• 9.378.285 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Kevin Kölsch en Dennis Widmyer

Met onder meer: Alex Essoe, Amanda Fuller en Noah Segan

Plot Starry Eyes

"She would kill to be famous."

Sarah Walker (Alex Essoe), een vastberaden en wanhopige actrice, zou er alles voor over hebben om een rol te krijgen in een grote film. Helaas valt ze hierdoor ten prooi aan een satanische sekte die al sinds de Gouden Eeuw actief is in Hollywood. Ze hebben de macht om van haar een ster te maken, maar daar staat wel een verschrikkelijke prijs tegenover.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

avatar van Biosguru

Biosguru

Lastig, het zit ergens tussen een ode aan en een origineel in. In ieder geval filmmakers om in de gaten te blijven houden. Ik heb me er erg goed mee vermaakt. Diepgang en Horror "is not mutuallly exclusive".

avatar van Noodless

Noodless

Interesse is alvast gewekt.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Toffe poster zeg.

avatar van Corcicus

Corcicus

Al bij al een interessant drama dat de kijker helaas wat op zijn honger laat zitten. Acteerprestaties konden er mee door, maar van horror is eigenlijk nauwelijks sprake, de laatste tien minuten niet in acht genomen.

avatar van Bulgozer

Bulgozer

Op zich wel vermakelijk en de hele film lang denk je 'wat is er nou toch aan de hand?' Toen de film afgelopen was dacht ik dat nog steeds gevolgd door 'waar slaat dit op?'.

avatar van Seam

Seam

Sterke film!

Het verhaal is niet bijster origineel, maar het script was wel erg sterk. Behoorlijk onconventioneel qua temporisering. Veel mensen zullen hier moeite mee hebben maar ik vond het goed uitpakken, het werkt heel vervreemdend en onvoorspelbaar. Ook de editing en score vallen op, erg effectief en zeker gezien het budget en veel mensen zonder veel ervaring. Acteerwerk is prima met name van Essoe. Zij is absoluut iemand om in de gaten te houden. De twee regisseurs ook, want zij leveren een specifieke stijl is die mij in ieder geval wel bevalt.

avatar van tattoobob

tattoobob

Toffe verrassing dit.

Deze film moet het echt hebben van de onderhuidse spanning,soundtrack en de sfeer,gooi daar een beetje"body horror"overheen en je hebt een smaakvol geheel.

Althans..in mijn ogen wel,sterk acteerwerk van de hoofdrolspeelster ook.

Het verhaal is inderdaad niet bijster origineel maar wel goed uit gevoerd...evenals het bloederige gedeelte...heerlijk ik heb er van genoten

Maar deze film noem ik zeker wel een horrorfilm in tegenstelling tot een van de medegebruikers hierboven

Leuke 80s sound kwa muziek ook

Heerlijk zo,n film na de teleurstelling van de film"Wyrmwood".

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Voeg me graag bij Seam. Wat heel interessant is om te zien, is dat deze 'onconventionele' stijl (binnen de horror, althans) steeds meer de maatstaf lijkt te worden voor nieuwe regisseurs. Een geweldige ontwikkelingen. De films die de laatste jaren de middelmaat ontschoten, vallen (op de één of andere manier) wel in hetzelfde straatje als deze Starry Eyes. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik helemaal wild werd van deze Bodyhorror-achtige slow burn, maar het is niettemin een aangename flick met uiteraard enorm coole soundtrack!

avatar van housemoviewatch

housemoviewatch

Starry eyes

Komt vrij traag op gang maar wanneer het eenmaal gang krijgt, is het zeker de moeite waard. Verhaal is leuk en je bent al gauw geneigd voor de personage een oplossing te bedenken. Maar even terug tot de film. De make-up is mooi gedaan en acteer prestaties mag zich zeker onderscheiden als een van de betere. Hoop dat we in de toekomst meer van deze regisseurs horen.

avatar van Rickyman

Rickyman

Prima horrorfilmpje. Waarbij je soms denkt van " moet dat nou ..?

