• 9.369.455 stemmen

Ontwikkeld door: Constance M. Burge

Met onder meer: Holly Marie Combs, Alyssa Milano en Rose McGowan

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: woensdag 7 oktober 1998

Eerst uitgezonden op: The WB (Verenigde Staten)

Plot Charmed

Nadat zij hebben ontdekt dat zij afstammen van een lange lijn heksen, moeten drie zussen de strijd opnemen tegen demonen en tovenaars - en soms zelfs tegen elkaar. Wanneer de mooie zusjes Halliwell het huis van hun grootmoeder erven en een geheim boek met de titel "Book of Shadows" vinden, ontdekken zij dat ieder van hen een unieke kracht bezit. De wilskrachtige Prue (Shannen Doherty) kan voorwerpen verplaatsen, de terughoudende Piper (Holly Marie Combs) kan de tijd stopzetten en de impulsieve Phoebe (Alyssa Milano) kan in de toekomst kijken. Elk afzonderlijk zijn zij sterk, maar zij kunnen alleen onschuldige mensen beschermen en het kwaad overwinnen als ze hun meningsverschillen opzij zetten en zich verenigen tot de "Power of Three".

Seizoenen

Komt er een Charmed seizoen 9?

Acteurs en Actrices

renzoroy_mm

woensdag 11 oktober 2017
Charmed seizoen 1
ZAP! schreef:
Zelfde verhaal als Buffy: niets voor mij, maar de dames mochten er natuurlijk zijn. Ook hier kan ik geen eerlijke stem uitbrengen.
Alleen Buffy is echt 10000x beter Zeker niet hetzelfde verhaal. Het verhaal van Buffy is veel uitgebreider en goed uitgewerkt, met sterke personages waarvan ook goed hun achtergrond verteld wordt. In Charmed is het allemaal wat minder. De special effects zijn vrij slecht en dat terwijl charmed nieuwer is dan Buffy. Elke aflevering verschijnt er wel een demoon in de Halliwell mansion en dan doet Piper gewoon even simpel poef, of ze verzinnen ter plekke een spreuk met zn 3en en dan zijn de demonen weer dood. Verdere verhaallijnen zijn meer dramatisch en gaat meer om de dames en hun problemen met mannen. Het lijkt soms net een bovennatuurlijke versie van Sex and the city. De 1e 3 seizoenen met Prue erbij waren nog wel leuk, maar daarna ging het naar mijn mening erg bergafwaarts.
avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

zondag 7 maart 2021
Charmed seizoen 1 Tot nu toe het leukste seizoen! Het klopt wat hierboven ook al wordt gezegd. Buffy is velen malen beter en leuker. Veel meer diepgang en boeiendere verhaallijnen. Bij Charmed vind ik de effecten daarentegen wel beter. Bij Buffy was het soms vrij nep en lelijk. Charmed kijkt ook lekker weg. Je hoeft er niet teveel bij na te denken en elke aflevering kan je in principe los van elkaar kijken. Er wordt goed geacteerd door de dames en leuk dat je af en toe ook bekende gezichten ziet (ook veel uit Buffy). Bij Charmed heeft elke aflevering weer een nieuwe kwaad, monster of demon. Dat maakt het wel leuk, maar het was ook leuker geweest (zoals bij Buffy) dat er een grotere verhaallijn door gaat tussen deze afleveringen door. De personages groeien en ontwikkelen zich hierdoor niet. Ik heb dit seizoen al denk ik 3 keer volledig gezien en ik probeer altijd de gehele serie te bekijken, maar op één of andere manier haak ik altijd af gedurende seizoen 4. Het wordt dan een beetje veel van hetzelfde en saai. Daarom kijk ik het vaak weer helemaal vanaf het begin, omdat ik het het leukst vind om in chronologische volgorde te kijken. Ook al neemt het verhaal vanaf seizoen 4 een omslag doordat Prue in seizoen 3 dood gaat. is het niet leuk genoeg. Toch ben ik van plan om het nu wel verder te bekijken ook al wordt het steeds slechter heb ik begrepen. Leukste afleveringen: Something Wicca This Way Comes, Dream Sorcerer, Wicca Envy, From Fear to Eternity, Is There a Woogy in the House, Which Prue is it, Anyway?, That's 70's Episode, Love Hurts en Deja Vu All Over Again.