• 9.176.176 stemmen

The Clan of the Cave Bear (1986)

Drama / Avontuur | 98 minuten

Genre: Drama / Avontuur

Alternatieve titel: De Stam van de Holebeer

Geregisseerd door: Michael Chapman

Met onder meer: Daryl Hannah, Pamela Reed en James Remar

Releasedatum: 22 juni 1989

Plot The Clan of the Cave Bear

"At The Dawn Of Mankind, A Woman Led The Way."

Een meisje wordt opgenomen in een stam van Neanderthalers nadat ze haar ouders is verloren door een aardbeving. Als ze volwassen is geworden te midden van de wrede praktijken van de stam, breekt ze de regels omdat ze op zoek gaat naar een beter leven voor zichzelf.

logo tmdbimage

avatar van Stephan

Stephan

Over mooie posters gesproken...

Deze mag van mij in de top 10.

avatar van NERD

NERD

Inderdaad, mooie poster.

Maar speelt het verhaal nou in de tijd van de neanderthalers? want het klinkt een beetje warrig......

avatar van Stephan

Stephan

Ja maar het meisje is er één van 'de volgende soort' en valt er dus een beetje buiten. Weet niet meer of ze nu van Homo Sapiens is of van Homo Habilis of consorten.

Ze ziet er in ieder geval een stuk appeteitelijker uit dan die krom lopenende harige halfapen. (Verder niks tegen Neanderthalers hoor! )

avatar van MaryCorleone

MaryCorleone

Is naar het boek 'De stam van de holebeer' van Auel geschreven

avatar van Bush_Beast

Bush_Beast

Nette verfilming van het boek. Verder niet heel bijzonder.

avatar van Firefox86

Firefox86

Vind het knap dat ze deze film hebben kunnen maken van dit boek. Niet dat dat boek slecht is, maar een film maken van een boek zonder echte dialogen vind ik een mooi staaltje werk.

Als je de echte sfeer wilt proeven moet je het boek lezen.

avatar van Average guy

Average guy

hmm ik weet niet of ik de film ga kijken.. heb alle boeken wel gelezen maar de film blijkt tegen te vallen en dan verpest het m'n hele beeld :\

nightbreed

Ik vond dit een prachtige film met een schattige Daryl Hannah.

Weet iemand toevallig hoe die film, met die Neanderthalers die op zoek gaan naar vuur, heet.

Ik heb die mooie film 2 keer gezien maar ben vergeten hoe hij heet.

Cijfer: 3,5

avatar van Firefox86

Firefox86

nightbreed schreef:

Ik denk dat je 'La Guerre du feu' / 'Quest for fire' bedoeld?

Firefox86 schreef:

Ik denk dat je 'La Guerre du feu' / 'Quest for fire' bedoeld?

Yesssssssss, die ja

Ok thanx, ik kon er niet meer opkomen.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Erg laag gemiddelde, terwijl dit mij toch een best mooie film lijkt. Is hij echt zo slecht?

Gizzmann schreef:

Nee dit is geen slechte film alleen willen de mensen tegenwoordig lekkere wijfen, snelle auto's en explosies zien anders vinden ze een film al gauw saai of slecht.

Dus als jij die 3 elementen niet belangrijk vind dan zul je deze film wel kunnen waarderen.

avatar van LucretiaBorg

LucretiaBorg

Het is al een oude film en dan ook nog gebaseerd op één van de beste boeken die er over dit onderwerp is geschreven, en een pul dat het is en dan nog heel veel vervolgen, dat kon deze film ook nooit evenaren, niet met het budget en het script, dat veel te lang zou zijn als het boek letterlijk helemaal verfilmt zou worden, in die tijd had je nog geen films als LOTR of zelfs Jurassic Park en al dat soort films. Je moet de film dan ook bekijken met het idee dat deze in een andere tijd is gemaakt.

In dat opzicht, vond ik het een vermakelijke film, iets wat je toen nog nooit gezien had, maar als je nu gaat kijken, ja, dan kan hij zeker tegenvallen en dat geldt ook voor de mensen die Auel's boeken hebben gelezen.

