ad
 • 141.900 films
 • 6.881 series
 • 20.942 seizoenen
 • 471.165 acteurs
 • 285.409 gebruikers
 • 8.185.072 stemmen
Avatar
 
banner banner

Ally McBeal - Seizoen 2 (1998-1999)

2,75 12 stemmen

Show titel: Ally McBeal

IMDb beoordeling: 6,8 (31.499)

Seizoenen: 5 seizoenen

Afleveringen: 23

Datum van release: maandag 14 september 1998

Eerst uitgezonden op: FOX (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Over Ally McBeal

Ally McBeal is een jonge advocate. Ze is werkzaam bij het fictieve advocatenkantoor Cage & Fish in Boston, bestaande uit enkele bijzonder excentrieke advocaten. Met haar collega's bezoekt ze geregeld een bar. Een bijzonder aspect van het kantoor zijn de zogenaamde unisex-toiletten. De mannen- en vrouwen wc's zijn niet gescheiden van elkaar, en meestal vinden hier belangrijke ontboezemingen en ontwikkelingen plaats. Rechtszaken worden gebruikt om te filosoferen over liefde, seks en romantiek en de verhoudingen tussen mannen en vrouwen, en om het leven van voornamelijk Ally te sturen.

Afleveringen Seizoen 2 (1998-1999)

 1. 1. The Real World

  Ally en John nemen de verdediging op zich van een 39-jarige vrouw die een onwettige, seksuele relatie gehad heeft met een zestienjarige jongen. Ally kan de gedachtegang van de vrouw perfect volgen en ziet meteen wat ze in de jongeman zag. Richard denkt eraan om de koele Nell Porter aan te werven. De vrouwen van het advocatenkantoor zien dat absoluut niet zitten. De mannen daarentegen…

 2. 2. They Eat Horses, Don't They?

  Nell en haar cliënte Ling nemen het op tegen televisiepresentator Harold Wick, die in zijn show hard uithaalt naar vrouwen. Ling klaagt de man aan voor seksuele discriminatie. John en Georgia pleiten dan weer in het voordeel van een restaurantuitbater omdat hij paardenvlees serveert.

 3. 3. Fools Night Out

  Ling en Nell werken Georgia danig op de heupen. Ling eist geld omdat de borstimplantaten die ze haar zus cadeau deed, niet aan de verwachtingen voldoen. Mark, Richards dominee, maakt zich zorgen om Lisa, één van zijn koorleden. De man heeft een relatie met haar gehad, maar vreest dat ze sindsdien emotioneel door het lint gaat en dat uit in de hymnes die ze tijdens de wekelijkse zondagsmis ten beste geeft. Door met Lisa te praten beseft Ally pas de échte reden van de breuk tussen haar en Billy. John ontdekt dat Nell hem schattig vindt en dat ze met hem wil uitgaan.

 4. 4. It's My Party

  Elaines nieuwe vriend, George Madison, werd als journalist ontslagen omwille van zijn religieuze overtuiging. Bijgevolg klaagt hij zijn ex-bazin aan en wil hij dat de advocaten van Elaines firma hem verdedigen. Ally en Georgia krijgen de zaak toegewezen. Ally haalt meteen het ongenoegen van de rechter op haar schouders door haar veel te korte rokjes. Ze wil echter niet op zijn eis ingaan om de volgende dag een andere, langere rok te dragen. Bijgevolg belandt ze een nachtje in de gevangenis. En dat net op het moment dat ze het heel druk heeft om een “perfecte fuif” bij haar thuis te organiseren…

 5. 5. Story of Love

  Ally wordt op straat aangevallen door een agressieve jongedame. Ally laat dat niet zomaar voorbijgaan. Beide dames belanden in de gevangenis, maar in plaats van mekaar in de haren te vliegen of verwijten naar het hoofd te slingeren, beginnen ze een interessante babbel. Ally stelt zelfs voor om haar belaagster te verdedigen in een proces. John is volop bezig om zijn kikker te trainen voor een wedstrijd. Het dier belandt echter toevallig in de wc-pot…

 6. 6. World's Without Love

  John neemt de verdediging op zich van een non die toegeeft de liefde bedreven te hebben met een man. De katholieke orde wil haar niet vrijuit laten gaan. Renee ontmoet Matt na jaren. Hij was ooit haar grote liefde, maar hij is getrouwd. Toch voelt ze nog steeds veel voor hem en alle goede herinneringen aan vroeger komen weer boven. Richard, Georgia en Billy vinden Johns dood gewaande kikker terug. Zijn leven hangt echter aan een zijden draadje. Ze proberen het diertje te genezen, maar reppen er met geen woord over tegen John. Ally probeert Whipper en Richard te verenigen, maar blundert met vernederende gevolgen voor zowel Ling als Whipper.

