menu

De Site / Gebruikers / Filmvoornemens 2007

zoeken in:
Reinbo
Sta nu op 3272 stemmen, moeten er 3500 worden.... zal een behoorlijke opgaaf zijn. Hoge schattingen van 1 of zelfs 2 nieuwe films per dag haal ik nooit. Niet alleen ga ik ook nog wel eens op vakantie, ook het aanbod wordt steeds schaarser...

us_raider
Doelstelling voor dit jaar was om zo'n 620 stemmen te halen; en volgens mij ging dat streven in vanaf begin juni. Toen moest ik nog zo'n 200 stemmen halen en ik kom dus ongeveer 30 stemmen te kort. Eind december 2007 wil ik rond de 800 stemmen zitten en wil ik natuurlijk meer klassiekers en ander top 250-materiaal zien. Helaas is het DVD-aanbod hier niet echt degelijk te noemen.

avatar van JJ_D
Gelukkig nieuwjaar iedereen! Voor mijn 2007 zouden nog eens 200 films volstaan, plus een 150-tal albums en 20 boeken. Eens zien wat ik er van bak...

avatar van Pieter Montana
- Across The Universe
Een terugblik op de turbulente jaren 60' maar wat me vooral interesseerd zijn de talloze Beatlessongs die er gaan in zitten.

- Atonement
De nieuwe Keira Knightley-film waarvan ik een enorme fan ben na het zien van één van de meesterwerken van 2005: Pride & Prejudice.

- Chapter 27
Een film over de moordenaar van John Lennon. Heeft natuurlijk, net zoals bij Across The Universe, te maken met vooral dat ik een grote Beatlesfan ben. Ondertussen krijgt wordt deze film nogal geboycot omdat de andere Lennon-fans vrezen voor een film die de moordenaar, Mark David Chapman, van Lennon een beetje goedpraat en vooral hem aandacht geeft, wat hij wou bereiken met de moord.

- The Golden Age
Nieuwe kostuumdrama film met een erg goeie cast: Geoffrey Rush, Cate Blanchett en vooral Clive Owen. Die man heeft mij de voorbije 2 jaar weer elke keer weten te verrassen met geweldige rollen (Sin City, Closer, Inside Man, Gosford Park). Deze keer speelt hij de rol van legendarische avonturier Sir Walter Raleigh. Of volgens Blackadder :"Walter "Ooh What A Big Ship I've Got" Raleigh"

- Pirates of the Caribbean: AWE
Keira Knightley + Johnny Depp + Geoffrey Rush. Wat kan er fout gaan? Dit wordt vast en zeker het kassucces van 2007.

- Shoot 'Em Up
Clive Owen, wat een trailer!, lijkt zijn weergaloze rol van Dwight uit Sin City nog eens te herhalen. Ook Paul Giamatti (Sideways) heeft een rol.

- Silk
Eén van m'n favoriete boeken wordt verfilmd met Keira Knightley. Prachtig en romantisch boekje van Allessandro Baricco

Verder ga ik natuurlijk nog proberen m'n "Nog Zien" lijstje af te werken.

Reinbo
Reinbo schreef:
Sta nu op 3272 stemmen, moeten er 3500 worden.... zal een behoorlijke opgaaf zijn. Hoge schattingen van 1 of zelfs 2 nieuwe films per dag haal ik nooit. Niet alleen ga ik ook nog wel eens op vakantie, ook het aanbod wordt steeds schaarser...


Vorig jaar 257 nieuwe films gezien. Moet dus haalbaar zijn....

Remi
Ik heb nu op 847 films gestemd en ik hoop dat het er 1000 worden. Ook wil ik me meer verdiepen in buitenlandse films.

Doelstellingen 2006:

1. Meer aziatische films bekijken

Deze doelstelling heb ik niet voldaan. Er zijn namelijk genoeg andere films die ik veel liever kijk dan een aziatische titel. Op een paar sterke titels na heb ik gewoon heel erg weinig met die spleetogen.

2. Info over regisseurs, acteurs en actrices

Uiteraard voldaan. Ik weet nu veel meer van het film wereldje af.

Van 425 stemmen naar 700 stemmen.

Voldaan. Gisteravond stond de teller op 739.Nieuwe doelstellingen 2007:

1. Ongeveer 950 stemmen behalen

Ik ga helaas de duizend stemmen volgend jaar net niet halen.

