• 9.377.553 stemmen

Charmed - Seizoen 1 (1998-1999)

Show titel: Charmed

Afleveringen: 22

Speelduur: 16 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Constance M. Burge

Met: Holly Marie Combs, Alyssa Milano en Dorian Gregory

Datum van release: woensdag 7 oktober 1998

Eerst uitgezonden op: The WB (Verenigde Staten)

• Videoland Bekijk seizoen 1 via Videoland
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Charmed

Nadat zij hebben ontdekt dat zij afstammen van een lange lijn heksen, moeten drie zussen de strijd opnemen tegen demonen en tovenaars - en soms zelfs tegen elkaar. Wanneer de mooie zusjes Halliwell het huis van hun grootmoeder erven en een geheim boek met de titel "Book of Shadows" vinden, ontdekken zij dat ieder van hen een unieke kracht bezit. De wilskrachtige Prue (Shannen Doherty) kan voorwerpen verplaatsen, de terughoudende Piper (Holly Marie Combs) kan de tijd stopzetten en de impulsieve Phoebe (Alyssa Milano) kan in de toekomst kijken. Elk afzonderlijk zijn zij sterk, maar zij kunnen alleen onschuldige mensen beschermen en het kwaad overwinnen als ze hun meningsverschillen opzij zetten en zich verenigen tot de "Power of Three".

Afleveringen Seizoen 1 (1998-1999)

1. 1. Something Wicca this Way Comes

7 oktober 1998 (45 minuten)

Phoebe verliest haar job en keert terug naar San Francisco om er in te trekken bij haar oudere zussen, Piper en Prue. In de oude woning van hun oma vindt ze een oud boek over hekserij en leest een paragraaf voor waardoor de drie zussen plots elk over een magische gave beschikken. Stap voor stap ontdekken ze hun nieuwe krachten, maar al vlug beseffen ze dat ze tegenkanting krijgen.

2. 2. I've Got You Under My Skin

14 oktober 1998 (45 minuten)

Trudeau en Morris onderzoeken de ontvoering van jonge vrouwen. Ondertussen rekent Prue af met schuldgevoelens omdat ze niet inging op Andy’s verzoek om de nacht met hem door te brengen. Phoebe ontmoet een fotograaf die niet enkel foto’s van haar wil nemen … Piper trekt dan weer haar magische krachten in twijfel

3. 3. Thank You for Not Morphing

21 oktober 1998 (45 minuten)

Pa Halliwell brengt onverwacht een bezoek aan zijn dochters. Het is twintig jaar geleden dat hij nog iets van zich liet horen. Wanneer Prue ontdekt dat er ingebroken wordt om één van hun toverboeken te ontvreemden, vermoedt ze dan ook dat haar vader er voor iets tussenzit. Dat is echter buiten de nieuwe buren gerekend…

4. 4. Dead Man Dating

28 oktober 1998 (45 minuten)

Een jongeman wordt in koelen bloede vermoord. Uit zijn lichaam herrijst een geest die de hulp inroept van Piper. Hij vraagt haar zijn lichaam te begraven voor zijn ziel opgeëist wordt door een Chinese halfgod en naar de hel gestuurd wordt. Phoebe zoekt een bijverdienste om extra geld in het laatje te krijgen voor Prue's verjaardagsgeschenk. Prue's hoofd staat echter niet naar feestvieren sinds ze vernomen heeft dat Andy ooit getrouwd was

5. 5. Dream Sorcerer

4 november 1998 (45 minuten)

Een slaapanalist probeert vrouwen tot moorden aan te zetten door binnen te dringen in hun dromen. Hij heeft Prue uitgekozen als zijn volgende slachtoffer. Phoebe en Piper proberen te achterhalen wie de liefde van hun leven is. Ze besluiten een beroep te doen op hun magische krachten, maar dat loopt niet zoals verhoopt.

6. 6. The Wedding from Hell

11 november 1998 (45 minuten)

Een rijke vrouw plant het huwelijksfeest van haar zoon zorgvuldig. Piper moet voor de catering zorgen. Ze staat er echter alleen voor, aangezien haar baas onverwacht naar Frankrijk is vertrokken. Piper vraagt Phoebe haar een handje toe te steken, ook al raast deze maar door over "Jeremy" en "zwangerschap". Net voor de plechtigheid wordt de priester op mysterieuze wijze vermoord. Andy Trudeau arriveert ter plaatse en roept Prues hulp in om het moordwapen te identificeren....

7. 7. The Fourth Sister

18 november 1998 (45 minuten)

Aviva, een jong meisje, wordt door een boosaardige tovenares uitgestuurd om de krachten van de zusjes Halliwell te neutraliseren. De aandacht van de meisjes gaat echter naar heel andere zaken uit. Piper en Phoebe hebben beiden hun oog laten vallen op Leo, de klusjesman. Prue houdt Andy’s romantische voorstellen af. Hij begrijpt er niets van.

