- Home
- Serieforum
- De Site - Algemeen
- Het grote opmerkingen / feedback topic
Het grote opmerkingen / feedback topic
LuukRamaker
- 2020 berichten
Allereerst alle lof voor dit geweldige initiatief!
Dit was namelijk toch nog zo'n beetje de enige Metersite waar wat voor te zeggen viel maar er nog niet was. Erg mooi dat het er nu toch van komt.
Wat de weer te geven informatie betreft, ben ik het er sowieso mee eens dat het fijn zal zijn als zowel de serie zelf als de seizoenen een aparte pagina hebben/krijgen. Om voor afleveringen ook nog eens een speciale pagina te hebben zou erg mooi zijn, maar dat is wellicht wat te veel van het goede.
Op het gebied van stemmen zul je volgens mij nooit volledige eensgezindheid krijgen. Het lijkt met niet te doen om te bepalen of er gestemd moet worden op series óf seizoenen. Om voor later de optie open te houden ook oudere/al langer bestaande series toe te voegen lijkt het me bovendien van belang in het achterhoofd te houden dat series voorheen zelden een doorlopend verhaal vertelden en eigenlijk iedere aflevering op zichzelf stond (bij veel sitcoms is dat grotendeels volgens mij nog wel het geval de laatste jaren, al moet ik zeggen dat ik de heel recente niet heel goed ken). In dergelijke gevallen lijkt een stem per aflevering eigenlijk logischer dan een stem voor een seizoen, al zou je dan ook wel weer kunnen zeggen dat een stem voor de gehele serie voldoende moet zijn.
Het verdelen van een serie over pagina's per seizoen en daarbij de lijst met afleveringen van dat seizoen (met daarbij de mogelijkheid om te stemmen op je favoriete afleveringen) lijkt me momenteel in elk geval de beste manier om een site als deze op te zetten. De vergelijking met MusicMeter is treffend wat dat betreft, al zou ik de discussie van een serie op de hoofdpagina (de zogenaamde 'Informatie'-pagina) laten plaatsvinden i.p.v. achter een ander tabblad zoals dat bij artiesten en regisseurs wordt gedaan op MusicMeter en MovieMeter.
Wat me persoonlijk wel een erg fijne toevoeging zou lijken is de mogelijkheid om bij te houden welke afleveringen van welke serie je (al) hebt gezien. En wellicht valt dit te combineren met de berichten die worden geplaatst op de seizoenspagina's. Dat bij het bericht van een user wordt weergegeven wat de laatste/meest recente aflevering is die hij/zij zag en dit bericht zichtbaar is wanneer je de aflevering zelf ook zag. Mocht je de aflevering niet gezien hebben, dan wordt het als een (mogelijk) spoilerbericht weergeven en zou er de mogelijkheid kunnen zijn het bericht toch te tonen door op een simpel linkje te klikken (of gewoon op de tekst, zoals bij spoilers nu altijd het geval is). Niet iedereen zal misschien per seizoen (willen) selecteren welke afleveringen hij/zij gezien heeft, maar dan lijkt me het bekijken van een seizoenspagina op eigen risico. Om deze users dan toch zonder al te veel spoilergevaar (voor anderen) een bericht te laten plaatsen op een pagina van een seizoen zou je simpelweg de vraag kunnen stellen wat de laatste aflevering is waarvan het van belang is dat je 'm hebt gezien voor je het betreffende bericht leest.
Even twee voorbeeldafbeeldingen van een van mijn favoriete series (het knippen en plakken lukte aardig, maar de kleurtjes bijwerken bleek moeilijker dan verwacht
Hier is het bericht niet zichtbaar. Degene die het bericht ziet heeft de betreffende aflevering dus nog niet gezien. Door op 'toon bericht' te klikken wordt het bericht echter wel zichtbaar.
Hier is het bericht wel zichtbaar, omdat de user de aflevering al wel zag (de spoiler die er nu nog staat is een echte, dus vandaar dat deze alsnog wazig is).
