Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Wes Craven
Met onder meer: Maren Jensen, Sharon Stone en Ernest Borgnine
Releasedatum: 22 november 1984
Plot Deadly Blessing
"Pray you're not blesssed."
Een lid van een Amish-achtige sekte sterft in een mysterieus ongeval met een traktor. De overgebleven leden van de sekte geven de vrouw van hun overleden lid de schuld van het ongeluk en beginnen te geloven dat zij een werktuig van de duivel is.
Martha Schmidt
Louisa Stohler
Isaiah Schmidt
William Gluntz
Waku
Enorme saaie griezelfilm die eigenlijk geen griezelfilm is.
Een groep strenge hittieten vervloeken een gezin.
Overdreven bloedig eind.
Mac Hammer Fan
Is dat niet die man uit The Hills have eyes op die poster??
Inderdaad, een gezicht om nooit te vergeten.

niethie
Ben dol op was craven films en heb er dan ook een hele hoop gezien en hij heeft geweldige films gemaakt maar ook slecht daar is dit er een van, weinig spanning, saai verhaaltje en bovendien erg langdradig verder af en toe nog wel een lichtpuntje.
Aapje81
Vond dit eerlijk gezegd een van de betere films van Craven. Heel subtiel en spannend met enkele interessante camerashots.
mayhemblik
was craven 2 sterren
Onbedoeld?? Anders is dit erg leuk gevonden en jammer genoeg waar.
dutchtuga
Film die de hele speelduur neigt naar 2,5*, veel bijzonders zien we namelijk niet, maar het laatste shot zorgt toch wel voor een extra halve ster. Heerlijk zo'n twisted draai aan de gecreëerde verwachtingen.
Mac Hammer Fan
Bij mij is het eerder omgekeerd, een halve ster eraf voor het einde, terwijl ik de film best sfeervol vond.
maurice74
Net als Summer of Fear een briljante film uit de begintijd van Wes Craven. Het verhaal is misschien wat warrig en langdradig, maar de spanning in veel scenes is echt zenuwslopend. Daarnaast vind ik het een erg sfeervolle film met sterk acteerwerk.
Basto
- 11918 berichten
Ik vond het een erg gedlaagde spannende en sfeervolle horrorthriller. Heb me er goed mee vermaakt. Leuk ook om te ontdekken dat Craven zijn beroemde badkuipscene uit Elmstreet van zichzelf gepikt heeft.
Kleine 4
keimpeS
Goede horror, ik kon deze nog niet van Wes Craven maar heeft me aangenaam verrast. De sfeer is wat je mag verwachten van zo’n typische jaren 80 horror, ondanks de lage score hier en op IMDB heb ik genoten van deze horror! Ik heb de blu-ray uitgave gezien van Arrow Video, geen hoogstaande uitgave maar voldoende!
alexspyforever
Ik zit te twijfelen tussen 3 of 3,5 *. Uiteindelijk zitten er wel een hoop spannende momenten in de film en over het geheel is deze erg sfeervol. Het verhaaltje is nogal mager dient enkel een als een kapstok om de spannende scènes aan elkaar te rijgen. Ja die badkuipscène had hij dus hergebruikt in Nightmare on Elm Street! De uiteindelijke ontknoping was best verrassend al vond ik de finale toch niet zo best. En dat einde vond ik toch niet zo geslaagd. Aan de andere kant vind ik het een verdienste dat ik flink op het verkeerde been was gezet. Ach wellicht de beste die ik van Craven heb gezien toch een 7 dan.
Collins
Leuk plotje. Zet drie lekkere en vrijgevochten dames in een boerderij midden in een gebied dat wordt bevolkt door de ascetisch levende geloofsgemeenschap der Hittieten en je hebt de poppen aan het dansen. Een prima setting in deze horrorfilm die het vooral van sfeer en enkele heftige scènes moet hebben.
Wes Craven regisseert en houdt de heftige scènes hier minder bruut en bloederig dan in later werk. Toch maken ze indruk door goede timing en een benauwende opbouw naar de climax. Er komen een paar fijn verontrustende scènes in de film voor.