Maargoed, het is weer smaakvol gedaan.

Tof filmpje wel, met een fijne sound eronder.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Slechte B film. Het acteerwerk is om te huilen en het verhaal is matig. Het einde is helemaal belachelijk. Verder duurt de opbouw erg lang en wordt het daarna niet eens eng of spannend. Zonde van je tijd. Waar zijn de kwalitatief goede horror films gebleven? Met goed acteerwerk, een interessant verhaal en goede special fx? Ik zie de laatste tijd eigenlijk alleen maar meuk, zoals deze film.

avatar van joolstein

joolstein

Middelmatige film. Die meer begint als een drama en pas het laatste half uur overschakeld naar horror. Maar tja, dan is het naar mijn mening al te laat!Audities in achterkamers, met natuurlijk terleurstellingen. Foute producent die de actrice in spee een rol aanbied als ze de "poort" open doet.Natuurlijk is er ook semi- vriendin die een secreet is. En dan blijkt er opeens een satanische sekte te zijn??? Kortom het thema is dus "Sell you`re soul to get a roll". Helaas mist de film net die vonk waardoor het spannend wordt!

avatar van judgepaddy

judgepaddy

Deze samen met Tusk en The Babadook hebben mij toch wel zeer positief verrast op het gebied van horror in 2014.

Grootste gemene deler van deze drie is sfeer.

Zo ook deze door oa het mooi camerawerk, de soundtrack, goede dosering body-horror en gore en tamelijk goede acteerprestaties.

Benieuwd wat de toekomst brengt!

joolstein schreef:

"Sell you`re soul to get a roll"

"Jij bent" ziel verkopen voor een broodje?

avatar van John Milton

John Milton

Bij de 5 highest rated horrors geëindigd op Letterboxd ‎2014 Year in Review • Letterboxd, ik had er echter nog nooit van gehoord.

And if it's good enough for horror afficionado tattoobob, it's probably good enough for me

avatar van tattoobob

tattoobob

John Milton schreef:

Ja ik vond hem zeer sterk.....grotendeels door de flinke dosis body horror ...en het de zeer sterke tweede helft vd film.

Ik ben benieuwd wat jij ervan vind ....de menigen zijn nogal verdeeld zie ik.

avatar van 606

Ik heb het ook gekeken gisteren, maar omdat de grote eerste helft zwak en saai is hou ik het bij een magere 3, tweede helft is goed maar duurt dan weer te kort. En het wordt niet duidelijk wat ze nu eigenlijk is geworden aan het eind. Acteurs en met name de hoofdrolspeelster is goed, rest ook oke, sfeer is wel lekker duister.

Al met al een duistere film met een zwak begin en kort maar goede tweede helft.

avatar van bjerik76

bjerik76

Redelijk.

De filmposter slaat nergens op, die had wel anders mogen zijn.

Het was niet echt een doorsnee horror, de film bouwt zich langaam op, en ik vroeg me af waar de film naartoe wilde gaan.

De transformatie gaat langzaam waardoor je blijft kijken.

Er word weinig bekend over de sekte hoe/wat precies, dat is een beetje een min punt van dit alles.

wel grappig is dat er ineens een paar zinnen Nederlands word gesproken bij het zwembad " Dit is goed..., goeie muziek" bij de 43ste minuut ergens.

avatar van filmkul

filmkul

Aardige horror film. De opbouw is best aardig en de spanning wordt goed opgebouwd. Op het eind vliegt de film uit de bocht. De bodyhorror lijkt wat geforceerd en de ontknoping lijkt verplicht verwarring op te moeten wekken. Niet helemaal gelukt. Het acteerwerk is wat vlakjes, maar niet slecht. De muziekkeuze is sterk. 3.0/3.5

Goed.

De laatste jaren zie je meer van dit soort horror filmpjes die niet meer het typische slachtvee opzoeken, maar meer zich meer op wat alternatieve Amerikaanse jeugd richten. Ook vaak meer stadsfilms dan plattelandsfilms. Veel sympathieker vind ik de personages meestal niet, maar wel een stuk boeiender (en vaak ook betere acteurs).

