• 10.594 nieuwsartikelen
  • 161.808 films
  • 10.111 series
  • 29.680 seizoenen
  • 613.413 acteurs
  • 192.970 gebruikers
  • 8.968.050 stemmen
Avatar
 
Schokkende docu over misbruikte tieners op zogenaamd 'hervormingskamp' nu op Netflix
Foto: © Netflix

Schokkende docu over misbruikte tieners op zogenaamd 'hervormingskamp' nu op Netflix

Schokkende docu over misbruikte tieners op zogenaamd 'hervormingskamp' nu op Netflix
Foto: © Netflix

De nieuwe documentaire Hell Camp: Teen Nightmare is sinds gisteren te bekijken op Netflix. De film gaat in op de Challenger Foundation van de Amerikaanse officier Steve Cartisano, die zogenoemde 'hervormingskampen' organiseerde, waar later op grote schaal tieners werden mishandeld. 

Sinds gisteren kun je op Netflix kijken naar de documentaire Hell Camp: Teen Nightmare. Hierin ligt de focus op de zogenoemde 'hervormingskampen' van de Challenger Foundation, georganiseerd door de Amerikaanse officier Cartisano. Deze kampen, gesitueerd in de wildernis van de Amerikaanse staat Utah werden in het leven geroepen om probleemkinderen weer op het juiste pad te krijgen, maar bleken later het decor van grootschalig misbruik door de begeleiding. 63 dagen lang werden kinderen voor een bedrag van 15.900 dollar dusdanig afgebeuld dat zij daaraan lichamelijke problemen aan overhielden, of nog erger, zelfs overleden. 

Jongeren werden gedwongen om lange afstanden te lopen, kregen te weinig te eten en hadden een ernstig slaaptekort. Ze werden ook blootgesteld aan kou, hitte en andere extreme weersomstandigheden. Daarvan plukte een 16-jarig meisje genaamd Kylee, die daar was na een mislukte zelfmoordpoging, de zure vruchten. Het meisje, al ziek door eerdere opdrachten en verzwakt vanwege een gebrek aan eten en drinken, kon op een dag niet verder en werd achtergelaten in het wild. Daar overleed ze aan onderkoeling. 

Hell Camp: Teen Nightmare

Hell Camp: Teen Nightmare neemt ons mee vanaf de oprichting van de Challenger Foundation tot aan de onvermijdelijke sluiting nadat er door autoriteiten was vastgesteld dat deze zich schuldig maakte aan kindermishandeling en nalatigheid. Dat doet het door middel van archiefbeelden, gesprekken met politieagenten, advocaten en anderen personen die destijds met de stichting te maken hadden. Ook verschijnen er enkele oud-deelnemers van het rehabilitatieprogramma voor de camera om te praten over de wandaden waaraan de begeleiding zich destijds schuldig maakte.

Hell Camp: Teen Nightmare is sinds gisteren te zien op Netflix. Hieronder is alvast de trailer te bekijken. 

Reacties (1)


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Corcicus

Corcicus

  • 2532 berichten
  • 3542 stemmen

Met de huidige jeugd zou je dat niet moeten proberen. Zij krijgen al af te rekenen met mentale gezondheidsproblemen als hun TikTok-dansje te weinig likes oplevert.