• 11.468 nieuwsartikelen
 • 163.705 films
 • 10.473 series
 • 30.458 seizoenen
 • 618.794 acteurs
 • 194.183 gebruikers
 • 9.040.576 stemmen
Avatar
 
banner banner

Ally McBeal - Seizoen 1 (1997-1998)

3,05 22 stemmen

Show titel: Ally McBeal

IMDb beoordeling: 6,9 (36.574)

Afleveringen: 23

Speelduur: 23 uur

Ontwikkeld door: David E. Kelley

Met: Calista Flockhart, Greg Germann en Jane Krakowski

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: maandag 8 september 1997

Eerst uitgezonden op: FOX (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • Disney+ Bekijk seizoen 1 via Disney+
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Ally McBeal

Ally McBeal is een jonge advocate. Ze is werkzaam bij het fictieve advocatenkantoor Cage & Fish in Boston, bestaande uit enkele bijzonder excentrieke advocaten. Met haar collega's bezoekt ze geregeld een bar. Een bijzonder aspect van het kantoor zijn de zogenaamde unisex-toiletten. De mannen- en vrouwen wc's zijn niet gescheiden van elkaar, en meestal vinden hier belangrijke ontboezemingen en ontwikkelingen plaats. Rechtszaken worden gebruikt om te filosoferen over liefde, seks en romantiek en de verhoudingen tussen mannen en vrouwen, en om het leven van voornamelijk Ally te sturen.

Afleveringen Seizoen 1 (1997-1998)

 1. 1. Pilot

  8 september 1997 (1 uur)

  Ally McBeal denkt terug aan haar studententijd. Ze herinnert zich dat ze vooral rechten ging studeren aan Harvard om haar jeugdliefde Billy Thomas te volgen. Hun relatie liep op de klippen. Niettemin zette ze haar studies verder en kon ze als advocate vrij vlug aan de slag bij een prominente firma. Alles verliep vlot, tot ze af te rekenen kreeg met de handtastelijke Jack Billings. Nu heeft ze er geen moment spijt van dat ze haar ontslag heeft ingediend. Ze heeft immers een nieuwe, boeiende job aanvaard bij het advocatenbureau van de op geldbeluste Richard Fish. Ze leert haar collega's kennen.

 2. 2. Compromising Positions

  15 september 1997 (1 uur)

  Ally ontmoet eindelijk de andere eigenaar van de firma: een zekere John Cage. Samen met Billy moet ze de man verdedigen omdat hij werd aangeklaagd voor zijn contacten met prostitués. Ally merkt al vlug dat Billy en de rechter mekaar heel goed kennen. Tot haar grote verbazing verklaart de rechter de klacht dan ook ongegrond. Wanneer ze de volgende avond uitgenodigd wordt voor een diner als escorte van de rechter, is voor haar de maat vol.

 3. 3. The Kiss

  22 september 1997 (1 uur)

  Ally bereidt zich voor op haar eerste afspraakje met cliënt Ronald Cheanie. Ze heeft hem al gekust, maar het feit dat ze hem moet vertegenwoordigen in de rechtszaal maakt dat gegeven nog meer bizar. Bovendien vraagt Georgia haar te assisteren in een dossier waarin een bekende tv-figuur haar baas aanklaagt voor seksuele discriminatie. Geen probleem, ware het niet dat de advocaat van de tegenpartij Jack Billings is, de man die Ally ooit zelf aanklaagde voor handtastelijkheden.

 4. 4. The Affair

  29 september 1997 (1 uur)

  Ally verneemt via Fish dat professor Dawson aan een hartaanval gestorven is tijdens het joggen. Voor haar slaat het nieuws in als een bom. Tijdens haar studies rechten heeft ze immers een affaire met hem gehad, ook al wist ze dat hij getrouwd was en twee kinderen had. Als klap op de vuurpijl wordt Ally door zijn weduwe gevraagd mee zijn kist te dragen en een speech te geven op de begrafenis, zodat Ally geconfronteerd wordt met haar twee grootste fobieën: dood en overspel. Billy is de enige die ze in vertrouwen durft nemen.

 5. 5. One Hundred Tears Away

  20 oktober 1997 (1 uur)

  In het grootwarenhuis krijgt Ally het aan de stok met een vervelende dame. De discussie draait rond een pakje chips, maar neemt al vlug een totaal ander dimensie aan. Ally laat haar struikelen en de vrouw klaagt haar aan voor slagen en verwondingen. Meer nog, ze wordt voor de raad van advocaten gebracht om haar emotioneel onstabiel gedrag te verantwoorden. Voor ze het goed en wel beseft, raakt ze verstrikt in een web van gevoelens.

