• 9.378.710 stemmen

Paranormal - Seizoen 1 (2020)

Show titel: Paranormal

Afleveringen: 6

Speelduur: 5 uur

Ontwikkeld door: Mohamed Hefzy en Amr Salama

Met: Ahmed Amin, Samaa Ibrahem en Reem Abd El Kader

Oorsprong: Egypte

Datum van release: donderdag 5 november 2020

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Paranormal

Refaat Ismail is een cynische hematoloog met een duister gevoel voor humor. Zijn wereld komt op zijn kop te staan nadat zijn levenslange wetenschappelijke overtuigingen in twijfel worden getrokken. Het verhaal begint in 1969, wanneer Refaat in de veertig is en paranormale gebeurtenissen begint te ervaren. Hij wordt bijgestaan door Refaat en zijn collega aan de universiteit, Maggie, terwijl ze de paranormale wereld betreden en proberen hun geliefden te redden van het immense gevaar dat hen omringt.

Afleveringen Seizoen 1 (2020)

1. 1. The Myth of the House

5 november 2020 (52 minuten)

Maggie, de oude vlam van Refaat, keert terug uit Schotland. Hij nodigt haar met tegenzin uit voor zijn verjaardagsfeest. Na een verschijning stijgt de spanning.

2. 2. The Myth of the Curse of the Pharaoh

5 november 2020 (46 minuten)

Nadat er autopsie is gedaan op een vervloekte mummie, hangt er een zwarte wolk boven Caïro. Refaat weigert te geloven in een verband, totdat een geliefde wordt getroffen.

3. 3. The Myth of the Guardian of the Cave

5 november 2020 (55 minuten)

Wanneer alles mislukt, zoeken Refaat en Maggie naar een remedie in de Libische woestijn. Samen met hun ex-collega moeten ze eerst langs een mythisch wezen zien te komen.

4. 4. The Myth of the Naiad

5 november 2020 (49 minuten)

Na een tarotlezing gaat Refaat naar zijn geboorteplaats om een noodgeval in de familie op te lossen. Hij probeert te helpen, maar een verleidelijke stem hypnotiseert hem.

5. 5. The Myth of the Incubus

5 november 2020 (45 minuten)

Refaat is verslagen en zijn gezondheid gaat achteruit. Hij weet zeker dat Shiraz achter alle tragedies zit en achtervolgt haar in zijn dromen in een spookachtig doolhof.

6. 6. The Myth of the House: The Return

5 november 2020 (53 minuten)

Refaat probeert het ware verhaal achter Shiraz' dood te achterhalen, waardoor hij weer op de plek komt waar het allemaal begon. De derde tarotkaart wordt getoond.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ziet er eigenlijk best oké uit.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Nooit eng niet spannend, nee niet mijn ding wel mooie vrouwen. Voorral het nichtje.

avatar van pocalan

pocalan

Een beetje mythologie, tarot, dromen... dit past wel in mijn straatje! Waar ik alleen moeite mee heb - wat ik vaker heb met buitenlandse series en films - is het aflezen van de gelaatstrekken en intonatie. De vertaling is trouwens ook best raar op Netflix. Een beetje ouwelijk en in de verleden tijd. Verder een fijne serie die eerder als psychologische suspense te beschrijven is.

avatar van DragQueen

DragQueen

Toch wel een aangename en zeer fijn wegkijkende productie, die qua verhaal gewoon heel degelijk in elkaar steekt. Verder is de serie uiterst sfeervol en wordt er met inleving geacteerd door de cast. 3,5 Ster.