 7. 7. Happy Trails

  Georgia en Billy nemen de verdediging op van een vrouw die een schadevergoeding wil van haar ex-baas, omdat hij haar ontsloeg vanwege haar oranje huidskleur. Net op het moment dat rechter Happy Boyle zijn uitspraak wil geven, valt de man dood neer op zijn desk. Ally heeft een afspraakje met een man die ze absoluut niet ziet zitten. Ze slaagt er echter niet in om hem af te wijzen.

 8. 8. Just Looking

  Ling wordt voor de rechter gedaagd omdat haar worstelclub schade toebrengt aan de buurt. Georgia, Ally en Nell worden door Richard gevraagd de zaak te leiden. Hun afkeer voor Ling wordt daardoor enkel groter. Richard en John daarentegen verlenen maar al te graag hun hulp door een kijkje te gaan nemen hoe het er in de worstelclub aan toegaat. De advocaat van de tegenpartij is Ray, een ex-vriend van Georgia. Ally vindt hem een stuk, maar merkt op dat ook Georgia hem nog steeds aardig vindt…

 9. 9. You Never Can Tell

  Ling klaagt een bediende van haar aan omdat hij seksuele gedachten over haar heeft. Ally en Georgia moeten haar voor de zoveelste keer in een belachelijke zaak verdedigen. Nell vraagt John om samen uit te gaan. Hij is echter bloednerveus en vertrouwt Billy toe dat hij niet weet of zijn relatie met haar wel toekomst heeft. Renee wil Ally voorstellen aan een vriend van Ben tijdens een partijtje bowling, maar de man is allerminst Ally’s type en ze raakt niet meteen van hem af…

 10. 10. Making Spirits Bright

  Iedereen is reeds in de kerstsfeer en heeft plannen gemaakt voor feestjes her en der. Maar dan verneemt Billy dat hun grootste klant, Sheldon Maxwell, ontslagen werd omdat hij beweert een eenhoorn te hebben gezien. Richard dringt erop aan dat iedereen meewerkt aan het dossier. Renee vijzelt haar relatie met ex-vriend Matt opnieuw op. Ally weet niet hoe daarop te reageren, vooral wanneer blijkt dat Matts echtgenote vier maanden zwanger is. Elaine is druk doende met het kerstfeest op kantoor voor te bereiden, terwijl John tot het uiterste gaat om Nell onder de maretak te kunnen kussen…

 11. 11. In Dreams

  Bria Tolson, een oude lerares van Ally en Billy, ligt al een tijdje in het ziekenhuis. Volgens de dokters heeft ze niet lang meer te leven. Ally zoekt haar op omdat ze zich altijd al met de vrouw verwant heeft gevoeld. Bria heeft net als zij een levendige verbeelding, waarin ze de perfecte man heeft gevonden en een imaginair, gelukkig leven met hem leidt. Ze vraagt Ally dan ook om te regelen dat ze in een coma kan gebracht kan worden tot haar uur is gekomen, zodat ze in haar droom geluk kan vinden. Bovendien duikt Gregg opnieuw op in Ally’s leven. Hij is immers Bria’s behandelende arts. Nell krijgt het danig op de heupen wanneer John haar avances telkens opnieuw afwijst .

 12. 12. Love Unlimited

  Kimberley Goodman's echtgenoot wil na negen jaar hun huwelijk laten annuleren omdat ze niet voldoet aan zijn seksuele wensen. Ally en Richard besluiten het voor de rechtbank voor haar op te nemen. Zowel Ally als John durven niet echt aan een serieuze relatie te beginnen. Ze vrezen dat ze zich te kwetsbaar zullen opstellen en zoeken samen de hulp op van psychiater Tracy. Deze wordt echter vervangen door de bizarre dokter Nichol.

 13. 13. Angels and Blimps

  Eric, een jonge leukemiepatiënt van Gregg, vraagt Ally om hem te helpen een rechtszaak te winnen tegen God. Ally probeert dat uit zijn hoofd te praten, maar Ling geeft hem de raad vol te houden en zegt dat ze ervan overtuigd is dat elke rechtszaak gewonnen kan worden. Voor Ally zit er niets anders op dan het dossier voor te bereiden. Ze vraagt Ling haar bij te staan, want ze heeft via Nell vernomen dat zij een advocate is.

 14. 14. Pyramids on the Nile

  Richard kondigt trots aan dat Ling voortaan freelance als advocate bij het bedrijf zal werken. De reacties zijn heel uiteenlopend en vrij sceptisch. Billy en Ally hebben een meningsverschil over een zaak die ze samen pleiten. Billy verwijt haar onvoorbereid te zijn en geeft toe dat hij jaloers is op haar relatie met Gregg. Meer nog … hij onthult dat hij nog steeds van haar houdt.