 6. 6. The Promise

  27 oktober 1997 (1 uur)

  Ally moet het opnemen tegen advocaat Harry Pippin. Wanneer ze hem in de wandelgangen van het gerechtsgebouw aanspreekt, krijgt de man een appelflauwte. Ally weet hem te redden, maar is niettemin wat van de kaart. Bovendien moet ze een zaak pleiten, waar ze nog niets van voorbereidend werk heeft kunnen voor doen. John Cage blijkt absoluut geen grote hulp. Wanneer Harry uit het ziekenhuis wordt ontslagen, zoekt hij Ally op. Hij vertelt haar dat hij verliefd geworden is op haar, ook al trouwt hij vrijdag met iemand anders.

 7. 7. The Attitude

  3 november 1997 (1 uur)

  Georgia wordt overgeplaatst naar een andere dienst omdat de vrouw van haar baas Burrows, jaloers is op het feit dat hij met de knappe blondine samenwerkt. Georgia besluit de man aan te klagen. Ally ontfermt zich over het dossier van Karen Horrowicz die wil hertrouwen, maar van haar rabbi niet de toestemming krijgt. Anderzijds wil ze zich goed voorbereiden op haar afspraakje met Jason.

 8. 8. Drawing the Lines

  10 november 1997 (1 uur)

  Elaine maakt er een punt van dat de nieuwe, knappe postverdeelster overgeplaatst wordt naar een andere dienst omdat ze volgens haar het werk hindert. De mannen op kantoor staren de lieftallige verschijning immers onophoudelijk aan. Richard wil dat alle advocaten zich scharen achter het scheidingsdossier van Marcy Hatfield. Billy bekent tegenover Ally dat hij nog steeds gevoelens voor haar heeft. Zij weet niet hoe ze daarop moet reageren noch welke conclusie ze daaruit moet trekken.

 9. 9. The Dirty Joke

  17 november 1997 (1 uur)

  Ally wil niet bestempeld worden als preuts. Ze vraagt Renee haar een vuile mop te vertellen, maar zoals te verwachten viel, kan ze er niet echt mee lachen. Blijkbaar is ze de enige. Ally kennende laat ze het daar niet bij en wil ze de mop uitproberen op collega's en vrienden. Op kantoor is er heel wat commotie rond de aanklacht voor seksuele discriminatie tegenover postverdeelster Jennifer.

 10. 10. Boy to the World

  1 december 1997 (1 uur)

  Kerstmis nadert en Ally voelt zich helemaal in de sfeer. Tot Renee haar met de neus op de feiten drukt : het is de eenzaamste periode van het jaar voor vrijgezellen als zij. Bovendien wordt Ally gevraagd om het in de rechtszaal op te nemen voor een travestiet die betaalde seks heeft aangeboden aan een undercoveragent. Richards oom is overleden. Zijn laatste wens is dat er op zijn uitvaartplechtigheid gesproken wordt over zijn haat tegenover kleine mensen. De priester wil echter niet toelaten dat er discriminerend gesproken wordt over mensen met een kleine gestalte.

 11. 11. Silver Bells

  15 december 1997 (1 uur)

  Elaine is druk doende voor het kerstfeest op kantoor. Ze gaat op zoek naar werknemers die willen zingen, maar boekt niet veel succes. Ally en John worden door Richard gevraagd om een zaak voor de rechter te brengen die heel wat geld in het laatje kan brengen. Alleen het onderwerp is niet zo voor de hand liggend : twee vrouwen en een man willen een huwelijk. Niet tussen twee personen, maar tussen drie. Blijkbaar voelen de drie partijen zich veel beter sinds ze een driehoeksrelatie hebben. Heel de situatie stemt Georgia tot nadenken over haar relatie met Billy en de invloed die Ally op hem.

 12. 12. Cro-Magnon

  5 januari 1998 (1 uur)

  Ally en Renee nemen sinds kort lessen beeldhouwen. Het nieuwe mannelijk model maakt hen nog gemotiveerder om aanwezig te zijn. Ze proberen zelfs Georgia te overhalen hen te vergezellen en ze hapt toe, tot groot ongenoegen van Billy. Ally moet alsmaar aan baby's denken. Volgens Renee is dat haar biologische klok die aan het tikken is.

