• 9.377.805 stemmen

Iron Fist - Seizoen 2 (2018)

Alternatieve titel: Marvel's Iron Fist

Afleveringen: 10

Speelduur: 8 uur en 40 minuten

Ontwikkeld door: Scott Buck

Met: Finn Jones, Jessica Stroup en Jessica Henwick

Datum van release: vrijdag 7 september 2018

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Disney+ Bekijk seizoen 2 via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Iron Fist

In Marvel’s Iron Fist keert miljardair Daniel Rand terug naar New York City, nadat hij jarenlang vermist was. Hij probeert weer een band op te bouwen met zijn familie en neemt het ondertussen op tegen de criminele elementen in de stad. Dat doet hij met zijn kung fu krachten en de mogelijkheid om de geweldige kracht van de vurige Iron Fist op te roepen.

Afleveringen Seizoen 2 (2018)

1. 1. The Fury of the Iron Fist

7 september 2018 (57 minuten)

Terwijl rivaliserende bendes vechten om de ziel van New York, stuiten Danny en Colleen op een oude bekende. Joy gaat weer op avontuur uit.

2. 2. The City’s Not for Burning

7 september 2018 (52 minuten)

Danny en Colleen proberen een noodzakelijke vrede tot stand te brengen. Ward gaat onuitgenodigd naar de veiling van zijn zus. Joy speelt koppelaarster, maar dan anders.

3. 3. This Deadly Secret

7 september 2018 (51 minuten)

Danny en Colleen willen de spanning tussen Ward en Joy verminderen en gooien het over een andere boeg: ze organiseren een etentje. Mary geeft een waarschuwing.

4. 4. Target: Iron Fist

7 september 2018 (52 minuten)

Joys ondervraging van Mary neemt een onverwachte wending. Misty geeft Danny een uitbrander. Ward wil vrede sluiten, terwijl Davos een cruciale ontdekking doet.

5. 5. Heart of the Dragon

7 september 2018 (54 minuten)

Een nieuwe Iron Fist duikt op en staat te trappelen om zijn opwachting te maken. Ondertussen vraagt Ward om een wederdienst. Joy overweegt haar opties.

6. 6. The Dragon Dies at Dawn

7 september 2018 (50 minuten)

Misty en Colleens uitstapje naar de tattooshop wordt pijnlijk, maar niet voor hen. Terwijl Davos namen van zijn lijst schrapt, doet Mary een voorstel aan Danny.

7. 7. Morning of the Mindstorm

7 september 2018 (53 minuten)

Terwijl Danny zijn training opvoert, gaat Davos verder met rekruteren. Ward valt terug in slechte gewoonten en Misty heeft een aanvaring met een hoofdinspecteur.

8. 8. Citadel on the Edge of Vengeance

7 september 2018 (49 minuten)

Joy geeft Davos tips om het publiek voor zich te winnen. Danny begint zijn beperkingen te begrijpen. Mary wil de waarheid over haar verleden weten.

9. 9. War without End

7 september 2018 (50 minuten)

Danny en Colleen moeten een ingrijpende beslissing nemen en overwegen hun volgende stap. Intussen heeft Davos steeds minder de behoefte om medelijden te tonen.

10. 10. A Duel of Iron

7 september 2018 (52 minuten)

Het komt tot een fatale botsing tussen de Iron Fists, terwijl het lot van New York op het spel staat.

legian

Krijg nou wat, maar 10 afleveringen, hebben ze dan eindelijk geleerd bij Netflix/Marvel.

legian

En halverwege kakt de hele boel weer in. Alle clichés, toevalligheden en plotwendingen die van mijlenver te zien zijn komen in een keer langs. Tel daarbij op dat Danny Rand als personage nog steeds een hopeloos gevalletje 'ik wil mijzelf bewijzen en luister naar niemand' is. Nee ook in dit seizoen zijn Ward en Joy weer het meest interessant...

Ik hoorde juist veel positieve berichten dat dit seizoen beter is dan de vorige, maar ik merk er nog niets van. Kijk de rest wel tijdens het eten maken of schoonmaken.

legian

De eerste helft van het seizoen wordt op dezelfde manier doorgezet zoals seizoen 1. Of te wel met een Danny Rand die niet wilt luisteren en leren. Daarnaast heb je Ward en Joy die hun eeuwigdurende haat/liefde relatie met elkaar verwerken en Danny daarbij meesleuren. Fascinerend genoeg is dat het meest boeiende, zet zoals in seizoen 1 van de serie.

Halverwege komt het absolute dieptepunt. Mary Walker krijgt haar periode en verpest de hele boel, iets wat je ziet gebeuren op het moment dat blijkt dat ze twee persoonlijkheden heeft. Davos wint daardoor en mag de Iron Fist nog even houden. Helaas, want Davos lijkt wel uit een van de Marvel films weggelopen te zijn zo slap is hij als badguy.

