Red Light - Seizoen 1 (2020)
Show titel: Red Light
Afleveringen: 10
Speelduur: 8 uur
Ontwikkeld door: Peter Bouckaert, Mark Furstner, Erwin Godschalk, Nelsje Musch-Elzinga, Halina Reijn en Carice van Houten
Met: Carice van Houten, Maaike Neuville en Halina Reijn
Nederland / België
Datum van release: vrijdag 4 december 2020
Eerst uitgezonden op: Streamz (België)
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Niet beschikbaar op Ziggo
Plot Red Light
Drie vrouwen raken verstrikt in de wereld van vrouwenhandel, prostitutie en georganiseerde misdaad als de man van één van hen verdwijnt. Sylvia werkt in een bordeel met haar vriend, Esther is een bekende sopraanzangeres uit een welgesteld milieu en Evi is een gedreven politieagente die een grote zaak probeert te combineren met haar gezinsleven. Ze komen terecht in de gevaarlijke en intrigerende wereld van mensensmokkel, prostitutie en uitbuiting in Antwerpen en Amsterdam. Gaandeweg komen de absolute tegenpolen erachter hoezeer ze elkaar nodig hebben om hun problemen op te lossen.
Afleveringen Seizoen 1 (2020)
1. LUX
4 december 2020 (48 minuten)
Esther krijgt te maken met een groot verlies, maar kan haar man niet bereiken. Ze besluit hem te gaan zoeken. Evi krijgt een moordzaak toegewezen die wordt gelinkt aan het van mensenhandel verdachte koppel Sylvia en Ingmar. Sylvia krijgt een deal aangeboden om tegen Ingmar te getuigen.
2. Maman
4 december 2020 (48 minuten)
Esther doet aangifte van Erics vermissing. Ze komt achter pijnlijke informatie die nog meer vraagtekens oproepen. Evi's acties leiden tot een grote confrontatie met Gust. Ingmar krijgt het aan de stok met zijn Amsterdamse rivaal Elarbi. Sylvia ontdekt iets wat haar in grote tweestrijd brengt.
3. "E"
4 december 2020 (48 minuten)
Sylvia wordt door de politie geconfronteerd met pijnlijke informatie. Ingmar zint op wraak na de verdwijning van Imana. Evi gaat bij Sam logeren, omdat Gust haar het huis uit heeft gezet. Esther ontdekt meer over de verhouding tussen Veronique en Eric en hoort ook dat haar vader belangrijke informatie achterhield.
4. Kashmir
4 december 2020 (48 minuten)
Er wordt een lichaam gevonden in de Schelde. Esther krijgt het ene slechte nieuws na het andere. Sylvia maakt een afspraak met de politie.
5. Tropicana
4 december 2020 (48 minuten)
Evi en Sam verhoren Esther over Eric. Sylvia maakt met de politie een plan om Ingmar op heterdaad te betrappen. Evi en Gust komen nader tot elkaar en lijken even weer een gelukkig gezin.
6. Liefste Moeder
4 december 2020 (48 minuten)
Esther zoekt opnieuw contact met Sylvia. Evi besluit Veronique te volgen. Sam komt erachter wat Veronique op de avond van de verdwijning van Eric deed. De politieactie staat op het punt te beginnen als Sylvia overvallen wordt door twijfel. Esther schrikt van onverwachts bezoek.
7. Pauwenoog
4 december 2020 (48 minuten)
Het onderzoek focust zich nu op Ingmar en Sylvia en de twee politieteams gaan samenwerken. Esther weet niet wat ze met Sylvia aan moet en stuurt haar weg. Ondertussen zit Ingmar zijn vriendin op de hielen. Esthers band met Jeroen krijgt een andere lading. Evi opent haar hart voor Gust en dat heeft consequenties.
8. Ons Huis
9. Bloedlijn
10. Wakker

ZAP!
Goed beoordelingen, maar nog niet veel. Grote namen. Iemand hier wat over te melden?

stinissen (crew series)
Redelijke serie met hele lelijke hoeren. Van Houten spant de kroon met overacting en onaantrekkelijk heid. Belgische cast is vele male beter dan de Nederlandse. Maaike Neuville en Geert Van Rampelberg zijn top.

