• 9.372.024 stemmen

Geregisseerd door: Chris Nelson

Met onder meer: Nicholas Braun, Hunter Cope en Dakota Johnson

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Date and Switch

"Love's all about the right combination."

De middelbare scholieren Michael en Matty zijn beste vrienden sinds het 3de leerjaar van de basisschool. Ze zijn nog maagd en sluiten een pact elkaar te helpen om te 'scoren' voor het eindfeest. Hun missie neemt echter een onverwachte wending wanneer Matty aankondigt dat hij homoseksueel is.

avatar van gauke

gauke

Een film over twee beste kameraden, waarin de een de ander bekend dat hij een voorkeur heeft voor jongens boven meisjes. De mededeling veroorzaakte eerst wat paniek maar al gauw heeft de ene jongen er alles voor over om de ander te laten zien er geen moeite mee te hebben. Op zichzelf hebben we hier te maken met een lieve film met leuke en verfrissende momenten. Voor mij was het probleem dat een aantal acteurs voor middelbare scholieren moesten doorgaan terwijl ze deze leeftijd reeds gepasseerd waren. Daarnaast heeft de regisseur zich er gemakkelijk vanaf gemaakt: hij had meer kunnen doen met het verhaal en de personages.

Opmerkelijk vind ik dat het voor Amerikaanse middelbare schoolkomedies momenteel "in" lijkt om minimaal een homoseksuele personage te introduceren.

Ik irriteerde mij vooral aan de gay character.

Zoals gauke schrijft, de hetero guy heeft er alles voor over om de gay guy te laten weten/zien dat hij er GEEN moeite mee heeft. En de gay guy reageert de heletijd als een drama queen, maar hij doet wel alsof hij zo'n "straight acting" gay guy is, echt een typisch douchebag.

Leek ook net als of de film was geschreven door hetero's, ik ken geen enkele gay guy die het woordje DUDE gebruikt.

avatar van missl

missl

Humor zonder te lachen, dude, aan mij niet besteed.

avatar van Daan258

Daan258

Gaaaap. Vervelende en saaie film.

Lekker overslaan dus.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Bijzonder matig. Film begint als een slap aftreksel van American Pie, met een pa die op verkeerde momenten de jongenskamer binnen aan toe, maar op alle fronten is deze minder leuk. En dat komt de film nooit meer te boven, ook al wijzigt de koers iets en probeert de film wel lief en charmant te zijn. Maar de personages interesseerden me niet echt en zijn eigenlijk vervelend, humor is er niet en de film duurt veel te lang en er zijn veel te veel omwegen met problemen richting het einde. Een enkele scène met een sterke basstrack is nog wel aardig en Dakota Johnson is een aantrekkelijk meisje, maar meer zit er niet in. 1,0*.

avatar van SimonV

SimonV

Film die makkelijk een "platte puber komedie" met flauwe grappen tijdens een race naar ontmaagding had kunnen worden. Dat gebeurt gelukkig niet. Echt spannend wordt het niet en er zitten kleine dingen in het script die niet helemaal kloppen (zoals de vader die ineens niet meer denkt dat zijn zoon homo is]/spoiler]). Maar al met al mooie en soms ontroerende film over vriendschap.