Verder ga ik gewoon vrolijk door zoals het afgelopen jaar. Ik ga geen films kijken die mij niet lijken. Ik ga alleen films kijken die mij leuk lijken, ongeacht het gemiddelde op MovieMeter / IMDB. En uiteraard staat ook dit jaar het horror genre natuurlijk weer hoog op de lijst.

avatar van Ozarklynch
Filmvoornemens voor 2007. Klinkt vrij zwaar en beladen, maar is het in mijn geval zeker niet.

Het enige wat ik mezelf opleg (alsof het een straf is, zeg) is Lynch' nieuwste op het grote scherm zien. Verder zo nu en dan, indien ik er de tijd voor vind, het filmhuis binnenspringen wanneer er wat interessants draait. En bovenal m'n stemgemiddelde op een vergelijkbaar niveau proberen te houden door simpelweg dingen te zien die me aanspreken.

De hoofdmoot zal onveranderd blijven bestaan uit een samenraapsel van Aziatische en Europese cinema, met zo nu en dan een veel besproken commerciëler werkje tussendoor.

hehe beetje off topic, maar ik was een beetje aan het surven, en 'ghost-rider' en spider-man 3' komen dit jaar sowieso uit, en dan heb je altijd van die mensen die zeuren: de zoveelste comicbookverfilming ... maar! het volgende rijtke laat iets leuks zien, namelijk hoeveel en welke verfilmingen van comics er aankomende jaren nog aan zitten te komen

*Marvel Comics:
Ghost Rider (2007)
Spider-Man 3 (2007)
Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer (2007)
The Punisher II (2007)
Iron Man (2008)
The Incredible Hulk (2008)
Wolverine (2008)
Luke Cage (2008)
Deathlok (2008)
Ant-Man (2009)
Captain America (2009)
Magneto (2009)
Nick Fury (2010)
Thor (2010)
The Avengers (2011)

*DC Comics:
Stardust (2007)
Wonder Woman (2008)
Batman II: The Dark Knight (2008)
Watchmen (2009)
Superman: The Man of Steel (2009)

*Dark Horse Comics:
Hellboy II: The Golden Army (2008)

hehe, nu hebben jullie pas echt wat te klagen over hoeveel comics er nog verfilmd worden

avatar van moviemike
aan de filmbeoordelingen hier op moviemeter te merken start het filmjaar 2007 zeer beloftevol.
Apocalypto, the prestige, the illusionist, rocky balboa, blood diamond, the good shepherd, ... allemaal films die weliswaar in 2006 hun productiejaar hadden maar sinds 2007 in onze bioscopen te bewonderen zijn.
Allemaal films met een hoge sterrenbeoordeling!

avatar van FixX
leuk jaar om naar de bios te gaan ben zeker benieuwd naar
rocky balboa,pursuit of happyness,bridge to terabithia,freedom writers , home of the brave, 300 ,ghostrider , shooter , pathfinder , spiderman 3 , zodiac , pirates of the carribean 3 , transformers , harry potter en fantastic four 2 en wat er natuurlijk nog meer komt

avatar van Gizzmann
Ik heb er nog een die ik MOET zien: Daft Punk’s Electroma

Lijkt me geweldig

avatar van Bob Gray
Rob Zombie's Halloween wacht ik met smart op.

Voor de rest:

Zodiac
The Fountain
Sin City 2
Grindhouse
28 Weeks Later

avatar van Cosoco
Maar 1 voornemen eigenlijk: wat vaker een stukje plaatsen bij een film.

avatar van Film Pegasus
Film Pegasus (moderator)
Film Pegasus schreef:
M'n voornemen voor 2006 was om naast de releases (bvb Casino Royale en Babel) me toe te leggen op klassiekers. Ik had nog wat bij te werken en dat is me gelukt met oa Donnie Darko, Godfather, Platoon, La vita é bella, Amadeus, Apocalypse now, Deer Hunter, Spirited Away, Fight club en nog meer (zie topic voornemens 2006) Dit jaar lukt het me nog wel voor Psycho en Casablanca te zien.

Voor 2007 ga ik uiteraard terug naar de cinema. Via Proximus kan goedkoper de 1e maandag van de maand naar Metropolis. En dat laat ik niet liggen. Verder ga ik m'n klassiekers verder bij werken. Staan al op de planning: The adventures of Robin Hood, Rebel without a cause, Dogville en verder zoveel mogelijk klassiekers die ik kan vinden in promotie of in de bibliotheek. We zien wel, het wordt een jaar van ontdekken.


