ad
 • 139.546 films
 • 6.580 series
 • 19.902 seizoenen
 • 430.929 acteurs
 • 280.181 gebruikers
 • 8.076.073 stemmen
Avatar
 
banner banner

Elementary - Seizoen 2 (2013-2014)

3,21 19 stemmen

Show titel: Elementary

IMDb beoordeling: 7,9 (101.904)

Seizoenen: 7 seizoenen

Afleveringen: 24

Datum van release: donderdag 26 september 2013

 • On Demand:

 • Amazon Prime Bekijk seizoen 2 via Amazon Prime
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Elementary

Afleveringen Seizoen 2 (2013-2014)

 1. 1. Step Nine

  Holmes en Watson reizen af naar Londen om een oud mentor te zoeken en onderzoeken een onoplosbaar mysterie. Ondertussen herenigt Mycroft Holmes, Sherlocks vervreemde broer, zich met Sherlock en onthult sommige geheimen van zichzelf.

 2. 2. Solve for X

  Wanneer een zelf gerespecteerde wiskundige dood teruggevonden wordt, zijn Holmes en Watson vertrokken om een moord op te lossen en het doel van de zeer bewaakte vergelijking die hij probeerde te ontcijferen. Ondertussen botst Watson met zichzelf wanneer een zoon van een voormalig patiënt haar benadert voor een lening.

 3. 3. We Are Everyone

  Holmes en Watson zoeken naar een civiele aannemer die geheime informatie gelekt heeft, maar hun leven wordt verstoord door een groep van cyberactivisten die vastberaden is om de aannemer te beschermen. Joan meldt zich aan voor een online dating service.

 4. 4. Poison Pen

  Wanneer een CEO van een financieel consultingbedrijf vergiftigd wordt, komt er een vrouw uit Sherlocks verleden naar voren als mogelijke verdachte.

 5. 5. Ancient History

  Holmes en Watson vinden zichzelf gravend door de donkere wereld van de georganiseerde misdaad om een moordenaar te vinden wanneer ze per toeval op het lichaam van een voormalig huurmoordenaar stuiten. Ondertussen helpt Watson een goede vriend om een mysterieuze man op te sporen die haar van de weg duwde.

 6. 6. An Unnatural Arrangement

  Het team van Captain Gregson leert een deel van zijn persoonlijk leven kennen, nadat zijn huis is beschoten. Holmes en Watson sporen de gangster op.

 7. 7. The Marchioness

  Sherlocks broer Mycroft arriveert in New York en huurt Holmes en Watson in om een zaak op te lossen waarbij zijn voormalige verloofde is betrokken. Ondertussen heeft Sherlock moeite met het accepteren van Mycroft en Joans relatie.

 8. 8. Blood Is Thicker

  Wanneer een mooie jonge vrouw is vermoord onderzoeken Holmes en Watson een link naar een miljardair. Mycroft spreekt met Holmes erover om terug naar Londen te verhuizen.

 9. 9. On The Line

  Holmes en Watson ontdekken de identiteit van een seriemoordenaar wiens zaak niet meer actief is en vinden zichzelf in een strijd met de NYPD.

 10. 10. Tremors

  Wanneer een onderzoek vreselijk verkeerd loopt moet Sherlock getuigen in een officieel politieonderzoek die zijn en Watsons toekomst met de NYPD in het gedrang brengt.

 11. 11. Internal Audit

  Wanneer een hedgefondsmanager, die zich ook bezighoudt met fraude, dood teruggevonden wordt, moeten Sherlock en Watson bepalen wie van zijn cliënten schuldig is. Ook overweegt Sherlock om een herstellend drugsverslaafde te sponsoren.

 12. 12. The Diabolical Kind

  Holmes en Watson komen oog in oog met Moriarty te staan wanneer zij als consultant op een ontvoeringszaak wordt gezet. Ondertussen worstelt Detective Belt voort met zijn weg tot herstel.

 13. 13. All in the Family

  Wanneer een lichaam is gevonden in een vat starten Holmes en Watson een onderzoek naar de link tussen de maffia en de moord. Ondertussen probeert Sherlock zijn vriendschap met Detective Bell te herstellen.

 14. 14. Dead Clade Walking

  Wanneer Joan één van Sherlocks onopgeloste zaken opnieuw bekijkt ontdekt ze dat een onopgeloste moord gelinkt is met een zeldzaam prehistorisch fossiel. Ondertussen vindt Sherlock zichzelf in onbekend terrein wanneer zijn plicht als een 'sobere sponsor' kruist met zijn eigen persoonlijke grenzen.

 15. 15. Corpse de Ballet

  Holmes' laatste onderzoek brengt hem binnen in een professioneel dansgezelschap. Ondertussen begint Watson alleen aan een onderzoek om een dakloze veteraan te vinden waarvan zijn vriend beweert dat hij ontvoerd is.

 16. 16. The One Percent Solution

  Spanningen stijgen wanneer Holmes en Watson gedwongen worden om samen te werken met Gareth Lestrade, Sherlocks voormalig Scotland Yard collega, om een bomaanslag te onderzoeken.