Geen wereld film, maar als ik in Hollywood zou werken als regisseur (zoals Jackson bv.) dan zou ik de hele reeks proberen te verfilmen, aangezien er nou veel meer mogelijk is met dit soort films. Ik zou het iig wel kijken, zolang het niet zo slecht wordt als 10.000 BC, dat was pas een onrealistische film over dat onderwerp, zonde, want het onderwerp was wel weer heel mooi en die mammoets waren ook heel goed, maar dat was alles. Maar die hebben geen excuus, zoals deze film, toen was het nog niet mogelijk, daarom vind ik hem wel 3,5 * waard.

Redelijk oude film, maar helaas: voor wie de boeken kent (ik heb ze allemaal) is dit een verkrachting van een prachtig verhaal. Jammer dat het niet een beetje de spanning van de boeken heeft. toen ik de film gezien had heb ik gauw weer het boek gelezen, om de film te vergeten. Gelukkig is dat gelukt

avatar van Phantasm

Phantasm

Wel geinig om een keer te zien, maar er gebeurt niet erg veel in.

avatar van host

host

Ik vond dit een prachtige film met een schattige Daryl Hannah.

Mmm, guilty pleasures mógen natuurlijk als het om film gaat. Maar terugkijkend is het zeker geen goede film: ik heb nogal last van de voice-over. Maar los van het boek/de boeken best een aardige verkenning van hoe het in de oertijd had kunnen zijn, gezien door een 20e-eeuwse bril met soms wel erg sterke glazen... Ga deze film niet zien als je een wetenschappeljk verantwoorde studie wilt zien, het is geen "Walking with Cavemen".

avatar van dekat

dekat

zeer slechte film...boek is 100 keer beter

avatar van thoyouknow1980

thoyouknow1980

De boekenreeks kan ik aanraden want die is fantastisch en verdient het gelezen te worden

Een prachtig onvergetelijk mooi avontuur in de late prehistorie,ik vond het fenomenaal.

Deze verfilming is echter totaal niet geslaagd,en stelt zwaar teleur

avatar van blurp194

blurp194

De boeken heb ik indertijd wel gelezen (en ik vond ze eigenlijk niet heel geweldig). Maar wel veel rijker en mooier beeldend dan deze film, die eigenlijk maar een heel slap aftreksel is. En tsja, ik was dat eigenlijk een beetje vergeten, maar halverwege schoot me toch weer te binnen dat ik niets met Darryl Hannah heb. En ja, dan duurt zo'n film toch best lang. En nee, de belofte van de poster wordt niet echt waargemaakt.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik vind de film Quest for fire, toch een stuk beter dan deze. En ook mooier gemaakt. De Neanderthalers uit Quest for fire zien er ook veel beter uit dan deze. Maar met een acteur als Ron Perlman kan er ook weinig mis gaan als je een Neanderthaler wilt. Die ziet er zo al uit als of ie uit de prehistorie komt.

avatar van teigertje

teigertje

Een bijzondere en nog steeds mooie eightie film.

Met een mooie en prima gespeelde rol van Daryl Hannah die de rol van Ayla speelt en na het verlies van haar moeder opgenomen wordt in de stam van de holle beer.

En haar en het leven en overleven van haar en haar stam centraal staan.

De nodige belevenissen en uitdagingen moeten doorstaan.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Als je deze film als een schets ziet van hoe de sociale omgang eruit zag bij de neandertaler, dan vond ik dit in zekere mate geslaagd. En ik kan de meesten geruststellen : ze praten geen Engels. Er is wel voice-over. Dit is een verfilming van het eerste boek van de beroemde auteur Jean M. Auel en verhaalt over Ayla, die als jong meisje opgenomen wordt in de klan van de Holenbeer. Zeker de manier van communiceren vond ik geloofwaardig hier... dit moet inderdaad een combinatie geweest zijn van klanken en gebaren om de klank meer betekenis te geven. Niet groots... La Guerre du Feu was absoluut beter... Daryl Hannah lijkt me ook een miscast, maar gezien mijn lage verwachtingen vond ik dit een meevaller.