Pressure (2015)
Geregisseerd door: Ron Scalpello
Met onder meer: Danny Huston, Matthew Goode en Joe Cole
Plot Pressure
"Hold your breath"
Vier diepzeeduikers raken opgesloten in hun schip op de bodem van de oceaan, ter hoogte van de kust van Kenia, nadat een grote storm hun schip verwoest heeft. Wanneer ze hun diepste angsten moeten zien te overwinnen, is het maar de vraag of ze het overleven.
gauke
Met het idee of concept van dit diepzeeduikersdrama, dat zich afspeelde in de Indische Oceaan, was weinig mis maar het verhaal miste passie, de actiescènes vielen me tegen, de personages werden nauwelijks geïntroduceerd (laat staan dat ze enige diepgang kregen) en de dialogen klonken clichématig. Bovendien kwam het gevoel van claustrofobie en hulpeloosheid niet bij me binnen en dat moet toch de bedoeling geweest zijn.
mcdaktari
Inderdaad het verhaal op zich is best goed, ik hoop dat de film me ook zal vermaken. Ben toch heel benieuwd.
Ik hou wel van dit soort films en hij krijgt dan ook van me een dikke voldoende.
Collins
Gevangen in een duikersklok op de bodem van de oceaan met weinig kans op redding. Het zal je maar gebeuren. Paniek en claustrofobische spanning liggen dan logischerwijs op de loer.
De mannen zijn blijkbaar wel wat gewend en ondergaan de schijnbaar uitzichtloze kwelling redelijk koel. Behalve van wat onderlinge irritaties, is er amper sprake van paniek of angst.
De algehele benauwende en beklemmende sfeer, die normaliter gepaard gaat bij gevangenschap in een kleine ruimte en zo mooi gesluierd over een film kan hangen, ontbreekt. De camera vangt die spannende sfeer in ieder geval niet. Jammer.
Toch zijn de verwikkelingen onderhoudend genoeg. Er gebeuren de nodige ongelukjes en rampjes, die de spanning opvoeren. Het element tijd speelt daarbij een belangrijke rol. Een betrouwbaar middel om de spanning te verhogen en het werkt hier goed.
Aardig detail is dat de uitzichtloze situatie in de klok de mannen dwingt om hun geweten te reinigen. Schaamtevolle geheimen uit hun verleden zien het daglicht. Het maakt de mannen iets minder koel en zorgt voor enige inleving.
Prima film.
Rickyman
Een matig diepzeedrama,
Het verhaal is nergens vernieuwend, met even saaie standaard dialogen van de nietszeggende acteurs.
Maar regelmatig gaat het licht flikkeren en de camera nog heviger schudden, dan schijnt het spannend te worden. Camerawerk was zowiezo al matig en toch zien enkele onderwater-scènes er nog wel aardig uit, maar zijn eerder ook al vele malen beter vertoont.
Ik vond Danny Huston erg creepy in American Horror Story Coven. Vooral een fijne stem, dus ga deze zeker kijken.
knusse stoel
Film viel mij niets tegen, spanningsboog was ok en begon al vlak na het begin goed op te bouwen om de kijker de rest van de film vast te houden. Als je een hekel aan water hebt en vooral eronder, de film speelt zich voor 95% onder water af.
Fijn.
Altijd leuk dit soort onderwaterfilmpjes. Het moet al érg slecht wil het mij niet bekoren. Dat is het gelukkig niet, al moet je verder geen al te hoge verwachtingen hebben van deze film. Het is best basic en voorspelbaar.
Scalpello neemt ook deze keer weer Joe Cole mee als hoofdpersonage. Vind Cole hier iets minder sterk dan in Offender, maar hij brengt het er toch aardig vanaf. Ook de rest van de cast doet het naar behoren, al zijn er geen echte uitschieters.
De spanning aanhouden is niet altijd eenvoudig als je met een man of 4 onderwater zit in een kleine ruimte, de voorspelbaarheid ligt daarom redelijk hoog. Dingen die telkens nét mis gaan of nét goed gaan zodat de overlevingskansen van het hoofdpersonage nét gaaf genoeg blijven. Wie zich stoort aan zulke dingen kan deze best overslaan.
Maar verder weinig te klagen. Het is een simpel genre-filmpje, maar naar behoren uitgevoerd. Doet Scalpello toch best goed.
DragQueen
Prima wegkijkende Thriller, die een goede claustrofobische sfeer bezit. Verder word er degelijk geacteerd. 3 Sterren.
Nadat ik gisteravond thuiskwam (rond 24:00) van de tegengevallen bioscoopfilm "The Revenant (2015)", moest ik mijn wrange nasmaak wegspoelen (o.a. gedaan met een herfstbokbier
) en heb ik thuis gelijk een andere film bekeken. Omdat ik echter thuis niets meer op de plank had liggen, heb ik deze Thriller film bekeken via de televisiezender Film 1 (via de handige "On Demand" mogelijkheid).
