• 9.374.148 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Simeon Halligan

Met onder meer: Pollyanna McIntosh, Lee Williams en Joanne Mitchell

Plot White Settlers

"They don't belong here."

Ed en Sarah brengen hun eerste nacht door in hun nieuwe huis, een afgelegen boerderij aan de Schotse grens. Dit moet een nieuw begin worden na hun stressvolle levens in London. En dat is het in eerste instantie ook. Maar wanneer de avond valt, verandert alles. Sarah vermoedt dat ze niet alleen zijn. Ed gaat op onderzoek uit maar het nieuwe rustige leventje ontaardt al snel in een nachtmerrie.

avatar van gauke

gauke

Het simpele horrorverhaal speelde zich af in Schotland en verliep volgens het bekende griezelstramien: een kat-en-muisspel waarin de personages zoveel mogelijk angst aangejaagd werd. Het meest opmerkelijke aan deze productie was misschien wel de niet te verstane politieke boodschap.

avatar van perceived

perceived

Goed.

Verassend fris filmpje met drama en horror invloeden van de regisseur van Splintered (2010). Met White Settlers heeft hij een paar flinke stappen vooruitwaarts gezet. Plot wordt rustig opgebouwd en kent een paar leuk gevonden wendingen. Fijne (hoofd)acteurs ook, maar het sterkste punt van de film vind ik toch wel het camerawerk, met name de nachtelijke scenes in huis en de bossen. Erg mooie belichting. 7.5/10*

avatar van fritsje

fritsje

Flauwe thriller je weet al wat er gaat gebeuren en de slachtoffers doen ook precies wat je niet moet doen.opmerkelijke sfeerverlichting in die Schotse bossen trouwens,ook geen reclame voor de schotse gastvrijheid!

avatar van Noodless

Noodless

Het verhaal kent een rustige aanloop met een aantal typische clichés. Na een tijdje begint dan het kat-en-muisspel dat op zich wel voldoende spanning brengt. Maar het slot verpest het hele verhaal, ook al is het politiek getint. Beetje flauw en niet logisch. Door het einde een puntje af. 5/10

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Eerste 30-35 minuten vond ik erg sterk. Spanning wordt goed opgebouwd tot de uiteindelijke confrontatie. Wanneer de confrontatie eenmaal is begonnen werd het eigenlijk steeds minder spannend. De 'aanvallers' zagen er best creepy uit met hun maskers maar het weet nergens het niveau van een You're Next of The Strangers te halen. Het vele praten van de daders onderling (waardoor de mysterie wel een beetje verdween) en het compleet ongeloofwaardige einde hoe kan je nou ongezien of ongemerkt 2 mensen met een zak over hun hoofd dumpen op een druk pleinmaken van de film uiteindelijk een vermakelijke maar alles behalve originele avondvuller die zijn potentie maar voor de helft benut.

Leuk.

De vergelijking met You're Next was te verwachten maar is redelijk oppervlakkig (ander maskertje), maar eigenlijk is dit gewoon de Schotse versie van Ils natuurlijk. Home invasion filmpje waarbij de daders lange tijd in het ongewisse blijven.

Een best simpele film, maar de uitvoering is sterk. Dat maakt het een leuk, puur genrefilmpje dat jammer genoeg niet al te hoog gaat scoren, meestal het geval bij dit soort films, want de clichés staan vooraf al vast. Kon er mij hier in ieder geval niet aan storen.

Einde is wat apart, lijkt me dat je als eigenaar gewoon je huisje kan terugeisen en de mensen die er inzitten kan laten oppakken ofzo, maar het is duidelijk dat Halligan zich om dat soort logica niet al te veel zorgen maakt. Of het écht om een politieke boodschap gaat lijkt me op basis van de film moeilijk te zeggen, maar dat er gespeeld wordt met enige wrijving tussen de Engelsen en de Schotten mag duidelijk zijn

Fijne verrassing dit. Spannend, aardig geacteerd, effectief vormgegeven. Voor de liefhebber van pure genre horror.

avatar van Daan258

Daan258

Zeer flauwe, standaard en niets vernieuwende home invasion film.

Ondertussen al zo vaak gezien dat deze film me echt niet wist te boeien.

Het eerste half uurtje was nog aardig om naar te kijken maar de rest was een zeer lange en saaie zit. Dit terwijl de film maar 80 min duurt.

Ik zou zeggen lekker overslaan deze hap.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ik vond het allemaal niet zo bijzonder. Vond de film eigenlijk vrij saai. Redelijk acteerwerk, redelijk camerawerk. Alles wel redelijk, maar niet zo redelijk spannend. 2,5 *

avatar van keimpeS

keimpeS

Wel redelijk, maar acteerwerk was niet super, de "killers" zijn soms ook best wel heel erg dom. Zoals hier meer gezegd best een saaie zit.

avatar van Tartarus

Tartarus

Ik wou de film net afzetten toen het ineens iets spannender leek te worden en zodoende heb ik het toch maar afgekeken. Had ik eigenlijk niet hoeven doen, want nergens werd het echt de moeite waard. Pollyanna McIntosh vind ik een verschrikkelijk irritante actrice, het arme schaap heeft iets wat me flink op de zenuwen werkt. Nou had dat nog goed kunnen worden gemaakt door de rest van de cast, maar ook daar werd ik niet blij van. Het verhaal is te simpel, de clichés te rijkelijk aanwezig en het einde...ach ja, het einde sloeg al helemaal nergens op, naar mijn mening.

Geen aanrader.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Redelijk thrillertje, maar het personage Sarah vond ik redelijk irritant overkomen en vond de acteerprestaties niet top. Al bij al zat er wel de nodige spanning in, was ook wel nodig, anders is dit een grandioze buis. 5/10

avatar van Phantasm

Phantasm

Film met een zwak einde. Je moet het leuk vinden.

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Nee boring shit.....1.5 stars

avatar van joolstein

joolstein

Britse thriller-horrorfilm waarin Pollyanna McIntosh (The Woman , The Walking Dead) en Lee Williams in de hoofdrollen als het stel Ed en Sarah ontdekken dat de buurt van hun nieuwe thuis niet zo gastvrij is als ze hadden gehoopt. Het is geen opmerkelijke home invasion-film, die iets nieuws doet maar het is wel zeer onderhoudend entertainment. In de eerste helft speelt de film als een spookhuis met een paar behoorlijke schrikmomenten maar als je bij de tweede helft aan ben belandt dan wordt het een overlevingsfilm. De film is van het typische Britse degelijkheid die vermakelijk genoeg om je een leuke avond te bezorgen.