Een half jaar later kan ik toch al zeggen dat ik een hoop films heb gezien die onder de noemer 'klassieker' kunnen geplaatst worden:

The thing
Magnolia
Rebel without a cause
First Blood
Bonnie & Clyde
Crouching tiger, hidden dragon
The great dictator
For a few dollars more
Blade runner
Jacob's ladder
Et dieu.... créa la femme
The adventures of Robin Hood
Donni Brasco
Seven Samurai
Lilja 4-ever
Last temptation of Christ
Key Largo
East of eden
Doctor Zhivago
Festen
C'era una volta il west
Bullitt
Mulholland drive
Schindler's list
Ghost world
Midnight cowboy
Lock stock and two smoking barrels
Amélie
Goodfellas
High noon


En eigenlijk ook wel het vermelden waard:

The constant gardener
V for Vendetta
Girl with the pearl earring
Zwartboek
Les Choristes
Death and the maiden
Match point
City hall
Freeway

En verder nog een hoop leuke actie/horror/thriller/animatiefilms en enkele nieuwe films in de bioscoop. Gemiddelde zo'n 16 per maand. Op naar de 2e helft van 2007 met een even goed resultaat.
Swimming pool

avatar van Goodfella_90
Goodfella_90 schreef:
Op 31 december 2007 wil ik tussen de 1300 en 1400 films bestemd hebben.

1136

avatar van Tommeh
Mijn voornemen om de 1000 te halen helaas ook niet gehaald

Ramon K
Gelukkig heb je nog tijd voor de overige 48 films.

avatar van starbright boy
starbright boy (moderator)
Precies. Gewoon de komende tijd tot de 31e alleen nog maar films kijken en slapen. Dan haal je het makkelijk en hou je zelfs nog tijd over voor een kerstdiner en het afsteken van vuurwerk.

avatar van Tommeh
Maar natuurlijk, jullie hebben helemaal gelijk jongens! Stom van me.

avatar van The One Ring
Goodfella_90 schreef:
(quote)

1136


Tsk, pure luiheid

avatar van Goodfella_90
Hehe, had vooral te maken met een andere invulling van vrije tijd. Maar misschien speelt luiheid ook wel een beetje mee..

avatar van Martin Van K
dit schreef ik eind vorig jaar
Martin Van K schreef:

2007: ik zou aan 1500 stemmen willen komen. Dat komt er dus op neer ongeveer even veel films te kijken als het voorbije jaar.


is mij net gelukt

avatar van JJ_D
JJ_D schreef:
Voor mijn 2007 zouden nog eens 200 films volstaan, ...


Helaas, dat zijn er 20 te weinig...

avatar van Knisper
Knisper schreef:
Mijn tot nu toe enige filmvoornemen was om de imdb top 250 helemaal te zien. Dat doe je niet zo een, twee, drie en dat zal ik ook in 2007 nog zeker niet voltooien. Eigenlijk hoop ik in 2007 een hele nieuwe top 10 te kunnen laten zien, wat betekent dat ik heel veel nieuwe goede films heb gezien.
De imdb top 250 kan me inmiddels helemaal niks meer schelen. Ik wil wel graag de hele MM top 250 ooit gezien hebben, maar dat heeft niet zo'n prioriteit. Je komt die films vanzelf wel een keer tegen.

En met vijf nieuwe films in mijn top 10 heb ik wat dat betreft een goed filmjaar gehad.

avatar van Silvio Dante
M'n voornemen van vorig jaar heb ik amvast behaald: het bekijken van 300 films. Het was een zeer zware klus om te combineren met school, maar ik ben er toch in geslaagd. 310 films bekeken.

Dit jaar ga ik het iets rustiger aandoen, 200 films moet volstaan.
Ook zou ik me dit graag wat meer verdiepen in de aziatische cinema (ik kan er praktisch geen enkele uitzitten, laat staan goed beoordelen).
Een derde voornemen is om wat vaker naar de bioscoop te gaan, wat je er ook gaat kijken, de ervaring is steeds beter dan wanneer je'm op dvd zou kijken.

Gast
geplaatst: vandaag om 04:28 uur

geplaatst: vandaag om 04:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.