Evilspeak (1981)
Geregisseerd door: Eric Weston
Met onder meer: Clint Howard
Releasedatum: 12 november 1981
Plot Evilspeak
"Remember the little kid you used to pick on? Well, he's a big boy now."
Er gebeuren hele rare dingen op een militaire school. Demonen, satanisme en andere bovennatuurlijke dingen. Coopersmith, een buitenbeentje dat gepest wordt door de andere studenten, is van plan dit grondig uit te zoeken.
Stanley Coopersmith
Bubba
Colonel Kincaid
Hauptman
Jo Jo
Ik denk niet dat veel mensen deze vreselijke film gezien hebben, maar anders zou hij hoog scoren in de flop top-100.
FatMike
- 1976 stemmen
Evilspeak zag ik ooit op video. Weer eentje met een zooitje
waarschuwingen erop en tevens de engste die ze toen de
tijd in de videotheek hadden liggen. Redenen genoed destijds
om 'm snel te gaan huren. Toen al een fijne film....
....en nu weer!
Evilspeak bouwt rustig op naar een vette climax waar letterlijk
de koppen rollen!
Clint Howard zet een zeer geloofwaardig mannetje neer
die op een wat onwaarschijnlijke manier hulp krijgt van wat boosaardige krachten. Deze helpen 'm wraak te nemen op
een stelletje etterbakken...en ja...ze hebben het verdiend!
Zoals gezegd: koppen rollen. Verder zijn er nog de varkens uit de hel en er gaat een kerk in de fik!
Kortom: prima horror uit de jaren 80.
4 Dikke sterren, vooral door de fantastische finale!
Richard_Voorhees
Ik snap ook niet waarom deze film zo laag scoort. Ik ben door de Video Nasties documentaire op deze titel gekomen. De film moet nogal op gang komen, in het begin snapte ik dan ook niet waarom deze film op de video nasties lijst terecht is gekomen, maar door de finale en nog een aantal scenes waardoor Christenen hun tenen zullen krommen begrijp ik nu zeker waarom deze film op de video nasties lijst is gekomen. Een aantal erg leuke personages en eigenlijk gewoon een leuke film.
movie acteurs
De gruwelijkheden wat zorgde dat dit in de Video Nasties kwam zien we vrij laat in de film, maar dit is niet erg.
Deze merkwaardige wraak film is dit keer niet met een persoon met wapens in de hand. Maar dit keer met boosaardige krachten. Clint Howard (Stanley Coopersmith) neemt wraak op een paar gasten die het zeer zeker verdiend hebben. Als die mensen het zo leuk vinden om een klein hondje/puppy dood te maken. Tja, die gasten verdienden toch al de dood.
En dat kunnen ze hier krijgen. Ik vind wraak films altijd wel fijn, hoe realistisch ze soms ook niet zijn, ze blijven fijn. Vooral een scene waarin die dikzak wordt vermoord door "evil" zwijnen.
3,5.
jipt
Op zich wel een leuke video nasty. Lekker broeierig en kent een goede opbouw. De laatste bloederige 10 minuten maken de film écht de moeite waard. 3,5*
mikey
Waarom deze flick op de lijst moest van de Engelse dames in de orde der kuisheidsgordels, is me niet geheel duidelijk. Maar het was er eentje, een Video Nasty
. Eentje die wel erg veel tijd nodig had om warm te lopen, maar voor hen met het schone geduld: de gore zit in de laatste kwartier.
Een tienurknul (een verschrikkelijk irritante gozer) op een militaire academie (dat is al eng genoeg) heeft te maken met pestkoppen (terecht), vernederingen van docenten (terecht) en tussendoor struikelt hij over van alles (irritant). Totdat hij een geheime kelder vindt met allerlei satanische boeken met Latijnse teksten die worden ontcijfert door een Commodore 64 die tevens als duivels medium zijn diensten bewijst (met redelijke graphics). Ik kan me voorstellen dat Google geïnspireerd is geraakt door deze film, alleen is de Commodore wel wat beter in de vertaalslagen, accuraat ook. Ook Spielberg moet deze film hebben gezien voordat hij aan The Temple of Doom begon. Uiteindelijk is er tijd voor de bloody revenge met een verbluffende levitatie. Ik heb altijd al een zwak gehad voor zwevende gasten.
De J80 horrorfanaten zullen misschien gecharmeerd zijn door deze horror zonder veel vaart.
ChrisM
Niks mis mee kijkt lekker weg en 88films Blu is weer zoals altijd dik in orde.
wendyvortex
Gedoe met het aanroepen van Satan, maar hey het is 1981 en we gaan dat zelfs heel modern doen met behulp van de computer. Nogal dik aangezette hoofdrol help niet echt.
Toch wat positieve punten: een verrassende variant op de Psycho-douchescene en een lekkere all-out-finale.
Tonypulp
Met name door het fenomenale einde is deze Evilspeak zeer de moeite waard. Met een nog erg jonge Clint Howard in de rol van Coopersmith / Cooperdick, was hier begin 20 en had toen al een haarlijn die er vandoor ging en speelde dus met een haarstukje. Je kunt het maar beter weten. Hij krijgt -niet om die reden- de gehele speelduur lang de ene na de andere treiterij te verwerken, waaronder de tragische dood van zijn puppy. Dat krijg je als je niet kunt voetballen! Ondertussen tikt hij wat weg op z'n prehistorische computertje m.b.t wat satanische zaken. Daarin is Evilspeak wel een voorloper, maar echt tijdloos is het niet. Integendeel. Uiteindelijk stijgt Coopersmith op uit de vlammenzee en beginnen de koppen (letterlijk) te rollen. Fijn!
