• 9.378.508 stemmen

Geregisseerd door: Declan O'Brien

Met onder meer: Jesse Hutch, Kirsten Zien en Benjamin Hollingsworth

Plot Joy Ride 3

"Rusty returns..."

Rusty Nail is weer onderweg om onrecht af te straffen. Deze keer krijgt hij te maken met een groep heetgebakerde straatracers die op weg zijn naar de Road Rally 1000. Als de straatracers door een desolaat gebied rijden op weg naar de race komen ze in aanraking met Rusty die hen de hele weg volgt, plaagt en martelt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Elineloves

Elineloves

Grootste struikelblok voor deze film zijn het grote aantal fouten, en het feit dat Rusty zo prominent in beeld is. Rusty hoort voor mij onherkenbaar te zijn, mysterieus, een psycho die met zijn stem de dreiging al voelbaar maakt. Niet deze clown, die zich met semi grappige opmerkingen totaal ongeloofwaardig maakt. Zonde man.

De acteurs zijn gelukkig wel perfect slachtvee, wat zijn ze weer lekker dom. De kills zijn leuk bedacht en af en toe lekker ranzig. Maar echte spanning? Nee. Leek soms wel een komedie. Ik vroeg mee soms echt af of een puber de scènes had bedacht. Zo clichématig dat het bijna vermoeiend werd. Gelukkig zat er wel vaart in de film, de tijd vloog voorbij.

Toch wel aardig mee vermaakt, al kon het niet tippen aan voorgaande delen. Het einde was helaas -hoe voorspelbaar- dieptriest. Niet kapot te krijgen die gast. =/

avatar van Shinobi

Shinobi

"You don't want to take that road, trust me."

Van de regisseur die de 'Wrong Turn' franchise om zeep heeft geholpen, zie ik. Dus eigenlijk al een voorbode om de film over te slaan.

Het verhaal gaat werkelijk nergens over en is gevuld met clichés. Op zich zou dit niet deren, ware het niet dat de acteurs dermate vervelend zijn dat het je als kijker niet veel uitmaakt of ze de pijp uitgaan. Daarnaast lijkt Rusty Nail enigszins een karikatuur van zichzelf te zijn geworden, waardoor de spanning er voor het grootste deel uit is gehaald.

Maar wat helemaal een heikel punt is, zijn de fouten in bepaalde situaties; een Subaru die een vrachtwagen niet kan ontlopen of het vage einde. Gelukkig zijn de - bloederige - kills nog ietwat vermakelijk te noemen, ondanks dat ze niet veel voorstellen.

Al met al waardeloos. Wat mij betreft mogen ze het hierbij laten.

Krappe 1,5 sterren.

avatar van Kondoro

Kondoro

Elineloves schreef:

Ben het helemaal met je eens.

Heb Deel één van de film reeks gezien. Vond deze toch niet tegen vallen. Heb deel twee niet kunnen vinden dus ik weet niet precies het exacte verschil. Ga deze. Binnenkort even op zoeken, cijfer kan dan gaan veranderen!

avatar van Theunissen

Niet meer dan een vermakelijk derde deel, welke me zelfs stukken beter is bevallen dan het zeer slechte tweede deel en dat is puur en alleen te danken aan "Rusty Nail" die lekker grof en creatief (deed me soms denken aan de "Saw" films) te keer ging en ook de nodige zwarte humor had.

De film begon overigens wel geinig waarbij een stel drugsverslaafden (met name de vrouw "Candy", die ook topless te bewonderen was), "Rusty Nail" verleidt om naar een Motel te komen voor zogenaamde seks. Seks zal "Rusty Nail" niet krijgen, maar hij vermaakt zich wel prima op een leuke andere manier met het stel en waarschijnlijk kwam hij daar ook bij klaar Daarna begint eigenlijk het echte verhaal welke draait om een stel vervellende jonge straatracers (vier jongens en twee meiden), die "Rusty Nail" plagen terwijl hij rustig zit te rijden in zijn truck en daar uiteraard niet van gediend is. Dit resulteert dan heel snel in een wraakactie, waarbij hij de jongeren te grazen neemt en ze één voor één op een harde en creatieve manier vermoordt (niet allemaal natuurlijk).

Ondanks dat het verhaal natuurlijk vrij standaard is (zeg maar gerust een dertien in een dozijn verhaal), niet bepaald origineel is en misschien ook wel behoorlijk cliché is inclusief het verloop, viel de uitvoering wel mee en keek de film zich ook nog redelijk weg (duurt met circa 90 minuten gelukkig ook niet lang). Het einde was overigens behoorlijk flauw ("Rusty Nail" ontkomt zonder één schram ), waardoor er natuurlijk ook weer een vierde deel zal komen. De cast stelt eerlijk gezegd weinig voor (die Kirsten Prout zag er overigens niet onaardig uit. Tenminste voordat ze werd geplet en in twee stukken werd gedeeld op een rijdende vrachtauto in combinatie met een te lage brug ) en dient vooral als slachtvoer voor "Rusty Nail" die leuk werd vertolkt door Ken Kirzinger. Zo had hij zwarte humor en leefde hij zich heerlijk uit op de jongeren, die hij van mij allemaal had mogen vermoorden.

Al met al leuk om eens gezien te hebben en op naar het vierde deel zullen we maar zeggen.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

De sadistische trucker Rusty Nail (serial killer in bijberoep) is terug in een sequel die een stuk bloederiger is, maar helaas ook de spanning van het eerste deel mist. Ik kan me over de tweede niet uitspreken want heb 'm niet gezien. In het begin dacht ik even in een porno te zitten maar kort daarop was ik helemaal overtuigd dat het een horrorfilm was. Hij maakt de jonge straatracers uit de film één voor één af op gruwelijke wijze... op Rusty Nail-wijze zeg maar. Vooral die jongen die door een spijkermat samengeperst wordt vond ik heftig. Maar helaas is het een film die de kwaliteiten van het uitstekend eerste deel mist: met de flikken die voortdurend kadavers ontdekken wordt niks gedaan, het acteerwerk is slecht (ben op moment van schrijven al hun personage-namen vergeten) en het einde is hoogst ongeloofwaardig. Verder is het wel vermakelijk genoeg om uit te zitten.