 15. 15. Sideshow

  Ally is verward na de kus met Billy en weet niet hoe ze om moet gaan met deze situatie. Nell en John behandelen een dossier rond seksuele discriminatie. Ondanks hun turbulente, emotionele verleden, werken ze perfect als professioneel team. Toch worden hun kansen op een overwinning gering ingeschat.

 16. 16. Sex, Lies and Politics

  John en Ling helpen een eigenaar van een boekhandel om een senator aan te klagen. Richard en John nemen de verdediging op zich van Harvey Kent, die zijn vrouw en haar minnaar – zijn zakenpartner – wilde vermoorden.

 17. 17. Civil War

  Georgia komt alles te weten over de kus tussen Billy en Ally, en al snel verspreiden de geruchten zich over het kantoor. Elaine plant een verrassingsoptreden voor Ally’s verjaardag, maar Nell heeft nog een grotere verrassing in petto voor John, die eveneens jarig is…

 18. 18. Those Lips, That Hand

  Ally en John moeten in het voordeel pleiten van een man die de arm van zijn overleden vrouw heeft geamputeerd. In de rechtszaal nemen ze het op tegen Renee, die er meer dan ooit van overtuigd is dat ze deze zaak zal winnen. Richard besluit het uit te maken met Ling omdat hun relatie geen fysieke dimensie kent.

 19. 19. Let's Dance

  Richard, John en Nell nemen de verdediging op zich van een firma die een vrouw op de carrièreladder opzij geschoven heeft omdat ze zich teveel toelegt op haar functie als moeder. Elaine bereidt zich al weken voor op een danswedstrijd. Haar partner laat het op het laatste moment afweten en het idee dat alle moeite voor niets geweest is, bezorgt haar heel veel verdriet. Ally besluit op zoek te gaan naar een waardige vervanger. Billy en Georgia consulteren een relatietherapeut om hun huwelijksperikelen op te lossen. De psychologe dringt erop aan dat Ally haar eveneens een bezoekje brengt…

 20. 20. Only the Lonely

  Elaine is dolblij dat Ling haar geholpen heeft met een reclamespot te maken voor haar gezichtsbeha. Haar geluk is echter van korte duur wanneer haar tante haar ervan beschuldigt het idee van haar overleden nicht gestolen te hebben. Haar collega’s besluiten haar door dik en dun bij te staan. Billy en Ling nemen de verdediging op van een man die in zijn bedrijf een regel heeft ingevoerd waarbij zowel mannen als vrouwen één keer per maand in badpak moeten komen werken. Eén van zijn vrouwelijke werknemers klaagt hem aan omdat ze dat absoluut niet ziet zitten. John besluit zijn relatie met Nell een nieuwe kans te geven. Hij raadt Ally aan hetzelfde te doen met Gregg.

 21. 21. The Green Monster

  Ally beseft dat ze Gregg niet meteen voor zich terug zal winnen. Ling geeft haar de raad een beroep te doen op een mannelijke escorte om hem jaloers te maken. Ally moet enkel nog een gelegenheid zoeken om Gregg uit te nodigen. Samen met Renee organiseert ze dan maar een extra verjaardagsfeestje voor John. Billy is razend wanneer hij Georgia op kantoor ziet in een super uitdagende jurk. Blijkbaar ontwerpt Ling sinds kort sexy kleding voor haar, omdat Georgia zich koste wat het kost als een uitdagende dame wil profileren.

 22. 22. Love's Illusions

  Ally gaat voor de zoveelste keer door een emotioneel dieptepunt. Ze vraagt zich meer dan ooit af op de Ware Jacob wel bestaat en alles waar ze waarde aan hecht geen steek houdt. Dat is hoofdzakelijk te wijten aan de rechtszaak die ze op dat moment aan het pleiten is. Renee maakt zich zorgen om haar boezemvriendin. Ling gaat eindelijk akkoord om het bed te delen met Richard. Hij is ervan overtuigd perfect voorbereid te zijn, maar de realiteit blijkt anders. Hij besluit professionele hulp te zoeken…

 23. 23. I Know Him By Heart

  Ally zit nog steeds in een diep emotioneel dal. Renee krijgt geen vat op haar en vraagt haar collega’s op haar in te praten. Ook dat lijkt niet te helpen. Zelfs John Cage, met wie ze zich op emotioneel vlak het meest verwant voelt, kan haar optimisme niet terugbrengen. Renee besluit eens stevig met haar op de boemel te gaan, maar hun zoektocht naar de geknipte partner loopt met een sisser af.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.