• 9.373.477 stemmen

Geregisseerd door: Ádám Császi

Met onder meer: András Sütö, Sebastian Urzendowsky en Varga Ádám

Gesproken taal: Engels, Hongaars en Duits

Plot Viharsarok

Beste vrienden Szabolcs en Bernard spelen in hetzelfde Duitse voetbalelftal. Na een verloren wedstrijd besluit Szabolcs terug naar Hongarije te gaan, waar hij een jongen genaamd Áron ontmoet. Ze worden een koppel, maar al snel komt Bernard achter zijn vriend aan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van ubbink

ubbink

goed te beseffen wat vrijheid en tolerantie waard zijn; heftige film.

avatar van MauriceMankes

MauriceMankes

schitterende film, en ja heftig, een woord dat ik nagenoeg nooit gebruik maar hier volkomen past. Ik heb een zeer, zeer grote afkeer van geweld, maar hier was geweld een volstrekt verweven onderdeel van de film. Al bleef ik op afstand, de film raakte mij.

avatar van gauke

gauke

Een boeiend, confronterend, emotioneel en melancholiek drama over een homoseksuele voetballer, die lijdt onder zijn eigen angst en de intens dodelijke haat (ingegeven door het katholicisme) van anderen. De grondtoon van de regisseur leek onverbiddelijk, hij plaatste liefdevolle genegenheid tegenover een vijandige buitenwereld en trok symbolisch een parallel met de lijdensweg van Christus. De opnames van het schilderachtige landelijke Hongarije waren prachtig. In ieder geval tiert het fascisme nog welig in Oost-Europa.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1950 berichten

Aardige film. De jongens spelen goed. Ik kan me voorstellen dat het er in Hongarije er zo aan toe kan gaan. Daar lopen ze nog zo'n 100 jaar achter met hier. Er wordt zo weinig echt gesproken. Maar dat past ook wel weer bij de leeftijd en cultuur.

avatar van Darbie

Darbie

En wie geeft er weer een 1,5 voor een prachtige film ?........ja hoor ........adso.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Het blijft een beetje het grote probleem met het gayfilm-genre, het gaat altijd over hetzelfde: coming out, acceptatie, vijandige omgeving en ook hier is het niet veel anders ook al zagen we het volgens mij niet eerder behandeld worden in een Hongaarse film.

Paar mooie scenes van de uitgang van de kerk, het dak en die Áron is wel een erg knappe jongen. Verder ook nooit zo heel vervelend om een paar mooie mannen met elkaar te zien vrijen dus op zich komen we tijd wel door.

Enig echt positieve punt is dat de homo-mannen in deze film zich bezighouden met voetballen, brommers repareren, huizen bouwen, bier drinken, vechten en we nergens het idee hebben dat hier iemand dameskapper zal worden...die van der Gijp zou er eens flink van kunnen schrikken.

avatar van SimonV

SimonV

Film die zo'n beetje de standaard-verhaallijn van veel gayfilms volgt: jongens bezig met "typische hetero-activiteiten" ontdekken zichzelf, durven eerst niet, dan weer wel en toch weer wel/niet aan toe te geven of naar te handelen. In het verhaal was de enige verrassing de komst van de derde persoon (alhoewel die in de trailer ook al te zien is).

Ondanks standaardverhaal mooi uitgewerkt met hier en daar een origineel camerastandpunt.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Een film over voetballers die verliefd worden op elkaar en het zichzelf vaak onmogelijk maken op 1 of andere manier. Oh ja; ze verbouwen ook nog een huis. Standaard filmpje in het genre : gay wat mij totaal niet boeide. Ik kan heel goed als hetero kijken naar films over homoseksualiteit (het kan mij niks schelen wat iemand is, zolang er maar niks met kinderen gedaan word), maar deze film vond ik ronduit saai. 2 *

avatar van AnyaH

AnyaH

Prachtige film tegen een rurale achtergrond in landelijk Hongarije. Deed me denken aan God's own country. Jeetje, wat wanhoop met mensen kan doen, hoe in en in triest ksn liefde aflopen. Helaas zijn er nog steeds gemeenschappen die menen dat het overgaat als je het verbiedt...... Gedwongen in een keurslijf. Film is zeer de moeite waard!

avatar van Movsin

Movsin

Zoals meestal handelt de film over de aarzelingen bij de betrokkenen en het onbegrip van de samenleving ten hunne opzichte.

Een eerder ingetogen en weemoedige sfeer en eigenlijk vond ik de film niet zo boeiend.

avatar van cornelis2

cornelis2

De katholieke kerk is nog machtig in Hongarije en Polen en zeker op het platteland. In dat opzicht lijkt het een levensecht verhaal van een gay coming of age verhaal in Hongarije. Goede vertolkingen van de hoofdrolspelers en een rustig opgebouwd verhaal met een alleszins acceptabel einde.

avatar van shrink

shrink

Ik vond er weinig aan. Was allemaal veel te traag.