Genre: Drama / Oorlog
Geregisseerd door: Yurek Bogayevicz
Met onder meer: Haley Joel Osment, Willem Dafoe en Liam Hess
Gesproken taal: Frans, Engels en Pools
Plot Edges of the Lord
Een 12-jarig Joods jongetje genaamd Romek moet onderduiken met zijn familie, zodat de Nazi's hen niet zullen vinden. Ze komen terecht bij een Katholieke groep boeren en een priester, die Romek onder zijn hoede neemt.
Romek
Batylin
Wanda
Ela Kluba
Bozza
Dit vond ik nou echt een goeie film waarvan ik het niet echt verwacht had. Maar toch was ik aardig onder de indruk toen ik de namen van de acteurs zag die in deze film spelen. Kijk zelf, Haley Joel Osment, schitterend acteertalent in bv. The Sixth Sence. Maar ook William Dafoe speelt een puike rol.
Maar de beste rol vind ik nog gespeeld worden door Liam Hess. Ongelofelijk hoe zo'n jong iemand toch zo met passie kan acteren.
Het verhaal zag er prima uit, alles klopte wel en zelfs aan een beetje pools accent op het Amerikaans is aan gedacht.
Al met al een goede film die je toch wel gezien moet hebben ook al is de film nooit in America uitgebracht.
Mijn cijfer? Een 3.5
- 2092 stemmen
Ik ben al vrij lang naar de dvd van deze op zoek, weet iemand waar ik hem kan krijgen?
(Ja, ik heb het al hierboven geprobeerd bij koop dvd, en ik heb hem besteld bij de free record shop maar hij is nog steeds niet aanwezig
- 2092 stemmen
Eindelijk heb ik em. een koopje trouwens, maar 5,95 euro. valt me erg mee, maar ja de dvd heeft dan ook geen extra's.
De groep kinderen spelen erg goed samen vind ik, ik had alleen verwacht dat willem dafoe een wat grotere rol zou hebben. Erge goeie rol van Haley Joel Osment trouwens vind ik. Mijns insziens zijn beste. De accenten waren wat nep maar dat zal ook nooit echt helemaal lukken met dat amerikaanse erdoorheen.
Nou ja.. lang na gedacht, maar ik houd het op een....
*roffel* *roffel*
4!!
Bonemans
Op aanraden van mijn schoonzus gekocht bij FRS voor (slechts) E 5,99. Wat een onverwacht mooie en sterke film zeg. Prima verhaal, sterk acteerwerk (altijd even afwachten met veel kinderen in de grote rollen). Erg geloofwaardig allemaal. Wat mij betreft een echte aanrader. 3,5 sterren !!!
Odie
Draak van een film vond ik, nep-accenten maken het allemaal niet geloofwaardiger. Slecht acteerwerk. Het verhaal was op zich mooi, maar er had veeel meer in kunnen zitten. Gemiste kans van goede acteurs. Niet meer waard dan 1 1/2
luuk1988
eenorm ontroerende film ik heb m 4 sterren gegeven ik had het zeker niet verwacht maar de achterkant belooft een hoop
aanrader dus! ik ga m zeker kopen
The Goss
Bepaald geen onaardige film. Leuk geacteerd van de jonge acteurtjes. Het verhaal is een beetje aan de magere kant, maar dat mag de pret niet drukken. 3,5*.
The Goss
dus omdat in een oorlog alles kan, betekent voor jou dat geen enkel plot over de oorlog mager kan zijn?
Ik denk dat deze dingen die in de film gebeuren wel echt gebeurt kunnen zijn
as
Ik denk dat deze dingen die in de film gebeuren wel echt gebeurt kunnen zijn
luuk1988
ik vind het zonde dat deze film zo weinig is bekeken.. 19 stemmen maar:S echt zonde..
luuk1988
Sjongens zeg sinds 13 april al geen bericht meer of stem:S oo wauw 2!
Diederik58
Wat een ontroerende film. Om je leven te redden moet je je geloof verloochenen. Maar toch niet helemaal, want de priester redt je. Een paar zaken vond ik wel erg gemaakt en overdreven: zoals de rol van de jongste en het simplisme waarmee geweld door de kinderen wordt gebruikt. Maar over het algemeen was het een prima film. Op lokatie gefilmd. Dat doet de film goed.
- 2092 stemmen
Ik las net dat deze film is gemaakt naar het leven van Roman Polanski... Klopt dat?
Waku
Aangrijpende,ontroerende en meeslepende film met een prachtrol van het jochie Haley Joel Osment.
De band van de kinderen onderling en de rol van de priester neergezet door William Dafoe, het klopt allemaal.
Aanrader.
Ronnievb
Ik heb hem besteld, puur en alleen omdat Haley erin meespeelt. het zal me benieuwen.
Ronnievb
Goed, Goed, GOED! leuke film met een aardige dosis moraal en drama. Gewoon een leuke film met alle goede ingredienten erin: beetje drama (misschien ook wel wat veel), beetje humor (vond ik dan), beetje romantiek (wel een pasje vereist:P) en een beetje een boodschap. Ik ga deze zeker vaker bekijken.
Oh ja, een Pools accent past eigenlijk best aardig bij de stem van Haley! Al moet ie er geen gewoonte van gaan maken:)
hirondelle
Pracht van een film !!!
Van de duizende films dat ik al heb gezien zal deze me zeker bijblijven. Heb hem ook proberen te kopen, maar tevergeefs.
Hij was heel ontroerend, meeslepend en wat een acteerprestaties van die jonge kereltjes !!
Absoluut een aanrader. Spijtig dat hij minder bekend is.
Cijfer-> 5
veron35
Heb hem ook proberen te kopen, maar tevergeefs.
Ajax&Filmfreak
Erg leuke film! De kits acteerden goed en er is het een en ander om wat langer bij stil te staan.Enige nadeel is dat het engels gesproken is.
Timecop
Voor 1 euro gekocht bij blokker, die euro was hij waard, echter 5 euro was weer te duur geweest.. Geen topper, maar het kon ermee door. Soms wat saaie stukken, maar over het algemeen een meeslepende film. Einde was goed en origineel in elkaar gezet. Was overigens meer Drama dan Oorlog deze film, verhoudingen 9:1. Dus geen must voor liefhebber van oorlogsfilms, zoals ik. Van mij krijgt ie een 3.0.
DIE Jeroen
Ik heb hem gekocht in de dumpbak van Bart Smit voor 2 euro.
DIE Jeroen
Doe toch niet zo stom!! Je zegt dat je de film 3, 5 sterren geeft maar stemt op een ander aantal. Zo kom je niet meer geloofwaardig over!!

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Ernest et Célestine