 13. 13. The Blame Game

  19 januari 1998 (1 uur)

  Ally heeft een kortstondige relatie gehad met naaktmodel Glenn. Omdat hij naar het buitenland trok, vond ze het niet erg dat het daarbij bleef . Maar nu loopt ze hem terug tegen het lijf en de vonk slaat opnieuw over. Georgia, John en Ally werken samen aan een dossier rond een vliegtuigcrash. Ze verdedigen de familieleden van de slachtoffers en nemen het op tegen de vliegtuigmaatschappij. Richard vindt het winnen van de zaak primordiaal, vooral omdat het zijn kantoor in een populair daglicht kan plaatsen.

 14. 14. Body Language

  2 februari 1998 (1 uur)

  Ally en Renee zijn naar een huwelijksfeest geweest. Zij voelen zich bijgevolg meer dan ooit gedoodverfde vrijgezellen. Georgia en Ally proberen een vrouw te helpen die wil trouwen met iemand die in de gevangenis zit. Ze krijgen echter geen voet aan wal bij de rechter. Richard ontmoet Janet Reno in de bar en begint een goed gesprek met haar. Whipper kan het niet hebben dat hij haar probeert op te vrijen en maakt het uit.

 15. 15. Once in a Lifetime

  23 februari 1998 (1 uur)

  Ally vindt John Cage een leuke, zij het bizarre, collega. Met hem uitgaan als een mogelijke partner, is echter een andere zaak. Renee raadt haar aan om hem dat vanaf stap één duidelijk te maken, maar zij wil hem niet kwetsen. Ondertussen wringt John zich in bochten om uit te vissen hoe hij Ally het beste zou kussen en roept hij de hulp in van Richard, ja zelfs van Billy. Seymour Little wil trouwen met een vrouw die maar liefst zestig jaar jonger is dan hij zelf. Zijn zoon verbiedt hem dat echter en het geharrewar leidt tot een rechtszaak. Ally wil Seymour wel verdedigen en steunen in zijn...

 16. 16. Forbidden Fruits

  2 maart 1998 (1 uur)

  De advocaten van Richards kantoor bereiden een grote zaak voor. Ze moeten het in de rechtbank opnemen voor een senator die ervan beschuldigd wordt een huwelijk verbroken te hebben, maar zijn het oneens over de aanpak. Billy en Ally zijn het roerend eens, maar hun overtuiging slaat niet over op Richard, die zelf wil gaan pleiten en vastberaden is hun argumenten naast zich neer te leggen. De tegenpartij is de veelbesproken Anna Flint. Ally heeft het meteen met haar aan de stok. Billy en Georgia hebben slaande ruzie over het feit dat hij nog steeds van Ally houdt.

 17. 17. Theme of Life

  9 maart 1998 (1 uur)

  Al het werk groeit Ally boven het hoofd. Ze moet dokter Gregg Butters verdedigen voor de rechtbank en schat haar kansen gering in omwille van de sterke tegenpartij. De arts is heel sympathiek en ze overweegt zelfs eens met hem uit te gaan, maar wil wachten tot de zaak achter de rug is. Bovendien heeft ze zoals gewoonlijk nog heel wat andere zaken aan haar hoofd. Ze heeft Richard samen met Janet Reno een appartement zien binnengaan en vraagt zich af of ze Whipper hiervan op de hoogte moet brengen.

 18. 18. The Playing Field

  16 maart 1998 (1 uur)

  Ally en dokter Gregg raken betrokken in een auto-ongeval. Ze worden aangeklaagd door de bestuurder die ze aangereden hebben. Diens advocaat is een dwerg. Alhoewel hij een genie is, reageert hij soms als een kind. Geen makkelijke klus voor Ally om daar vat op te krijgen. Richard, Georgia en Billy buigen zich over de zoveelste zaak van seksuele discriminatie.

 19. 19. Happy Birthday, Baby

  6 april 1998 (1 uur)

  Elaine probeert allerhande verrassingen te organiseren voor Ally's verjaardag, ook al weet ze dat McBeal niet extra geconfronteerd wil worden met haar leeftijd. Ze vraagt dokter Gregg zelfs een liedje voor haar ten beste te geven. Ally moet in de rechtszaal een man verdedigen die in het huis van een vrouw is binnengedrongen en haar ongevraagd een voetmassage heeft gegeven. Het wordt moeilijk om de man de zaak te laten winnen, want hij wil niet dat ze "ontoerekeningsvatbaar" pleit.

