• 9.374.599 stemmen

Genre: Sciencefiction / Thriller

Geregisseerd door: Dean Israelite

Met onder meer: Jonny Weston, Sofia Black-D'Elia en Sam Lerner

Plot Project Almanac

"Today is better the second time around."

Een groep tieners vindt in een kelder geheime plannen voor de bouw van een tijdmachine. Ze besluiten de machine te bouwen. De machine blijkt te werken en al snel beleven ze de nodige uitbundige avonturen. Ze komen er echter ook achter dat er de nodige nadelige kanten zitten aan het tijdreizen.

avatar van Mai*

Mai*

Maart pas! Trailer ziet er goed uit

avatar van Seam

Seam

Oh mijn hemel, wat een verschrikkelijke cliche film

Vanaf 19 februari 2015 in de bioscoop (Universal)

avatar van Kondoro

Kondoro

Lijkt me toch wel een vette Sci-Fi film hoor !

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dat lijk me zeer zeker een vette Sci-Fi film ja. Ik kijk hier naar uit.

kappeuter schreef:

Vanaf 19 februari 2015 in de bioscoop (Universal)

Het lijkt er op dat de release definitief is komen te vervallen.

avatar van MH040

MH040

Geproduceerd door Michael Bay, dus de film zal wel stampvol explosies zitten.

avatar van Shinobi

Shinobi

Oh, dit was dus eerst 'Welcome to Yesterday'. Toen ik destijds de trailer zag, leek het me wel interessant. Maar nu ik zie dat Michael Bay één van de producers is, is mijn enthousiasme afgenomen. De vervallen release belooft ook niet veel goeds.

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

Wanneer komt deze uit, als ie nog uitkomt.

avatar van johnhendrikos

Hé, een tienerfilm.

Next.

avatar van witboek

witboek

Goed acteerwerk van deze jonge acteurs. Maar wat voor techniek van de camera, voor mij was dit echt storend. Echt vernieuwd is het niet, maar ik zag wel toekomstige goede acteurs.

avatar van Kondoro

Kondoro

schnoetsz schreef:

Hé, een tienerfilm.

Next.

Dit slaat ook weer nergens op.

avatar van gauke

gauke

De visuele effecten werden mooi gebracht en dat is meteen het enige positieve wat ik over deze productie kan melden. Het inmiddels aloude verhaal werkte niet meer, ook al werd gepoogd om de ongeloofwaardige elementen op een overtuigende wijze te brengen. De plotwendingen kwamen dwangmatig over, enige dramatiek was niet te bespeuren, de dialogen klonken hol en het einde was teleurstellend.

avatar van firepotatoe

firepotatoe

Lijkt veel op de film "the butterfly effect" maar die film was veel beter.
Ik heb me wel goed vermaakt echter er waren teveel dingen die niet mogelijk waren als je het bekijkt vanuit het perspectief dat de tijdmachine echt uitgevonden zou zijn.

Als je science fiction liefhebber bent ( zoals ik ) heb je met deze film een leuke avond.

avatar van Macmanus

Macmanus

Vlot filmpje.

Het is wel vaker gedaan, beter ook, toch is het rap verteld, cast is degelijk. Het is geen auteur cinema dat is duidelijk. Maar als tussendoortje goed te doen.

3 sterren.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

Prima film, maar niet geweldig. Ik stoorde me vooral aan het voortdurende gebruik van hand-held camera's en het uiteindelijk ongeloofwaardig geworden plot.

avatar van GGG

GGG

Niet veel van verwacht maar erg genoten.

avatar van Drifter

Drifter

soort van bair witch sf. Slecht gefilmd in het begin en daarna onlogisch tijd verhaal. Sorry hoor maar zonder goed idee maak je geen goede film.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

“There’s a slight chance that oxygen and nitrogen naturally found in the air could catalyze.

What does that mean?

We could explode.”

