Poker Night (2014)
Canada / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Greg Francis
Met onder meer: Beau Mirchoff, Ron Perlman en Titus Welliver
Plot Poker Night
"How do you catch a killer when he's holding all the cards?..."
Een jonge rechercheur neemt ongewild deel aan een sadistisch kat-en-muisspel wanneer hij wordt ontvoerd door een seriemoordenaar. Om te overleven moet de rechercheur de wijsheid die hem is bijgebracht door zijn oudere collega's tijdens het pokeren zien te benutten.
Jeter
The Man
Shawn Allen
Munson
Geen onaardige poster.
Alleen niet zo origineel...
schram101
Best een aardige trailer. Prima B-meuk als je het mij vraagt.
david bohm
Een typische B-film met navenant acteerwerk en script. Toch blijven kijken want redelijk onderhoudend maar kwalitatief erg magertjes.
Shinobi
"Today's a shitstorm I might not live through."
Meer gekeken vanwege Ron Perlman en Giancarlo Esposito.
Het gegeven is best aardig, maar het komt nooit echt uit de verf. 'Poker Night' vervalt gewoonweg in te veel flashbacks die afleiden van de rode draad. De verhalen die de ervaren agenten vertellen zijn weliswaar interessant, maar omdat de protagonist meermaals de plek inneemt van het desbetreffende personage word je als kijker gedesoriënteerd. Bovendien wordt het op een bepaalde punt vermoeiend.
De sadistische ontvoerder zelf is een samenraapsel van bad guys die je in bekendere horrorfilms hebt gezien; die masker alleen al is zwaar gekopieerd. Ook hij ontkomt niet aan een flashback. Deze is grappig van opzet, maar werkt niet met de duistere sfeer die de film probeert te creëren.
Wat dat betreft wordt de spanning geregeld uit het geheel gehaald door alsmaar te schakelen tussen de pokeravond en de ontvoering. Hierdoor voelt de afwikkeling vrij langdradig aan, omdat men niet tot een conclusie kan komen, ondanks een paar verrassende momenten.
Al met al een thriller die een hoop belooft, maar uiteindelijk eindigt in een anticlimax.
1,5 Sterren.
gauke
Een gestileerde thriller met een aantal goede ideeën en best wat humor, die helaas te opzichtig werd opgediend, met een gekunstelde en soms werkelijk belachelijk overkomende verhaallijn, die bovendien te snel te veel prijsgaf.
tattoobob
Beetje rare poster.....misschien dat ik deze een kans geef.
Ff de recenties afwachten
firepotatoe
Ik vond het zelf een goede film. Mooi verhaal.
Boeide ook . En goede acteurs.
Wat ik ook altijd belangrijk vindt is dat er een goed plot in deze film zat.
Deze film heeft voor mij echt een 3,5 verdiend.
santaro
Zeer goede thriller. .verhaal wordt op een originele manier verteld en gefilmd. .Ik heb enorm genoten en idd zeker 3.5 ster waard! Van mij mag er een deel 2 komen!
Zwiggel
Deze film is niet vervelend om na te kijken , Door de flashbacks blijft je gefocust op de film.
maar er zijn ook fragmenten in de film die niet helemaal kloppen , vandaar een 2,5
Johnnie Walked
Raar om deze film te beoordelen, spannend is het nooit, de film hanteerd meer flashbacks dan er in de "tegenwoordige tijd" word geacteerd, acteerwerk ook navenant...de regisseur tracht in mijn ogen op een bepaalde manier als "saw" over te komen...goei poging maar liever geen deel 2...
2 * voor de plot.
eppy
Deze was erg vermakelijk. Vooral de manier hoe de verhaaltjes door de lopende draad heen zijn gewoven. Heerlijk gewoon.
Grappig, meesleepend en goed gevonden. Maar bovenal orgineel.
kiirstteenn
Goeie film! Eindelijk weer eens een goede thriller die lekker wegkijkt... of kwam dat door Beau Mirchoff.. ;p
Daan258
Best een lekker tussendoortje.
Heb me hier zeker mee vermaakt. Kwam vooral door de sfeer en de manier waarop het verhaal verteld werd, erg leuk gedaan. Ook het acteerwerk was best aardig, tof dat Giancarlo Esposito erin speelt
Het enige wat van mij niet had gehoeven was de comedy die hier en daar in de film zat, dat was een beetje overbodig.
Al met al best een lekker filmpje. dus tattoobob ik zou hem zeker een poging wagen
xaid
Dat masker lijkt wel erg veel op het masker uit de film : the collector en the collection
Elineloves
Hoi Beau Mirchoff. Ik ben al een paar jaar behoorlijk gek op je. Het is leuk om je weer eens los van "Awkward" te zien, en dan nog in een film over een seriemoordenaar, mijn favoriete soort film! Ja Beau, ik geef het toe, mijn zwangerschapshormonen spelen op door jou. Not ashamed at all. Maar hè, even over de film.
De vertelstructuur sprak me aan. Het groepje "oude rotten" kent enkele bekende gezichten, iets wat voor mij altijd wel positief werkt. De leden van de 'Poker Squad' spraken mij stuk voor stuk aan. Prettig, zo kon ik een band met ze opbouwen. De individuele verhalen zijn ook interessant en voldoende uitgewerkt.