 17. 17. Ears to You

  Holmes en Watson consulteren een zaak waar een man, die verdacht wordt van de moord op zijn vrouw, jaren geleden gevraagd werd om losgeld voor haar veilige terugkomst. Ondertussen blijft Lestrade langer dan gewenst bij Sherlock en het lijkt dat hij onwillig is om te vertrekken.

 18. 18. The Hound of the Cancer Cells

  Wanneer een bekende onderzoeker die gespecialiseerd is in het onderzoek naar een medicijn om kanker te kunnen genezen dood teruggevonden wordt, moeten Holmes en Watson bepalen of zijn nieuwe uitvinding iets te maken heeft met zijn dood.

 19. 19. The Many Mouths of Aaron Colville

  Een seriemoordenaar die er om bekend staat zijn slachtoffers te bijten slaat opnieuw toe, hoewel men veronderstelde dat hij dood was.

 20. 20. No Lack of Void

  Holmes en Watson moeten een lab vinden waar men antrax maakt waarvan men denkt dat het gebruikt werd bij een terroristische aanslag.

 21. 21. The Man with the Twisted Lip

  Wanneer Sherlocks broer Mycroft als verrassing terug naar New York komt, zorgt zijn reden om terug te keren voor onenigheid tussen Sherlock en Joan. Ondertussen brengt een opsporingszaak Sherlock en Joan in de wereld van de onbemande luchtvaart.

 22. 22. Paint It Black

  Sherlocks werk wordt persoonlijk wanneer hij moet samenwerken met zijn broer Mycroft om een zaak op te lossen met dodelijke gevolgen.

 23. 23. Art in the Blood

  Holmes en Watson komen in contact met MI-6, de Britse inlichtingendienst, wanneer een standaard moordonderzoek internationale en politieke gevolgen blijkt te hebben.

 24. 24. The Grand Experiment

  Oplopende spanningen tussen Sherlock en Joan brengt hun relatie tot een einde, maar ze trachten hun verschillen opzij te zetten wanneer ze Sherlocks broer Mycroft helpen die verdacht wordt van verraad en moord.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van J.Ch.

J.Ch.

 • 516 berichten
 • 602 stemmen

Holmes en Watson gaan na vorig seizoen vrolijk samen verder als partners. Na een seizoen lang waarin ze hebben leren omgaan met elkaar, moeten ze nu leren samen te werken en te leven - permanent. Dat brengt natuurlijk de nodige strubbelingen met zich mee. Holmes is zeker veranderd ten opzichte van aflevering 1 seizoen 1, maar makkelijk is hij nog altijd niet. Gelukkig maar.

Een groot deel van de opzet blijft hetzelfde, en dat is prima. Gelukkig is er ook nieuwe input, met name door personages uit Holmes' verleden. Lestrade en Mycroft zien we verschillende keren langskomen dit seizoen, en zelfs Irene Adler mag nog een keer komen opdraven. Ik hoop dat we haar volgend seizoen nog een keer te zien krijgen! In 'Poison Pen' komt een tot nu toe onbekend persoon uit Sherlocks leven opdraven, waarmee hij een interessante band aangaat. Het levert een mooie aflevering op.

Mycroft en Sherlock hebben, zoals dat hoort, een nogal gecompliceerde band als broers, en dat is erg plezierig om naar te kijken. Je weet nooit helemaal waar je aan toe bent met Mycroft. De relatie tussen Mycroft en Watson vond ik zelf dan weer wat minder, maar goed, Watson moet ook wat dramatische ontwikkeling krijgen en Sherlocks mysterieuze broer is daar een goede aanleiding toe.

Verder nieuw in dit seizoen: de introductie van Everyone, het hackerscollectief dat Holmes en Watson regelmatig uit de brand helpt, in ruil voor merkwaardige gunsten. Leuk bedacht! Verder is er de aflevering 'Tremors' die retrospectief, vanuit de rechtszaal verteld wordt, en het werkt: het is een van de betere afleveringen van het seizoen. 'An Unnatural Arrangement' is ook een klein hoogtepunt, waarin Captain Gregson ineens ongewild in het middelpunt komt te staan.

Tussendoor zijn er af en toe wat minder memorabele afleveringen. Het verhaal klopt altijd wel, en het is leuk om te zien hoe ingenieus het in elkaar zit, maar soms ontbreekt het drama. De afleveringen zijn eigenlijk te kort om echt mee te leven met de personages buiten de vaste cast, en sommige voegen ook weinig toe aan het grote verhaal. Gelukkig wordt dat op het eind anders. In 'The Man With the Twisted Lip' krijgen we eindelijk eens een goede cliffhanger. De laatste vier afleveringen maken het soms wat zwakkere midden weer goed.

Aan het eind van het seizoen lijkt de rust min of meer wedergekeerd, maar toch niet helemaal. Het gedoe met Mycroft heeft zijn sporen nagelaten, Sherlock is bang om Watson kwijt te raken, en er lijkt een kans te bestaan dat hij zijn oude verslaving weer gaat oppakken. Genoeg aanknopingspunten voor dramatische plotlijnen volgend seizoen. Ik heb er zin in.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.