• 9.370.389 stemmen

Genre: Avontuur

Geregisseerd door: Carol Hughes en David Hughes

Met onder meer: Peter Elliott en Michael Gambon

Plot Missing Link

Afrika, een miljoen jaar geleden. Een tijd waarin een soort van mensapen (Australopithecus Robustus) werd verdrongen door de voorouders van de moderne mens (Homo Erectus). Het verhaal volgt een mensaap (Peter Elliott) terwijl hij door de woestijn zwerft. Zijn stam is afgeslacht door agressieve mensen, die de bijl hebben uitgevonden en gebruik kunnen maken van vuur.

Narrator (stemrol)

avatar van stinissen

Prima film laat je niet misleiden door de stil.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Lang geleden al eens gezien en inderdaad een hele mooie film ja.

Ik was deze film zo half en half vergeten, maar doordat ik onlangs "Quest for Fire" weer eens had gekeken kwam ik op het idee om "Missing Link" ook weer eens te kijken, maar dat bleek nog niet zo eenvoudig want hij ligt niet voor het oprapen op het web, maar ik heb hem toch binnen kunnen halen met het nodige geduld. Ik kon hem ook nergens vinden om te kopen, laat staan een Blu-Ray versie.

avatar van Noodless

Noodless

Heel bizar gegeven hier dat deze film nog maar 3 stemmen tot nu toe had. Deze film heeft heel veel weg van een natuurdocumentaire want je ziet heel veel natuurbeelden , zowel leuke als harde realiteitsbeelden om te kunnen overleven, door de ogen van de eenzame mensaap die van gebied tot gebied rond zwerft.

Die natuurbeelden zijn prachtig gefilmd, maar qua opzet biedt de film te weinig. Je krijgt geen band met die mensaap en de inhoud biedt te weinig om te kunnen boeien. Heel het gebeuren stelt eigenlijk weinig of niks voor. 6/10