De icoontjes achter de afleveringen zouden eventueel naar een 'uitklapbaar' plot kunnen verwijzen, maar dat is dan misschien weer wat te ver doorgedacht. Misschien heb ik er sowieso wel te veel over nagedacht en draaf ik veel te ver door, maar goed, ik dacht nu het kan doe ik maar even mijn zegje.
danuz
Is het de bedoeling dat we hier ook op - ik noem maar wat - programma's van BNN, dingen als Man Bijt Hond of afleveringen van Wie is de Mol gaan stemmen? De naam "TVmeter" lijkt dit wat mij betreft wel te impliceren (alles wat op tv komt).
clockwork72
Wanneer kunnen we eigenlijk beginnen met de toevoegingen?
Apollinisch
Of is het eigenlijk "Seriemeter", maar dan onder een andere noemer?
De suggestie van LuukRamaker om aan te kunnen vinken welke afleveringen je hebt gezien vind ik trouwens een goeie. Hoef ik Followmy.tv niet meer te gebruiken.
Kondoro
Ziet er mooi uit maar, word het ook nog compact? Dat je een paar tabbladen krijg op de seizoen aan te klikken? Anders word het maar zo'n gezoek en het kan ook wel compacter.
Of is het eigenlijk "Seriemeter", maar dan onder een andere noemer?
Dat laatste. Op MusicMeter staat ook niet alle muziek, en op BoekMeter ook geen kookboeken, dus zo letterlijk moet je de site naam niet nemen.
Jordy
Wanneer kunnen we eigenlijk beginnen met de toevoegingen?
Eind van het jaar, denk ik
Jordy
Ik ook, lijkt me een goede en logische functionaliteit voor deze site. En misschien @LuukRamaker kan ik inderdaad aan de hand daarvan ook iets slims verzinnen voor de discussie. Dat je alleen berichten ziet van mensen die (op het moment van plaatsen) even ver waren als jij.
clockwork72
Damn... dat duurt nog echt heel erg lang.. Maargoed zal wel veel tijd hierin zitten, je hebt het er maar druk mee!
Jordy
Nou de hoeveelheid werk valt wel mee, de meeste dingen zijn in 1 of andere vorm ook wel op een van de andere sites beschikbaar. Ik heb er alleen helaas niet zoveel tijd voor. Dus ik kan slechts af en toe een uurtje hier en daar wat doen. Daarom zal het een paar maanden duren.
stinissen (crew series)
We zijn al lang blij dat je het doet
danuz

We zijn al lang blij dat je het doet
En beter dat er nog een paar maanden de tijd wordt genomen zodat het stemsysteem etc naar ieders smaak is, dan haastwerk. Na al die jaren kunnen die paar maanden er nog wel bij. Het is al enorm leuk dat dit er is gekomen.
Heb ook wel het vermoeden dat dit een hele populaire site wordt. Sluit toch meer op MM aan dat de andere Metersite. En MM is toch met afstand het meest populair.
Pastichio Rocker_mm
South Park heeft 19 seizoenen en 267 afleveringen. Dat wordt dan wel een hele lange lijst. Is het dan niet handiger om een pagina per seizoen te doen (dus in het geval van SP 19 pagina's) of - als je het op één pagina wil houden - per seizoen een stem kunt uitbrengen (en dus niet op individuele episodes)?
Pastichio Rocker_mm
Hoe zit het met genres: worden dat dezelfden als op FilmMeter?
Jordy
Ja dat zijn we dus van plan inderdaad
Jordy
Goede vraag inderdaad, eens kijken wat andere tv sites doen
centurion81
- 2067 berichten
- 1990 stemmen
Goeie aanvulling op het meteraanbod!
Direct maar een suggestie dan: omdat het hier ook over series gaat en op MM de netflixfilms worden bijgehouden - is het een idee datzelfde op deze site te doen voor de series die op Netflix verschijnen?