8. 8. The Truth Is Out There...and It Hurts

25 november 1998 (45 minuten)

Phoebe kijkt in de toekomst en ziet hoe een boosaardige geest van plan is een jonge vrouw te vermoorden. Ze gaat dan ook tot het uiterste om dat te vermijden. Prue wil achterhalen wat Andy echt voor haar voelt en probeert dat te weten te komen via haar magie. Jammer genoeg beïnvloedt dat ook haar twee zussen…

9. 9. The Witch Is Back

16 december 1998 (45 minuten)

In de zeventiende eeuw vervloekte Melinda Warren, één van de voorouders van de zusjes Halliwell, een boosaardige tovenaar en veroordeelde hem tot enkele honderden jaren opsluiting omdat hij haar krachten stal en haar liefde verraadde. Het toeval wil dat Prue hem driehonderd jaar later bevrijdt. Deman heeft het echter nog steeds gemunt op hun magische krachten. De zusjes zien geen andere uitweg dan Melinda te contacteren en haar om hulp te vragen.

10. 10. Wicca Envy

13 januari 1999 (45 minuten)

Prue, Piper en Phoebe ontvangen een hulpkreet van een jongen met magische krachten die in handen gevallen is van twee dieven, die hem willen inschakelen voor een roofoverval. De meisjes kunnen echter niet achterhalen wie hij is of waar hij zich bevindt. Ondertussen komt Leo onverwacht langs en ontdekt hij Phoebes ware identiteit.

11. 11. Feats of Clay

20 januari 1999 (45 minuten)

Phoebe's ex-vriend komt langs en wil opnieuw een relatie met haar beginnen. Prue probeert het veilinghuis van de ondergang te redden. Ondertussen probeert Piper haar magie inzake “koppelen” uit. De resultaten die ze bekomt, zijn echter niet om over naar huis te schrijven.

12. 12. The Wendigo

3 februari 1999 (45 minuten)

Piper wordt in het park aangevallen wanneer ze een lekke band heeft. Ze weet echter te ontkomen en wordt daardoor de enige die een aanval heeft overleefd van de Wendigo, een beest dat het hart van zijn slachtoffers uit hun lichaam rukt. Wat ze echter niet weet is dat het overleven van de aanval betekent dat zij automatisch zelf een Wendigo wordt.

13. 13. From Fear to Eternity

10 februari 1999 (45 minuten)

De moeder van de zusjes Halliwell waarschuwt haar dochters voor een demon die hen op vrijdag de dertiende zal proberen dood te laten schrikken en kracht zal proberen putten uit hun angst. Phoebe is enthousiast over haar nieuwe job, maar zonder het te beseffen schat ze de verwachtingen verkeerd in...

14. 14. Secrets and Guys

17 februari 1999 (45 minuten)

Rex probeert Prue te laten opdraaien voor de diefstal van een tiara. Hij gaat hierbij bijzonder driest te werk en probeert de zussen en de politie te manipuleren door hun gedachten te verzieken met zijn gedachten. Phoebe is zich echter van geen kwaad bewust en geniet van de aandacht die de charmante Rex haar geeft.

15. 15. Is There a Woogy in the House?

24 februari 1999 (45 minuten)

Na een aardbeving, roepen de zusjes Halliwell de hulp in van een klusjesman. Zonder het te beseffen, ontketend de man een demon in de kelder van het huis. De mysterieuze schaduw van de figuur aarzelt geen moment om het huis in zijn macht te krijgen. Phoebe raakt als eerste in zijn ban en wordt door de demon aangezet om haar zussen om te brengen.

16. 16. Which Prue Is It, Anyway?

3 maart 1999 (45 minuten)

Prue wordt het doelwit van een zekere Gabriel, één van de Oorlogsgoden. Door haar magie te stelen, kan hij opnieuw gebruik maken van zijn krachten. Aangezien de zusjes Halliwell ontdekken dat ze de man niet met hun gewone middelen kunnen bestrijden, stelt Phoebe voor dat Prue via een spreuk haar krachten verdubbeld. Maar dat blijkt niet zo eenvoudig.

17. 17. That '70s Episode

7 april 1999 (45 minuten)

Prue, Piper en Phoebe krijgen af te rekenen met een kwade geest die het blijkbaar al jaren op hun krachten gemunt heeft. De man blijkt echter immuun voor hun magie als gevolg van een deal die hun moeder met hem heeft gemaakt. Om zich van een gewisse dood te redden, gebruiken de Halliwell-zusjes een spreuk die hen terugbrengt naar de jaren ’70. Toen werd de deal immers afgesloten. Ze keren bijgevolg terug in de tijd om de toekomst te veranderen.

18. 18. When Bad Warlocks Go Good

28 april 1999 (45 minuten)

Prue sluit vriendschap met een jongeman die tot priester gewijd zal worden. Ze ontdekt echter dat hij een verborgen verleden heeft en dat hij afstamt uit een familie die enkel het Kwade voor ogen heeft en het bovendien absoluut niet goed voorheeft met heksen. Toch gelooft ze er steevast in dat hij zijn leven over een andere boeg wil gooien.

19. 19. Blind Sided

5 mei 1999 (45 minuten)

Een demon steelt onschuldige kinderen en schakelt ze in om hun ogen te gebruiken om het Goede te lokaliseren. De zusjes Halliwell ontdekken dit en proberen de man een halt toe te roepen. Prues ware identiteit dreigt onthuld te worden door een journalist.