Het duurt even alvorens Starry Eyes op gang komt, het filmwereldje in de film vind ik ook niet zo heel geslaagd. Zit meestal toch een klein beetje in de weg. Het casting koppel was verder wel aardig, de "producer" iets te typisch en overdreven.

De opbouw is echter wel effectief, en wanneer het eindelijk begint te ontsporen is het wel helemaal raak. Geen flauw gedoe maar flink wat smerigheid en brute moorden. De transformatie van Sarah ziet er best akelig uit, zowel fysiek als mentaal komt het erg goed uit de verf. Het einde is dan een toemaatje dat best gesmaakt wordt.

Visueel zeker voldoende (mooi indie), degelijke soundtrack (ondanks die 80s vibes soms) en een vlot uitgewerkt plot. Begint misschien net iets té traag en qua setting spreekt het me niet helemaal aan, maar verder een meer dan verdienstelijk horrorfilmpje dan naar aloude gewoonte meer verdient dan het hier krijgt.

avatar van Waku

Waku

Niet bijzonder.

Film die vooral nog te behappen valt dankzij de lekker ranzige slasher momenten in de laatste 25 minuten. Verder kon dit "duivelse" werkje mij niet echt bekoren.

2*/2.5*

avatar van Macmanus

Macmanus

Niet onaardig.

Als liefhebber van het genre is het niet altijd makkelijk iets leuks te vinden. Wel blij dat ik de afgelopen periode vooral weer films zie met enige budget. Het zal niet al te gek zijn geweest bij deze film, zag op wiki dat er ook kickstarter geld inzit. (blijft een fantastisch fenomeen voor de film) Toch is een verzorgde film vaak al het halve werk. Gelukkig stopte het niet alleen daar. Fijn sfeertje, mysterie bleef ook lang levend. Je voelt beetje aankomen dat ze door diepe dalen moet, maar het hoe en wat blijft lang genoeg vaag en de transformatie is fijn.

Dacht even dat deze heren ook bij het groepje West, Wingard en Swanberg hoorde. Dat heb ik niet kunnen vinden. Maar ondanks dat passen ze naadloos in dit groepje. Het is nog niet super fantastisch. Maar ze brengen beter acteerwerk en wat eigens naar de hedendaagse horror/pulp. Heb dan ook goede hoop dat er nog wel wat leuks uit de states gaat komen de laatste tijd.

3.5 sterren.

avatar van perceived

perceived

Macmanus schreef:

Komende tijd bedoel je?

avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

Sterke film, erg sfeervol mede door de muziekkeuze en goed gekozen locaties. De beweegredenen van Sarah blijven boeiend en het is tof om te zien hoe zij transformeert. Het lage cijfer is denk ik vooral te danken aan mensen die een ander soort film hadden verwacht. Ben het niet eens met een aantal gebruikers hierboven, het acteerwerk vind ik degelijk tot sterk en het eerste gedeelte van de film allesbehalve saai. Er wordt ruim tijd genomen voor een sterke opbouw, begint als psychologische thriller en maakt later een mooie overgang naar body horror en tot slot slasher. Respect voor de makers, misschien ooit nog een verhoging naar 4* bij herziening.

avatar van Macmanus

Macmanus

perceived schreef:

Komende tijd bedoel je?

Ghene wellicht heb ik al wat gemist natuurlijk Maar indd bedoelde in de toekomst.

avatar van Collins

Collins

Een best aardige eerste helft. Sfeervol, mysterieus en redelijk subtiel. Helaas wordt dit pad na een klein uurtje film verlaten door de overgang naar hardere recht-voor-zijn-raap scenes. De onderhuidse spanning was daarmee in één klap verdwenen. Jammer.

De acteerprestaties zijn overigens ruim voldoende.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Gave verrassing. Met zijn mysterieuze sfeer, diabolische verhaal en old-school soundtrack lijkt het wel een ode aan Fulci. Het zeer bloederige laatste halfuur had ik compleet niet zien aankomen, waarmee het met het verrassingseffect ook wel goed zit.