ZAP!
Redelijke serie met hele lelijke hoeren.
(en het zou "heel lelijke" moeten zijn, maar dat terzijde)

[email protected]
Onbegrijpelijk, dat de bekende actrices nu voor dit genre hebben gekozen....
Noemen zij hun werk, acteren, werken als circusbeer, kiezen ze juist voor dit genre, dat bol staat van circusoefeningen....Heel erg lelijk, de voorstukjes, die ik ervan gezien heb.
Natuurlijk is de wereld van mensenhandel gruwelijk, maar die wordt niet minder met films zoals deze.
Budget van miljoenen, weggegooid geld.

KvP
Tegenvaller, ik had er meer van verwacht.
De eerste 2 afleveringen waren wel goed, daarna zakt het in, weinig verassingen en plotwendingen, zeer voorspelbaar allemaal

hatebreeder
Eerste aflevering net gezien en die was bijzonder saai. Jammer! Hoop dat het nog beter gaat worden dan dit.

mokumshightea_mm
Nou...ik heb van het acteren genoten. Carice, Halina en Jacob in één serie mijn vrijdagavond kan niet meer stuk!

schrans
Degelijke reeks. Begint intrigerend, maar kan het niveau helaas niet de hele tijd volhouden. De laatste aflevering vond ik persoonlijk een kleine anticlimax.

Pinguin#13
"We kunnen over het oude pad."
Dat zijn dus zinnetjes waar ik heel hard om moet lachen. is er nog gauw even gebrainstormd voor het nemen van de take? Wat een slordig scenariowerk. Heel die afwikkeling aan het landhuis was een beetje slap en heen-en-weergedoe.
Nochtans vond ik het niet zooo slecht. Geen geforceerde cliff-hangers. De plot is redelijk rechtdoorzee, niet nodeloos ingewikkeld. Ingmar spreekt een Vlaams niet te gescript in de oren klinkt… Ik vond Koen De Bouw in zijn wat slonzige anorak nog ergens de show stelen…
Daarnaast is het allemaal wel héél zwaar. Dat is vrouwenhandel natuurlijk ook, maar dan nog dat drankprobleem, een zangeres die de pedalen lijkt te verliezen (en ze eigenlijk ook wel verliest)… en nergens een spatje humor. En dat bizarre einde natuurlijk. Want als je zelf 'in het beste geval failliet' bent zou ik toch niet zo opgezet zijn als die hoer met '8 ton' weg komt.
Vergetelijk.

AniSter
Op zich een redelijk boeiende serie. Er zaten best goede elementen in en de cast was ook goed, net zoals het meeste acteerwerk. De filmmakers hebben echter één hele grote fout gemaakt: teveel afgekeken van hun Amerikaanse collega's. En dat begint met het plot dat voor het merendeel onwaarschijnlijk was. Als voorbeeld de soloacties van de rechercheurs. Het zelfde voor de politieacties: op klaarlichte dag wordt er versterking gevraagd en uren later, als het compleet donker is, dan komt die. Is het nu zó lastig om dit soort dingen wat realistischer te maken? Voor mij doet dit afbreuk aan iets wat best goed had kunnen zijn. Dat deze serie te boek staat als drama klopt wél: wat een bak ellende. Zelfs bij de nevenverhaallijnen zit helemaal niets om blij van te worden; tja, misschien het slot voor Sylvia. Voor mij in ieder geval de aftiteling.

Movsin
De serie kabbelt van aflevering 4 tot 7 en dat is jammer want het begon veel belovend.
Het slot is dan weer wel spannend en vergoedt een beetje.
Veel is te danken aan het acteerwerk van Carice van Houten en Geert Van Rampelberg en ook een beetje aan dat van Maaike Neuville, als toch jonge politie-officier, al had ik wel last met haar rol ivm haar houding tov haar gezin.
Het beroep van rechercheur is niet zonder stress, maar dan nog.
3,5 is het allerhoogste dat ik er aan kan geven.

MovieMeter Podcast #32: Recensie 'Cocaine Bear' - Cocaïne en beren: een gouden combinatie

Jon Bernthal begonnen met trainen voor terugkeer in MCU als duistere anti-held The Punisher

Francis Ford Coppola's passieproject 'Megalopolis' rondt opnames af

De tien best beoordeelde films van de jarige Ewan McGregor (52)
Gerelateerde series

Breaking Bad