Hoewel deze film met beperkte middelen is gemaakt en ook best goedkoop oogt, weet het verhaal toch te boeien en te vermaken en is deze film als een tussendoortje best goed te doen. In deze film, welke zich in zijn geheel afspeelt in de Indische Oceaan (op en vooral onder water) in de buurt van Kenia (waar veel piraten rondvaren), draait het om vier diepzeeduikers (waaronder twee zeer ervaren personen met een verleden en ook een jong persoon zonder ervaring) die opgesloten raken in hun duikkist waarmee ze vanaf een schip op de bodem (op circa 650 meter diepte) van de oceaan zijn getakeld om las-reparaties uit te voeren aan een pijpleiding. Ze zijn daar opgesloten geraakt omdat hun schip tijdens een storm is vergaan en hun duikkist dus ook niet meer omhoog getakeld kan worden. Omdat de tijd begint te tellen (vanwege de aanwezige zuurstof) en er geen redding in de buurt is (het bedrijf waarvoor ze werken, laat hun min of meer letterlijk en figuurlijk stikken in hun situatie), moeten ze zien te overleven en te ontsnappen aan hun penibele situatie en daar draait het dan om in deze film.
Opzicht weet het verhaal wel te boeien en te vermaken en zit het met de beklemmende/opgesloten sfeer ook wel goed. Ondanks dat verhaal zich vrijwel alleen afspeelt in een kleine duikkist, zit het met de uitvoering ook wel goed en oogde het ook best realistisch en levert het soms zelfs wat spannende momenten op. Visueel zag het er ook nog wel aardig uit, met als hoogtepunt de fantasie/droom van Joe Cole (als de jonge ervaren duiker Jones) waarbij hij uit de duikkist zwemt en zijn vriendin Lisa (gespeeld door Gemita Samarra) hem volledig naakt (waarbij ook alles te zien is) onderwater tegemoet zwemt
Het verloop van het verhaal is wel vrij voorspelbaar en het is eigenlijk ook makkelijk te raden, wie het gaat overleven en in welke volgorde personen overlijden. Maar toch vond ik het einde nog wel aardig en tragisch. Ondanks de beperkte cast, deed de cast het wel verdienstelijk en vooral dan Danny Huston in de rol van de ervaren diepzeeduiker Engel en Matthew Goode als leider Mitchell van het duikteam.
Al met al gewoon een vermakelijke en lekker wegkijkende goedkope Thriller film, die met amper 90 minuten ook niet lang duurt.
Decec
Een goede drama/thriller film...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid
(Dolby Digital)...
Schokkende camerabeweging...
bjerik76
aardig drama/ thriller.
Als je veel films heb gezien weet je ieder geval wel wie het zal halen en wie niet.
beelden onder water zijn wel mooi, en oogt allemaal niet erg nep.
knusse stoel
En met in het einde de muziek van Satellite - by Joanna Wallfisch.
Mocht je dat terug willen horen zoals wij deden, je vindt het op deze link:
Dj-Branco
Toch zitten er veel te veel fouten in deze film en vooral onlogisch. Hun zitten 650 meter onderwater en iemand duikt zonder duikpak om iemand te redden die vast zit. Dit is onmogelijk net als hun duikpakken veel te dun zijn. Op 650 meter heb je een waterdruk van 65.5 bar per vierkante cm.. het is dus onmogelijk zonder duikers uitrusting te gaan duiken om iemand te redden. Je wordt namelijk meteen geïnplodeerd door de druk. Dit maakte voor mij deze film tot saaiste en onlogische film ooit. Dan was 47 meter deep nog beter en realisticher
joolstein
Prima film! Nu moet je wel heel erg je best doen wil je een rampenfilm over diepzeeduiken niet spannend weet te maken! Bij de kust van Somalië repareert een duikersteam van vier mannen, oliepijpleidingen op de zeebodem, voor een riskante spoedklus daalt men af in een duikersklok, terwijl er ook een storm opkomst is. Het is natuurlijk niet moeilijk te raden dat het misgaat! De personages bezitten elk zo hun eigen problemen en deze zorgen ervoor dat de toch al hachelijke situatie nog meer escaleert. Daarnaast gebeuren de veel voorkomende dingen zoals communicatie problemen, zelfopoffering en zuurstofgebrek Ja die zijn voorspelbaar maar deze eenvoudige dingen dragen ook bij aan de spanning. Tuurlijk klopt er veel niet, zijn er vele onwaarschijnlijkheden en ook domweg fouten in de details. Maar het snelle tempo, wat persoonlijk drama (die zeemeermin scene) en gruwelen maakt van dit bescheiden uitgangspunt toch een boeiende reis.

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

Remember