Edit: haha, in het volgende topic zag ik idee er al is.. ik ben dan voor
...O en @ Harvey Specter: that name Suits you!
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Een 'nieuwe series' categorie lijkt mij ook een fijne categorie om te hebben. Dus iets als 'Vandaag om gaat de serie ... van start' of 'De pilot van ... is vandaag te zien op .. om ..', iets in die trant. Of reken je dat binnen het kader van nieuwe afleveringen?
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Misschien ook nog stof tot nadenken, hoe gaan we om met specials. Krijgen die een aparte pagina? Worden die bij de afleveringen opgenomen? Of laten we die helemaal achterwege?
Telamon_mm
Welkom allemaal,
In deze topics wil ik de komende maanden met jullie na gaan denken over hoe we deze site kunnen inrichten. Bedankt alvast voor alle medewerking
Jordi, vraagje: hoe gaat deze site zich onderscheiden ten opzichte van bv een site als http://www.mijnserie.nl/?
Jordy
Ik heb niet als doel om me te onderscheiden van welke site dan ook. Gewoon een Meter-site, maar dan over series
Martial_mm
Krijgen de jeugd en tv-series van weleer ook een plekje hier?
Rokkenjager_mm
Geweldig! Al zal het pas over een jaartje écht feest zijn als de site genoeg vorm en members heeft gekregen.
Arnie
Schitterend. Gezien de ontwikkeling die de serie (als concept) momenteel doormaakt een bijzonder tijdige toevoeging! Plus het biedt de kans om eindelijk eens een aantal mooie series te promoten
In dat kader wacht ik trouwens nog altijd op een schilderijenmeter. Mag toch wel eens, na zo'n eeuwenlange hype die al bijna weer op zijn retour is...
Arnie
Of er alleen op series/seizoenen als geheel kan worden gestemd of ook op afzonderlijke afleveringen maakt mij eerlijk gezegd niet heel veel uit. Al zou ik zelf nooit op die afzonderlijke afleveringen stemmen; doet voor mij af aan het concept.
Ik denk dat het belangrijker is wat mee gaat tellen voor de ranglijsten etc. En daar zou ik toch duidelijk ervoor pleiten om stemmen op afzonderlijke afleveringen buiten de gemiddeldes te laten, vooral om het overzichtelijk te houden. Een ieder staat het dan vrij om op alles te stemmen, maar voor de lijstjes blijft simpelweg gelden welke stemmen zijn uitgebracht voor de serie als geheel.
Jordy
Misschien (zie ook forumtopic "spoilers") moeten we bij de gehele serie een spoilervrije discussie hebben, bedoeld voor mensen die de hele serie willen beoordelen bespreken. Wellicht ook met stem per gehele serie. Handig als je gewoon op zoek bent naar een nieuwe serie. Daarnaast een discussie per seizoen waar je de lopende afleveringen bespreekt.
Ik vraag me toch af hoe nuttig het is om een discussie over een lopende serie "als geheel" te hebben. Vooral stemmen en (gemarkeerde) reviews voor een lopende serie lijken me niet gewenst. Dan had ik bv. ten tijde van Homeland seizoen 3 gezegd "begon goed, is nu matig" en 3 sterren gegeven. Terwijl ik er nu inmiddels na een goed seizoen 4 anders over denk, maar wellicht m'n review/stem nooit meer aanpas.
Misschien moet de mogelijkheid voor stemmen op een hele serie, en ook het bespreken van een serie als geheel, pas komen als de serie op z'n eind is.
Niet mee eens. Dat zou betekenen dat je pas over tig jaar een keer South Park of The Simpsons kan beoordelen.
Ik vind juist dat je op TVMeter je stem wel eens af en toe aan kan passen als een serie na een tijdje beter of minder wordt. Je kan toch je stem aanpassen dus dan is er toch geen probleem?
Ik zou het een groot gemis vinden als je niet op een gehele serie kan stemmen, ook als deze nog loopt.