• 9.369.636 stemmen

Geregisseerd door: Mark Neveldine

Met onder meer: Michael Peña, Djimon Hounsou en Olivia Taylor Dudley

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot The Vatican Tapes

"For 2,000 years the Vatican has recorded evidence of evil. May God have mercy on their souls."

'The Vatican Tapes' volgt de 27-jarige Angela Holmes, die zich per ongeluk in haar vinger snijdt en bij de eerste hulp eindigt. Een infectie zorgt voor toenemend vreemd gedrag, en haar aanwezigheid veroorzaakt de dood van meerdere vrienden van haar. Priesters onderzoeken Holmes en geloven dat een demon haar bezeten heeft. Maar als het Vaticaan moet helpen bij het uitbannen van de demon, blijkt het een veel ouder en machtiger satanische kracht te betreffen dan gedacht.

avatar van AnnaTraXa

AnnaTraXa

Richard_Voorhees schreef:

De titel zou wel geschikt zijn voor iets dergelijks. Ik vind het zelf ook een ietwat misleidende titel trouwens, want na de intro waarin we wat beeldmateriaal van exorcisme in/rond het Vaticaan te zien krijgen ontgaat de linkt met het Vaticaan mij verder volledig.
Olivia Dudley speelt op een redelijke wijze een jongedame die bezeten raakt door een demonische entiteit.
Wat haar echter een beetje tegen zit zijn haar looks, want het is een erg knappe meid om te zien. Een beetje make-up effecten om haar wat "demonischer" te doen lijken helpen helaas niet veel.
Kortom: ze is verre van angstaanjagend.
Dougrey Scott geeft weinig aanvulling als haar vader.
Verder trekken priester Lozano (Michael Peña) en bisschop Saldano (Alex Corrado) het heilige water en de kruizen uit de kast om de demon uit haar te drijven.
Dit zorgt voor nog redelijk vermakelijk beeldmateriaal, totdat ze op het einde over-the-top gaan met het opblazen van het huis, waardoor we op wat verschrikkelijk slecht uitziende CGI getrakteerd worden.
Grappig trouwens dat Djimon Hounsou als tweede castlid aangegeven staat, want in vergelijking met zowel Peña en Dudley komt hij veel minder in beeld. Eigenlijk enkel in wat scenes aan het begin van de film en aan het einde van de film. Goed, hij is wel zo'n beetje de bekendste kop uit het gezelschap.
Een weinig enerverende exorcisme film. Er zijn wel betere horrors over dit onderwerp gemaakt en ook over de Antichrist. Veel aanvulling geven doet deze film naar mijn mening niet.

Deze film verdient voor mij wel een 5 !
Vind de film zeker niet slecht in zijn gerne, ik wil hem gerust aanschaffen op Blu-Ray als hij dan ook nederlands ondertiteld uitkomt op Blu-Ray !
Vind deze film wel best een aanrader voor liefhebbers van exorcism films !

avatar van Daan258

Daan258

Erg jammer.

Ook bij dit filmpje is de trailer vele male indrukwekkender dan de film zeg.

De eerste 45 min waren behoorlijk saai en is ook echt even doorbijten. Gelukkig gaat daarna het tempo wat omhoog en krijg je een aantal leuke scene's te zien, maar het stelde allemaal niet heel veel voor.

Spannend, eng of sfeervol vond ik het allemaal ook niet.

Ook de rol van Michael Peña was weinig bijzonders, waar ik juist bij de trailer erg enthousiast over was toen ik zag dat hij in een horror film speelde.

Aardig filmpje maar er zijn vele male betere films met het genre exorcisme.

Een hele kleine 2,5*

avatar van Boeikens

Boeikens

Een weefsel van found-footage en Exorcism.

Nergens origineel en een wat langzame opbouw maar naar het einde toe loopt het lekker.

Acteerwerk is zeker niet mis en achteraf bekeken heb ik me zeker niet verveeld.

Minder in zijn genre maar zeker niet slecht.

avatar van cor1946

cor1946

Matig filmpje, niks nieuws, een exorcisme imitatie meer niet.

avatar van witboek

witboek

Eens iets anders dan wat ik normaal voorgeschoteld krijg en omdat het lang geleden was keek hij wel weg. Het einde vond ik wel goed gedaan. Mocht wel iets langer duren vond ik zodat we meer zouden zien van het einde ter tijde. Of moet ik nu den Bijbel gaan lezen daarvoor?

avatar van Left4Dead

Left4Dead

She's breathing...... Are you alive?

Wat een achterlijk stukje script zeg...

Zoooo.... wat een verschrikkelijk traag begin weer zeg.

Een demon pest de 27 jarige Angela, zo uit het niets. Tijdens een opname in het ziekenhuis na een ongeluk ontwaakt zij wonder boven wonder uit een coma. Vreemde voorvallen manifesteren zich al snel, Angela gedraagt zich erg vreemd en lijkt de oorzaak te zijn van de voorvallen. Gelukkig is daar de Rooms Katholieke kerk, altijd een rots in de branding zoal we al jaren mogen geloven............ of zij doen geloven.

Exorcisme, door de eeuwen een tafereel dat door de RK werd uitgevoerd op mensen die bezeten waren. Althans dat werd men voorgehouden. Dat het om mensen met geestelijke problemen ging of gaat is natuurlijk onzin, de duivels komen namelijk vaak lang om onze zieltjes over te nemen. Dat probeerde en probeert men ons te laten geloven. Tegenwoordig hebben we de GGZ daarvoor, die geven plausibeler antwoorden op vragen wat mij betreft.

Rond een uur probeert men te accelereren, de horror in de vorm van de exorcisme en de demon die zich laat zien. Helaas, niet eng. Het is het eeuwenoude liedje dus verwacht geen originaliteit. De cast heeft een aantal redelijk bekende namen in zich echter kan ik geen enkele aanwijzen die ook echt overtuigend overkwam. Olivia Taylor Dudley als Angela vond ik echt veel te zwak voor haar rol. Nergens kan zij echt angst boezemen als bezetene, John Patrick Amedori als Angela's vriend was al helemaal een houten klaas.

De regie erg matig net als het verhaal en script. Het mist op momenten een lekkere timing waardoor de spanning kon doorbreken. Ook de soundtrack kon geen potten breken, al met al een film die op alle vlakken een maar zeer matige indruk achter heeft gelaten. Griezelen was er niet bij en dat neem ik met name het script en het acteerwerk kwalijk. Nou ik had hoop op griezelen met dit prentje, helaas het is meer lachwekkend dan eng of spannend.

avatar van Shadowed

Shadowed

Een uitgekauwde inhoud die door regisseur Mark Neveldine net genoeg energie meekrijgt om niet door het ijs te zakken. Zijn leiding levert namelijk een aantal actierijke momenten op die fijn in beeld worden gebracht, waardoor The Vatican Tapes tot op zekere hoogte wordt voorzien van een mate aan ongeremdheid. Uiteraard wordt het echt harde geweld braafjes buiten beeld gehouden, maar het tempo zit er goed in en daardoor ook het entertainmentgehalte. Dat compenseert in beperkte mate het slechte acteerwerk en de saaie aanloop. Neveldine wijkt namelijk amper af van de bekende griezelpaden, waardoor de opbouw niet altijd even stimulerend is voor de horrorfanaten. De finale maakt bovendien wat te veel gebruik van slechte computereffecten, maar verder vermaakt het prima en wordt 't met genoeg overgave gebracht. Helemaal niet onaardig voor een keertje.