Neem “Back to the future”, vermeng het met “Weird Science” en voeg er de MTV-mentaliteit aan toe, en je krijgt uiteindelijk een flets project zoals “Project Almanac”. Een groepje nerds die te dom zijn om te slagen voor een chemietest, maar wel genoeg hersencellen hebben om een tijdmachine te bouwen. Ik heb al heel wat flauwekul in mijn leven gezien, maar dit slaat echt alles. Op het eerste zicht was het een leuk concept, maar als je naderhand bekeken beseft dat je naar een soort “Back to the future” voor Teletubbies hebt gekeken, dan stelde ik me toch de vraag welke doelgroep ze wilden bereiken. Dat zal uiteraard een tienerpubliek zijn, want er valt niets te bespeuren over moeilijke theorieën zoals de paradoxen van tijdreizen (beter uitgewerkt in “Predestination” en “About time”). De hele film is niet meer dan een opeenvolging van belachelijke tijdsprongen naar het verleden om futiliteiten, die van het persoonlijke leven van deze wizkids een persoonlijke hel maken, op te lossen. Had ik die tijdmachine in mijn bezit, ik zou snel een tijdsprong maken naar het moment dat ik de film ging opzetten. En dan zou ik me snel bedenken.

Volledige recensie hier ...

avatar van Hema Angel

Hema Angel

Een OK film maar niet reuze spannend..

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Het lijkt wel alsof ik één van de weinige ben die het een goeie film vind. Het verhaal vind ik wel mooi bedacht en het acteren is ook vrij goed. Spannend, nee dat niet , maar de film op zich is prettig om naar te kijken. Aldus dat vind ik.

avatar van ambrosini

ambrosini

Film is aardig, ik ben wel een fan van "tijdreizen" films..

Verhaal is anders vergeleken met de resterende "tijdreizen" films.. ik heb weinig spanning gezien, maar verhaal was zeker niet slecht.

avatar van Lefgozer

Lefgozer

mcdaktari schreef:

Ik vond het eerste deel van de film erg goed. Ik vond het leuk om te zien hoe de tijdmachine werd gebouwd en getest. Maar, vanaf het moment dat die ene gozer alleen gaat reizen, nota bene het meesterbrein van de operatie, ontspoort de film volledig. Toch heb ik evengoed nog genoeg genoten van het eerste deel om de film een 2,5-3* te geven.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

ikkegoemikke schreef:

What does that mean?

We could explode.”

Volledige recensie hier ...

Ik wil jou graag BEDANKEN voor de verwijzing naar de bovenstaande twee films die ik gelijk heb aangeschaft!!!

avatar van makefun

makefun

Tijdreizen. Dat is duidelijk, de uitkomsten komen overeen.

Ik vond het een leuke film. Het begon goed, de spanning zat er al snel goed in.

Dan houdt iemand zich niet aan de "regels". En dan komen er problemen.

Het einde lost alles weer op.

En daarmee is de film afgelopen.

Klinkt wat saai samengevat maar in mijn beleving is het voldoende.

Een 3.5

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Spelen met tijd, daar hou ik wel van. Deze film deed me een beetje denken aan Chronicle, alleen is het in deze film met tijdreizen i.p.v. superkrachten. Het verhaal is best aardig, het acteerwerk is redelijk en de special fx zien er goed uit. Jammer dat het einde niet helemaal klopt. Verder best een vermakelijke film hoor.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

film reviews in 100 woorden: Project Almanac (in 100 woorden) - filmreviewsin100woorden.blogspot.be

Project Almanac was een leuke tienerfilm, een combinatie van Chronicle en Back to the Future … niets nieuw dus, maar er zitten zeker een paar creatieve momenten in. De personages waren leuk en deden wat tieners zouden doen in deze situaties. De acteurs waren goed genoeg om het verhaal interessant te houden, maar niet al te memorabel. Het found-footage aspect voegde niet veel extra waarde toe. Het verhaal blijft niet altijd even interessant en had misschien een beetje bijgewerkt mogen worden maar toch is Project Almanac best een aangename tienerfilm … absoluut geen topper, maar zeker eens het kijken waard!