Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Mark Neveldine
Met onder meer: Michael Peña, Djimon Hounsou en Olivia Taylor Dudley
Gesproken taal: Engels en Duits
Plot The Vatican Tapes
"For 2,000 years the Vatican has recorded evidence of evil. May God have mercy on their souls."
'The Vatican Tapes' volgt de 27-jarige Angela Holmes, die zich per ongeluk in haar vinger snijdt en bij de eerste hulp eindigt. Een infectie zorgt voor toenemend vreemd gedrag, en haar aanwezigheid veroorzaakt de dood van meerdere vrienden van haar. Priesters onderzoeken Holmes en geloven dat een demon haar bezeten heeft. Maar als het Vaticaan moet helpen bij het uitbannen van de demon, blijkt het een veel ouder en machtiger satanische kracht te betreffen dan gedacht.
Docteur Richards
Roger Holmes
Pete
Cardinal Bruun
Vicar Imani
Ik wil deze wel zien. Lekkere setting en exorcisme plus handy cam manier van filmen kan wel eens de moeite waard zijn,
Daan258
Laat maar komen dit flmpje, ziet er leuk uit
Michael Peña vind ik sowieso altijd wel een toffe acteur, dus ik ben zeer benieuwd om hem nu te zien in een horror film.
HALVE TAMME. (moderator series)
Michael Peña is inderdaad een toffe acteur.
(meerdere malen al uitstekend bewezen van onschatbare waarde te zijn in een film).
Mijn interesse is ook gewekt.
Corcicus
Na het vreselijke Ghost Rider is Neveldine ons wel een topper verschuldigd.
tattoobob
Eerste cijfers zijn niet al te best......deze week maar eens kijken
Jammer. Veelbelovend thema, vrij redelijke trailer maar een drol van een film. Ik had zo gehoopt dat dit een film zou worden waarin ze met een handcamera in de catacomben van het Vaticaan zouden gaan en daar allerlei exorcisme-geheimen zouden ontdekken. Helaas komt het niet eens in de buurt van mijn hoop. De film begint vrij aardig, maar al snel wordt het een rommeltje dat sowieso al niet spannend wordt en alles herkauwt van de vele andere exorcisme films. Het slot was zelfs heel karig en flauw.
Toch maar weer The Exorcist (1973) opzetten als je een boeiende exorcismefilm zoekt.
Richard_Voorhees
De titel zou wel geschikt zijn voor iets dergelijks. Ik vind het zelf ook een ietwat misleidende titel trouwens, want na de intro waarin we wat beeldmateriaal van exorcisme in/rond het Vaticaan te zien krijgen ontgaat de linkt met het Vaticaan mij verder volledig.
Olivia Dudley speelt op een redelijke wijze een jongedame die bezeten raakt door een demonische entiteit.
Wat haar echter een beetje tegen zit zijn haar looks, want het is een erg knappe meid om te zien. Een beetje make-up effecten om haar wat "demonischer" te doen lijken helpen helaas niet veel.
Kortom: ze is verre van angstaanjagend.
Dougrey Scott geeft weinig aanvulling als haar vader.
Verder trekken priester Lozano (Michael Peña) en bisschop Saldano (Alex Corrado) het heilige water en de kruizen uit de kast om de demon uit haar te drijven.
Dit zorgt voor nog redelijk vermakelijk beeldmateriaal, totdat ze op het einde over-the-top gaan met het opblazen van het huis, waardoor we op wat verschrikkelijk slecht uitziende CGI getrakteerd worden.
Grappig trouwens dat Djimon Hounsou als tweede castlid aangegeven staat, want in vergelijking met zowel Peña en Dudley komt hij veel minder in beeld. Eigenlijk enkel in wat scenes aan het begin van de film en aan het einde van de film. Goed, hij is wel zo'n beetje de bekendste kop uit het gezelschap.
Een weinig enerverende exorcisme film. Er zijn wel betere horrors over dit onderwerp gemaakt en ook over de Antichrist. Veel aanvulling geven doet deze film naar mijn mening niet.
