menu

Overig / Algemeen / Pesten via het internet

zoeken in:
Pesten via het internet lijkt de laatste jaren een nieuwe trend te gaan worden. Scheldpartijen en dreigementen via e-mail en msn, het publiekelijk zwart maken van personen op drukbezochte websites en het plaatsen van "happy slapping" video's zijn slechts het topje van de ijsberg.

Ik ben op dit moment bezig met een onderzoek naar dit fenomeen om meer zicht te krijgen in de huidige situatie en de ernst hiervan. Als een van de onderzoeksmethodes is er natuurlijk een enquete gestart. Bij deze wil ik vragen of jullie wellicht zo vriendelijk zouden willen zijn om deze enquete in te vullen. Het kost slechts een minuutje van je tijd. De uitslag wordt natuurlijk hier geplaatst wanneer deze bekend is.

http://www.freesurveysonline.com/fso/AskSurvey.fso?Survey=7988&CheckID=7102

Discussieren over het onderwerp doe je natuurlijk gewoon in dit topic.

avatar van Jordy
natuurlijk, wat moet je anders op een filmsite...

avatar van Onderhond
Ik word gepest door de mods


avatar van Zavo
Jij vraagt er ook om OH.

avatar van Zelva
En zich dan hiervoor nog speciaal registreren ook...

avatar van J.S.
Dat registreert zich dan om even 1 kansloos berichtje te plaatsen .

avatar van mikoz
Moet dat nou hier ?

avatar van ThaMovieVoter
Voel je je aangesproken dan

avatar van moviefreak#1
Ik vind dit ook weer zo ontzettend flauw. Dit doet me meteen denken aan die braakwekkende posters van de bond tegen vloeken.

Ik word gepest op het internet

Ik hoorde laatst iemand zeggen dat hij zoveel mailtjes over Viagra kreeg dat hij er zo'n slappe zak van kreeg dat hij die krengen nog moest bestellen ook, dat noem ik pesten

Ik heb voor mijn studie onderzoek gedaan naar pesten op school. Het bleek dat digitaal pesten veel meer inpact heeft dan mensen denken. Vooral MSN is wat vroeger het schoolplein was, bovendien is het erg gemakkelijk natuurlijk.

avatar van jordybeukeboom
Kan me niks voorstellen bij pesten op MSN, je kan iemand toch ook blokken . Maar enkele van bovenstaande posters zijn overigens wel een beetje appeltjes aan het pesten op internet... wat een praktijkstudie meteen voor hem

avatar van speedy23
Zelva schreef:
En zich dan hiervoor nog speciaal registreren ook...

En met die gegevens wordt je nadien door die mannen gepest.

L. luchtloper
Ik ben zelf ook wel eens "gepest" door een jongen via MSN. Ik was er niet echt door geraakt of onder de indruk van, ik vond het alleen maar laag aan de grond en heb hem gewoon verwijdert en geblokkeerd . Die jongen was echt een loser.

Er is niets zo laf als veilig achter je pctje iemand af te zeiken en op school jou gewoon te negeren!

Het viel me altijd op dat deze jongen een grote mond had op MSN en op school was hij niets.

Ik heb een tijdje in hetzelfde bedrijf met hem gewerkt, wel op een andere afdeling. Het was leuk om te zien dat hij zich schrok dat ik daar ook werkte.

Sindsdien durfde hij in de kantine of als hij langsliep mij niet meer in de ogen aan te kijken, echt een loser dus.

Daarom probeer ik ook mensen niet te kwetsen via MovieMeter en ik heb dat volgens mij nooit echt gedaan. Ik hoop dat andere mensen dat ook laten! (Heilig boontje, maar ik heb gelijk. )

Vaker cyberpesten dan gedacht

Kinderen worden veel vaker via het internet en via sms'jes gepest dan tot nu toe werd aangenomen. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van de Open Universiteit Nederland en de GGD in Zuid-Limburg.

Aan het onderzoek deden 1200 kinderen en hun ouders mee. Bijna een kwart van de kinderen uit groep acht bleek het slachtoffer te zijn van cyberpesten. Van kinderen in de brugklas eenvijfde.

Vaak gebeurt het cyberpesten anoniem;80 procent van de slachtoffers heeft geen idee wie het doet. Opvallend is ook dat veel ouders niet weten dat hun kind wordt gepest, terwijl dat wel zo is.


(nos.nl)

avatar van speedy23
Cyberpesten in Vlaanderen: feiten, tips en hulp.

avatar van Goodfella_90
Ik kan me niets voorstellen bij pesten op msn. Ik ben vaker dan eens toegevoegd door mensen die ik niet ken die dan alleen maar een beetje gaan schelden en zo, maar wat maakt dat nou weer uit? Vooral als je ze niet eens kent..

Als klasgenootjes (daar gaat het bijna altijd om) je massaal op MSN lastig gaan vallen, of roddels gaan verspreiden aan anderen via MSN of wanneer je geblokkeerd wordt is dat ook pesten. Als je iedereen die je pest gaat blokkeren krijg je dat te horen op school, dat je een watje bent etc etc.
Smsjes met pesterige berichten zijn vergelijkbaar, alleen dan persoonlijker.
MSN en SMS is erg belangrijk op middelbare scholen, bepaalt vaak je status etc.

avatar van Gizzmann
Pesten via MSN kan ik me ook niks bij voorstellen. Lijkt me eerder uit de domheid van het kind die een of andere vreemdeling heeft toegevoegd zonder er echt bij na te denken.

Mailtjes sturen is iets wat iedereen kan en daar kan ik me weer wel iets bij voorstellen. Is ook echt ontzettend laf en echt veel kun je er niet aan doen.

