One Hundred and One Dalmatians (1961)
Alternatieve titel: 101 Dalmatiërs

Clyde Geronimi en
Hamilton Luskemet de stemmen van
Rod Taylor,
Lisa Daniels en
Cate BauerPongo en Perdita hebben een nest van 15 puppies. Cruella De Vil huurt een paar boeven om de puppies te stelen om zo een mooie jas van Dalmatiër-huid te kunnen maken. Pongo en Perdita moeten er alles aan doen om hun puppies terug te krijgen voor het te laat is.
3,5
[permalink] geplaatst op 6 april 2011, 21:19 uurOverlaatst zag ik deze opnieuw (van mijn kindertijd geleden)
En ik lag dubbel van het lachen!
Deze disneyfilm is echt zoo leuk, de figuren zijn grappig getekend en de muziek past echt bij deze film.
Niet één van de beste disneyfilms, maar het blijft toch een must have
sweinsteiger
[permalink] geplaatst op 8 juni 2011, 18:11 uurIk vond er niet zo veel van.
Ik vond (vind) het verhaal ook maar flauw.
2**
4,0
[permalink] geplaatst op 26 juli 2011, 3:22 uurIk heb deze film vroeger heel vaak gekeken op video, en nu toch al zeker 12 jaar niet meer gezien.
Erg leuk weer! Vooral grofweg de eerste helft is leuk, grappig, kijkt lekker weg. Ook de muziek vind ik leuk, hoewel dat je misschien niet per se bijblijft aan deze film.
Cruella is een erg grappig, 'volwassen' personage voor een Disneyfilm, en Roger vind ik een leuk karakter, vooral de manier waarop hij geanimeerd is.
En dan natuurlijk de puppies, hartstikke lief, erg knap en veel werk ook, zoveel hondjes tekenen zonder hulp van de computer.
Ziet er op momenten minder goed uit dan de wat oudere Disneys, maar sommige landschappen en gezichten van Londen vond ik toch wel weer erg karakteristiek.
5,0
[permalink] geplaatst op 15 augustus 2011, 7:01 uurClassic juweeltje sie bij mij op nummer drie staat van meest favo classics(op 1 Sleeping Beauty) prachtig en gestyleerde film die voor het eerst gebruitk maaktten van het xerox proces waardoor de rijke en weldadige inkt en inkleurproces is veranderd maar niet onderdoet aan de kwaliteit van een disney classic. De gedurfe achtergrond wordt nu als een van de meest artistieke backgrounds gezien. Ook week siney af van het traditionele sprookje en koos voor een mysterie en romance novel. En zo als altijd onervegtelijke figuren en een hartverwarmende boodschap.
[permalink] geplaatst op 15 augustus 2011, 19:08 uurIk heb deze als kind zo vaak gezien,
Blijft een van mijn favoriete disneyfilms.
Ik vind het de leukste disney van voor de 90s generatie.
3,5
[permalink] geplaatst op 4 november 2011, 18:40 uurDeze eens her bekeken en het was een toffe Disneyfilm. Het verhaal is leuk en redelijk realistisch gebracht, maar de hoofdster is in deze film toch wel de slechterik Cruella. De film bevat deze keer niet veel liedjes, een tweetal, waaronder wel het erg goeie "Cruella de Vil". Voor de rest zijn de animaties verzorgd. Hij is me niet beter of slechter bijgebleven, het is nog steeds een goeie Disneyklassieker.
2,5
[permalink] geplaatst op 24 november 2011, 22:50 uurAardig.
Belangrijkste aan deze film is misschien nog de wissel van generaties. Dit is het laatste langspeelwapenfeit van Geronimi en Luske, terwijl deze film meteen ook het begin van Reitherman's carriere inluidde. Namen die stammen uit een tijd dat Disney nog geloofde in hun regisseurs ipv het roulatiesysteem dat er nu heerst.
Maar duidelijk na drie paginas commentaar dat geen enkele Disneyfan daarin geïnteresseerd is. De film zelf valt wel mee, vooral het begin dan. De wat apartere tekenstijl valt op en is best fijn. Verder valt het animatiedetail op, zonder dat iedereen als compleet adhd personage door het beeld hoeft te vliegen. Dit verkies ik duidelijk boven de stijl uit de jaren '90.
De film heeft verder wel hetzelfde euvel als de meeste van dit soort films. Het begin is luchtig en aangenaam, maar eens er een spanningsboog aan toegevoegd wordt (de ontvoering) wordt het al snel saai en voorspelbaar. De dieven zijn vervelende personages, spannend is het toch niet en Cruella is ook niet meteen de leukste schurk. Dan maar 20 minuten korter en minder zogenaamde spanning.
Voice acting ook best goed, valt me ook op dat veel van die oudere Disneys een sterke Engelse achtergrond hebben. Maakt de voice acting vaak ook iets draaglijker.
Niet verkeerd dus, maar het tweede deel sleepte wat en wou niet altijd even boeiend zijn.
2,5
[permalink] geplaatst op 25 december 2011, 15:06 uurAardige Disney Film. De tekeningen zien er natuurlijk weer erg goed uit. Het verhaaltje is leuk in elkaar gezet, en bevat grappige personages. 2,5 Ster.