Corcicus
Het einde en dan met name de laatste tien minuten, vond ik eigenlijk erg cool. De overige 80 minuten zijn totaal oninteressant en nauwelijks onderhoudend. De eindconclusie is ook dat deze film zijn erbarmelijke score verdient.
only1ELEANOR
Jammer. Veelbelovend thema, vrij redelijke trailer maar een drol van een film. Ik had zo gehoopt dat dit een film zou worden waarin ze met een handcamera in de catacomben van het Vaticaan zouden gaan en daar allerlei exorcisme-geheimen zouden ontdekken. Helaas komt het niet eens in de buurt van mijn hoop. De film begint vrij aardig, maar al snel wordt het een rommeltje dat sowieso al niet spannend wordt en alles herkauwt van de vele andere exorcisme films. Het slot was zelfs karig en flauw
Klopt als een bus..
Euhm, in de catacomben van het Vaticaan liggen denk ik nog wel meer geheimen alleen denk ik niet dat ik die (allemaal) wil weten

En het slot vind ik een opening naar een vervolg leiden als ik zo vrij mag zijn.
Verder wel leuk om gezien te hebben en geef er een 3 voor
Macmanus
Viel mee.
Of Neveldine in het horror genre thuis hoort weet ik niet. Toch was dit geen hele verkeerde film. Het verhaal is tig keer verteld desalniettemin is het visueel vrij aantrekkelijk. Je merkt dat Neveldine wat directer is waardoor het geen subtiele ik laat dingen weg horror is, maar lekker in your face. Als liefhebber van zijn stijl was ik daar wel blij mee. In bepaalde shots zie je sowieso dat hij wat visueler is dan de meeste. Neem wanneer het vriendje staat te koken in de keuken. Het filmen van buiten door het ruit geeft het plaatje toch wat meer sfeer. Acteurs waren te doen, bijrollen waren zelden zo nietszeggend (bijna letterlijk) maar ach. Olivia Taylor Dudley was the main attraction en die deed het leuk.
Film heeft op scenario vlak wel wat issues waardoor het tempo niet optimaal is. Eigenlijk hou ik erg van de 90 minutes horrors, maar hier had het einde van mij nog wel wat meer tijd mogen krijgen, daar zat wel wat leuks in.
Blijft helaas als een tussendoortjes aanvoelen maar dan wel eentje met een prima sfeertje.
3 sterren.
Tonypulp
Slick! Neveldine maakt een 13 in 't dozijn Exorcism-filmpje, maar doet dat wel met de nodige flair. Blijf hem een geweldige filmmaker vinden. Het voelt als een tussendoortje, inderdaad, maar dat deert verder niet zo. Duidelijk gemaakt door iemand die normaliter een ander genre machtig is, waardoor het zowel qua look als pacing (best wel rap verteld, met de nadruk op de ''verkeerde'' details) nogal wat actie-trekjes heeft. Zorgt ervoor dat deze Vatican Tapes in ieder geval opvalt tussen de rest van de meuk, maar door slechte word to mouth marketing zoals Devil Inside zal eindigen. Een film die je eigenlijk niet goed kan vinden....toch?!
Doom4
Door alle negatieve reacties had ik een slechtere film verwacht. Eigenlijk best een aardige film om een keer gezien te hebben. Ben toch wel een keer goed geschrokken en ook best een aantal gruwelijke moorden. Als nog kan ik dit niet echt horror noemen en vond het einde wat magertjes. Maar al met al leuke film.
Flat Eric
Best een aardig kort filmpje in het possessed genre!
Inclusief stigmata, speaking in tongues, bewegende bedden en duivels bedrog.
De film is niet eng maar er zit voldoende spanning in met name naar het einde toe.
