• 9.382.071 stemmen

Thank Your Lucky Stars (1943)

Komedie / Muziek | 124 minuten

Genre: Komedie / Muziek

Geregisseerd door: David Butler

Met onder meer: Eddie Cantor, Dennis Morgan en Joan Leslie

Plot Thank Your Lucky Stars

"A thousand shows in one!"

Eddie Cantor maakt zichzelf door zijn sterallures onmogelijk als ceremoniemeester van een all-star liefdadigheidsvoorstelling. Toevallig komen de organisatoren in contact met buschauffeur Joe, die door zijn sterke gelijkenis met Cantor maar niet aan de bak komt als acteur. Aanleiding voor een lange show waarin grote namen als Spike Jones, Errol Flynn en Olivia de Havilland zichzelf spelen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van stinissen

Nou Pinky hij staat er op.

avatar van pinky

pinky

• 1999 stemmen

...En wat staat 'ie leuk, hè?

Zijn jullie familie van elkaar ?

avatar van stinissen

Waarom dan?? Who the hell is Pinky

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

stinissen schreef:

Waarom dan?? Who the hell is Pinky

DVD release op 11 nov. a.s. in Warner Bros. and the Homefront Collection.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

DVDreview: Link.

avatar van Dk2008

Dk2008

Waarom ik deze vroeger niet heb gezien, weet ik niet. Meestal was ik, net als nu nog wel te porren voor een muziekfilm als deze. Eddie Cantor heeft duidelijk de hoofdrol. Ik vind het eigenlijk maar een vervelende vent, dus daar heb je het alweer. Voor Spike Jones, een enorme cultfiguur, nu nog, zelfs onder jongeren tegenwoordig, geldt hetzelfde. Ook Dinah Shore, een enorm geliefde zangeres in die tijd, ben ik ook al geen fan van. En zo kan ik nog wel even doorgaan. . Dus dat kan ook een rol spelen.

Na een overigens leuke start van Dinah Shore en John Garfield, ging de lol er heel snel af. Maar werd dan toch weer beter, want de film zit volgepropt met muziek en show. Jammer van de veel te lange speelduur en de nogal uitbundige vrolijkheid, die bij juist de muziekgedeelten wel goed overkomt, ook al is het hier en daar wel wat luidruchtig. Maar toch minder dan bij die MGM-musicals, die vaak daardoor toch wel een bron van ergernis bij me hebben weten los te maken.

Ook moeten we de film eigenlijk bekijken in de tijd waarin het was gemaakt en de toestand daarbij in de wereld. Aan het einde zit nog een heel leuke visuele grap en wat ook leuk is gedaan, zijn allerlei bekende mensen Garfield, Sheridan, Davis, Flynn, ... (zie daarvoor IMDb) die we niet één twee drie zingend verwachten maar dat in de film wel doen. De enige die gedubd worden, aldus IMDb, zijn Joan Leslie en Olivia De Havilland.

Het verhaal is maar simpel, men wil Dinah Shore in de show hebben maar i.p.v. daarvan zitten ze opgescheept met Eddie Cantor. Op gegeven moment wordt dat afgezaagd. Wel een leuke rol van Dennis Morgan en de muziekgedeelten zijn vaak amusant om te zien, goed neergezet en swingend. 3.0/4.0

avatar van Dk2008

Dk2008

Deze nog eens bekeken, maar eigenlijk gewoon ook aardig om een keer gezien te hebben, ondanks de vele vrolijkheid in deze film...en een enorme sterrencast in deze Warner Brothers (go to war) musical.... Maar laten we het maar houden op het eerste gedeelte van mijn bovenstaande bericht. Nogal enge vent die Cantor..., Spike Jones met zijn gekauw..., Shore heb ik ook nooit veel aan gevonden, ... S.Z. Sakall speelt altijd dezelfde rollen net als in die Doris Day-musicals.... Een paar aardige momenten, behoorlijk lange film. 3.0