• 9.369.601 stemmen

Genre: Komedie / Horror

Geregisseerd door: Josh Bear

Met onder meer: Michael Madsen en Brina Palencia

Plot Lumberjack Man

"Welcome to Summer Camp."

Het personeel van het 'Good Friends' kerkkamp is zich aan het voorbereiden op een plezierige, zonnige voorjaarsvakantie. Een demonische houthakker herrijst echter om wraak te nemen en een bloedbad aan te richten onder zijn slachtoffers.

tattoobob

Weer een film uit de nieuwe reeks van de After Dark reeks.

Per ongeluk de trailer gekeken en het ziet er niet heel slecht uit....niet heel origineel ofzo maar misschien kan de film wel verrassen.

Tja en Michael Madsen......

avatar van Fortune

Fortune

tattoobob schreef:

Tja en Michael Madsen......

Geen fan van Madsen? Ik ben juist daar enthousiast over.

Fortune schreef:

Geen fan van Madsen? Ik ben juist daar enthousiast over.

Hmm Madsen hoort toch bij de acteurs die elke slechte rol aanpakt en tegenwoordig ook alleen maar krijgt.

Maar we geven het een kans

avatar van maurice32

maurice32

Klopt helemaal

avatar van Fortune

Fortune

Maar we geven het een kans

Haha, ja dat is waar. Ik ben toch wel een Madsen fan al komt dat door Reservoir Dogs en Kill Bill. Madsen en horror is ook wel redelijk nieuw?

Fortune schreef:

Madsen heeft wel in meerdere horrrors gespeeld volgens mij....maar allemaal slechte B-rollen.

Die twee films die jij opnoemt zijn gelijk de beste maar ook zeker van meer dan tien jaar oud

avatar van 606

Ik heb geen moeite met Madsen

avatar van Noodless

Noodless

Och hier en daar toch wel vermakelijk, maar een voldoende kan hiervoor niet geven. Madsen in dat autootje vond ik wel leuk. Daarbij een paar leuke gore scènes. Van spanning kun je hier niet spreken. En die leider van het kamp is wel een zeer irritant personage. 4/10

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Verrassend goed. ''Spanning'' lijkt me geen eerlijke beoordelingscriteria, aangezien de film het over een totaal andere boeg gooit. Dat is alsof je klaagt dat er niet genoeg gore in Titanic zit Lumberjack Man is meer een lollige, zelbewuste, over de top slasher vol met 80's stereotypes en dwaze kills. En doet dat eigenlijk erg goed.

Grootste probleem is dat de film minstens een kwartier te lang duurt. Dit soort werk past toch echt beter in 80 minuten (maximaal 90). Vooral als je niet van plan bent om een frisse draai aan het slasher genre mee te geven, is het een absolute must om het zo compact mogelijk te houden. Een hoge bodycount in een korte speelduur staat garant voor (meer) succes.

Grote pluspunten zijn de grote hoeveelheden gore, imposante killer en aantal mooie -sfeervolle- settings. Madsen was niet geweldig (zie toch liever echte genre-acteurs in dit soort B-werk). Verder volstaat het. Redelijk wat random nudity (100% slasher materiaal) en verder wat puberale ongein. Zeker geen film die het genre opnieuw uitvindt, maar als het beeld een stukje korreliger zou zijn geweest en er had 1982 achter de titel gestaan.... dan was het een vermakelijk cultfilm. Nu is het volgens de publieke opinie weer één van de vele verwerpelijke moderne slashers.

avatar van Noodless

Noodless

jeroentjuhhhhh schreef :

Inderdaad. Je hebt volkomen gelijk. Ik had het genre komedie/horror hier over het hoofd gezien. Dus het aspect spanning moet ik eigenlijk niet benadrukken. Maar de score blijft wel staan aangezien de film mij althans te weinig wist te vermaken op gebied van komedie/horror.