De sfeer wordt steeds sterker. Fijn dat er een vleugje humor in zit. De seriemoordenaar, inclusief masker, liet me denken aan "The Collector", maar een stuk minder dreigend. De flashbacks van zijn leven (inclusief masker) zorgden hier wel voor, soms was het tegen het lachwekkende af. Na verloop van tijd is het allemaal iets grimmiger, met hier en daar een aardige twist. Het einde was apart, mindtwists all over, maar wel uiteindelijk het gewenste resultaat. Dik tevreden.
Ja lieve Beau, je hoeft niet onder te doen voor de doorgewinterde detectives. Je wist je goed staande te houden. Kun je nu je haar weer laten groeien, lieve Beau? Tot Awkward's!
Brabants
Dit is een film die qua verhaal heel simpel in mekaar zit, maar door de verhalende lijn erg gecompliceerd raakt. De non-lineaire structuur wordt uiteengezet door flashbacks. Op zich best aardig maar er wordt hier gewoon te overdreven mee omgegaan. De film heeft zelfs nog flashbacks in flashbacks. Het is op zich best wel een aardige film en er wordt goed geacteerd, maar de regisseur heeft in mijn visie te zwaar overdreven met het vertellen van een simpel verhaal in een zeer gecompliceerd jasje. Overigens krijg je zeer snel in de film al in de gaten waar het heen gaat en dat had toch beter uitgewerkt kunnen worden, als je denkt aan al de moeite die de regisseur zich op de schouders heeft genomen.
macrobody
De film deed me denken aan Saw alleen dan een zeer slap aftreksel. Het heeft in ieder geval niets met poker te maken. Een groep doorgewinterde (ex)politie agenten spelen poker maar het gaat meer om de verhalen die er worden verteld. Waarom moet er dan gepokerd worden? Kan je net zo goed in een kring gaan zitten. Maar goed, het verhaal begint waar de film had moeten eindigen dan had het nog een puntje hoger gekregen. Je ziet die Beau liggen op het gras en gaat dan het verhaal vertellen. In zijn verhaal worden dus tijdens het pokeren door anderen verhalen verteld waar hij als rookie veel van kan leren. Nou ja, prima. Dan loopt door die verhalen dus zijn eigen verhaal en dat gaat om het feit dat hij door een psychopaat is neergeslagen en opgesloten in een kelder. De reden waarom wordt langzamerhand steeds duidelijker. Hij ziet wel steeds kans om los te komen maar verzaakt dan om het ontsnappen een beetje slimmer aan te pakken. Dan gebeuren er nog een aantal zeer voorspelbare dingen maar ook totaal niet kloppende. Zo komt op een gegeven moment de vader van Amy aan de deur van de psychopaat die net aan komt lopen die zegt dat hij alleen maar wou zeggen dat er niemand thuis is. Later in de film wanneer die andere politieman aan de deur komt zegt hij dat er in de straal van 3km niemand woont. Dus hij was net een wandelingetje aan het maken met zijn kleine hondje van 3km precies op het moment dat die vader aan de deur staat.. Dat soort dingen is gewoon niet goed over nagedacht. Verder had de film dus beter geweest als Beau op het laatst doodgeschoten zou zijn. Dan had het laatste stukje weg gelaten kunnen worden en had op hetzelfde neergekomen. Namelijk dat de moordenaar een stuk slimmer was en dat hij nog steeds rondloopt.
Walter White
Een goede thriller om een keer gezien te hebben niets meer dan dat.
durra072
wow, ik had niet verwacht dat het zo'n topper van een film zijn. Ik snap de negatieve reacties niet, de film was keihard!
mcdaktari
Ik snap niet dat dit een slechte film gevonden word. Tenminste eens een niet voor de hand liggend verhaal. Het is misschien wat ingewikkeld, wel even opletten maar ik vond het een prima film en nog goed geacteerd ook. Deze ga ik zeker nog eens kijken.
Noodless
Deze film heeft mij positief verrast. Maar je moet er wel even de tijd voor nemen. Geduldig en oplettend het verloop van het verhaal bekijken en daarna wacht je een aangename, originele thriller.
Het verhaal beloopt niet de vanzelfsprekende wegen zoals de meeste films in dit genre en weet de kijker verschillende malen op het verkeerde been te zetten. Iedere keer denk je wel ...och het zal zo wel nu gaan gebeuren, maar neen....de regisseur weet je telkens te verrassen met een paar leuke originele ideeën. Ook het slot kent een perfect einde. 7/10
UrbanDjampa
Enigszins vermakelijke film met nogal plotgaten. Kom op je slaat de verdachte in de boeien en procedure is gelijk om versterking te bellen. Nee meneer gaat naar de kelder om een belletje te plegen waar er geen bereik is. No way in hell(in wat state of mind ook) dan je iets oppakt en niet weet na luttele minuten dat het is vastgelijmd. De verhalen van de veteranen sloegen nergens op en niet echt nuttig voor de agent. Die verhaal met de snipers wat een grap.
Keek deze film met mijn vriendin en kon helaas steeds invullen wat er gebeurde.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Selma