• 9.373.416 stemmen

Met onder meer: Huub Stapel, Willeke van Ammelrooy en Josine van Dalsum

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 11 mei 1983

Plot De Lift

"Take the stairs, take the stairs. For God's sake, take the Stairs!!!"

Op het einde van een landbouwtentoonstelling nemen enkele bezoekers de lift. Op het ogenblik dat ze lichtelijk beschonken instappen, slaat de bliksem in. Er ontstaat niet meteen paniek, maar tot overmaat van ramp valt ook de luchtverversing uit. Nadat de lift onverwacht opnieuw in werking is getreden, moeten vier mensen naar het ziekenhuis worden gebracht. Elektricien Felix Adelaar wordt erbij geroepen, maar hij staat voor een raadsel. Alle zekeringen zijn intact en aan de lift zelf mankeert niets. De lift gaat verder zijn eigen gangetje en er vallen doden en verminkten. Wanneer journalist Mieke De Beer zich in de zaak mengt, wordt Felix door zijn baas op ziekenverlof gestuurd. Dat doet hem vermoeden dat er kwaad opzet in het spel is...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van E V

E V

Dit is eigenlijk de enige thriller/ horror film uit NEderland die ik ken.

Zijn er nog andere Nederlandse films van dit genre?

xangadix

Amsterdamned is er eentje die me meteen te binnen schiet...

xangadix

Necrophobia... en Intensive Care natuurlijk!

avatar van Quido

Quido

De Johnsons.

xangadix

Hoe kan ik die vergeten! Mijn nick komt er vandaan!

Quentin

En toch blijven de lift en amsterdamned superieur, die andere zijn toch allemaal zwakker. Briljant openingsshot trouwens, van de lift. (de dvd heeft trouwens mooi beeld zeg)

xangadix

Helemaal mee eens. Die dvd is kwalitatief inderdaad geweldig.

avatar van dinky

dinky

Ik heb em vandaag op dvd gekocht, en ik vind het een hele mooie film , goed verhaal, spannende stukjes, en te gekke bonusmaterialen.

avatar van dinky

dinky

neo schreef:

goeie,spannende film.de remake is denk ik echt rommel.heb die nog niet gezien,omdat me die niet ecth boeiend lijkt.

is er een remake van dan?

Ja, Down

avatar van Soeperman87

Soeperman87

En toch vraag ik me af waarom deze film op een lage score van 2,94 sterren staat?

Niet alles is geweldig, maar voor 1983 vind ik dit wel een Nederlands hoogstandje.

Ik heb de film vandaag nog bekeken, en hoewel er betere films in het horrorgenre zijn, blijft dit een klassieker die niet verveeld!

Ik als horrorliefhebber, hou het op 4,0 sterren bij deze film.

avatar van mikoz

mikoz

xangadix schreef:

Amsterdamned is er eentje die me meteen te binnen schiet...

Deze en Amsterdammed zijn inderdaad wel de bekenste denk ik ..

jammer dat Nederland niet meer Horror-Films maakt

avatar van Smoochy

Smoochy

Worst Case Scenario... hopen we dan.

avatar van Wouter

[quote]mikoz schreef:

Deze en Amsterdammed zijn inderdaad wel de bekenste denk ik [quote]

Die laatste vind ik geen horror.

avatar van mikey

mikey

Het is een mix van stijlen, waaronder horror.

avatar van PsychoPump

PsychoPump

heb me wel vermaakt met deze film.

avatar van TheVoice

TheVoice

Zelfs het geluid (mono) is goed

Quentin

Met mono is ook niets mis, ik hoor vaker liever de film in het orginele geluidsformaat (wel opgeknapt) dan een geforceerde 5.1 mix.

avatar van 93.9

93.9

Weet nog goed dat in Simonskoop stukjes te zien waren van de film.

Echt superspannend vond ik dat toen.

Nu nog steeds vind ik 'm gewoon goed.

avatar van Doom

Doom

Erg leuke film om te bekijken, het was een film waarvan me ouders zeiden dat ik die is moest gaan bekijken want dit was in hun tijd een toppertje.

Film werd wel leuk gebracht en het had zeer leuke spannende momenten. Het idee dat een lift z'n eigen leven gaat vond ik erg goed bedacht en volgens mij ook wel origineel.

Aan het acteren ergerde ik me wel een paar keer aan, dat was niet echt best te noemen. Ook vond ik de 'creepy' momenten niet echt goed/spannend gebracht, maar dat kan uiteraard ook aan het jaartal liggen van waar de film uit kwam.

Maar het was een leuke film om gezien te hebben, 3 *

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

3,5*. Gewoon een degelijke, enge griezelfilm. Verhaal is natuurlijk niet al te sterk, maar de scenes zijn eng en daar gaat het om.
Wat ik echt eng blijf vinden is die scene waar Michiel Kerbosch uit de liftschacht valt. . Door de meesterlijke opbouw van de scene schrik ik me elke keer weer dood! Logischerwijze skip ik 'm dus altijd op de DVD...:$

Wat een teleurstelling!

Ik moest hem van mijn ouders kijken omdat het voor hun tijd een geweldige film was, nou als dit voor 1983 geweldig was hoe erg moeten de films die niet geweldig waren zijn geweest?!

maargoed.....
ik ergerde me vooral aan de muziek, die kwam op de verkeerde momenten en als die kwam moest ik m'n oren dicht houden!
Maar vooral vond ik de toon niet zwaar genoeg
het feit dat max helemaal geobsedeerd word door die lift word niet goed in beeld gebracht(naar mijn mening)
het is alsof dick maas het er zich te makkelijk vanaf heeft geholpen. het script was niet ver genoeg uitgeschreven.
ik vond het verhaal niet compleet. er had ook voor die tijd meer in gezeten( qua verhaal en regie).

hoogtepunt:de onthoofdings scene was wel goed en ranzig in beeld gebracht

maar ik blijf erbij dat er ook voor die tijd en met een laag geld bedrag meer in had gezeten.

2.0 gemiddeld

In 1983 was er ook al geen zak aan hoor.

avatar van pjotr

pjotr

Quentin

En speelde er geen Max in mee ....

avatar van DRJeFF

DRJeFF

mikoz schreef:

Deze en Amsterdammed zijn inderdaad wel de bekenste denk ik ..

jammer dat Nederland niet meer Horror-Films maakt

En de De Johnsons Vond ik opzich een goeie horror.

Quentin schreef:

En speelde er geen Max in mee ....

oohh... nou ja: huub stapel dan, ik ben vergeten

hoe hij in de film heet. film was te saai om dat te onthouden.

avatar van cornelis

cornelis

Felix.

twg

ik zie het nu staan ja( had niet goed gekeken hierboven staat het ook niet gezien.

maar toch bedankt

avatar van TheVoice

TheVoice

Vond het laatst wel flauw dat Veronica Magazine bij hun beschrijving in de filmlijst al behoorlijk aan het spoilen was. Maar goed, wie heeft inmiddels de film niet gezien? Hij is ieder jaar sowieso 2 keer op de buis. Net 5 en RTL7 hebben hem alweer uitgezonden dit jaar.