huishoudster heeft een relatie met de leider van een communistische groepering waarvan ook Max lid is. Deze groep wil Lifeline overnemen. Bovendien blazen ze een trein op waarop Natalie en haar verloofde François zich bevinden.

  6. 6. Scorpion

    1 november 1978 (50 minuten)

    Majoor Brandt krijgt bezoek van zijn vrouw. Hij vertelt haar dat een spion geïnfiltreerd is in Lifeline. Zijn huishoudster luistert hen af en verwittigt Albert. Om te achterhalen wie de mol is in een groep van negentien vliegeniers wordt Natalies Duitse oom ingeschakeld.

  7. 7. Weekend

    8 november 1978 (50 minuten)

    Een klooster wil drie schilderijen van Rubens aan Lifeline schenken, maar Kessler neemt ze in beslag. Samen met een luitenant wil hij terug naar Brussel rijden, maar ze worden gegijzeld door twee Amerikaanse vliegeniers op de vlucht.

  8. 8. The Big One

    15 november 1978 (50 minuten)

    Na een bombardement op Berlijn worden vijfenveertig bommenwerpers neergehaald. Eén van de bombardiers komt in contact met Lifeline, maar slaat na een kruisverhoor op de vlucht. De Luftwaffe pakt hem op. Hij wordt ondervraagd door majoor Brandt, die zijn vrouw en kind verloren heeft in het bombardement.

  9. 9. Little Old Lady

    22 november 1978 (50 minuten)

    Een Britse commandant met brandwonden in z’n gezicht wordt opgevangen door Lifeline. Bij een poging om via Frankrijk te ontsnappen vermomt hij zich eerst als machinist en vervolgens als oud vrouwtje. In Le Candide wordt Madeleine beschimpt om haar omgang met Kessler.

  10. 10. Guests at God's Table

    29 november 1978 (50 minuten)

    Een zwaargewonde RAF-commandant wordt gevonden door een groepje wezen in Molenbeek. Ze willen hem doorspelen aan Lifeline in ruil voor wat geld en Sinterklaasgeschenken. Majoor Brandt stelt zich vragen bij de praktijken in Poolse concentratiekampen.

  11. 11. A Matter of Life and Death

    6 december 1978 (50 minuten)

    Twee Britse vliegeniers duiken onder bij een Henegouwse bakker. Ze worden ten onrechte verdacht van de moord op een SS’er. François reist erheen en handelt op eigen houtje. Max spant samen met een groep communisten die Lifeline over willen nemen.

  12. 12. Prisoner of War

    13 december 1978 (50 minuten)

    Een buurman van Alain vindt drie vliegeniers. Eén van hen is een onderscheiden Duitser die met een nieuw type vliegtuig vloog. Na de dood van François wil Natalie wil dat de achtergrond van Max onderzocht wordt. In de Candide flirt majoor Brandt met Monique.

  13. 13. Day of Wrath

    20 december 1978 (50 minuten)

    Een Belgische piloot ziet hoe zijn broer doodgefolterd wordt door de Gestapo. Hij ontsnapt en zint op wraak. Kessler wil bewakers vervangen door televisiecamera’s. Majoor Brandt wordt op het matje geroepen. De geallieerden bereiden de landing in Normandië voor.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Dievegge

Dievegge

  • 3000 berichten
  • 7699 stemmen

In dit tweede seizoen opent Albert de nieuwe Candide, een restaurant op de Brusselse Grote Markt. De dood van Yvette/Lisa is een klap, maar om dat gat op te vullen zijn er voldoende nieuwe personages en gastrollen. Wat het taalgebruik betreft, valt op dat alleen Natalie met een Frans accent spreekt. De Duitse accenten zijn nooit overdreven. Af en toe zijn een paar Nederlandse woorden te horen, bv. wanneer Kessler iemand met meneer aanspreekt. Het woord Boche wordt gebruikt als scheldwoord voor Duitsers.

De oorlog wordt niet voorgesteld als een strijd tussen de goeden en de slechten. Het zijn gelaagde personages met tegenstrijdigheden en innerlijke conflicten. Kessler kan zonder met z’n ogen te knipperen mensen laten folteren, deporteren of executeren, maar in z’n verhouding met “moffenhoer” Marlene toont hij z’n zachte kant. Majoor Brandt is vóór Duitsland, maar tegen de nazi-ideologie. Aan Belgische kant is er een tegenstelling tussen de tactische aanpak van Lifeline en het fanatisme van een communistische verzetsgroep. De vele facetten van de Bezetting zijn zelden zo dramatisch en genuanceerd behandeld.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.