Maar goed de tweede helft lijkt het wat beter te gaan. Danny leert eindelijk iets over zichzelf en het bezitten van de Iron Fist. Ward en Joy lijken een soort van vrede met elkaar te kunnen vinden. Ward ziet ineens een soort van verantwoordelijkheid opkomen voor het zwanger maken van iemand. En Joy kijkt de dood in de ogen. Het zijn momenten dat de serie eindelijk te tijd neemt om zijn personages te ontwikkelen.

Na een anticlimax moet er natuurlijk een cliffhanger gemaakt worden. En dat wordt er met de haren bijgesleept. Mary Walker blijkt een derde persoonlijkheid te huisvesten …. Colleen heeft een witte iron Fist en maakt daarbij gebruik van haar Katana om de stad op orde te houden. Danny heeft Ward meegesleurd om in de geschiedenis te duiken en op zoek te gaan naar zijn verleden. Iets wat getriggerd is door het huislogo van Colleen die ze ergens vonden. En weet daarbij de Iron Fist te verkrijgen in combinatie met twee pistolen.

Dat hele gebeuren, wat zich in enkele minuten afspeelt, duurt iets van 7 maanden. Wat wij krijgen te zien is alleen het resultaat om waarschijnlijk volgend seizoen ergens een kort verhaaltje erover te horen. Waarna dat seizoen ook weer 10 afleveringen vult met personages die pas aan het eind iets leren en dan weer in sneltrein vaart nieuwe ontdekkingen te doen die volledig langs je heen gaan omdat de serie je totaal niet meer interesseert.

Nee Iron Fist seizoen 2 is nog slechter dan seizoen 1. Misschien is het de Marvel moeheid die bij mij nu ook voor de series inslaat, maar dit wist echt nog kant nog wal te raken voor mij. Zet hem dan nog naast Luke Cage ofzo en laat die lekker met elkaar rotzooien, maar ja dan gaan ze daar 10 afleveringen van vullen en of dat leuk blijft .

Als de bij personages interessantere verhalen hebben dan het hoofdpersonage doe je volgens mij echt iets fout. Dat ze dat dan proberen te verhullen door zoveel mogelijk andere personages met verhaallijntjes te brengen werkt al helemaal niet. En als je dan besluit om maar af te sluiten met een cliffhanger waar de fanboys helemaal wild van worden (net zoals de after credit scenes bij de films zeg maar) dan ben ik er wel klaar mee.

DareDevil blonk uit in een goeie badguy en interessante personages. Jessica Jones blonk uit in een goeie badguy maar wist daar verder niets meer mee te doen. Luke Cage blinkt uit in sfeer, stijl en weet interessante badguys neer te zetten. The Punisher blinkt uit in bruutheid en zijn persoonlijke ontwikkeling. Iron Fist blinkt uit in een personage wat niet leert en vervelend eigenwijs is.

Dit is veruit het zwakste wat uit de Marvel/Netflix stal komt. Dat ik dit nog heb uitgekeken, idioot.

avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

Ik vind dit juist de enige Marvel/Netflix serie waar tenminste wat actie in zit. Ik kijk deze series niet voor langdradige dialogen en drama (Luke Cage) Daar hebben we andere series voor die dat dan ook meteen veel beter doen Ik vind wel bij elke Marvel/Netflix serie die supervillains tegenvallen. Ik lees geen comics, maar als ik dan op zoek hoe ze er daar uit zien en wat ze allemaal kunnen, dan lijken ze in de series er totaal niet op. Das wel jammer.

renzoroy_mm schreef:

dat zeker, maar ik ben ze nog niet tegengekomen in het superhelden genre eigenlijk.

Maar goed ik vind het altijd interessant om te zien wat voor effect de krachten hebben op de personages en wat ze ermee doen. Juist de menselijke kant interesseert mij erg, iets wat ik na Watchmen/ V for Vendetta en The Dark Knight eigenlijk niet meer ben tegengekomen. Helemaal niet bij Marvel eigenlijk waar het meer draait om de humor en de actie. Dan zijn deze series toch enigszins een verademing qua diepgang. Daarnaast stoort vrijwel alles in de serie mij ondertussen, wat zeker niet meehelpt.

Qua actie vind ik het hier wel meevallen. De Martial Arts heb ik bij DareDevil al gezien en die brachten het in mijn optiek toch mooier in beeld. Help natuurlijk ook dat ik dat personage toffer vind.

legian

En de serie is gecanceld.

Netflix cancels Iron Fist after Season 2