The devil is amongst us
Gi-Force
Ik heb me best geamuseerd tijdens deze film. De vriend en vader speelden af en toe minder. Maar het verhaal is goed en de opbouw ook. Goede "special effects" hoewel naar mijn smaak te weinig. Dus ik begrijp de negatieve reacties niet. OK het is niet origineel. En ieder zijn smaak.
Ik hoop op een deel 2.
joolstein
Geheel onverwachts een prettig filmpje! Vooral doordat het visueel allemaal er leuk uit ziet is er voldoende spanning. Helaas is het aan het einde wat minder! de ontploffing De titel is ietewat misleidend aangezien zowel de foundfootage als het Vaticaan eigenlijk geen groot onderdeel uitmaken van de film!
bjerik76
uiteraard is de helft van de film een uitdrijving van de duivel wat iedereen inmiddels wel eens heeft gezien.
Het duurt allemaal veel te lang, en in elke film is het riedeltje gewoon hetzelfde gebleven, en helaas ook weer in deze film.
niks verrassends op het eind na, dat was dan nog een klein beetje een pluspuntje wat een beetje een andere wending gaf.
Maar de hele 85 minuten ervoor was het gewoon 1 in een dozijn en absoluut niet spannend, vies of enig moment van een schrikreactie.
HALVE TAMME. (moderator series)
Niet de knaller waarop ik gehoopt had. The Vatican Tapes (2015): Aangenaam tijdverdijf.
knusse stoel
Inderdaad "aangenaam tijdverdrijf" maar dat maakt deze film niet minder dan hij is. Wij vonden het een fijne film met 'geloofwaardige' beginscènes en een mooi verhaal. Voor de liefhebber van dit genre: gewoon gaan kijken!
comely
Wending???
DragQueen
Had er meer van verwacht, maar wat overblijft is een redelijke film. De cast doet het prima, al is Hounsou zijn bijdrage maar zeer klein. 2,5 Ster.
Redelijke horror film met een zeer teleurstellend einde.
Collins
Slappe film over bezetenheid en exorcisme. Niet indringend. Niet spannend.
De aanloop naar de horrorsegmenten duurt lang en is vervelend. Van enige oplopende spanning is helaas geen enkele sprake. Tot de finale gebeurt er eigenlijk niet heel veel.
Neveldine verwerkt de "authentieke" vatican tapes in de film. Het oogt goed, maar de truc geeft de film ook al geen spanningsverhogende boost.
De personages zijn nietszeggend. Ze hebben geen inhoud. Zelfs bij de leden van de clerus is het verdiepende laagje in hun karakter onvindbaar. Het acteerwerk van Dudley is best ok. Echt eng wordt ze trouwens nooit.
De cruciale uitdrijvingsscenes vallen uiteindelijk tegen. Van een spannende strijd is geen sprake. Te ingehouden. Meer religieus circustheater had gemogen.
Zwak einde.
tattoobob
Devil Inside was stukken beter....al vind de rest van de wereld dat niet waarschijnlijk.
The Devil Inside was op vele momenten een creepy geslaagde film en daar werkte het"found footage"achtige ook goed.
Deze film heeft helemaal niets wat zich daarmee kan meten en haalt nergens de sfeer wat ik in The Devil Inside goed vond.
Behalve dat allebij de films slecht ontvangen zijn door het publiek zie ik weinig vergelijkings matriaal.
Maar natuurlijk ieder z,n ding.
Over deze film......ik vind het maar een"kinderhorror"met een herhaling van dingen die we al gezien hebben,dat vind ik normaal gesproken niet erg maar dan moet het wel beter gedaan worden.
Acteerwerk was wel oke maar verder heeft deze film geen enkele toevoeging van het subgenre.
Visueel ook niet spannend.
Rickyman
Vond dit eigenlijk wel een prima exorcisme-filmpje, niks aparts maar gewoon degelijk.
Soms wat traag, maar af en toe best spannend en het einde is een keer niet zo cliché.

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Time Out of Mind
Drama, 2014

Retreat
Thriller, 2011
opleidingexorcismeanti-christexorcistwicked priest young girlsgovernment personal