• 9.376.848 stemmen

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Greg Francis

Met onder meer: Beau Mirchoff, Ron Perlman en Titus Welliver

Plot Poker Night

"How do you catch a killer when he's holding all the cards?..."

Een jonge rechercheur neemt ongewild deel aan een sadistisch kat-en-muisspel wanneer hij wordt ontvoerd door een seriemoordenaar. Om te overleven moet de rechercheur de wijsheid die hem is bijgebracht door zijn oudere collega's tijdens het pokeren zien te benutten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van david bohm

david bohm

Een typische B-film met navenant acteerwerk en script. Toch blijven kijken want redelijk onderhoudend maar kwalitatief erg magertjes.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Today's a shitstorm I might not live through."

Meer gekeken vanwege Ron Perlman en Giancarlo Esposito.

Het gegeven is best aardig, maar het komt nooit echt uit de verf. 'Poker Night' vervalt gewoonweg in te veel flashbacks die afleiden van de rode draad. De verhalen die de ervaren agenten vertellen zijn weliswaar interessant, maar omdat de protagonist meermaals de plek inneemt van het desbetreffende personage word je als kijker gedesoriënteerd. Bovendien wordt het op een bepaalde punt vermoeiend.

De sadistische ontvoerder zelf is een samenraapsel van bad guys die je in bekendere horrorfilms hebt gezien; die masker alleen al is zwaar gekopieerd. Ook hij ontkomt niet aan een flashback. Deze is grappig van opzet, maar werkt niet met de duistere sfeer die de film probeert te creëren.

Wat dat betreft wordt de spanning geregeld uit het geheel gehaald door alsmaar te schakelen tussen de pokeravond en de ontvoering. Hierdoor voelt de afwikkeling vrij langdradig aan, omdat men niet tot een conclusie kan komen, ondanks een paar verrassende momenten.

Al met al een thriller die een hoop belooft, maar uiteindelijk eindigt in een anticlimax.

1,5 Sterren.

avatar van Elineloves

Elineloves

Hoi Beau Mirchoff. Ik ben al een paar jaar behoorlijk gek op je. Het is leuk om je weer eens los van "Awkward" te zien, en dan nog in een film over een seriemoordenaar, mijn favoriete soort film! Ja Beau, ik geef het toe, mijn zwangerschapshormonen spelen op door jou. Not ashamed at all. Maar hè, even over de film.

De vertelstructuur sprak me aan. Het groepje "oude rotten" kent enkele bekende gezichten, iets wat voor mij altijd wel positief werkt. De leden van de 'Poker Squad' spraken mij stuk voor stuk aan. Prettig, zo kon ik een band met ze opbouwen. De individuele verhalen zijn ook interessant en voldoende uitgewerkt.

De sfeer wordt steeds sterker. Fijn dat er een vleugje humor in zit. De seriemoordenaar, inclusief masker, liet me denken aan "The Collector", maar een stuk minder dreigend. De flashbacks van zijn leven (inclusief masker) zorgden hier wel voor, soms was het tegen het lachwekkende af. Na verloop van tijd is het allemaal iets grimmiger, met hier en daar een aardige twist. Het einde was apart, mindtwists all over, maar wel uiteindelijk het gewenste resultaat. Dik tevreden.

Ja lieve Beau, je hoeft niet onder te doen voor de doorgewinterde detectives. Je wist je goed staande te houden. Kun je nu je haar weer laten groeien, lieve Beau? Tot Awkward's!

avatar van Brabants

Brabants

Dit is een film die qua verhaal heel simpel in mekaar zit, maar door de verhalende lijn erg gecompliceerd raakt. De non-lineaire structuur wordt uiteengezet door flashbacks. Op zich best aardig maar er wordt hier gewoon te overdreven mee omgegaan. De film heeft zelfs nog flashbacks in flashbacks. Het is op zich best wel een aardige film en er wordt goed geacteerd, maar de regisseur heeft in mijn visie te zwaar overdreven met het vertellen van een simpel verhaal in een zeer gecompliceerd jasje. Overigens krijg je zeer snel in de film al in de gaten waar het heen gaat en dat had toch beter uitgewerkt kunnen worden, als je denkt aan al de moeite die de regisseur zich op de schouders heeft genomen.

avatar van schram101

schram101

Poker Night schiet van links naar rechts maar is ondanks dat best aardig. Helaas is het allemaal net te weinig. Te weinig boeiend vooral. De setting is best origineel, met het pokerende politieclubje en dat redt de film dan ook van een nog grotere onvoldoende. Op de overige vlakken schiet de film gewoon te kort. De badguy komt te kort, de afloop wat flauw en de komische noten slaan de plank wat mis, al zal een ander deze (zwarte?) humor misschien wel waarderen.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijke thriller. Het duurt even voordat je echt in de film zit. Het begin is namelijk wat rommelig en onsamenhangend. De tweede helft is een stuk beter. Er is spanning en tevens wat droge humor. De combi daarvan is best oke. Het einde is best goed gevonden. De acteers zetten prima rollen neer. De eerste helft 1.5, de tweede helft 4.0.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Een einde met ballen. Gewoon de suprioriteit van de killer intact laten was een goede keuze, waarvoor een halve ster extra. Verder een prima filmpje dat af en toe best creatief uit de hoek komt. Niet plotsgewijs, maar visueel gezien best wat originele dingen gezien. Niet allemaal even gosd uitgevoerd en soms storend, maar de bedoeling is goed.

avatar van Hoggiebro

Hoggiebro

Het genre spreekt me wel aan, vond de plotwendingen aller aardigst en heb best wel genoten van deze mix van humor, suspence, horror en mystiek