• 9.378.558 stemmen

The Mandalorian - Seizoen 2 (2020)

Show titel: The Mandalorian

Afleveringen: 8

Speelduur: 5 uur en 40 minuten

Ontwikkeld door: Jon Favreau

Met: Pedro Pascal, Giancarlo Esposito en Gina Carano

Datum van release: vrijdag 30 oktober 2020

Eerst uitgezonden op: Disney+ (Nederland)

• Disney+ Bekijk seizoen 2 via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Mandalorian

Het verhaal van The Mandalorian speelt zich zo’n vijf jaar na Star Wars: Return of the Jedi af. Na de verhalen van Jango en Boba Fett verschijnt een andere krijger in het universum van Star Wars na de val van het Galactisch Keizerrijk. We volgen de beproevingen van een eenzame revolverheld, genaamd de Mandalorian, in de buitenste regionen van de Melkweg, ver van de autoriteiten van de Nieuwe Republiek.

Afleveringen Seizoen 2 (2020)

1. 1. Chapter 9: The Marshal

30 oktober 2020 (55 minuten)

Din “The Mandalorian” Djarin heeft de opdracht gekregen om Baby Yoda te herenigen met zijn eigen soort, maar veel aanwijzingen om hem daarbij te helpen heeft hij niet. Hij hoopt dat andere Mandalorians meer weten, maar daarvan zijn er niet zoveel meer en Din weet niet waar de overlevenden wonen. In een ongure vechtclub heeft Din een afspraak met ene Gor Koresh, die mogelijk wat informatie voor hem heeft.

2. 2. Chapter 10: The Passenger

6 november 2020 (42 minuten)

The Mandalorian keert terug naar Mos Eisley, met het kind en Boba Fetts harnas. Maar onderweg wordt hij aangevallen, er zitten nog steeds een hoop premiejagers achter hem en Baby Yoda aan. Mando handelt de zaak snel af, maar moet verder lopen.

3. 3. Chapter 11: The Heiress

13 november 2020 (36 minuten)

Din Djarin, het kind en Frog Lady arriveren op Trask na een bijzonder ruwe landing waarbij de Razor Crest zelfs in het water belandt. Het duurt niet lang voor Frog Lady haar man gevonden heeft. Hij heet Frog Man en hij wijst Din naar een herberg waar hij meer informatie over andere Mandalorians kan vinden. Intussen worden ze bekeken door een schimmig figuur.

4. 4. Chapter 12: The Siege

20 november 2020 (40 minuten)

Din probeert de nog altijd flink beschadigde Razor Crest in bedwang te houden, terwijl het kind hem daarbij helpt door de rol van een astromech droid op zich te nemen. Dat gaat minder beroerd dan je misschien zou denken, maar ook zeker niet goed. Din besluit dat ze fatsoenlijke reparaties nodig hebben als ze ooit Corvus willen bereiken en besluit terug te keren naar Nevarro.

5. 5. Chapter 13: The Jedi

27 november 2020 (47 minuten)

De Mandalorian reist naar 'n wereld geregeerd door een wrede magistraat met een machtige vijand.

6. 6. Chapter 14: The Tragedy

4 december 2020 (34 minuten)

De Mandalorian en het Kind reizen naar een oude locatie.

7. 7. Chapter 15: The Believer

11 december 2020 (39 minuten)

Om het tegen het Keizerrijk op te nemen, moet de Mandalorian de hulp van een oude vijand inroepen.

8. 8. Chapter 16: The Rescue

18 december 2020 (47 minuten)

The Mandalorian en het Kind zetten hun reis door een gevaarlijk stelsel door.

avatar van grovonion

grovonion

legian schreef:
Dat ze nu juist series afleveren die niet draaien om force gebruikers toont ook prima aan dat het kan. Een goed verhaal vertellen is niet afhankelijk van een gimmick.
Duidelijk niet opgegroeid in de jaren 80. De eerste trilogie heeft het Star Wars principe gevestigd, en dat principe is eigenlijk een sprookje in de ruimte. En daar hoort wat magie bij, met name the Force. Je kunt ook een hamburger maken zonder vlees, maar dan is het geen hamburger meer. The Force is zeker meer dan een gimmick. Moet je daarvoor enkel bekende personages naar boven halen? Nee, maar dan liever een Skywalker die op het einde opdaagt om de boel een beetje aan elkaar te lijmen, dan al die nietzeggende nieuwe karakters in delen 1,2,3,7,8 en 9. Toch ben ik het daar wel met je eens. Lees eens de boeken van Timothy Zahn. Dat had de eigenlijke lore van Star wars na de oorspronkelijke trilogie moeten zijn. Pakkende nieuwe karakters zat.

avatar van legian

legian

ThaDeez schreef:

Duidelijk niet opgegroeid in de jaren 80.

En dat is relevant?

En daar zijn 3 prequels op gekomen, 3 vervolg films, verschillende series, nog 2 extra films, en een shitload aan boeken, comics en games. Het universum is veel groter dan wat je in die drie oorspronkelijke films zag. En daar kan prima op doorontwikkeld worden.

Waarom liggen er dan hamburgers in de schappen die volledig veganistisch zijn? The Force is cool, zeker, maar het is niet hetgeen wat het verhaal verteld. Dat zijn de personages en het gros van de personages zijn geen force gebruikers. The Force maakt het verhaal wat smeuïg, maar dat is het dan ook wel.

Dat is pure fanservice en een zwaktebod aan creativiteit van de schrijvers/makers. Ze moeten perse teren op de nostalgie in plaats van een interessant verhaal vertellen.

dan al die nietzeggende nieuwe karakters in delen 1,2,3,7,8 en 9.

Aah kijk, de verkapte 'alleen de originele drie films zijn goed' verklaring. Of moeten we dit scharen onder de 'alles sinds Return of the Jedi is niet canon'?

avatar van Harley Quinn

Harley Quinn

Geweldige serie. Ik kijk reikhalzend uit naar het volgende seizoen!

avatar van Monique-1974

Monique-1974

Heerlijk! Ik kan niet wachten tot in 2023 seizoen 3 begint! Aanrader is wel ook om book of Boba Fett te gaan kijken voordat seizoen 3 begint,want daar gebeuren al verschillende dingen met o.a Grogu (the child) en the Mandalorian. Ik vind dat de 3 acteurs die the Mandalorian spelen het erg goed vertolken. Je moet er maar aan gaan staan! 3 acteurs voor 1 rol! Erg knap vind ik ook dat er meerdere directors en regisseurs hieraan werken en dat het gewoon een erg goede "film" is. Terwijl het een serie is. Ik heb na het zien van seizoen 1 en 2 the making of zitten kijken op Disney+ en kreeg nog meer respect voor de makers én acteurs. Je hoeft totaal géén Star Wars fan te zijn om deze serie leuk te vinden (vind ik) en ik ben écht verliefd geworden op Grogu! Die ogen,net echt! Maar er zit ook ongelofelijke droge humor in (wat ik dan wel weer een beetje gewend ben van Robert Rodriguez,vriend van Quinten Tarantino). Dus tja 5 sterren van mij!