• 9.374.123 stemmen

Genre: Komedie / Avontuur

Geregisseerd door: Charles Bail

Met onder meer: Michael Sarrazin, Norman Burton en Gary Busey

Plot The Gumball Rally

"It's a hilarious coast-to-coast, 180 mile-an-hour, go-for-broke, outrageous road race with the world's most expensive cars. And it's all just for glory and a gumball machine."

Leraar Samuel Graves ontvangt een anoniem briefje waarop alleen het woord 'GUMBALL' staat. Hij begrijpt meteen waarover het gaat en neemt meteen het eerste vliegtuig met bestemming New York, waar hij zijn opwachting maakt in een zwaar bewaakt restaurant. Hij is niet de eerste. Er zijn al huismoeders, tieners, bejaarden, klaplopers en zakenmannen aanwezig. Op het eerste gezicht hebben ze niets met elkaar gemeen, ware het niet dat ze allemaal verslaafd zijn aan snelheid, het geluid van opgedreven motoren en de geur van benzine. Geen van hen kan wachten tot het startschot gegeven wordt van de 'Gumball Rally', een illegale race met bestemming Long Beach, Californië.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Michael Bannon - Cobra Team

Jane - Porsche Team

Barney Donahue - Mercedes Team

avatar van speedy23

speedy23

The Gumball Rally is de inspiratiebron geweest voor latere avontuurlijke wedstrijdfilms als Cannonball, Midnight Run, Smokey and the Bandit. De komische talenten van wijlen Raul Julia werden zelden beter gebruikt...

avatar van Wouter

Gumball Rally 3000

Due for release on 02/02/2004

play.com

avatar van sjnd

sjnd

Ik heb de film jaren geleden (ong. 1980) gezien maar herinner mij de film nog alsof het gisteren was. Het is wat mij betreft de beste komische rally film in zijn klasse en overtreft met gemak de later uitgekomen Cannonball Run.

Een aanrader voor eenieder die van (illegale straat) races, snelle auto's, het gehuil van een Ferrari, het gebrul van een Cobra of 911 en hummor houdt.

Als iemand mij kan vertellen wanneer deze film weer op TV kom????

avatar van Nils

Nils

Deze film is inmiddels op DVD verkrijgbaar.

avatar van gideonvdb

gideonvdb

leuke film voor een regenachtige avond zak chips erbij en genieten maar. 3*

avatar van Betamax

Betamax

Aardige film.

Wat oubollige humor en slechte effecten.

Maar zeker leuk voor een regenachtige middag.

2,5

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Alleraardigst filmpje met steeds op de achtergrond een heerlijk deuntje.

Pure camp, en heeft me niet 1 moment verveeld.

Goeie komedie, maar ik moet wel zeggen dat ik "the cannonball run" beter vond.

Is gewoon een "onderuitzakfilmpje".

avatar van Zinema

Deze komische racecomedy stond, niet geheel alleen, aan de wieg van de velen die zouden volgen. Toentertijd een beetje bijzonder, tegenwoordig nog steeds vermakelijk en onderhoudend. Redelijk.

avatar van Dk2008

Dk2008

Deze film begon al op zo'n manier van zucht.... gaat weer een hele zit worden. Als je gelijktijdig nog wat anders doet mis je nog niet erg veel van de film. Het middengedeelte van de film gaat wel. Vaak ook wel overdreven gedoe en slapstick-achtige toestanden. Dat vind ik meestal niet zo leuk, zoals met die motorrijder. Sommige stunts zijn echter goed gedaan en het camerawerk is op sommige momenten ook goed. Er zitten een aantal zeer leuke momenten in de film, zoals dat ze die agent beetnemen. Maar het laatste deel van de film zakt de film weer op het niveau zoals hij begon. Een kleine 3.0.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke klassieker uit de jaren zeventig, mooi gemaakt voor die tijd, kijkt lekker weg.

avatar van Harmonica Man

Harmonica Man

Mooie auto's en wat mooie dames en een lekker tempo. De AC Cobra ziet er schitterend uit.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Dit was 37 jaar geleden de absolute nummer 1 beste film aller tijden wat mij betreft, slechts geëvenaard door Slap Shot, The Longest Yard en De Sheriff Ziet Ze Vliegen.

Deze vroeger echt vaak gezien op de VHS-band die nooit overgespoeld mocht worden. Herkijk na ruim jaar 30 jaar en er zit dan ook geen scène die ik niet me niet meer herinnerde. Er zijn betere autofilms, er zijn films met betere grappen en stunts, er zijn films met meer vaart, maar toch blijf ik een zwak houden voor deze film. Jeugdsentiment dit!

avatar van AngelicV

AngelicV

Een stel mafkezen die een illegale race houden en een politieagent die regelmatig de weg kwijt is. 70's humor. Aangenaam en vooral het vertrek van de race s' ochtends vroeg is ongekend goed met het geluid van de toenmalige v6, v8 en v12 motoren.