 20. 20. The Inmates

  27 april 1998 (1 uur)

  Marie Hanson wordt ervan beschuldigd haar man met een bijl vermoord te hebben. Haar bebloede vingerafdrukken zijn overal terug te vinden, zelfs op het moordwapen. Ze herinnert zich echter niets van wat er die bewuste nacht in haar riante villa gebeurde. Het advocatenkantoor behandelt normaal gezien geen moordzaken, maar omdat de Hansons al jaren goede klanten zijn én omwille van de extra publiciteit, besluit Richard haar verdediging niettemin te voeren. Hij dringt er wel op aan dat ze advocaat Bobby Donnell onder de arm nemen omwille van zijn ervaring en feilloze reputatie. Ally vindt hem een...

 21. 21. Being There

  4 mei 1998 (1 uur)

  Renee beleeft moeilijke tijden. Haar reputatie staat op het spel omdat ze één van haar vriendjes enkele rake klappen toebracht. Bovendien wordt Glenn gevraagd in haar nadeel te getuigen. Hij gaat daar maar al te graag op in. Georgia koopt een zwangerschapstest. Binnen de kortste keren gonst het op kantoor van de geruchten.

 22. 22. Alone Again

  11 mei 1998 (1 uur)

  Na tal van jaren ziet John zijn boezemvriendin Haley terug. Ze zijn altijd al beste maatjes geweest. John is echter steeds verliefd op haar geweest, ook al heeft hij dat haar nooit durven vertellen. Ally dringt erop aan Haley met zijn gevoelens te confronteren. Richard en Georgia nemen de verdediging op van een vrouw die van haar ex-verloofde geld eist omdat hij haar voor het altaar heeft laten staan. Voor Richard wordt de zaak extra lastig wanneer zijn ex, Whipper Cone, de rechter blijkt.

 23. 23. These Are the Days

  18 mei 1998 (1 uur)

  Ally McBeal denkt terug aan haar studententijd. Ze herinnert zich dat ze vooral rechten ging studeren aan Harvard om haar jeugdliefde Billy Thomas te volgen. Hun relatie liep op de klippen. Niettemin zette ze haar studies verder en kon ze als advocate vrij vlug aan de slag bij een prominente firma. Alles verliep vlot, tot ze af te rekenen kreeg met de handtastelijke Jack Billings. Nu heeft ze er geen moment spijt van dat ze haar ontslag heeft ingediend. Ze heeft immers een nieuwe, boeiende job aanvaard bij het advocatenbureau van de op geldbeluste Richard Fish. Ze leert haar collega's kennen...

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Dievegge

Dievegge

 • 3023 berichten
 • 7770 stemmen

Deze reeks over een advocatenkantoor in Boston combineert juridische geschillen met een dosis romantiek, humor en muziek. Elke aflevering begint met een grappige teaser. Het zappende jaren-'90-publiek moest de voorafgaande reclame erbij nemen, want wie te laat inschakelde, had de opening gemist.

Onderwerpen als discriminatie, censuur, politieke correctheid, transseksualiteit, kunstmatige inseminatie, seksisme en grensoverschrijdend gedrag worden op humoristische wijze aangekaart. De verdedigers gebruiken verrassende argumenten, retorische technieken en vertragingsmanoeuvres. Gevoelige discussies vinden plaats in de uniseks toiletten. Banale disputen wekken de indruk dat Amerikanen elkaar voor het minste akkefietje voor de rechter slepen. "We're in the business of getting even."

Ally McBeal (Calista Flockhart) komt speels en meisjesachtig over. Haar levendige verbeelding uit zich in fantasiebeelden die symbolisch uitdrukken hoe ze zich voelt, maar inspireert haar ook om een rechtszaak vanuit een originele invalshoek te benaderen. Ze maakt freudiaanse versprekingen. Soms zegt haar lichaamstaal het tegenovergestelde van haar woorden.

Muziek speelt een centrale rol. Voor juristen hebben ze een bovengemiddeld zangtalent. John Cage, naamgenoot van de al even excentrieke componist, gelooft dat een inwendig lijflied een muziektherapeutisch nut kan hebben. Voor Ally wordt dat Tell Him van The Exciters. Vonda Shepard introduceert het kenwijsje Searchin’ My Soul, en zingt pianoversies van toepasselijke oldies.

Favoriete afleveringen: 3, 5, 9, 14, 16.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.