• 9.377.779 stemmen

How to Get Away with Murder - Seizoen 1 (2014-2015)

Show titel: How to Get Away with Murder

Afleveringen: 15

Speelduur: 10 uur en 45 minuten

Ontwikkeld door: Peter Nowalk

Met: Viola Davis, Jack Falahee en Alfred Enoch

Datum van release: donderdag 25 september 2014

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

• Disney+ Bekijk seizoen 1 via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot How to Get Away with Murder

Annalise Keating is een briljante, charismatische en verleidende professor in crimineel recht, die lesgeeft in de studie 'Hoe kom je weg met moord'. Onverwachts moeten zij en haar leerlingen de leerstof in de praktijk brengen als ze verwikkeld raken in een moord die niet alleen de gehele universiteit op haar grondvesten doet schudden maar ook elk van hun levens beïnvloedt.

Afleveringen Seizoen 1 (2014-2015)

1. 1. Pilot

25 september 2014 (43 minuten)

Annalise Keating is een briljante professor in crimineel recht. Ook is ze een advocaat voor de meest meedogenloze criminelen. Elk jaar kiest ze uit haar klas de meest veelbelovende studenten, die voor haar advocatenbureau mogen werken. Wes, Connor, Rebecca, Michaela, Asher, Laurel en Frank strijden om haar aandacht, wanneer ze zich ineens midden in een moordzaak bevinden.

2. 2. It's All Her Fault

2 oktober 2014 (43 minuten)

Annalise gaat werken voor een excentrieke miljonair, Max St. Vincent, die verdacht wordt van de moord op zijn vrouw. Annalise daagt haar studenten uit te zoeken naar bewijs dat hij onschuldig is. Wes probeert ondertussen een geheim te bewaren.

3. 3. Smile, or Go to Jail

9 oktober 2014 (43 minuten)

Annalise gaat werken voor een voetbalvrouw, Paula Murphy, die gesnapt is met een man in het park maar al snel verdacht wordt van moord. Het lijkt alsof haar verloofde er iets mee te maken heeft, maar die heeft een waterdicht alibi..

4. 4. Let's Get to Snooping

16 oktober 2014 (43 minuten)

Annalise en haar studenten komen achter een ontluisterende waarheid wanneer ze de zaak van Marren Trudeau, oprichter van een groot makelaarsbedrijf, onderzoeken. Wes vindt een telefoon met veelzeggende afbeeldingen omtrent een moordzaak.

5. 5. We're Not Friends

23 oktober 2014 (43 minuten)

Annalise gaat werken voor een tiener die gearresteerd is voor de moord op zijn gewelddadige vader. Ondertussen confronteert ze haar man Sam met een ontdekking over zijn liefdesleven.

6. 6. Freakin' Whack-a-Mole

30 oktober 2014 (43 minuten)

Annalise probeert een onschuldige, die al meer dan twintig jaar gevangen zit, vrij te krijgen. Wes komt niet meer naar de lessen en lijkt met Rebecca verdwenen te zijn.

7. 7. He Deserved to Die

6 november 2014 (43 minuten)

Annalise werkt nog steeds aan Rebecca's zaak wanneer het uitlekt naar de media en Rebecca in een kwaad daglicht wordt gesteld. Al snel komen ze er achter dat Lila, Sam's minnares, zwanger was toen ze stierf.

8. 8. He Has a Wife

13 november 2014 (43 minuten)

Annalise vertegenwoordigt een moeder die terechtstaat voor het vermoorden van de oppas terwijl ze aan zware medicatie zat. Ondertussen doet het team een schokkende ontdekking over Lila.

9. 9. Kill Me, Kill Me, Kill Me

20 november 2014 (43 minuten)

In flashbacks wordt duidelijk dat Sam dood is. Rebecca is in Annalise en Sam's huis geslopen om informatie op Sam's laptop te zoeken. Sam ziet haar en volgt haar door het huis. Michaela probeert Rebecca te helpen en duwt Sam van het balkon. Wes slaat Sam nog eens op zijn hoofd en samen verstoppen ze het lijk. Iedereen is in paniek.

10. 10. Hello, Raskolnikov

29 januari 2015 (43 minuten)

Annalise geeft Sam op als vermist en slaagt er in de rechtszaal in om alle schuld op Sam te schuiven. Ondertussen vragen de studenten zich af of ze Wes moeten aangeven.

11. 11. Best Christmas Ever

5 februari 2015 (43 minuten)

De lessen zijn weer begonnen en Annalise's vermiste man is het onderwerp van de dag. De studenten worden ondervraagd door de politie en Analise neemt een nieuwe cliënt aan om haar gedachten te verzetten.

12. 12. She's a Murderer

12 februari 2015 (43 minuten)

Sam's stoffelijk overschot wordt gevonden en Annalise is nu verdacht, zeker wanneer Sam's zus Hannah haar beschuldigt. De studenten mogen haar niet meer bellen, omdat haar telefoon op de tap staat.