knusse stoel
Helemaal mee eens! Van ons toch een 1/2 punt minder omdat het soms iets te ver gezocht is. Een leiding die over de jongen heen laat lopen door medestudenten?
Tonypulp
Een leiding die over de jongen heen laat lopen door medestudenten?
Is vaak een vervelend cliché in films: niemand biedt het slachtoffer hulp. Gaat soms ten koste van de geloofwaardigheid, maar de wraak is wel iets zoeter
Woland
Wat cheesy jaren '80 horrortje, die een hele lange aanloop neemt om uiteindelijk toch nog een finale te halen waarmee het op de video nasty lijst is gekomen. Zo nasty was het allemaal niet, maar goed. Je kan een hoop aanmerken op Evilspeak, zoals hierboven al vaak gedaan is, maar toch vond ik dit wel een vermakelijke kijkbeurt. We zien de kneuzige Stanley Coopersmith, kadet op een militaire academie, een film lang gepest worden, en ondertussen wat fröbelen met zwarte magie naar aanleiding van een of andere grimoire die hij in de lokale kelder heeft gevonden. Of zoiets.
Het duurt allemaal wel heel lang voordat er ook echt wat gebeurt, maar ook tot die tijd haalde het op sfeer alsnog wel een krappe voldoende. Ook al was er genoeg waarin Evilspeak wel heel zwak is; een warrig uitgewerkt plot (maar wel met een gave old school computer die dingen kan waar Google bang van wordt), weinig actie of gore, en vooral hele matige acteurs waarin vooral Coopersmith vreselijk irritant is. Ik sta ervan te kijken dat Clint Howard gewoon een hele filmcarriere heeft op weten te bouwen, dat had ik 'm aan de hand van Evilspeak niet gegeven. Maar het heeft wel z'n charme, er zijn leuke jaren '80 effecten, en de finale gaat toch wel lekker los. Weet je wat, ik doe er nog een half puntje bovenop.
Woland
Nou, ik vond een hoop vergezocht en ongeloofwaardig in de film, maar pesterijen op een militaire academie en een leiding die de andere kant op kijkt, daar lijkt me toch weinig gezochts aan? Al is het allemaal wel heel dik aangezet, dat dan wel weer
Basto
- 11925 berichten
Toch wel erg leuk deze vroege film over computers en de duivel. Snap de negatieve kritieken niet. Film heeft fijn sfeertje en veel meer gore dan menig slasher. Origineel en vermakelijk. Ziet er ook best goed uit op de blu ray van 88 films.
3,5
alexspyforever
Verhaal doet denken aan Carrie alleen gaat het hier om een jongen op de militaire academie waar enkel jongens zitten, dat is al niet meteen een interessant gegeven. Ook het personeel blijkt op een secretaresse na allemaal van het mannelijk geslacht te zijn. De pestkoppen trekken redelijk laat in de film op met enkele meisjes, maar dat is uiteindelijk zoals bijna de hele film een aanloop naar een bloederige finale. Die aanloop bestaat erin waarbij een jongen genaamd Coopersmith wordt gepest door zijn klasgenoten en waarom omdat hij slecht is in voetbal. Ja, echt waar voetbal, soccer (niet American football) de sport die door veel Amerikaanse jongens wordt gezien als een sport voor meisjes. Ook de leraren en de directeur lezen hem vaak de levieten en kijken liever de andere kant op als zijn medeleerlingen hem pesten of het varken uithangen (wat een bende slappelingen). Latijn is ook een vak op de militaire school, oh ja heel handig als je de vijand wil verslaan. Veni, vidi, vici dat zal iedere vijand ongetwijfeld op de vlucht doen slaan... Het blijkt uiteindelijk nog van pas te komen voor Coopersmith als hij een satanistisch boek vindt. Als hij het kwijt geraakt aan de sexy secretaresse vindt hij een andere manier om met Satan te converseren namelijk een computer! En zo is de film gewoon een lange zeg maar gerust langdradige en saaie opbouw naar een uiteindelijk wraakactie van Coopersmith gericht op zijn leraars en klasgenoten. Pas dan krijgen we wat gory kills. Maar ik vond het de investering met een aanloop van 80 minuten niet echt waard. De beste scène is trouwens op het uur waarbij de sexy secretaresse een douche neemt en nadien wordt aangevallen door een hoop losgelaten varkens (echte varkens, dieren, niet de klasgenoten van Coopersmith).

Spaanse film 'Nowhere' is één van de meest gestreamde niet-Engelstalige Netflix-films ooit

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

Netflix komt binnenkort met de geprezen misdaadserie 'Animal Kingdom'

The Beast of War
Oorlog / Drama, 1988

Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher Film
Documentaire, 2006

Mute Witness
Thriller, 1994

¿Quién Puede Matar a un Niño?
Horror / Mystery, 1976

Dead of Night