• 9.374.146 stemmen

The Clan of the Cave Bear (1986)

Drama / Avontuur | 98 minuten

Genre: Drama / Avontuur

Alternatieve titel: De Stam van de Holebeer

Geregisseerd door: Michael Chapman

Met onder meer: Daryl Hannah, Pamela Reed en James Remar

Releasedatum: 22 juni 1989

Plot The Clan of the Cave Bear

"At The Dawn Of Mankind, A Woman Led The Way."

Een meisje wordt opgenomen in een stam van Neanderthalers nadat ze haar ouders is verloren door een aardbeving. Als ze volwassen is geworden te midden van de wrede praktijken van de stam, breekt ze de regels omdat ze op zoek gaat naar een beter leven voor zichzelf.

avatar van host

host

Ik vond dit een prachtige film met een schattige Daryl Hannah.

Mmm, guilty pleasures mógen natuurlijk als het om film gaat. Maar terugkijkend is het zeker geen goede film: ik heb nogal last van de voice-over. Maar los van het boek/de boeken best een aardige verkenning van hoe het in de oertijd had kunnen zijn, gezien door een 20e-eeuwse bril met soms wel erg sterke glazen... Ga deze film niet zien als je een wetenschappeljk verantwoorde studie wilt zien, het is geen "Walking with Cavemen".

avatar van thoyouknow1980

thoyouknow1980

De boekenreeks kan ik aanraden want die is fantastisch en verdient het gelezen te worden

Een prachtig onvergetelijk mooi avontuur in de late prehistorie,ik vond het fenomenaal.

Deze verfilming is echter totaal niet geslaagd,en stelt zwaar teleur

avatar van blurp194

blurp194

De boeken heb ik indertijd wel gelezen (en ik vond ze eigenlijk niet heel geweldig). Maar wel veel rijker en mooier beeldend dan deze film, die eigenlijk maar een heel slap aftreksel is. En tsja, ik was dat eigenlijk een beetje vergeten, maar halverwege schoot me toch weer te binnen dat ik niets met Darryl Hannah heb. En ja, dan duurt zo'n film toch best lang. En nee, de belofte van de poster wordt niet echt waargemaakt.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Een bijzondere en nog steeds mooie eightie film.

Met een mooie en prima gespeelde rol van Daryl Hannah die de rol van Ayla speelt en na het verlies van haar moeder opgenomen wordt in de stam van de holle beer.

En haar en het leven en overleven van haar en haar stam centraal staan.

De nodige belevenissen en uitdagingen moeten doorstaan.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Als je deze film als een schets ziet van hoe de sociale omgang eruit zag bij de neandertaler, dan vond ik dit in zekere mate geslaagd. En ik kan de meesten geruststellen : ze praten geen Engels. Er is wel voice-over. Dit is een verfilming van het eerste boek van de beroemde auteur Jean M. Auel en verhaalt over Ayla, die als jong meisje opgenomen wordt in de klan van de Holenbeer. Zeker de manier van communiceren vond ik geloofwaardig hier... dit moet inderdaad een combinatie geweest zijn van klanken en gebaren om de klank meer betekenis te geven. Niet groots... La Guerre du Feu was absoluut beter... Daryl Hannah lijkt me ook een miscast, maar gezien mijn lage verwachtingen vond ik dit een meevaller.