13. 13. Mama's Here Now

19 februari 2015 (43 minuten)

Annalise wordt geteisterd door schuldgevoelens, maar krijgt hulp uit onverwachte hoek. Ondertussen moet Bonnie de zaak draaiende houden en een nieuwe cliënt vertegenwoordigen, die verdacht wordt van verkrachting.

14. 14. The Night Lila Died

26 februari 2015 (43 minuten)

Wat is er echt gebeurd op de nacht van Lila's moord? Stukje voor stukje worden dingen duidelijk. Ondertussen neemt Annalise de zaak van een priester aan, die verdacht is van het vermoorden van een andere priester. Wes en Rebecca worden steeds achterdochtiger naar elkaar.

15. 15. It's All My Fault

26 februari 2015 (43 minuten)

Connor en Oliver doen een schokkende ontdekking en Annalise en Frank bespreken in de kelder wat ze moeten doen met Rebecca's lichaam, dat in de kelder ligt.

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Ik (We, want Mw. 3 2 1 kijkt ook graag mee) zijn eens begonnen aan deze serie. En, op zich, een goede start. Leuk om een Harry Potter acteur (Alfie Enoch) in een Amerikaanse serie te zien mee doen, dragend zelfs !

Een leuke setting, Columbo-achtige wendingen, verrassende sensualiteit en een bijzondere rode draad tussen alle 'cases' door met onverwachte wendingen. Ik moet nog wat wennen aan de hoofdrolspeelster Annalise (what's in a name) Keaton (Davis). Ze is nog niet echt te doorgronden, soms wat onduidelijk ook in haar personage maar wel groeiende.

avatar van brawljeff

brawljeff

Dit is precies wat ik leuk vind: een serie vol mysterie en vragen. Met niet al te veel verwachtingen aan deze serie begonnen en ben behoorlijk enthousiast. De afwisseling tussen het heden en de flashbacks zorgen voor een unieke serie en deze verhaallijnen vullen elkaar perfect aan. Moet er helaas wel bij zeggen dat de spanning er wat van af gaat wanneer de verhaallijnen bij elkaar komen rond aflevering 10. En wat een verrassende cliffhanger.

Viola Davis is echt geweldig! Helaas weten de overige acteurs (en in het bijzonder de studenten) niet echt indruk te maken. Vooral Alfred Enoch zijn personage is totaal niet boeiend. Het tempo van de serie en de beelden zorgen daarentegen voor een hoge kwaliteit serie.

Helaas staat er pas begin 2017 een tweede seizoen How to Get Away With Murder op Netflix en ben ik te lui om te downloaden, maar ik kijk enorm uit naar het vervolg. 4*

avatar van centurion81

centurion81

• 2068 berichten
  • 1993 stemmen

Nu bij ep. 9. Kijk de serie samen met mijn vriendin. Alhoewel ik het duidelijk geen topserie vind is het wel een soort pageturner waarbij (met name mijn vriendin) "nog 1 aflevering?" gedrag vertoont

avatar van Esteban

Esteban

Geen fan. Bij de eerste episode had ik het al een beetje moeilijk met de manier van monteren, dat werkte behoorlijk op de zenuwen en leek eerder een afleidingsmaneuver. Ook de geloofwaardigheid was vaak volledig zoek. Viola Davis is een uitstekende actrice, maar zelfs haar aandeel vond ik wat wankel. Al lag dat eerder aan de dialogen en de gebeurtenissen. Er zat hier en daar een interessant personage in de reeks, maar ook die kwamen niet echt tot hun recht, weinig likeable ook. De overige seizoenen heb ik links laten liggen.

avatar van GoodOldJack

GoodOldJack

Ook geen fan, ben het eens met Esteban, zit gewoon niet goed in mekaar, er hapert langs alle kanten wel wat aan. Heel erg doorsnee, eerder neigend naar under par zelfs.

avatar van JessicaD

JessicaD

Toen ik de eerste aflevering net had gezien was ik direct enthousiast; wat een goede serie! De serie verraste mij enorm en had me direct in zijn greep. Ik vond het zelfs de beste nieuwe serie van dat moment totdat The Flash begon. Hoewel mijn enthousiasme uiteindelijk ietsje gezakt is, vind ik de serie nog steeds sterk en erg leuk om naar te kijken. Ik vind de ontwikkelingen in de serie erg interessant en wie uiteindelijk vermoord is – waar je in aflevering al achterkomt trouwens – en wie de dader of daders zijn is verrassend. Het is een serie die je wekelijks op het puntje van je stoel heeft zitten omdat je wilt weten hoe het verder gaat en het feit dat je wisselt tussen heden en verleden maakt je nog nieuwsgieriger naar wat er tussenin is gebeurd. Ik vind How to Get Away with Murder zeker een aanrader!

avatar van Pip2020

Pip2020