Ook worden er best vaak gemene berichten achtergelaten in gastenboeken waar sommige internetsurfers op belanden. Gewoon zo iets als "Wat een kutsite bitch!!!". Ook daar kan ik me echt aan ergeren. Ik heb op internet ook een linkje gevonden waar iemand iets onder mijn naam in het gastenboek van iemand anders heeft gezet (niet iets dat over de site, of de sitemaker zelf ging), maar het is toch weer een voorbeeldje van dat bijna iedereen allerlei misleidende dingen kan posten.

Dat ouders mee zouden moeten meekijken bij chatten lijkt me trouwens weer wel een belachelijk idee.

Niet op mijn middelbare school. En van pesten op MSN had ik nog nooit iets gehoord. 'Het bepaald je status'??? Wat bedoel je daar nu weer mee? Dat als je veel MSN-nt je alles kan/mag? Ik vind het nogal vaag. Hoe dan ook, pesten is in alle manieren laf en het zijn vooral de pesters die problemen hebben (ookal is gepest worden nóg erger).

avatar van Rianneke_Dan
Pesten via Internet is heel laag.
Kijk de kids vanaf 15/ 16 die blocken gewoon zulke mensen.
Maar er zijn ook kinderen van onder de 10 die op msn zitten, en die worden er wel door geraakt.
Kinderen die in het dagelijks leven al heel erg gepest worden gaan naar huis waar ze zich veilig voelen.
Maar door het pesten over internet (en sms) komt het ook in de 'veilige' omgeving van een kind.
Dat kan gewoon verkeerd uitpakken, kinderen zijn toch heel kwetsbaar!

En om even terug te komen op Leno...
Ik denk dat hij bedoelt met status, dat als je veel gepest word via msn en sms dat je een slachtoffer word, degene die altijd gepest word...
Pesten bestaat uit 3 groepen:
De 'zondebok'
De 'pestkop'
De 'meelopers'
De zondebok is het slachtoffer van de pesterijen. De Pestkop is de aanstichter en de meelopers doen mee om erbij te horen of om niet het risico te lopen om zelf slachtoffer te worden.
Dan praat ik natuurlijk wel van kinderen op de basisschool, maar toch komt het vaak voor.

Ik vind toch dat je pesten wel serieus moet nemen.
Een kind/volwassene dat gepest wordt voelt zich erg ongelukkig en kan van het pesten later nog veel last hebben.
Zo iemand komt in een isolement terecht, voelt zich buitengesloten en raakt zijn zelfvertrouwen kwijt.
kinderen die pesten hebben vaak niet in de gaten wat zij hun slachtoffer aandoen.
En de echte pestkoppen hebben vaak zelf problemen.

Plagen is dan ook weer heel anders want daar spreek je over twee gelijken groepen, bij pesten is het slachtoffer niet in staat zich te verdedigen en gaat vaak over grotere groepen.

Maar oké het pesten over internet komt gewoon vaak voor, en zoals ik al eerder zei denk ik dat de wat oudere mensen het goed kunnen plaatsen, en het achter zich kunnen laten, maar bij de kinderen is het een heel ander probleem.
Vind persoonlijk dat er meer op gelet moet worden en meer aandacht aan besteed moet worden.

Mijn langste bericht tot nu toe haha

neo (crew)
Ligt het aan mij en wordt er veel meer aandacht besteedt aan pesten onder kinderen? Er is zeer zeker een veel oudere groep onder de bevolking die er mee te maken heeft. Maar daar hoor je nooit van...

avatar van Goodfella_90
Die groepen waar Rianneke_Dan het over heeft zijn dan ook niet alleen van de basisschool hoor: ik zie het bij mij ook nog altijd overal om me heen en ik zit in de 4e. Ik ben overigens van mening dat het goed kan zijn voor mensen dat ze gepest worden, maar dat is een andere discussie.

avatar van ThaMovieVoter
Pesten houd meestal op wanneer mensen volwassen worden, natuurlijk zijn er mensen die nooit echt volwassen kunnen worden.

avatar van Rianneke_Dan
Goodfella_90 schreef:
Die groepen waar Rianneke_Dan het over heeft zijn dan ook niet alleen van de basisschool hoor: ik zie het bij mij ook nog altijd overal om me heen en ik zit in de 4e. Ik ben overigens van mening dat het goed kan zijn voor mensen dat ze gepest worden, maar dat is een andere discussie.


Kan inderdaad goed zijn voor mensen tot op een zekere hoogte.

neo (crew)
ThaMovieVoter schreef:
Pesten houd meestal op wanneer mensen volwassen worden, natuurlijk zijn er mensen die nooit echt volwassen kunnen worden.


Misschien (ik heb geen cijfers) zou die groep groter kunnen zijn dan je zou denken.

avatar van Rianneke_Dan
Ik denk wel dat volwassenen ook redelijk vaak gepest worden, maar ze houden het vaak voor zichzelf.
Dat is toch ook weer heel anders dan bij kinderen.

neo (crew)
Nee dat denk ik niet eerlijk gezegd

avatar van Goodfella_90
Het heet niet alleen met ouder worden te maken, maar ook met niveau. Ik merk duidelijk verschil tussen 'domme' en 'slimme' mensen.

avatar van Rianneke_Dan
niet?
Misschien ook niet, maar het is wel zo, dat je als volwassenen zelfstandiger leeft.
Kinderen hebben ouders die overal op letten op school heb je leraren die alles in de gaten houden.
Je merkt het sneller aan het kind als er iets mis is.
Volwassene kunnen dat beter wegdrukken denk ik.
Helaas houden mensen het teveel voor zich, ze zouden er vaker voor uit moeten komen, zodat er wat aan gedaan kan worden.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:37 uur

geplaatst: vandaag om 08:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.