20. 20. The Power of Two

12 mei 1999 (45 minuten)

Piper vertrekt op zakenreis naar Hawaii. Ze maakt zich zorgen Prue en Phoebe alleen te moeten achterlaten. Haar twee zussen malen daar echter niet om. Zij gaan naar Alcatraz, waar ze willen vermijden dat de geest van een moordenaar probeert te ontsnappen. Dat wordt echter een haast onmogelijke opdracht zonder dat er doden vallen.

21. 21. Love Hurts

19 mei 1999 (45 minuten)

De vakantie van de zusjes Halliwell valt in het water wanneer een gewonde Leo hun huis binnen strompelt. Hij werd getroffen door een dodelijke pijl van de Dark Lighter. Om te voorkomen dat hij sterft, spreekt Piper een spreuk uit waardoor haar magische krachten in zijn lichaam treden. Deze spreuk heeft echter tot gevolg dat haar twee zussen eveneens hun capaciteiten als heks verliezen. Bijgevolg staan ze machteloos tegenover de Dark Lighter. Andy neemt ontslag om het geheim van de zusjes Halliwell niet hoeven openbaar te maken.

22. 22. Deja Vu All over Again

26 mei 1999 (45 minuten)

Phoebe heeft een beeld uit de toekomst gezien waarin ze sterft op de brandstapel. Haar zussen proberen samen met haar te vermijden dat dit realiteit zal worden. Ze gaan naar de toekomst en denken zichzelf er makkelijk te zullen herkennen. Niets is minder waar, want ze bevinden zich in een ander lichaam. Piper ontdekt dat ze een dochter heeft van Leo, Prue is een workaholic geworden met eigen veilinghuizen en Phoebe zit in de gevangenis. Zij wordt ervan beschuldigd een man gedood te hebben omdat die op zijn beurt één van zijn vrienden heeft omgebracht.

avatar van ZAP!

ZAP!

Zelfde verhaal als Buffy: niets voor mij, maar de dames mochten er natuurlijk zijn. Ook hier kan ik geen eerlijke stem uitbrengen.

avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

ZAP! schreef:

Alleen Buffy is echt 10000x beter Zeker niet hetzelfde verhaal. Het verhaal van Buffy is veel uitgebreider en goed uitgewerkt, met sterke personages waarvan ook goed hun achtergrond verteld wordt. In Charmed is het allemaal wat minder. De special effects zijn vrij slecht en dat terwijl charmed nieuwer is dan Buffy. Elke aflevering verschijnt er wel een demoon in de Halliwell mansion en dan doet Piper gewoon even simpel poef, of ze verzinnen ter plekke een spreuk met zn 3en en dan zijn de demonen weer dood. Verdere verhaallijnen zijn meer dramatisch en gaat meer om de dames en hun problemen met mannen. Het lijkt soms net een bovennatuurlijke versie van Sex and the city. De 1e 3 seizoenen met Prue erbij waren nog wel leuk, maar daarna ging het naar mijn mening erg bergafwaarts.

avatar van ZAP!

ZAP!

Heb van beide te weinig gezien (+ het is te lang geleden) voor een eerlijk oordeel, dus ik neem het ter kennisgeving aan.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Tot nu toe het leukste seizoen! Het klopt wat hierboven ook al wordt gezegd. Buffy is velen malen beter en leuker. Veel meer diepgang en boeiendere verhaallijnen. Bij Charmed vind ik de effecten daarentegen wel beter. Bij Buffy was het soms vrij nep en lelijk. Charmed kijkt ook lekker weg. Je hoeft er niet teveel bij na te denken en elke aflevering kan je in principe los van elkaar kijken. Er wordt goed geacteerd door de dames en leuk dat je af en toe ook bekende gezichten ziet (ook veel uit Buffy).

Bij Charmed heeft elke aflevering weer een nieuwe kwaad, monster of demon. Dat maakt het wel leuk, maar het was ook leuker geweest (zoals bij Buffy) dat er een grotere verhaallijn door gaat tussen deze afleveringen door. De personages groeien en ontwikkelen zich hierdoor niet.

Ik heb dit seizoen al denk ik 3 keer volledig gezien en ik probeer altijd de gehele serie te bekijken, maar op één of andere manier haak ik altijd af gedurende seizoen 4. Het wordt dan een beetje veel van hetzelfde en saai. Daarom kijk ik het vaak weer helemaal vanaf het begin, omdat ik het het leukst vind om in chronologische volgorde te kijken. Ook al neemt het verhaal vanaf seizoen 4 een omslag doordat Prue in seizoen 3 dood gaat. is het niet leuk genoeg. Toch ben ik van plan om het nu wel verder te bekijken ook al wordt het steeds slechter heb ik begrepen.

Leukste afleveringen:

Something Wicca This Way Comes, Dream Sorcerer, Wicca Envy, From Fear to Eternity, Is There a Woogy in the House, Which Prue is it, Anyway?, That's 70's Episode, Love Hurts en Deja Vu All Over Again.