• 143.300 films
 • 7.058 series
 • 21.430 seizoenen
 • 481.680 acteurs
 • 286.497 gebruikers
 • 8.231.279 stemmen
Avatar
 

Ontwikkeling van je filmsmaak

zoeken in:
avatar van mikey

mikey

 • 26514 berichten
 • 4434 stemmen

Het betreft vertellen van verhalen... heeft 100x zoveel meer met literatuur te maken dan met kunst of zo..

En wat literatuur is ...? geen Piranha 3d iig. Of expendables.


avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

 • 54554 berichten
 • 3155 stemmen

Point taken. Ook fijn dat iemand zich meldt die verhaal heel belangrijk vindt.


avatar van Elineloves

Elineloves

 • 23942 berichten
 • 3527 stemmen

djelle schreef:

(quote)

Mooi gezegd. Je mag nog het mooiste verhaal, de slimste dialoogjes of de beste plotontwikkeling hebben, het audiovisuele blijft de stuwende kracht in film die alles doet loskomen of juist blokkeert wanneer het daarin tekortschiet (stel je maar eens je favoriete film voor zonder die mooie muziek of ook maar met andere shots die het verkeerde benadrukken). Cinema is beeldtaal.

Andersom werkt het toch ook niet? Wanneer je de meest prachtige beelden en geluid hebt, maar het gaat 10 x nergens over, dan gaat het ook snel vervelen.

Geef mij maar een goed, op zichzelf staand verhaal. Als er mooie shots en fijn geluid bij is, is dat mooi meegenomen.


avatar van Tonypulp

Tonypulp

 • 21195 berichten
 • 4545 stemmen

Een verhaal hoeft voor mij slechts als kapstok te dienen om alle audiovisuele pracht aan op te hangen. Het gaat diep hiero . Het moet wel iets als basis hebben maar niet meteen de diepere lagen opzoeken. Diepere lagen zijn mooi meegenomen als je het zelf in mag(!) vullen maar niet wanneer ze je opgedrongen worden (Antichrist is een mooi voorbeeld, het heeft een verhaal waar veel in zit maar voor mij slechts diende als basis voor een gruwelijke visuele nachtmerrie).


avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

 • 54554 berichten
 • 3155 stemmen

Zoiets als rebellerende uiltjes .


avatar van moviemafketel

moviemafketel

 • 19752 berichten
 • 2118 stemmen

Rustige manier van filmen, goed acteerwerk, mooie muziek en uiteraard moet het verhaal ook pakkend zijn. Daarom houd ik ook zo van het genre Drama. Krijg ik vaak deze ingrediënten.


avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

 • 54554 berichten
 • 3155 stemmen

21 Grams nog niet gezien zie ik mafketel?


avatar van djelle

djelle

 • 6070 berichten
 • 0 stemmen

Elineloves schreef:

Andersom werkt het toch ook niet? Wanneer je de meest prachtige beelden en geluid hebt, maar het gaat 10 x nergens over, dan gaat het ook snel vervelen.

Kan ik me voorstellen maar persoonlijk nog niet meegemaakt. Maar punt is dat het verhaal allesbehalve het belangrijkste is, en gerust op de achtergrond mag blijven of uiterst minimaal zijn. Prachtige beelden wérken als er ook maar een beetje plot in zit.

Geef mij maar een goed, op zichzelf staand verhaal. Als er mooie shots en fijn geluid bij is, is dat mooi meegenomen.

Het gaat nog niet eens om pure schoonheid. Ik denk dat je zelf niet goed beseft hoe belangrijk een goeie audiovisuele aanpak wel is. Een goed verhaal blijft goed op papier, maar de hele pointe van cinema is de vertaling naar bewegend beeld en dat kan echt wel het verschil maken bij eender welke film. Neem gelijk welke film uit je top tien en stel het je voor zonder de muziek of met foute muziek of een bepaalde filmstijl die je niet graag ziet of wat dan ook (en dan heb ik het nog niet eens over film als beeldcommunicatie in de zin dat regisseurs vaak met een hoop welbepaalde shots veel meer vertellen dan 1000 woorden), het eventuele goede verhaal zal heel anders overkomen. Een goed verhaal kan nooit zomaar op zichzelf staan, enkel in boeken.


avatar van moviemafketel

moviemafketel

 • 19752 berichten
 • 2118 stemmen

Naomi Watts schreef:

21 Grams nog niet gezien zie ik mafketel?

Staat in de kast. DVD-speler kapot. Blu-rayspeler die niet kan op mijn oude crt's en op de computer films kijken heb ik geen trek in. Ik koop maar vast de DVD's en als ik alles op orde heb jas ik er doorheen. O ja en mijn playstation staat bij mijn broer.


avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

 • 5375 berichten
 • 1135 stemmen

Bij De Site > Gebruikers > Wanneer begonnen jullie met actief films kijken?:

Als kind keek ik nooit graag films. Op de lagere school meestal nog wel animatie. Nooit echt into Harry Potter en dergelijke geweest, allemaal eigenlijk links laten liggen en nooit kijken. Ook omdat ik ermee niet werd opgevoed. Er waren dan wel mensen die zeiden dat Final Destination en The Butterfly Effect films voor mij zouden zijn - dat bleek toen ook wel. Maar ik was op die leeftijd vooral liefhebber van rampenfilms (2012 is een tijd mijn favoriete film geweest). Daarna verbijsterd geraakt door films zoals The Exorcist, Titanic en Hachi: a dog's tale. Dat waren mijn favorieten toen. Twilight zag ik ook graag.

Vorig jaar besloten om meer films te kijken, en aangezien ik wel een lijstjesfiel of puntenfiel ben, en vrij vertrouwd was met sites/internet/forums ben ik al vrij snel na IMDb op deze site terechtgekomen waar ik in eerste instantie enkel keek voor de ratings. Maar nadat ik een account maakte, ergerde ik me ook wel aan al die vreemde films uit die top 250 waar ik nog nooit van gehoord heb. Ik keek dus in die periode actiefilms, en superheldenfilms, maar al snel maakte dat geleidelijk plaats voor meer dramafilms, of films die gewoon goed gewaardeerd worden door een groot publiek. En rond de einde van de lente/begin van de zomer ook veel meer waardering voor arthouse en buitenlandse films. Ik zie op dit moment het liefst terug arthousefilms (drama, misdaad en van elk genre wel iets). Actie zie ik nu veel minder dan vorig jaar, en vind ik weer net zoals tijdens mijn jeugd minder mooi door het slechte verhaal (en vroeger omdat ik de actie niet leuk vond). Enkel komedie blijft nog wat achter - heb moeite om te kunnen lachen met een film en heb vooral liever een serieuze film dan één die luchtig is.

Ik geef de voorkeur aan films die visueel sterk of stunning zijn. En op dat vlak gelikt of wel gedurfd zijn, films met een sterke inhoud (soms zelfs choquerende inhoud, er moet ook iets gebeuren, je moet geintrigeerd worden), films die echt zijn (acteerprestaties echt, realistisch geregisseerd, geen verbloemde situaties). Ik merk ook dat ik films liever zie met jonge personages in een hoofdrol. Vandaar mijn liefde voor de coming-of-age film.

Met mijn 19 jaren heb ik nog een mooie toekomst hoop ik, na een rare ontwikkeling. (met dat tussenjaartje actie)


avatar van Dick2008

Dick2008

 • 9250 berichten
 • 0 stemmen

TornadoEF5 schreef:

Met mijn 19 jaren heb ik nog een mooie toekomst hoop ik, na een rare ontwikkeling. (met dat tussenjaartje actie)

Dat hoop ik ook voor je maar voor hetzelfde geld ben je over een aantal jaren films meer dan zat.


avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

 • 5375 berichten
 • 1135 stemmen

Dick2008 schreef:

(quote)

Dat hoop ik ook voor je maar voor hetzelfde geld ben je over een aantal jaren films meer dan zat.

Zou ook best kunnen... er zal wel een tijd komen dat als ik al heel veel gezien heb, ik me meer focus op films van een bepaald jaar.


avatar van Kondoro

Kondoro

 • 8318 berichten
 • 1967 stemmen

Het begon allemaal vroegah! Rond een jaar of vijf begon ik altijd al te kijken naar Disney klassiekers etc. Zoals Pinocchio (1940), Lady and the Tramp (1955), een paar van mijn super favorieten: One Hundred and One Dalmatians (1961), The Aristocats (1970), The Lion King (1994) en toen ik wat ouder werd Finding Nemo (2003). Maar goed, dat waren mijn jongere jaren dus destijds speelde ik vaker buiten of ik zat een video game te spelen of met mijn Lego te spelen en mijn stad telkens weer opnieuw bouwen, dat vond ik leuk.

Rond 20 augustus 2013 toen ik mijzelf had aangemeld op MovieMeter begon ik wat meer de film kant op te gaan, ik kende wat kameraden die gingen ook veel films kijken dus daar trok ik mij ook in en toen kwam ik op de weg naar mijn liefde, films! Ik begon wat films te kijken in mijn eentje, vooral de actie en komedie films en kwam er later achter dat mijn liefde vergrote bij de films over WO II, zoals Der Untergang (2004), Unsere Mütter, Unsere Väter (2013), Saving Private Ryan (1998) en Sci-Fi films zoals Guardians of the Galaxy (2014). Hoop dat de liefde lang blijft houden want ben nu echt verzot op films!


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.