Met de fijne setting en het voor de hand liggende conflict wordt wel iets gedaan maar niet genoeg. De negativiteit die er tussen de ouderwetse geloofsfanaten en de drie modernistische vrouwelijke personages natuurlijk is, wordt te weinig benut. Slechts af en toe komen de afschuw en het onbegrip over die duivelse vrouwen die zoveel immoraliteit ten toon spreiden fel naar boven in een preek of in een afwijzend buren bezoekje. Dergelijke scènes zorgen voor spanning en onrust. Maar ja, vervolgens volgt er na zo’n uitbarsting weinig tot niets. En dat is jammer. Jammer dat die momenten niet worden uitgebouwd tot een dreiging die in alle hoeken en gaten van de film is te vinden en te voelen. De scènes zijn gewoon te los en afgezonderd door het verhaal geweven om dat te kunnen bewerkstelligen
Wes Craven vindt het eigenlijk ook al gauw goed met die Hittieten en hun afschuw en richt zich liever prominent op de drie leuke hoofdrollen. En dat werkt goed. De dames zijn ook zonder inmenging van de religieuzen snel ontdaan, geraken om niets in paniek en (niet onbelangrijk) ontdoen zich gemakkelijk van vervelende kledingstukken.
Uit de angst en de paniek komen enkele memorabele scènes voort. Genoeg te genieten en te huiveren. Heerlijk zo’n jaren 80 film.
Oh ja. Sharon Stone en Ernest Borgnine doen ook mee. Beide niet indrukwekkend.
wendyvortex
Wes Craven-flop inclusief Razzie voor Ernest Borgnine, maar de tijd is mild, het is zowaar een sterke film. Geen full out horror de hele tijd, maar de horrorscènes zijn mooi subtiel in de film gezet inclusief de scène die Craven later nog eens een keer deed in A Nightmare on Elm Street. Je kan horror ook gewoon mengen met goed drama. Schijnbaar dachten de critici daar begin jaren 80 toch anders over. Een jonge Sharon Stone zit er ook nog in en die man met dat hele hoge voorhoofd uit The Hills Have Eyes.
Filmkriebel
Vage film van Craven. Soms zijn zijn films top, maar dit is een flop wat mij betreft. Een slasher met wat bovennatuurlijke elementen, die plaatsvindt op het platteland en in de nabijheid van een fanatieke geloofsgemeenschap, de Hittites. Zij geloven in de aanwezigheid van een incubus, die de gelovigen doet afdwalen.
Veel vond ik er niet aan. Eerste helft best saai zelfs en niet sterk verteld. Met een nog zeer jonge Sharon Stone in haar eerste lead. De badscène was één van de betere scènes, en de vrijscène in de auto waarna een zwart gehulde figuur de man met een mes vermoord deed me direct aan Scream denken. Uiteindelijk zit er nog een verrassing op het einde. Met enige toegeeflijkheid een 2,5*
Noodless
Prima horrorfilm uit de stal van Wes Craven waarbij het verhaal goed opgebouwd wordt naar een spannende en verrassende climax. Het ultieme slot had hij beter weggelaten, maar ach dat schoonheidsfoutje is vergeven gezien de vele positieve punten in deze film. Om te beginnen is de locatie en de sfeer uitstekend. Daarbij spelen de 3 hoofdrolspeelsters ( o.a. een jonge Sharon Stone ) verdienstelijke rollen. Er zitten een paar toffe en spannende scènes in de film en is Ernest Borgnine perfect gecast voor zijn rol als hoofdverantwoordelijke van de Amish sekte die totaal geen buitenstaanders weet te dulden. De film weet de kijker ook wat te misleiden wat de spanningskracht ten goede komt. 8/10

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes' weg bij Netflix en nu een succes op Videoland

Goed beoordeelde dramaserie 'Rivals' krijgt een tweede seizoen dit jaar: wat weten we erover?

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Rancho Notorious
Western, 1952