• 9.218.388 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Gerard Johnson

Met onder meer: Peter Ferdinando, Stephen Graham en Neil Maskell

Plot Hyena

"There are 33,000 in his gang. His gang is the police."

Goed politiewerk verrichten houdt niet automatisch in dat je alles volgens de regels doet. Maar hoe overleeft een 'goede' politieagent als de misdaad in London de pan uit rijst ten faveure van de Albaniërs en de Turken?

logo tmdbimage

avatar van gauke

gauke

Een grimmige, goed geschoten, gestileerd maar toch ook gemiddeld overkomende Britse misdaad-gangsterfilm met enige diepgang (ook al werden de personages vrij clichématig neergezet, die zich afspeelde in een verlopen onplezierige wereld. In ieder geval gaf Gerard Johnson blijk over talent te beschikken.

avatar van Macmanus

Macmanus

Brits.

Gritty is sowieso wel een woord dat thuishoort bij de Britse cinema. Dit is er ook zo eentje. Geen onaardige. Was alweer een poosje geleden dat ik zo een gangster misdaad filmpje had gezien. Geen lollige Scorsese bedoelingen. Keiharde criminelen en politie agenten. Ik had er wel weer eens zin in. De openings scene dat ze drugskartel oprollen is geen onaardige binnenkomer. Kon die britse humor die er een beetje inzit ook wel waarderen. Die gasten die die man in stukjes zagen in bad

Het is net niet zo opvallend dat het extreem diep en lang blijft hangen. Toch past het weer goed in de lange rij prima drama's uit het Verenigd Koninkrijk.

3.5 sterren.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Lekkere duistere thriller. Weet eigenlijk niet goed wat ik over het einde moet denken, open was die zeker.

avatar van Wouter

Draaide deze hier in de bios?

avatar van fritsy

fritsy

Film zonder einde, de een zal zeggen open einde maar naar 6 jaar!