Wederom een bewijs dat het met het horrorgenre anno nu wel goed zit. Oculus, The Conjuring, The Quiet Ones, Deliver Us From Evil, The Cabin In The Woods, Only Lovers Left Alive, Byzantium, Escape From Tomorrow, Honeymoon, The Innkeepers, Livide, Mama, The Sacrament, Silent House, You're Next... Het houdt maar niet op met de topreleases dit decennium, en we zijn nog maar op de helft.

avatar van Halcyon

Halcyon

Doet op een of andere manier aan Inland Empire van Lynch denken, tenminste de eerste helft toch. Komt vast door dat hele meta-gedoe, de elegantie van het hoofdpersonage en haar innerlijke demonen. Het mysterie en het ongemak waarop deze film voortkabbelt houden de spanning erin, op een manier die langzaam onder de huid gaat kruipen. Ongeveer halverwege komt er dan een breekpunt waarop de film letterlijk in twee delen uit elkaar valt, namelijk wanneer de metamorfose van Sarah zich voltrekt. De betekenis erachter (opoffering en dan wedergeboorte) als leidmotief voor haar handelen is logisch, maar in beeldtaal veel minder interessant omdat de spanningsboog meteen knapt en het mysterie als sneeuw voor de zon verdwijnt. Uiteindelijk verzandt Sarah's intrede tot het sterrendom in een ordinair bloedbad waarbij enkel de metafoor voor oppervlakkig, zondig Hollywood nog enige ambities verraadt. En die ambities zijn niet geheel onterecht natuurlijk, want de regie is nagenoeg feilloos, de sfeer tot halverwege de film beangstigend en het verhaal bovengemiddeld diepgravend. Twee scènes benadrukken de polarisatie waarin Starry Eyes vervalt: de slow-motion zwempartij begeleid door enig mooie ambient en de groteske wedergeboorte van Sarah. Ze zijn alletwee prachtig op hun eigen manier.

avatar van Fortune

Fortune

Ik vond het een aardige film. Ik miste vooral satire, dat had de film echt goed gemaakt.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

This is a great opportunity for a young actress, a great opportunity for an actress with ambition.

That’s me. I’m your girl. I will do whatever it takes for this role.

Good, because we want to offer it to you.

We think you could be great in this role, Sarah.

Wat doe je als je tot de conclusie komt dat de film die je nog maar net aan het kijken bent, hoogstwaarschijnlijk in je top 10 van de meest ergerlijke en waardeloze films terechtkomt ? Inderdaad, dan zet je gezwind een andere film op in de hoop dat deze beter zal zijn. Zo ook nadat ik 15 minuten “Muck” had gekeken. Eerst was er dat nogal abrupt begin, waarbij het acteerniveau al dadelijk duidelijk werd (weeral enkele bijeengeraapte B-acteurs), en een begingeneriek waarbij meer gefocust werd op de siliconen aanhangsels van een halfnaakte, ronddraaiende cheerleader die wat heen en weer struikelt in wat op een moeras lijkt. En vooral het moment dat één van die trienen zich afvraagt of er in het huis wat ze in de verte zien liggen, ook wel wat alcoholische drank te vinden is. En die vraag stelt ze dan ook nog eens op zo’n manier waaruit moet blijken dat ze liefst van al een klein feestje zou beginnen met haar olijke vrienden, terwijl er één van het gezelschap ligt dood te bloeden en ze twee anderen blijkbaar vermoord achtergelaten hebben. Dat was voor mij het moment om naar de afstandsbediening te grijpen en mezelf verder leed op die manier te besparen. Gelukkig maar want “Starry Eyes” is van een heel ander niveau en inhoudelijk heel wat origineler. Het is evenwaardig aan “Spring”, die ik recent gezien heb. Niet dat de kern van het verhaal nog nooit gebruikt werd in een film. Maar de uitwerking ervan en de manier waarop het evolueert maakte dat dit toch weer een unieke ervaring was.

Volledige recensie hier ...