• 10.518 nieuwsartikelen
  • 161.612 films
  • 10.092 series
  • 29.640 seizoenen
  • 613.065 acteurs
  • 192.846 gebruikers
  • 8.961.430 stemmen
Avatar
 
Onderkoeling en stuntelende regisseur: Sigrid ten Napel had rol in geflopte Netflix-serie
Foto: © VARA

Onderkoeling en stuntelende regisseur: Sigrid ten Napel had rol in geflopte Netflix-serie

Onderkoeling en stuntelende regisseur: Sigrid ten Napel had rol in geflopte Netflix-serie
Foto: © VARA

De Nederlandse actrice Sigrid ten Napel heeft de afgelopen jaren gewerkt aan Conquest, een ambitieus project van Netflix dat na jaren van opnames is afgeschreven. Dit werd bevestigd door haar management Henneman naar aanleiding van een artikel in The New York Times.

Hoewel ten Napel niet specifiek wordt genoemd in het artikel, is er wel een foto van de Nederlandse actrice op de set van de serie. De actrice, die bij het grote publiek bekend werd door haar rol in de populaire serie Penoza, heeft voor de opnames de halve wereld afgereisd. Ondanks deze inspanningen heeft regisseur Carl Erik Rinsch uiteindelijk nog geen enkele aflevering van het project afgerond.

Conquest is een futuristische serie die zich grotendeels afspeelt in São Paulo en gaat over kunstmatige mensen. Ten Napel heeft tussen februari 2015 tot eind 2019 gedurende meer dan zeventig draaidagen op de set gestaan, waarbij opnames plaatsvonden op diverse locaties, waaronder Kenia, Zuid-Amerika, Duitsland en Hongarije. Andere acteurs die betrokken waren bij het project waren Bruna Marquezine, Charley Palmer Rothwell en Britta Thie.

Gestuntel van de regisseur

Volgens The New York Times was het grootschalige project het toneel van een strijd tussen Amazon en Netflix, die uiteindelijk werd gewonnen door Netflix. Dit gebeurde deels doordat regisseur Rinsch in 2018 de 'final cut', oftewel het laatste zeggenschap over de montage, kreeg. Rinsch had al bekendheid verworven met een bekroonde reclame voor Philips en de actiefilm 47 Ronin, waarin Yorick van Wageningen te zien is. Netflix investeerde 55 miljoen dollar in het project, maar Rinsch slaagde er herhaaldelijk niet in om de afgesproken deadlines te halen. Volgens The New York Times gebruikte hij tijdens de coronapandemie een deel van het Netflix-budget voor riskante beleggingen op de aandelenmarkt. Ondertussen moesten alle acteurs, waaronder ten Napel voortdurend beschikbaar blijven voor de opnames van het project, zoals contractueel was overeengekomen. Dit maakte het voor de actrice onmogelijk om andere projecten aan te nemen.

Onderkoeld

Volgens The New York Times vertoonde de regisseur op de set steeds vreemder gedrag. De krant meldde bijvoorbeeld dat een actrice in Roemenië met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis moest worden gebracht nadat ze met blote benen in de sneeuw had moeten filmen. Henneman bevestigt nu dat deze actrice Sigrid ten Napel was. De krant meldt ook dat Netflix en Rinsch momenteel betrokken zijn bij een juridische strijd over de afwikkeling van het project. De regisseur zou naar verluidt 14 miljoen dollar aan schadevergoeding eisen wegens contractbreuk van Netflix.

'Duidelijk dat hij het niet ging afmaken'

Een woordvoerder van Netflix heeft officieel aan het ANP bevestigd dat 'Conquest halverwege de productie naar Netflix is overgebracht'. "We gaven aanzienlijke aanvullende financiering en andere steun om de serie te helpen voltooien. Na veel tijd en moeite werd duidelijk dat Rinsch het project dat hij had toegezegd nooit zou afmaken en dus schreven we het project af."

Reacties (1)


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Flipman

Flipman

  • 6348 berichten
  • 1065 stemmen

Ik hoop dat ze een schadevergoeding krijgt. Het staat me bij dat ik enkele jaren geleden inderdaad las over een Nederlandse actrice die betrokken zou zijn bij een groots internationaal project dat het haar onmogelijk maakte om zich aan andere producties te verbinden. Maar op dat moment was dat nog niet zozeer een probleem. Dit is echt sneu voor al het talent dat bij de grillen van deze maker betrokken raakte.